icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

zuzka9449
10. nov 2012

@marianax Ahoj. Prave som si precitala tvoj prispevok ohladom padania vlasov.Tiez s tym bojujem v obrovskom mnozstve a to uz mesiac nekojim.Hned aj letim do drogerky kupit si rovno dva 🙂 Lebo za 3 mesiace budeme mat svadbu a s tymi mojimi "4" vlasmi na hlave sa ziaden zazrak nebude dat spravit 🙂
A este otazocka. Moj maly sa uz od 2,5 mesiaca taha do sedu za rucicky. Pediatricka nam odporucila trenovat s nim,nech si zvyka, no on ako ziskal novy pohlad, tak chce vacsinu casu len sediet, lezi ked spinka alebo pod hrazdickou, aj to mozno hodinku,lebo ho to zunuje. Kedze mu nechceme znicit chrbatik, tak v dobrej viere sme si ho opierali o seba,aby nemal taku zataz na chrbticu. No tu som sa docitala,ze to je pre neho este horsie.Ako mu mam potom vyhoviet? Davame ho aj do jeho kresielka a odtial sa sam odtlaca laktikmi do sedu.

zuzka9449
10. nov 2012

@luccille1 Ahoj, my sme tento tyzden zacali prikrmovat (4,5 mes.) po odobreni pediatrickou a maly je v jeho kresielku. No kedze sa odtial odtlaca laktikmi, je to trosku narocne,ale momentalne najefektivnejsie 🙂 Stolicku sme este neskusali 🙂

bemmka
10. nov 2012

@zuzka9449 tak ja sa pripajam k tomu padaniu vlasov,je to strašné,všade su len moje vlasy,stále su v gumicke preto radšej a neznášam si ich umývať ale určite dnes idem pohľadať ten lopuchovy sampon tiež.a mne pediatricka povedala ze robim dobre ze malú opieram o seba ale skôr tak aby malá rovný chrbatik,nie velmi zhrbene a necuduj sa ze tí už poležiačky nevydrží,myslím ze teraz ked deti už pomaly začínajú sedieť sa to mení,chcu inak ten svet objavovat veď doteraz museli ležať a už su aj viac vnimatelne 🙂 moja len chvíľu po papani ked je spokojná vydrží ležať inak sedkame (skoro už sama),prechádzam sa s ňou,lehatko a kočík 🙂 moja je sidielko čiže musíme stale čosi robiť a hýbať sa.

zz134
10. nov 2012

@marianax jaj tak to je super! chudatko si vytrpelo! my uz mame 2 zuby! den po dni na vysli oba🙂 a bez placu ...no a inak stale nie sme zaockovany lebo maly uz ma treti tyzden take soplohlieny...neda sa mu to vytiahnut ma to tak vzadu. A ked citam o tom ockovani tak aj rozmyslam ci to cele nezrusim...neviem

zuzka9449
10. nov 2012

@bemmka Dakujem za reakciu 🙂
Ja som si v auguste ostrihala dlhe vlasy v domnienke, ze to pomoze, no az potom som sa docitala,ze nie :D no aj tak su vsade, rovnako ako u teba 🙂
A s tym sedenim si ma upokojila 🙂 som rada,ze ho mozem nechat sediet,lebo pomaly sa u neho zacina prejavovat tendencia "JA SAM" :D sam pit z flasky, sam sediet a pod 🙂 Len sa este neotaca,iba prevrati na bok, ale aj to pride 🙂

marianax
10. nov 2012

@zuzka9449 ahoj moja urcite si ten sampon prv na skusku kup 2 ako pises ucinky budu najskor o 2tyzdne hovorim podla seba ja umyvam hlavu kazde 2-3dni 🙂 no a co sa tyka tej otazocky prv som sa zacudovala ako vam doki radila uz od 2,5mesiacov trenovat za rucicky aby sa dvihal akoze je obdivuhodne ze je tak sikovny zlatusik ale myslym ze prave to je pre chrbticu zatazujuce ale mozno nie ved ja nie som lekarka ale to ze si ho opierate myslys tak ze chrbatik o seba aby vsetko videl vsak? takto si aj ja maleho davam a vsetky moje deti takto boli lebo tvarou ku mne nechceli byt ani Luky takto nema rad chce vsetko vidiet a nemyslym si ze to nejak zatazi jeho chrbticu ved je oprety o teba uvolneny takto s nim aj sedavam ved uz mate vyse 4mesiacov tak sa nemusis obavat 🙂 ja idem na klbiky niekedy teraz ked pride mm tak snad bude dobre 🙂

marianax
10. nov 2012

@zz134 to je uzasne ze to takto zvladol sikovny zlatusik 🙂 no to je take teraz blbe obdobie a vies deticky vecsinou lezkaju nevedia to vyfukat tak sa s tym trapia dlhsie ja davam len to zakladne ockovanie ale je to na kazdej mamine ako sa rozhodne neodsudzujem ani tie co daju ani tie co nedaju najhorsie je ked toho vela citas to si potom z toho zblbnuta 😅 nech sa maly coskoro uzdravi 🙂

bemmka
10. nov 2012

@zuzka9449 naša už tiež chce všetko sama.moja pediatricka jediné povedala ze do vajíčka by dieťa nedavala ze to je najhoršie na chrbatik.a neboj sa niektoré deti sa vôbec neotocia na bruško,proste sa im nechce alebo nemajú chuť byť na brúsku a môj brať napríklad sa otočil až v 7.mesiacoch.to máš tak niektoré deti lozia iné zase rovno chodia 🙂 a inak ja som sa dala ostrihať tiež,z blond som presedlala na hnedú a nič nepomohlo,proste poporodne vypadávanie ale mne už aj v tehotenstve padali.

zuzka9449
10. nov 2012

@marianax Juuj, tak to som rada, ze je to takto v poriadku a Samko moze spokojne sedkat 🙂
Drzim palce na klbiky 🙂 my sme boli len raz, ked mal 8 tyzdnov a vsetko bolo v poriadku 🙂 bude aj u tvojho pokladika 🙂

jakani
10. nov 2012

@majusqwa preco? nebodaj si aj ty Zahoracka? 🙂 zatial sme v Caroch... 😅

marianax
10. nov 2012

@zuzka9449 dakujem moja potom napisem 🙂

keira
10. nov 2012

dievcence, a ake mate bruska po porode teraz?

kuriatko21
10. nov 2012

My už máme tiež dva zúbky...🙂 druhý sa zjavil 3 dni po prvom...takže máme malú zubaticu..Inak naša malá sa tiež ťahá za ruky do sedu, strašne sa jej tak páči. Na bruško sa pretočila sama presne keď mala 4mesiace - ked bola nahá po kúpaní...odvtedy po každom kúpaní trénovala a teraz je na brušku skoro stále, ale ešte nevie z bruška na chrbátik, tak začne potom kričať, ked je už celá spotená...a neviem ako to robí, ale minule jej viseli nohy dolu z postele a včera bola na zemi na podložke a vramovala sa medzi dve skrinky...to bolo plaču! ked som pri nej, je vždy na jednom mieste, ale akonáhle na chvíľu odbehnem, už je niekde inde....Netuším ako to robí, ale na tej posteli vtedy nacúvala... 😀 Takže musím dávať viac pozor, lebo už aj vo vaničke robí také manévre, že tsunami by bledlo závisťou! Ale myslím, že každé dieťa je iné a netreba nič unáhľovať, ani stresovať...

kuriatko21
10. nov 2012

@jakani ďakujem za tip...skusíme ešte zajtra v MA...v skalici nám povedali, že mali len tri ks na túto akciu...resp. do vypredania zásob..asi preto skoro nikde ten havo teraz nie je...🙂
@keira brucho mám relatívne v pohode...až sa sama čudujem, že sa tak vtiahlo späť...samozrejme, že nie je úplne pevné, ale tak ja som také nemávala ani pred pôrodom... 😀 ale keby si sa spýtala, aké mám teraz po pôrode prsia, tak to viem celkom presne....minule som sa nahla vo vani do predklonu....no...ako vyťahané ponožky...resp. podkolienky... ☹ 😀

keira
10. nov 2012

@kuriatko21 😀
a mate tam este taky akoby kopcek maly ?

zuzka9449
10. nov 2012

@keira Mne sa brusko krasne stiahlo uz po dvoch mesiacoch. Ale od pekneho a tvarovaneho ma este stale daleko, kedze som mi nechce moc cvicit. Prinutim sa len po kritickom pohlade do zrkadla,co nerobim casto, pre istotu :P :D Hlavne, ze sme zdrave 🙂 Podla mojej polovicky, je jemna pneu sexi ;)

jakani
10. nov 2012

@kuriatko21 asi ta sklamem, dnes rano som hovorila MM, ze zhanate tiez psika, a vraj mu toho nasho davali posledneho z vykladu ☹...a aj to mu jedna predavacka povedala, ze uz je vypredany, a nastastie prisla druha, co ju vyviedla z omylu....hm, ale vsak do Vianoc snad este doplnia tovar, urcite...ved je este vyse mesiaca cas... 😉

@keira no, ja mam brucho ako v 6 mesiaci 🙄 🙄 ...ma na to vplyv aj to, ze som rodila sekciou...pevne ploche brucho som ale nemala nikdy, aj ked som pravidelne navstevovala roky fitko (daaaavno v mladosti 😅 ), takze sa neni co divit...uz natahujem MM, ze ked schudnem na svoju mladicku vahu, a brucho ostane, zacvaka abdominoplastiku 😀 😀 😎

kuriatko21
10. nov 2012

@jakani škoda...☹ ale tak neva, nájdeme niečo iné, príp. toho hava bez akcie, ktorá bola síce super, ale svet na nej nestojí...
Abdominočo? 😀 čo to je? bolí to? 😀

jakani
10. nov 2012

@kuriatko21 plastika brusnej steny...po nej by som mala brucho ploche a pevne, ako som ja osobne nikdy nemala 😝 😝...boli, boli, ale prezila som dva cisaraky, do tretice by to bola malina 😀....hod to do googlu, a daj obrazky 😉

tinagregori
10. nov 2012

ahojte, bruško už mam uplne vtiahnute, len nema taku pevnost, prsia su na tom trochu horsie, pruznost sa stratila☹,
moje zlatičko sa na bruško neotáča len s pomocou, ale velmi sa mu tak pačí, čo sa týka toho sedenia odporúčam prečítat knihy od Evi Kiedronovej, ceske pediatricka, stoji to zato, vysvetluje kompletnu manipulaciu s babatkom aj to ako mu pomoct v psychomotorickom vyvoji.

bemmka
10. nov 2012

@keira tak moje brucho šlo prudko dole ale teraz sa mi tam držia faldiky ešte,kým si nesadnem tak je to super :D ja som ale strašne pribrala na nohách a zadku v tehotenstve,také som nikdy nemala,chvalabohu je to preč a nohy a zadok mám štíhlejsie ako pred tehotenstvom 🙂

emily84
10. nov 2012

ahojte, no tak ja a moje brusko... po porode som sa sama cudovala ako rychlo slo prec, do mesiaca som vyzerala ako pred otehotnenim, no potom som sa akosi rozjedla a teraz som ako v 5-tom mesiaci tehotenstva... no stale kojim, takze si vravim, ze treba jest na co mam chut a tak aj robim... 🙂... snad raz pojde brusko dolu... (aspon dufam) 😒
Uz druhy den skusame kasicky, no len tak trosku, aby sme si zvykli na nove chute... dnes som chystala hrusticku, ta bude o dva dni, tak uvidime ako sa nam bude lubit...🙂 Mala uz sedi vo vysokej stolicke, kupili sme taku,ktora sa da polohovat, takze nesedka uplne v sede, no trosku na lezato...
No a stale nas trapia zubky, asi budeme ten pripad, ze si vytrpime kym sa zubok objavi, zatial ani jeden... ☹ a uz su to asi dva tyzdne bolesti... niektory den je fan, potom zase horsie...
No a posledna noc bola super - buvali sme od 18.00-05.37 s jednou 30 min. prestavkou na papanie... dufam, ze to nebola vynimka, ale ze takych noci bude viac... lebo my sme trosku problemovi co sa buvania tyka....

jana3720
10. nov 2012

@zuzka9449 no presne ja som tiež ostrihala vlasy na kratko vypadávajú stále rovnako,ale sú aspoň kratšie 😀

jakani
10. nov 2012

😉 aj sem hodim toto zaujimave pocitanicko pre maminky deticiek narodenych do 21.6. Co poviete, rysuju sa nam takto? 😀 moja rozhodne ano, ked to porovnam so starsou dcerou... 😉
http://horoskop.denne.sk/horoskop-blizenec-dieta/

majusqwa
10. nov 2012

@jakani no toto... ja som teda v caroch vyrastala, aj teraz tu som na vikend (ved hody) :P ale podla fotky nemam sajnu, kto si :P

zuzka9449
10. nov 2012

@jakani ten link ma velmi zaujal a preto rovno pridavam dalsi, pre deticky RAKY, ako je aj moj 🙂 no este neviem,ci to na neho bude sediet 🙂
http://horoskop.denne.sk/horoskop-rak-dieta/

jakani
10. nov 2012

@majusqwa sa nedivim 🙂 ...sice som tu cca 7 rokov, na starorodicovskom 😉 ale aj tak malokoho poznam...do obchodu, do skoly pre starsiu, na cintorin, a cvak-cvak, zamkneme sa na dvore 😝...a ked sa da, vyrazame mimo....ved mozes aj do IP, ak si zvedavec 😝 😀 popiseme

jakani
10. nov 2012

@zuzka9449 su tam velmi dobre spracovane charakteristiky, aj na dospelych...vynimocne dobre 😉 troska sa venujem astrologii...a je dobre byt pripraveny, pochopit, netlacit na pilu...fakt to moze pomoct, ulahcit "spoluzitie" 😉

zuzka9449
10. nov 2012

@jakani Ano, velmi dobre je to spracovane, prave som sa velmi dobre zabavila na vlastnej charakteristike :D, ktora je az priliz pravdiva :D...je lepsie byt pripraveny, ako zaskoceny 🙂

zz134
10. nov 2012

@kuriatko21 som si skoro svrkla! tak si ma rozosmiala 🙂))) ze podkolienka!Umrela som🙂))))))))))