icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

luccille1
7. nov 2012

Ahojte, chcem sa spytat, ked prikrmujete, kde mate malicke uz normalne v stolicke?davate normalne sediet, ci len tak na lezato? Este neprikrmujeme, cakam co povie dr.na poradni, ci uz mozme zacar
t, ale neviem si predstavit kde ho mam mat aby sa nam dobre papalo...

bemmka
8. nov 2012

Ahojte.som tu nová ale už mám 4 mesačnú dcérku narodenu 21.6. a všimla som si túto skupinu pre naše junove detičky a je to super.chcem sa opýtať či už niekto vozí v športovom kociku lebo moja sa mi už ledva zmestí do vanicku a ak áno ako deti obliekate do športového kocika v tomto počasí?

jakani
8. nov 2012

@luccille1 ahoj, my sme sice tento tyzden kupili stolicku na krmenie, ale malinka je v nej este stratena, ved vlastne ani nevie sediet 😵 takze krmime nadalej v lehatku, sedi v polohe akoby vo vajicku, pekne opreta dozadu...papa krasne, nema s tou polohou vobec problem...stolicku spojazdnime mozno za dva tyzdne, ved u tychto krpcov su velke pokroky za kratky cas, to uz jej bude "dobra" 😝

jakani
8. nov 2012

@bemmka ahoj, ja moju Gabi uz vozim cca mesiac v sportaku...nie ze by sa mi nedala do vanicky, tu mame velku, ale ona mi odmietala v kociku, lezat, vozit sa, zaspat, uplne bojkot...stale plac, a na ruky....a ako sme naklikli na skusku sportovu cast, z ktorej ma iny vyhlad, nie je okolo nej ta stena korbicky, stal sa zazrak, ostala nam uplne kludnucka, pekne sa vozi, pozera von, a co je hlavne, spokojne tam zaspi....davam ju do tepleho overalu a fusaku...ked je menej zima, davam jej chlpatkovy, a ked prituhuje, davam ju do sustakoveho, hrubeho......a ked velmi fuci, tak cez fusak natiahnem este aj nanoznik.....ma vzdy ciapku, a cez nu aj kapucu...na sportaku mam obrovsku striesku, tak ked ju zatiahnem, je tam vyborne chranena..... 😉

jakani
8. nov 2012

@bemmka jaj, a zabudla som - sportak davam nalezato, takze chrbatik ma v dobrej polohe, ako v hlbokom... 🙂

bemmka
8. nov 2012

@jakani ďakujem za odpoveď.ja mám športový kočík polohovatelny ale úplne nalezato sa nedá ale myslím ze to nevadí keďže malá malá už aj v kociku vankusik a bola vyvysena.skúšala som ju tam dávať ale je tam ešte akási stratená ale nič nedám za jednu prechádzku a uvidím.

monuska342
8. nov 2012

baby ake autosedacky kupujete pre svojich drobcov?moj uz sa ledva naprace do vajicka a ja sa neviem rozhodnut moc necestujeme autom lebo byvame v meste ale obcas ideme aj na dlhe trasy..

luccille1
8. nov 2012

@jakani dakujem za odpoved adi teda aj mi zacneme kresielkom, sportak som vytiahla aj ja, krpec uz je zvedavy 🙂

vebinka25
9. nov 2012

@luccille1 No moja bambuľa má štyri mesiace aj necelé dva týždne a stále by len sedela. Osobne si myslím po tom čo som prečítala že je to zavčasu lebo jej chrbtica je ešte mäkká ale na tých par minút aj sestrička povedala že ju môžem dávať aj do stoličky. Každé dieťa je individuálne moja sa nevie prevrátiť z bruška na chrbátik ale pomaly už samostatne sedí doktorka vravela že niektoré detičky preskakujú obdobia.Mi máme reflux takže bola stále v polohe vyššej tak možno preto jej to je prirodzené. Napriek tomu prikrmujem po ležiačky lebo toľko toho nevypľuje ale po sediačky keď mi ju mamina drží lebo to je taký malí betár. Myslím že ale záleží aj na tom aká si júnovka lebo medzi niektorými je pomaly mesiac rozdiel mi sme až 29.06. 2012. Čo som čítala nie je dobré ak si bábo pri sedení opieraš o vlastné telo alebo obkladáš vankúšmi. Posadiť o proti sebe na kolena a rukami držať tak aby sa nehrbilo zo začiatku. Ja keď dávam majú do stoličky pod ňu deku a okolo nej tiež aby bola na pevno. Čo som poprečitovala tak niektoré deti vedia prv samostatne loziť ako sedieť. Dieťa by sa malo samostatne oprieť do predklonu o ručičky. Ja to nedodržujem mala ležať proste nechce tak sa to snažím robiť ako je písane na pevno.Veľa času trávime v hojdacom kresielku a potom v tej stoličke ako som písala.

vebinka25
9. nov 2012

@bemmka Ahoj ja zatiaľ teplý overal a tenšiu deku, aj čapičku len takú tenkú pod overal lebo má kapucňu a potom je spotená 🙂 , Potom fusak 😉

kari55
9. nov 2012

Ahojte, maminy čo máte aj staršie detičky ...také 4 -5 ročné čo kupujete pod stromček? Ja mám ešte 4 ročnú dcérku a tá chce iba bárbiny ale aj niečo iné by som jej zadovážila , nejaké hry alebo .......neviete nejaký dobrý typ? 🙂
Inak sme po včerajšom druhom preočkovaní, plaču bolo síce menej pri pichaní no zato noc bola horor, malinká mala zvýšenu teplotu a vůbec nevedela spať ☹ 😖 🙄

kari55
9. nov 2012

Inak mne sa malinká má 4 mesiace a 2 týždene tiež ešte neotáča z chrbátika na bruško.....je to v poriadku? Len sa vyvráti tak na bok ale neprevráti sa.......no tiež by už chcela sedieť robí nenormálne brušáky - tiež by som také mala robiť 😀 😀 , chcela by sa zdvyhnúť ale bojím sa ju dať ešte sedieť.

bemmka
9. nov 2012

@kari55 ahoj tak ja mám takú skúsenost ze ja som sa už vedela pretocit v 3.mesiaci a moja dcérka tiež ale môj brat ktorý bol zavalitejsi a lenivejsi sa pretocil až v 7.mesiaci.vôbec sa ničoho neobavaj,máš zdravé dieťatko len ešte sa jej nechce ale určite ju davaj na deku nech sa trošku potrapi a ono to príde 🙂

bemmka
9. nov 2012

@kari55 my ideme o týždeň na druhé očkovanie a už teraz sa toho bojím.po prvom sme nemali žiadne problémy len 3 dni nám horšie spavala. A už aj prikrmujete?

kari55
9. nov 2012

@bemmka NA večer dávam kašu od Hipp a práve teraz varím trošku mrkvičky, dr vravela že už může a moja malá je ve ĺký hladoš tak som zvedavá čo povie na tú mrkvu inak za kašou sa ide zbláznit, velmi často kojím tak preto si myslím, že trošku príkrmu jej neuškodí 🙂

bemmka
9. nov 2012

@kari55 my sme už tiež skúšali a na treti krát mi spapala celú misku mrkvicky a za tým ešte mliecka a to má riadne prekvapilo lebo my papkaci nie sme vôbec.ale potom som prestala lebo mala na brade červené fľaky tak som davala indulonu a keďže o týždeň ideme k doktorke tak už počkám.a kasu robíš hustý či do flasky? Vidíš niaku rozdiel ako davas kasu?

kari55
9. nov 2012

@bemmka Kašú robím hustú normálne s lyžičkou papá. Je spokojnejšia v noci a lepšie spí. Prvý spánok má od ůsmej do dvanástej až pol jednej a potom sa budí ešte dvakrát a o pol siedmej vstávame. Boli časy keď som ju v noci aj po kojení musela nosiť a uspávať a teraz sa trošku napije a spí ďalej.

bemmka
9. nov 2012

@kari55 no tak to my s tým spaním máme teraz rovnaké.najvacsia ilava ked zaspi sama a nemusím ji uspavat 🙂

kuriatko21
9. nov 2012

@marianax Takže šampón mi už manžel zohnal, včera som si ním umývala vlasy...je fajn zatiaľ, len budem musieť asi k nemu dokúpiť kondicionér... 🙂 To ale nie je podstatné, hlavne, aby aspoň trocha pomohol...
@jakani ja toho havoša od fisher price nemôžem nikde zohnať... ☹ A vraj nie každý dráčik má tú akciu, že kľúče grátis...tvrdili mi, že je to len vo vybraných predajniach... Ty už si zohnala?

marianax
9. nov 2012

@kuriatko21 to je super moja dufam ze ti kupil aspon dva kondicioner davam ten lacnejsi timotej a len po dlzke vlasov ucinky by mali byt najskor do dvoch tyzdnov 🙂 drzim peste nech pomoze 🙂

jakani
9. nov 2012

@kuriatko21 dnes ho MM zhanal po Blave, nikde v Draciku ho nemali...a si predstav, ze ho nakoniec mali aj s tou akciou s klucami zadara v tom mini Draciku v Kauflande v MA 😉 , tak ak by ste mali cestu.... 😉

emily84
9. nov 2012

@monuska342 No my sme kupili britax first class plus - je tam vypln aj pre malicke babatka, cestovali sme z UK na SK ked mala Emily 2 mesiace, a sedacku si neviem vynachvalit... je do 18 kg, takze nam este vydrzi dlho...

zz134
9. nov 2012

Babuchy ahojteee!citam citam co sa pomenilo a pozeram ze sa tu riesi to co potrebujem 🙂
@marianax ako sa mate? Co ocinko? uz je lepsie????

zz134
9. nov 2012

@keira ja po 3m od porodu....

marianax
9. nov 2012

@zz134 ahoj moja dakujem za opytanie chvala Bohu na 5x sa to podarilo prepichnut dala nam ATB ale dala som mu to asi len 3x lebo plakal po nich asi ho stipalo ocko aj doki povedala ze by ich nemal ale v jeho pripade moze tak som mu uz nedala a ocko je v poriadku 🙂 a vy ako sa mate uz mate zubok? 🙂

jakani
9. nov 2012

@kari55 moja sa tiez nepretaca z chrbatika na brusko, a to sme od vas starsi 😉 ...no parkrat sa jej zadarilo prave naopak, z bruska na chrbatik 😀 ...nic si z toho nerobim, starsia dcera sa mi tiez nepretacala, jednoducho asi nema dovod, ist na brusko, ked sa jej dobre lezka na chrbate...preguluje sa nabok, zdviha a chyta nozky, a to jej staci...a samozrejme tie brusaky - chyti sa na kolienkach za teplacky, a taha, taha, pomaly si sadne 😀

monuska342
9. nov 2012

@emily84 mi mame teraz este vajicko ale rozmyslala som nad cybexom len neviem ci mu nebude vadit ten pultik 😒

silvia0201
autor
9. nov 2012

ahojte dievčatá. chcem sa opýtať, či rozmýšľate aj nad chodítkom. alebo ho už ho máte? a skúšali ste dieťa doň aj posadiť??

majusqwa
9. nov 2012

@jakani to odkial ste, ak to nie je tajomstvo? ze kuty... 🙂

@bemmka aj moja krpata je 21.6. :P

@kari55 mala sa tiez nepretaca, len z brucha na chrbat (neznasa byt na bruchu). ale aj to nejako extra neriesim... ona sa porozprava s flasou, uci sa nove veci celkom rychlo, takze vsetko o.k. aspon myslim :P

bemmka
10. nov 2012

@majusqwa pekný dátum 🙂 no naša rozpráva vkuse,najviac tiež pri krmeni tak čakáme ze to bude riadna papulka :D