Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
no tak dnes sme dali prve masko...a cuduj sa svete nechutilo! Doteraz zjedol vsetko len sa tak zaprasilo. No a dnes probleeem...Zeby chlapec zacal strajkovat?
@vebinka25,ja som bola presne s týmto problémom u Hemzu,lebo šak ja to tu mám za rohom,kedže som z Prievidze a predpísal mi vlasovú vodičku Alpicort a tiež užívam Revalid,dala som sa ostrihať a zatiaľ stále nič,už mi vyrastajú nové vlasy,ale mám aj lysiny...uvidíme,o mesiac idem k nemu znova,a pozrie,v akom je to stave 😒 Skúsim kúpiť ešte ten lopúchový šampón,ako nám poradila @maranax.
ahojte baby, ste uplne super, vzdy ked sa chcem nieco poradit, tak si pozriem co ste pisali a vsetko ste uz rozobrali spredu aj zozadu a popisali ste si kadejake dobre rady. DAKUJEM Vam vsetkym 🙂 takze trielim kupit lopuchovy sampon 🙂
ahojte kočky. ako čítam, tak rozoberáte príkrmi. ja mojej malej dávam už mesiac kašičky, najviac jej chutí mrkvovo-ryžová, detské, ale aj domáce výživy s piškótami, na obed zeleninu, ktorú veľmi nechce. no a čo som zistila, tak mi už veľmi nechce piť mlieko, čo ma trocha mrzí. predtým ako som ju začala prikrmovať, mi vypila 200ml a teraz ledva 50, alebo maximálne 100. po kúpaní niekedy vypije 150ml.asi som ju ešte nemala prikrmovať, alebo neviem kde je problém. na poradni mi povedala sestrička, že jej môžem skúšať dávať skoro všetko, dokonca ja biely jogurt, do ktorého mám dať nejaký lekvár, aby to nebolo gtaké kyslé. len som oči na ňu pučila, keď mi to hovorila.
a etšte máme problém s kakaním. neviete niečo poradiť??
čaute babulky...jéj, vy sa tu bavíte o všetkom, čo sa nás týka...🙂 Mám neskutočný problém s vypadávaním vlasov, už asi mesiac...tak Ďakujem za radu, skusím ten šampón @marianax. Ja zatial plne dojčím a aj ked mi lekárka povedala, že od 4mes. už mám začať s príkrmami, tak sme začali len min. týždeň a aj to tak pozvoľna, zatial len mrkvičku a zemiačik, ale malá to vypľúva von, tak si myslím, že ešte asi nie je na to čas...alebo jej to nechutí...ale dávam jej vždy len tak okoštovať, nech sa zoznamuje s novými chuťami. Takže u nás fičí len moje mliečko, nič iné... 😀
@silvia0201 všetko beriem, ale jogurt s lekvárom by som malej ešte nedávala... 😒 neviem, príde mi to také neprirodzené pre malé bábo....
Ozaj babulky, Vianoce sa blížia, čo kupujete svojim deťúrencom pod stromček? myslím tieto najmenšie.... 🙂
Ďakujem babenky za radu ja ten žihľavový aj lopúchový šampón doma mám ale ja môžem použivať asi tak max. dva šampóny čo sú na trhu mám veľmi precitlivenú pokožku aj vichy aj avene mi ešte robia problémy všetko sa mi zapáli až sa mi spravia pluzgiere potom musím dávať na to takú vodičku od kožnej aby sa mi to zahojilo tak isto ako ked si vlasy nafarbím ale to už som mala pred tehotenstvom.V tehotenstve vôbec žiadne problémy takže mi asi šarapatia aj hormóny včera som bola na gynde lekárka povedala nech skúsim hemzu aby sa vylúčili všetky kožné problémy a že ked to bude v poriadku pokúsi sa mi to vyrovnať antikoncepciou.
Téma vianočné darčeky, mi ideme na to prakticky autosedačku. Chcela by som cybex čo vyhrala v testoch ako najlepšia lebo ja s malinkou veľa cestujem a priateľ mal minulý týždeň haváriu so zverou tak môžem byť akákolvek dobrá vodička a môže sa nám niečo prihodiť stojí cca 200eur a už len nejakú maličkosť máme hračky ale malinka má jednu obľúbenú a najradšej má ked búchame lyžičkou po stole tak si myslím že zatiaľ je zbytočné investovať do hračiek. Tiež sme rozmýšľali nad pavúkom ale na tú chvílku si požičiame a že vraj to nie je ani dobré mať tam dieťa dlho kvôli jadierkam na nožičkách. Ohrádku asi tiež požičiame to sú také krátkodobé záležitosti ale keď sa musí kúpiť že nieje od koho tak sa musí. Buginu som kúpila NUNU PEPP je úžasná po dvore malinkú vozím na nej dá sa totiž polohovať skoro do ľahu. Takže toto sú také moje inšpirácie nad čím som premýšľala ja. Iba môj názor pre detičky je všetko milé len stačí mať napraskanú peňaženku a keď že budeme o chvíľu na rodičovskej preto rozmýšľam prakticky.
Téma kašičky tiež už pomaličky dávam od hami kašičky a skoro ma trafil šľak ked som ju strašne kúpila v akcii za 2,8 eura a pozerala som si leták z auchanu v Poľsku stoja všetky chute cca 0,70 centov a všetko čajíky a mlieka sú tam podľa cien v SR za facku ale na naše detičky myslí náš štát detičky sú tu najlepší biznis.
ahojte,občas vás čítam,lebo v podstate som júnovka🙂len vás chcem upozorniť na sunarku nemliečnu kašu,že bola stiahnutá z trhu,koli nejakému problému,povedal mi dnes v lekárni lekárnik,že včera dostali mail..aby stiahli..tak ak niekto dávate detičkám...
@silvia0201 mne je uplne jedno, ci si mamicka da dieta ockovat alebo nie. ja mam zodpovednost za svoje dieta, nie za cudzie deti. riesila som jeden problem tykajuci sa ockovania, na ktory mi nikdy neodpovedali ani tie "najmudrejsie" mamicky, ktore sa prsili, ako oni ockuju. cely problem je v skratke v tomto (na konovi to uz pisem asi tisicikrat :D) :
ja mam autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, na ktore prisli asi takym stylom, ze som takmer upadla do komy. moje telo chce znicit vlastnu stitnu zlazu - normalna hodnota protilatok proti stitke je do 30, ja mam okolo 430, takze to nie je sranda. dozivotne budem brat lieky alebo si mozem dat stitku vybrat a taktiez budem brat dozivotne lieky. dokonca som kvoli tomu musela prestat dojcit po druhom mesiaci, co ma stve dodnes. problemom je, ze toto paradne ochorenie pravdepodobne po mne zdedila aj moja dcera (sanca, ze ho nema, je asi 5%). samozrejme, autoimunitne ochorenia sa daju diagnostikovat, az ked prepuknu. v kazdom pribalovom letaku k vakcine je pisane, ze moze spustit autoimunitne ochorenie (dokonca tam je tusim tyreotitida aj napisana). a teraz sa pytam: mam dat dceru ockovat, ak je mozne, ze sa jej vdaka tomu spusti tato hnusna choroba? dokonca, ak je ta pravdepodobnost dost vysoka? co som zistovala u maminiek, ako som ja, niektore ich deti mali po ocko neuroblastomy a ine dokonca dostali rakoviny stitnej zlazy. poviem ti, uprimne, je to riadna dilema. nevedela som, co robit. autoimunita sa jej moze, ale aj nemusi spustit. ale... co ak sa jej spusti? ja chodim na odbery kazdych 6 tyzdnov, ale pri takych malych detoch to tak lahko nejde. musela by byt sledovana a ak by sa jej to naozaj spustilo, musela by brat lieky. stvormesacna... samozrejme, nehovorim o tom, ze kedze by mala imunitu tam, kde ju mam teraz ja, cele ockovanie by jej bolo uplne na dve veci, aj tak by sa jej protilatky pravdepodobne nevytvorili tak, ako ani mne. ja som ockovana a zistili mi, ze nemam protilatky proti nicomu. a zijem. preto sme sa s mm rozhodli, ze malu nebudeme vystavovat takemu riziku.
ale neda mi nespytat sa: co by si na nasom mieste robila ty? a ostatne maminy?
@silvia0201 podla mna si zacala krmit skoro a aj tie kase robia len galibu zvykne si na sladke a nechce zeleninu ja zacinam az 5-6 mesiaca a rozhodne nic ine ako zeleninu davat prvy mesiac nebudem a ked kasu tak iba ryzovu alebo psenovu ale iba cistu bez cukru tie kase od nestle sunarka su plne cukru a babo si na sladke skoro zvykne a mozu ju aj zapekat
@majusqwa aj ked to nepíšeš mne, dovolím si zaujať postoj. na tvojom mieste by som nedala očkovať. na svojom mieste som dala prvú dávku hexa a prevenar, aj ked som nebola 100%presvedčená... v podstate to mm zhodnotil tak,že malej sa isto nič nestane, nebudeme mať žiadne poťahovačky a tak...Malá reagovala na prvé očkovanie v podstate dobre... len sa jej spravili tvrdé hrče na oboch nôžkach, bola mrzutá a hnačkovala celý deň...teplota vystúpila len mierne, ale nebolo to nad 38,5...napriek tomu stále čítam a čítam a pátram a druhú dávku jej už asi nedáme...nie som presvedčená o tom, že očkovanie je super, ani že je úplná blbosť...ale napriek všetkým pre a proti mi niečo vo vnútri hovorí skôr nie... Tak uvidím, ako to nakoniec dopadne. Podľa mňa by si mal každý spraviť po svojom. Kto chce očkovať, nech dá, kto nechce, nech nedá. Zaočkované deti sa predsa žiadnej epidémie obávať nemusia, keďže sú zaočkované...a tie, ktoré nie sú...ich rodičia sa isto nerozhodli len tak z rozmaru...každý má svoje dôvody a rieši to podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia...
@majusqwa prečítala som to tak v rýchlosti, predpokladám že o očkovaní máš toho veľa naštudovaného, ja takmer nič, dala som len povinné, teraz ideme na druhú dávku a nejako sa mi do toho nechce....
ale k tebe...byť tebou asi by som pobehala viacerých lekárov a popýtala by som sa ich na to
ale zrejme na 95% by som očkovať nedala..
@1ivanka1 hmmm... asi sme na tom dosť podobne. ako reagovala malá na prvú dávku?
@kuriatko21 v pohode, síce plakala u pichania, potom na mne zaspinkala, a doma uplne v pohode, ani teplotka ani opuchy vôbec nič...ale druhé je vraj horšie, toho sa bojím, už sme ho mali 2krat odložené....
ale na budúci ut už musíme lebo nám to prepadne
to plávane mi neurologička neodporučila kvôli ladvinke ☹
Baby, máme prvý zuuuuuuuuub! 🙂 Veľmi ma prekvapil, ešte som ho aspoň mesiac nečakala, ale je tu...
@majusqwa urcite neockuj a myslim zeby ta nemali ani pokutovat ale v tomto state nikdy nevies ockovanie vacsinou ani nechrani pred tymi chorobami nikdy to nebolo testovane napr. zeby zaockovali ludi a teraz ich nechali tyzden s nakazenou osobou 🙂 studujem pytam sa uz 2 roky a urcite ockovat nedam su to iba dohady nevravim ze u niekoho to nemoze vyvolat tvorbu protilatok ale ak aj tak iba na chvilu a vedlajsie ucinky su ovela horsie a ten hlinik ortut a fomaldehyd co je vo vakcinach no fuj 😠
@kuriatko21 gratulujem za 2 tyzdne ocakavaj aj druhy 🙂
@monuska342 fíha, to fakt pôjde teraz tak rýchlo? aj vy už máte zúbky? mne sa to zdá ešte dosť skoro... 🙂
@kuriatko21 tie prve styri hej nemame ale uz coskoro budu 🙂 moj prvy syn mal tak skoro 😉
@monuska342 ďakujem moc. tak som zvedavá...sa teším a každému hovorím, že máme doma malého žraloka.. 😀 Inak pomáha ten gél pri prerezávaní zúbkov? alebo nejaké iné tipy? lebo malá ho má síce už prerezaný, ale práve dnes je taká viac umrnčaná, asi jej v tej pusinke vadí... 😖
@kuriatko21 nam moc nepomahal maly ho zjedol a bolo po gele to je normalne ze je umrncana on sa este reze len to nieje vidno najlepsie su chladiace hryzatka 🙂
@monuska342 ďakujem za radu... vyskúšam. mm ten gél kúpil a malá sa po ňom len oblizuje...takže na jedenie jej ho fakt nebudem dávať 🙂
@kuriatko21 ja davam chamomillu vulgaris 9ch, su to homeopatika. vzdy rano 5 guliciek rozpustim vo vode, minimalne 15 minut pred a po nesmie papat. u nas to totiz bolo tak, ze mala tri mesiace v piatok, sme sa tesili, ze konecne sme presli tu magicku hranicu. a od soboty jej zacali liezt zuby. este stale nemame ani jeden vonku, ale niekedy mame dost zle dni - ani papat, ani spinkat, len mrncat. vtedy nam to velmi pomaha 🙂
@1ivanka1 @kuriatko21 @jakani baby, mozem sa spytat, ako bolo na vanickach? moj muz ma kolegu, jho zena chodi s malym tiez na kupanie do hodonina, lebo je to tam vraj lepsie a teplejsia voda. tak teraz neviem, ci radsej risknut SE alebo cestovat do hodonina...
@majusqwa no tie homeopatiká neznejú zle...ja som zatial nič nedávala, lebo zatial je to znesiteľné, aj v noci sa u nás spinká-samozrejme okrem papania...klop, klop..🙂
Ja som bola s malou v Hodoníne zatial len raz v tej vaničke, teraz v pondelok ideme druhýkrát.. Malej sa veľmi páčilo...spustila strašný rev, ked sme ju vytiahli von..🙂 Voda vo vaničke mala 35stupňov, inštruktorka stále udržiavala túto teplotu, odporúča takto kúpať aj doma...postupne(pôjdeme 5x) sa bude teplota znižovať...vraj na 30 stupňov, lebo toľko má aj voda v bazéne(29-30st.) Neviem, ako je to v SE, ani či to tak v Hodoníne fakt bude...ale na mňa to tam urobilo veľmi dobrý dojem, takže asi aj na plávanie budeme chodiť tam... Inak tie vaničky môžeš skúsiť...jednorazovo stojí 250kč, alebo 5x za 1000kč...

Babenky ktore kojite uz aj prikmujete ci este nie?