icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

zuzu4444
19. okt 2012

@kuriatko21 aha 🙂

1ivanka1
19. okt 2012

@kuriatko21
@jakani baby a kam ste sa na tie vaničky prihlásili?
http://www.plavanideti.com/kurzy.php
http://babyclubkatka.ic.cz/?soubor=bazeny/bazen...

čo sa týka toho plávania v bazénoch, ja tiež pôjdem keď bude teplejšie, lebo tá voda je tam ozaj studenšia ako v tých vaniach. vraj tie deti predtým ako pôjdu do bazéna treba otužovať ... 😒

emily84
19. okt 2012

jaaaj to bola ale divoka noc, trapia nas zubky ale az tak, ze malicka inak nie spat, len na mojich rukach (a to mi obcas ani sadnut nedovolila - mama hojdaj!) no trosku sa mi podarilo zdriemnut.
Inak co robite s detmi ked mrncia? Vyzaduje stale pozornost, aby som sa s nou hrala a stale ju nejak zabavala. Nechavam ju trosku pomrncat, neskacem hned k nej aby si velmi nezvykla.
Ako robite vy?

emily84
19. okt 2012

My sme mali radi kupkanie, no posledne dni placeme, robim vsetko rovnako ako predtym, mozno je to zubkami?! Aj my sme chceli ist plavat, no asi este chvilu pockame, aby sme tam vsetky lekcie nepreplakali ... 😉

keira
19. okt 2012

a co davate nazubky

emily84
19. okt 2012

@keira ja len gelik na dasienka, pri ktorom sa veeelmi mraci akoby som jej citron davala 🙂, no nemam pocit, ze pomaha... no a dnes hracku na hryzkanie, ktora sa da predtym do chladnicky, tak uvidime ci pomoze...

riela
19. okt 2012

@emily84 podobne. chvíľu nechám pomrnkať, niekedy sa len prihovorím, pohladkám, zahrám sa s ňou. keď nepomože, chvíľu ponosím na rukách a položím. ale niekedy mrnčí aj keĎ ju nosím, aj keď hojdám - skrátka nič sa jej nepáči 😒

riela
19. okt 2012

@monuska342 všetko najlepšie malému Kristiánkovi k dnešným meninám!

majusqwa
19. okt 2012

@kuriatko21 tak ja som bola plavat s MM po sestonedeli, ale bez malej (babka varovala :P). pulty tam nie su doteraz, tiez som rozmyslala, ze ako to v praxi prebieha s tymi malymi detmi... v satni je sice lavicka, ale tak to moje kvietko by sa z nej skydlo raz-dva, nestihla by som si ani prdnut. ale zasa do Hodonina neviem, ci si trufnem. lebo u nas sa teraz vychystat na nejaku presnu hodinu, to je doooost velky problem. aspon, ze na poradne mozeme ist medzi 13:00 a 15:00, inak by sme to asi nestihli :D a co sa malej tyka, ze by sa vo vode nejako clapkala alebo sa tesila... zo zaciatku strasne revala, teraz uz nereve, ale asi to berie ako "povinnu jazdu". tak naozaj neviem...
ale co som pozerala, tak teplota vody je vsade rovnaka, takze s tym asi nic nenarobim....

@olivka84 tak zatial ziadne :D okrem toho, ze do mna huci cela rodina od MM az po moju staru mamu. lekar bol uplne ticho, nic nepovedal. sestricka sa do mna chcela pustit, ale som na nu pozrela tak, ze zistila, ze to fakt nema zmysel. dostala som take papiere, akoze "poucenie", ktore je uplne na dve veci, lebo nie je v sulade so zakonom, co im tam s radostou dopisem :P treba to podpisat aj s MM a, samozrejme, MUSI MA nahlasit. ale na RUVZ sa celkom tesim, najma na tie ich zvasty 🙄 . v stredu idem na poradnu, tak dam vediet. ale skus sa popytat @macuka a @monuska342, zda sa mi, ze oni tusim tiez odmietali, mozno ti budu vediet napisat viac 🙂

jakani
19. okt 2012

@1ivanka1 ideme do toho babyclubuKatka 🙂

monuska342
19. okt 2012

@majusqwa to poucenie v ziadnom pripade nepodpisuj a neposielaj naspat!zahod to do kosa pouziju to proti tebe

monuska342
19. okt 2012

@riela jeeej dakujeme 🙂

majusqwa
19. okt 2012

@monuska342 praveze to mi dal lekar, ze mu to mam na dalsiu poradnu priniest podpisane aj od MM. a ja im to chcem podpisat :D lebo! tam dopisem, ze:
a) neodmietam ockovanie, ale vakcinu. na ockovanie zakon sice je (teda vyhlaska), ale ziadna vyhlaska mi nediktuje, CIM MAM ockovat a to nie je moj problem, ale ich. mali si to dat cele od poriadku, aby im to sedelo. to, ze maju diery v zakonoch a vyhlaskach nie je moj problem.
b) to poucenie nie je v sulade so zakonom, lebo podla nejakeho zakona (presne cislo mam napisane v druhom notase, ale pozriem ti ho, ak chces) musi byt pri kazdom pouceni popisane alebo povedane aj riziko vykonavaneho ukonu a to tam teda nie je popisane ani omylom. okrem toho, je tam este pisane o ockovani TBC, co im tiez s radostou vytknem :P,
c) tam napisem, ze nesuhlasim s tym, aby moje osobne udaje boli poskytnute tretej osobe, co mi zarucuje ustava SR a nedavno sa k tomu vyjadril aj ustavny pravnik, ze je to protiustavne.
toto vsetko pekne napisem na zadnu stranu, podpisem, rovnako to podpise aj MM a pekne to dam lekarovi, nech to posle aj s dodatkom na RUVZ. lebo potom mozem argumentovat tym, ze vsetko je jasne napisane na zadnej strane a nemozu ma trestne stihat za nieco, co som nikdy v zivote neurobila. praveze budem mat v rukach argumenty, vdaka ktorym mozem z tetusiek na sedeni urobit uplne blbky (nie ze by to pomohlo tomu, ze nedostaneme pokutu, ale ako pokus to moze vyjst ;))

ale akoze ak by mi prisli z RUVZ tie papiere, co posielaju na podpis a mas poslat tri kopie ci kolko naspat, no mozu mi... :D s takymi blbinami sa nemienim zatazovat

monuska342
20. okt 2012

@majusqwa to som myslela to poucenie nepodpisuj a aj tak by si spravila najlepsie keby si si napisala vlastny papier

macuka
20. okt 2012

čaute maminy vidim ze riesite ockovanie...ja som sa nedostavila na očkovanie, ale este som nebola s dr. chystam sa o tyzden a dobre ze tu vidim co pisete lebo zatial ja neviem co ma caka...Mam kopec kamosiek ktore tym uz presli, at tak sa musim tiez informovat o tom co urobit, ak ma dr nahlasi.Povedala ze musí/ blbost/..Pocula som ze mozem odmietnut ockovanie s nabozenskych dovodov/ vo vakcinach sa nachadzaju embrya/, alebo alergia na bielok..Takze je viac vecí ktore sa daju v tejto veci riešiť...ja sa tiez nebojim ak ma nahlasia, tiez si nachystam reč..Navyše moju starsiu dcerku dva krat očkovali proti TBC v nemocnici a je zázrak Boží, že ona prežila! Dakujem denne Bohu, že ju tu mám moje dievčatko..ale má následky, a to tam pekne poviem..je to des táto novodobá genocída maminy nedjate si deti!!!!

silvia0201
autor
20. okt 2012

no dievčatá, ja vám poviem len toľko. je to úplne každého vec, ako sa rozhodne, či dá zaočkovať dieťa, alebo nie, ale mali by ste sa aj tak trocha zamyslieť nad tým, že čo ak prepuke nejaká epidémia. čo potom????
v afrike umierajú deti, pretože nemajú žiadnu zdravotnú starostlivosť a tobôž nie očkovanie.
teraz keď som bola na očkovaní, náš pediater povedal toto: ,,je smutné, že ľudia veria viac novinárom a médiám, ako lekárom"-naposledy čo vypuklo haló ohľadom hexa vakcíny.

sandy80
20. okt 2012

no ja som z toho očkovania úplne znechutená a nešťastná:(

monuska342
21. okt 2012

@silvia0201 ak zacnes viac studovat ockovanie zistis ze je to iba obchod zo strachom ockovanie nechrani na 100 percent ockovane dieta kludne moze dostat chorobu proti ktorej je ockovane je to iba teoria nikdy nebolo dokazane ze ockovanie zabrani epidemii moj prvy syn je poskodeny ockovanim teraz sa s toho pomaly dostava viem ze ockovat uz nedam vies vobec s coho sa vakciny skladaju?ved je to humus

labutka
21. okt 2012

K ockovaniu - odporucam dokument Obchod zo strachom

https://vimeo.com/40119480

A druhy dokumentarny film Vaccination - The hidden truth (Ockovanie - skryta pravda)
Ma to cca 1,5 hodiny, je to anglicka verzia so slovenskymi titulkami.
http://www.blinkx.com/watch-video/vaccination-t...
truth-1998-slovak-subtitles-v2-0/QxFSq9O0e8AyuCNnaRlIdw alebo aj tu http://www.voxvictims.com/2011/12/11/vaccinatio... hidden-truth/

Podlamna je skoda, ze svojim detom davame nieco, co mozno ani nepotrebuju, a vobec nas nezaujima ake to ma zlozenie a ci je vacsie riziko, ked im to dame alebo ked im to nedame.
@silvia0201 @sandy80

labutka
21. okt 2012

ockovaniu - odporucam dokument Obchod zo strachom

https://vimeo.com/40119480

A druhy dokumentarny film Vaccination - The hidden truth (Ockovanie - skryta pravda).
Ma to cca 1,5 hodiny, je to anglicka verzia so slovenskymi titulkami.
http://www.blinkx.com/watch-video/vaccination-t...
alebo aj tu http://www.voxvictims.com/2011/12/11/vaccinatio...

Podlamna je skoda, ze svojim detom davame nieco, co mozno ani nepotrebuju, a vobec nas nezaujima ake to ma zlozenie a ci je vacsie
riziko, ked im to dame alebo ked im to nedame.
@silvia0201 @sandy80

kari55
22. okt 2012

Ahojte, no ja som z toho očkovania tiež vyplašená, pri prvej dcére som to tak neriešila, ale teraz sa robí také haló, že som z toho na porážku 😲 Ja tie povinné očkovania dám ale iné nie, veď my sme boli tiež očkovaní tým základom čo bolo povinné ale tie všetky ostatné NOVINKY v očkovaní ešte aj proti prachu skoro............xixi 😀 to určite nie. Imunitu treba získať prirodzene z prírody 🙂
Ale na inú tému: ....moja malinká sa mi budí v noci každú hodinu a pol 🙄 to ju kojím a potom ešte chvíľu nosím na rukách aby vůbec zaspala. Čo mám robiť aby spala v noci dlhšie? Ešte neprikrmujem len dojčím...........ale už som taká unavená , že keby som ľahla do postele tak spím aj dva dni asi 😎

hrivushka
22. okt 2012

povinne ockovania dam vsetky. robilo sa to tak vzdy, mam pocit ze toto je zas nejaky novy trend alebo co, ze neockovat. 🙄

monuska342
22. okt 2012

@hrivushka nieje to trend ale o take nieco sa zacnes zaujimat az ked ockovanie poskodi tvoje dieta....zial 😒

labutka
22. okt 2012

@hrivuska ja suhlasim s @monuska342 , ale lepsie je "poucit sa" na cudzich "chybach" a nieco si nastudovat pred tym, ako zacnes ockovat. A nemyslim si, ze zrovna z letaku od vyrobcu vakciny dostanes objektivnu informaciu o ockovani.
Ja si nedokazem vysvetlit, na co dostane 3-mesacne dieta vakcinu proti infekcnej chorobe, ktora sa prenasa krvnou cestou? Ked jej maximalna doba ucinnosti je 10 rokov, s tym ze vacsina deti ma okolo 8.roku uz minimalne alebo ziadne protilatky?

monuska342
22. okt 2012

@labutka zevraj kvoli tomu aby to nechytilo v piesku kde sa moze pichnut o striekacku....dobra blbost a prveho syna mas ockovaneho?

lenka_x
22. okt 2012

@emily84 aj mne to Tami robila. Ale potom sa zacala hrat sama, ked uz zacala objavovat rucky a chytat hracky. Obmienam jej hracky, dam ju na deku, na brusko, potom pod hrazdicku, vsade chvilu vydrzi, vzdy musim byt v miestnosti a potom je spokojna, ked vie ze som blizko. Rozpravam na nu, ona si brble. Podla mna to mrncanie je len obdobie a prejde. Teraz ked zacne mrncat, viem ze je unavena a chce spat

lenka_x
22. okt 2012

@emily84 tak toto mam aj ja ale naopak. pri kupani Tami plakala a odrazu prestala. Potom mala obdobie, ked plakala po kupani pri natierani a obliekami a teraz uz len pri obliekani, kazdu chvilku inak 😀

zz134
22. okt 2012

@kari55 mne lekarka povedala ze to ze sa dieta castejsie v noci bude je jeden z prvych znakov ze mu mlieko nestaci ...a treba zacat s prikrmom

kari55
23. okt 2012

@zz134 No ale niekedy sa prikrmovalo až od 6 mesiacov a teraz sa to nejako posunulo. Ale začnem aj ja asi , počkám natie 4 mesiace a začnem 🙂 A čím mám začať. A chcela by som aj večer hlavne na spanie niečo. Asi tie kaše od Hami alebo Hipp?

zz134
23. okt 2012

@kari55 no moj krpec ma 4 a pol m a zacali sme iba zeleninkou na obed. Rozmixovana sparena mrkva , potom cuketa a teraz davame zemiak...vzdy 3 dni dam jednu eleninku aby som odsledovala ci mu nerobi zle, ked je ok nasadim nieco ine....ja na vecer este nedavam nic. To naozaj pockam az poctivo d toho 6m...a aj to neviem -musim si to poriadne prestudovat