icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

emily84
10. okt 2012

@1ivanka1 Tak to sme sa trafili do toho isteho dna, resp. nase deti 🙂 , my sme merali 52 cm pri narodeni a teraz mame 60cm. A inak na pohlad sa mi zda dost velka, nie buclata no ani chuda nie je, tak si z toho tazku hlavu nerobim. Len posledne tyzdne mame tiez problemy s papanim, tak len dufam, ze sa to upravi.
My az ked sa stretneme s inymi detmi a porovnam ich, vtedy vidim, ze je Emily drobnejsia. (aj ked teraz tak nad tym rozmyslam, ze vsetky deti co sme doteraz stretli su na UM - takze maju byt z coho take "pufi").
No veru aj tie kila co ma uz teraz je dost, ked ju mam nosit. A momentalne strajkuje, nechce lahko zabuvat, tak s nou uz musim troska chodit a hupat ju... tak vtedy som len rada, ze nema viac 😀

zz134
10. okt 2012

@emily84 my sme za sllona...mame 8kg!!!

1ivanka1
10. okt 2012

@emily84 mne sa tiež nezdá malá, ale tiež keď porovnávam deti tu na MK júnovky tak je najkratšia a myslím že aj najchudšia 🙂 no tiež mi to nevadí, hlavne nech je zdravá, to je podstatné, bude proste z tých drobnejších detí, a zatiaľ mi to neva, lebo ja ju musím veeeľa nosiť takže ešte že nenosím 7kg ale len 5apol...
inak my sme na Um, ale nie je "pufi"

daanuska
10. okt 2012

ahojte 🙂) takze ja som tu sice nova ale pridavam sa kedze moja Tamarka ma dnes 4 mesiace🙂) vazi 7200g a meria 63 cm 🙂) bambulka to je 🙂 som jednou z tych stastnych mamiciek ktore maju deticky co im vyspinkaju celu noc a taktiez dobre spinka cez den- ona je take kludne babo 🙂 a taktiez je na UM - no prave sme dobrali antibiotika kvoli prieduskam ale ci je to preto ze nekojim to neviem no keby som mohla istotne by som radsej kojila takze bez pochyb kojenie je najlepsie 🙂)

1ivanka1
10. okt 2012

@daanuska ahoj vitaj medzi nami 🙂 no človek nikdy nevie, či bude dieťa viac alebo menej choré keď má UM alebo MM. ale niekedy nie je na výber.. 😒 tiež by som radšej kojila

daanuska
10. okt 2012

@1ivanka1 dakujem za privitanie 😀 noo to je fakt ze tu chorobu si clovek nevybera ale ked je dietatko kojene tak sa prilozi k prsniku a neriesi sa kolko vypije alebo preco vypila tak malicko ci preco vypila tak vela-nebude ju teraz boliet brusko?? nema plny zaludocek?? 😅 jednoducho tieto veci sa neriesia 🙂 a hlavne sa neriesi ze by malo babo vypit 180 alebo 150 😎 ja som si na zaciatku kvoli tym tabulkam presla peklom ked mi mala plackala pricom som si myslela ze ju boli brusko a ona chudatko bola hladna lebo som jej davala presne podla tabuliek 90ml 😢 takze nakoniec sme skoncili v nemocnici lebo nam zacala stracat na vahe takze teraz jej davam tolko mliecka aby mala ako sa hovori: brusko ktore sa prelieva na strany 😀 😀 /tak to vola nasa pediatricka / 😉

1ivanka1
10. okt 2012

@daanuska no ja po príchode z pôrodnice som z tých tabuľiek a dávok mala totálny chaos,..bola som z toho zničená, nevedela som koľko jej mám dávať ☹ ☹ ☹ a ešte som sa snažila aj kojiť, takže keď väčšinu dňa plakala nevedela som prečo, či je hladná, či bruško, či niečo iné ☹ no strašné..teraz tabuľky neriešim, nepozerám, dávam koľko zje 🙂 keď priberá tak je to myslím ok...

daanuska
10. okt 2012

@1ivanka1 no presne tak 😒 ja ako prvorodicka som z toho bola zufala ☹ prve dva tyzdne sme si naozaj pretrpeli 😖 ale najhorsi zazitok bol ked sa na mna v nemocke pozerali akoby som bola krkavcia matka ktora odmieta dietatku dat papat-proste nechapali ako mi mohla doktorka zakazat davat viac ako 90ml (malinka totizto trosicku zvrackala ked sa s nou po papani manipulovalo a doktorka si myslela ze to preto lebo je prejedena-to je ironia 😒 ) a ked som si uvedomila ze moja malinka plakala od hladu ☹ ☹ ☹ no proste hrozna predstava ani sa nechcem uz k tomu vracat ☹ ale po navrate z nemocky uz bolo vsetko ok 😀 tam mi ukazali ze sa netreba bat dietatku ponuknut aj viac ako je pisane v tabulkach a hlavne ze len ja ako matka viem kolko moje dietatko potrebuje papkat- takze nakoniec vdaka Bohu ze sme tam boli 😵 😀 teraz je nasa Taminka zdrave a krasne a hlavne spokojne babatko 😀 🙂

monuska342
10. okt 2012

@zz134 aj mi mame 8 kg a sme iba kojeny 🙂

zz134
10. okt 2012

@1ivanka1 baby chytam stressssss. ja ziadne tabulky som nikdy nevidela a neriadila sa...mozno preto je moj dubo taky 8kilovy???!!! mam mu dat dietu? vypije 120 a niekedy mam pocit ze by zvladol aj 150...
ale to by sme uz kolko kil potom mali. Hladovat ho ale nenecham ...

majusqwa
10. okt 2012

@zz134 🙂 moja mala vypije na jednu ranu teraz 150 az 180, ako kedy. rano papa menej, vecer viac. ale uz sa mi stalo, ze dala dole aj 200. jeme tak 5 - 6krat denne, ako kedy vstane. ma o 10 dni styri mesiace a vahu okolo 5,1 kila. a to este pije malinko, mala by vypit cca 1000 ml za den

riela
11. okt 2012

@zz134 moja krpaňa už váľa 150 ml - 5 krát denne. a 1x - dá takých od 100 - 140 ml. pred som zvedavá koľko bude vážiť, v utorok ideme na poradňu. dietu nedávaj.
@zuzube dlho si nepísala, ako sa máte?

emily84
11. okt 2012

Baby ako mozem vlozit novu otazku alebo temu do fora? Neviem nikde najst odkaz, resp. ikonu... ☹

riela
11. okt 2012

@emily84 choď na fórum, potom vyber oblasť ktorej sa to týka - napr. Antikoncepcia - klikni na tú oblasť a dostaneš sa na zoznam otázok a diskusií týkajúcich sa tej vybranej oblasti. a vpravo hore je v rámiku zelené plus - vytvor otázku alebo diskusiu

emily84
11. okt 2012

@riela Dakujem 🙂, odkedy zmenili trocha vyzor stranky som to nevedela najst... 😅

silvia0201
autor
12. okt 2012

ahojte dievčatá. chcem sa opýtať hlavne tých maminiek, ktoré majú doma dievčatko. ale samozrejme keď budú vedieť aj tie, čo majú chalana, nech poradia.
malinkej sa urobili hrčky na prsníkoch, presnejšie povedané okolo bradviek. nie sú veľké, priemer asi 1cm. čo s tým mám roiť, alebo nerobiť. na poradňu idem 18.10.
a ešte niečo. malá mi odmieta poriadne jesť. napr. dneska ráno vypila o 4.45h 100ml a o 8.45 nechcela nič. ako som čítala vyššie, tak vaše detičky pekne papajú. moja robí drahoty 😝

petuska123
12. okt 2012

@silvia0201 ahoj z jedenim to mame aj my rozrobena napodobne ja to pripisujem tomu ze ho dasna biolia 😖

1ivanka1
12. okt 2012

@silvia0201 ahoj mám dievčatko ale o tých hrčkách ti moc neporadím..asi by som išla k dr.skôr..alebo sa skús opýtať tu na mk..
s tým papaním, my sme celý min.týždeň štrajkovali, vydržala mi aj 5hodín na 50ml a tak...aj to bolo s revom..aj to som do nej tlačila..včera opať..nechcela jesť..jedla o 4.30 90ml a potom až o 9.30 ale tuším tak 50ml a celý deň na figu, nechcela jesť...

silvia0201
autor
12. okt 2012

@1ivanka1 nejdem skôr, lebo sesternica má tri dievky a pri poslednej to mala tiež a dr jej povedal, že to treba len rozmasírovať a môže to byť aj s dojčenia. hoci ja dojčím len v noci. ale chcela som počuť iní názor, či tu nemá s tým niektorá z vás skúsenosti
no s jedením to máš pestré tak ako ja. som zvedavá ako dlho mi moja bude štrajkovať. ale kašičky mi spapá, tak budem do nej ládovať aspoň to.

@petuska123 a neskúšala si potierať ďasná mastičkou?? ak moja nebude chcieť jesť asi vyskúšam an ďasná mastičku a uvidím či je to z ďasien, alebo je to iný problém.

emily84
12. okt 2012

@silvia0201 ahoj aj my to mame s papanim vselijake, ja len kojim a uz viac ako tyzden sa pocas papania odtahuje (aj takmer hned ako zacne), po par minutach zacne pozerat kade tade naokolo akoby vobec nebola hladna.... popoludni zase place akoby bola hladna a mliecko jej pomaly tecie... no na vahe pribera tak si myslim, ze asi vie kolko jej treba a tak spapa len kolko potrebuje, lebo inak vyzera spokojne. Myslim, ze keby stracala na vahe tak vtedy by to bol problem.
Ja o bradavkach nic neviem, budem aj ja moju sledovat, no raz som niekde citala ze vraj ked su vystuple, ze je to ok (neviem ci je to tvoj problem).

hrivushka
12. okt 2012

@silvia0201 ani mne mala nechce moc jest.. a je nervozna, placliva. v noci sa budila uz len raz a teraz aj 4 krat. tlacia sa jej von zuby. preto je taka.

anulienka_nr
12. okt 2012

@silvia0201 akurát včera som si všimla že malinká má tiež zdurené prsné žľazy, ja plne kojím a predpokladám že je to mojimi rozhádzanými hormónmi,budem mať o pár dní menštruáciu...určite by som to nemasírovala malo by sa to upraviť samé tak ako po pôrode...

miskaska
12. okt 2012

@silvia0201 ja mam teda chlapceka, ale ked mal okolo 1 mesiaca tak mal jeden cicik zdureny. Kojim ho a vraj to boli hormony. Uz to nema.

silvia0201
autor
12. okt 2012

@emily84
@hrivushka no ako čítam, tak to nemám jediná problém. asi to naozaj bude tým, že sa detičkám tlačia zuby.hádam sa to upravý.
@anulienka_nr sesterka tiež plne kojila, a dr jej povedal, že to má rozmasírovať. ale keď mám byť úprimná, tak by som ani ja nemasírovala.

emka1
12. okt 2012

@silvia0201 ... moja mala strajkuje uz 2 den presne akoTvoja. Doteraz pekne pravidelne papala kazde 2 hodiny 125 ml, noc mi prespi celu. A od vcera zmena, vypije mi len 50-70 ml a tvari sa, ze je najedena, potom si uz len dudel z flasky v puse prehadzuje. Neviem ci sa rozhodla dietovat ? 😀 no budem to sledovat, snad to nie je predzvest nejakej choroby, lebo drahy aj ja mame super chripku s horuckami a vsetkym co k tomu patri, tak sa bojim, aby to deti nechytili, teda hlavne najmladsia nech je fit 😖

emka1
12. okt 2012

@silvia0201 ... no a s tymi hrckami v prsiach, to je v pohode. Moja prvorodena to mala dlho, ked som ju kojila, potom sa jej to vstrebalo samo, netreba to riesit, ale dokine na poradni to spomen.

emily84
12. okt 2012

@emka1 @silvia0201 @hrivushka
Mam taky pocit, ze sa tie nase deti dohodli 🙂

emily84
12. okt 2012

My mame dnes zase akysi uplakany den, uz sa ju snazim dat viac ako hodinu buvat, no hned ako ju polozim do postielky o pat minut plac....
Myslite, ze by to mohli byt zubky? Co davate detom aby sa tolko netrapili?

zofi81
12. okt 2012

@silvia0201, mne moj maly poriadne nejedol takmer mesiac a bolo to take, ze zo dna na den prestal jest uplne a to bol teda riadny jedak, v 3 mesiacoch jedol pravidelne davku 170 ml. A prisiel jeden pondelok a nechcel nic, reval od hladu, ale nezjedol ani hlt, islo mu to kutikmi vsetko von. Ak som do neho chcela nieco dostat, tak len v polospanku, neskor to islo len v spanku a ked sa uz aj pri tom budil, tak sme ho lyzickovali a to bola ina sranda dostat do neho 160 ml malou detskou lyzickou ☹ Asi po 3 tyzdnoch trapenia zacal sem-tam jest aj sam a pri tom nespal, proste bol pri plnom vedomi... Obcas dal len 40 ml, obcas aj 160 ml... Ale to bolo len par svetlych chvil, inak sme dalej lyzickovali. Par dni dozadu ochorel a okrem ineho mu dala lekarka aj sirup Peritol, ktory okrem ineho podporuje aj chut do jedla a odvtedy sa rozjedol... Dufam, ze uz mu to vydrzi aj ked sirup vysadime 🙂 Ako som ale citala tu na konikovi, mnohe deti maju proste obdobia, ze papaju pekne a potom zase obdobia, ze strajkuju... Tak dufam, ze tvoja malinka sa zase pekne rozpapa 🙂

zuzube
12. okt 2012

@riela ahoj... tak sme sa uz prestahovali naspat na svk nastalo... mala sa ma celkom ok, boli sme na ocnom v BB, o 2 tyzdne ide pod narkozu a poriadne ju prezru, ma prist aj doktor Izak, tak uvidime co bude dalej.. a mali sme aj krstiny, mala sa uplakala, chudatko... pridavam aj foto nasej princeznej 🙂