icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

bemmka
13. nov 2012

@kari55 ahoj so soplikmi ísť nemusíš ale preistotu skús malej stlačiť pri usku či ju uška nebolia,ak nebude plakať tak nie.no a kúp si v lekární kvapky Sterimar s morskou vodou a Masovom kvapky pre dojčatá a bude lepsie 🙂 tie Sterimar kvapky su neškodné ale veľmi účinné,je dobre ich mať doma.no a samozrejme odsavat.

emily84
13. nov 2012

Tak od dnesneho dna sme uspesne na plienkach cislo 3 🙂
A dnes bola na obed hrusticka a velmi nam chutila - ocko prvy krat krmil a obaja si to uzili (mala bola dokonca menej spinava ako ked ju krmim ja 🙂

jakani
13. nov 2012

@kari55 velmi dobry je aj Sinupret, je to bylinkove, neskodne, a fakt pomaha u deti, ktore sa este nevedia vysmrkat...uziva sa peroralne, a rozpusta hlieny, tak lahsie odidu z tela....odporucil nam ho nas detsky lekar, len sa musi brat pravidelne aspon tyzden... 😉

kuriatko21
13. nov 2012

@emily84 fííha, my už fičíme na č. 3 aspoň mesiac, ak nie viac.... Tvoja maličká je taký drobček, alebo naša maličká je taká veeeľká? Nosíme veľkosť 68, ale jedna baba písala, že už fičia na 74....
🙂 Zajtra ideme k dr, tak budem vedieť koľko váži a meria... Ako sú na tom vaše bábätká s váhou, výškou a veľkosťou oblečenia? Soplík máme tiež, ale asi by som s tým tiež nešla k dr...len my máme ísť zajtra na poradňu. Na soplíky nám určite povie to, čo si aj všetky myslíme...odsávať, vytierať nosík physiomerom, príp. kvapky do nosíka...teda si aspoň myslím..

bemmka
13. nov 2012

Inak moja dcerka ma rada odsavanie soplikov, vzdy sa pritom krasne rehoce 🙂

@kuriatko21 my mame velkost 68 ale presnu vahu poviem az v pondelok kedy ideme k doktorke.

zuzka9449
13. nov 2012

@kuriatko21 My nosime tiez 68, mame 64cm a 6900g, aspon podla vazenia z minuleho tyzdna 🙂

emily84
13. nov 2012

@kuriatko21 Tak prave dnes sme sa boli vazit presne po mesiaci a pribrali sme za mesiac len 360gr.. cize teraz mame 6 220gr. Takze mala je drobcek (no je zdrava, vyzera dobre - ani chudo, ani tucne - tak si z toho hlavu nerobim). Oblecenie tu v UK mame podla veku, budeme mat 5 mesiacov za 4 dni a este stale nosime oblecko 0-3 mesiace.Meriame 63.5 cm.

Dnes mame velky uspech za sebou. Malicka zabuvala sama v postielke, bez toho aby som ju musela nosit na rukach... jupiiii tak sa tesim 🙂 (snad to nebola vynimka) 🙂

jakani
13. nov 2012

my uz vytahujeme 74-ky, hlavne bodyna kvoli rukavom...asi bude mat po mne dlhe ruky, to je moj vecny problem-kratke rukavy 😅 ....a aj leginsy sme uz vytiahli 74-ky...no Gabi nie je nejaka nadrozmerna, je taka akurat, skor drobnejsia oproti niektorym babatkam...na poradnu ideme az 24.11, ale skusim sa s nou zajtra odvazit a odratame sa 😀 tiez by ma to zaujimalo....

@emily84 ved trojky su tusim od 4 kil, nie? to my na nich frcime uz skoro 2 mesiace 🙂

inac baby, aku mate skusenost s plienkami?? ja som sa vzdy musela vratit k zelenym alebo bielym Pamperskam...Huggiesky, Sleep&Play a aj Tesco nam urobili zapareniny...a pritom o prdelku sa staram prikladne... Momentalne davam cez den DM-kacke, a na noc zelene Pampers, a tusim su tie DM pre moju malu ritulu neskodne 😀 .......ked som bola tehu, aj som skusala nastudovat latkovanie, ale zdalo sa mi to prilis komplikovane, prespekulovane, vselijake separacky, vkladacky, stale prat...co som rada, ze sa mi teraz aspon co-to ususi, musim roznasat po radiatoroch, ked je hnusne vonku......jaaaa neviem, ale za Pampersky by som dala asi aj Nobelovku 😀 😀

emily84
13. nov 2012

@jakani Ano tie plienky su od 4-roch kil, no mne sa stale zdali byt akesi velke (a my kakame skoro stale, takze volnejsie plienky som nechcela velmi riskovat 🙂 ) Inak my sme mali drobci, len 6.2 kg mame.
No ja tiez nie som s Huggieskami spokojna, vzdy ked som ju dala a mala sa pokakala, hned bolo aj oblecko spinave... takze my len Pampers.

jakani
13. nov 2012

@emily84 nasa mala "vo vasom veku" ( 😀 😀 ) 6,3kg...inac tiez sa nam zadari kakula na oblecko, a zaujimave, ze vzdy na pravej strane zboku...asi kaka pravotocivo 😝...ale v poslednej dobe, odkedy sme zaviedli prikrmy, je to lepsie, nema tak casto v plienke...a vy ako po hruske? nenaduva ti Emily? predsalen, hruska je aj na dospeleho niekedy prehanacia...bolebruchova.... 😨

kuriatko21
13. nov 2012

@emily84 oblečenie 0.3už nenosíme skoro žiadne...iba tuším dvoje nohavice. Bodyná meníme tiež vždy ako prvé, u našej malej proste vidím, že ked sa jej začne "zväčšovať" výstrih, je načase prejsť na inú veľkosť...😀 A jasné, každé bábo je iné, niekoré sú drobnejšie, niektoré zase väčšie... Inak ja viem, že ked mala malá 63cm, tak už neobliekla skoro nič vo veľkosti 0-3mes. Ale všimla som si, že to treba mať proste v oku a nespoliehať sa na napísané veľkosti, lebo každý výrobca má tuším iný meter... A super, gratulujem k samostatnému spinkaniu!

@jakani škoda, že som si to o tej odsávačke prečítala až neskoro...už sme mali kúpenú na vysávač...ale dá sa použiť aj normálne...mohli sme ušetriť...inak fakt dobrá vychytávka!
Čo sa plienok týka, tak my sme skúšali zatial len biele alebo zelené pampersky, tie z dm a zelené z tesca... Najmenej sa mi pozdávajú tie z tesca, ale len v porovnaní s tými dvoma... veľkosť 2 sme nosili prevažne len z dm...inak pampers...ˇAle čo mi na pamperskách vadí, že voňajú tak nejak umelo, akoby boli čímsi napustené..tie dm a tesco majú takú neutrálnu vôňu. Ale túto tretiu veľkosť nosíme pampers, nakoľko sú také mäkké, malá sa v nich lepšie hýbe...

majusqwa
13. nov 2012

@emily84 ja som akurat zacala s mrkvou, ktoru ale celu vygrcka von, aj s mliekom, aj s tym, co jedla este vcera. takze tadialto cesta asi nepovedie. moja mamina to s nou skusi zajtra este raz (ja nebudem doma) a podla toho uvidim.
inak mame asi 5,7 kg a takych 62-63 cm, prechadzame na velkost 68 :P.

@jakani ja praveze nie som spokojna s jednorazovkami vobec (najskor sme mali pampers - uplne zle, potom huggies - to bolo o trochu lepsie, osvedcili sa mi celkom dmkacke a tescove), takze som presla na latkovanie. dnes uz je dostat plienky all-in-one, cize som nemala ziadny problem na to nabehnut. akurat na noc pouzivam jednorazovku (dm alebo tesco), lebo nabalit jej latkovku na 12-14 hodin... to by som jej tam musela dat neviem co :P

@marianax ked chrape moj muz, tak viem, ze ma chytene dutiny :D tak mu vzdy len oznamim, nech si nabucha cecko, aby nebol chory :P

@kuraitko21 mrzi ma to, ale nepripajam sa k "ponozkovym". ja som mala male prsia, v tehotenstve sa mi pekne zvacsili (veeeeelmi pozitivna vec :P:D), ale ked som prestala kojit, opat sa zmensili a teraz mam take iste, ako predtym. v podstate sa mi porodom len rozsirila panva o dva cm, vypadavaju mi vlasy a mam par strii, ktore mi miznu :D

monuska342
14. nov 2012

@majusqwa latkovat sa da aj v noci len musis dat bambus 🙂

jakani
14. nov 2012

@majusqwa vy latkujete kvoli nejakej alergii na jednorazovky, ci? akoze, zaujima ma to, len mi to pride neprakticke..to pranie, susenie.....len urcite je fajn pocit dat babatku na zadocek nieco, co nie je napustene chemiou....

@kuriatko21 ovonala som teda Pamperku vs. DM-kacku a prisamvacku, Pamperska az smrdi, a ta z DM nie...hm 😖

Inak, dnes moja mala Gabi vyfasovala svoje prve ATB, som z toho nestastna, ze tak skoro?!?!?!..vraj ma chytene priedusky, tak aby sa to nerozvinulo na nieco horsie...teplotkujeme od rana, teraz spinka-mala 38,3...ale znasa to velmi trpezlivo, moja mala hrdinka....tak som si hned nasadila mega davky C-cka a probiotika, kedze cez den co-to odsavame a v noci kojime, sa snad k nej z tohto lieciveho koktejlu nieco dostane.... ☹ ☹

marianax
14. nov 2012

@jakani skore uzdavenie malinkej prajem 🙂

emily84
14. nov 2012

@jakani No po hruske rozdiel nevidim,... my kakame dost casto (nemali sme este den bez kakania) a kedze kojim kaki je dost riedke, cize neviem, ci by som zbadala rozdiel ak by nas prehnalo... 😒
Kazdopadne brusko neboli... mala sa mi zda lepsia, spokojnejsia ako predtym, tak snad sme s hruskou zadobre 🙂
Zajtra ideme na mrkvicku...

zuzka9449
14. nov 2012

@jakani nech sa z toho bambulka cim skor dostane,zelame skore zdravenie 🙂

kuriatko21
14. nov 2012

@majusqwa nevadí, že nie si ponožkáčka...tie strie a vypadávanie vlasov ťa aj tak zaraďujú sem medzi nás 😀
@jakani Ja asi úplne prejdem na tie dm, pri tých nemám pocit, že sú napustené chémiou.. Aj keď zdanie môže klamať samozrejme. KAždá jednorazovka je v podstate umelina.
Tá vaša choroba ma mrzí, moc moc držíme Gábi aj s B. palce, aby sa z toho čím skôr dostala!!
Inak baby my sme boli dnes na poradni a som nejaká smutná...Malú len kojím a za posledný mesiac nepribrala ani kilo! Bola som z toho paf, lebo dovtedy mala na každej poradni o ca 850viac. Mlieka mám určite dosť, lebo ked malá prestane piť, tak teči samovoľne... Ale asi jej prestáva stačiť..☹ Príkrmy jej vôbec nevezú, tak neviem, čo s ňou.. Dnes som jej dala na večeru kašu, ale ani tá jej moc nechutila(ryžová), viac vyplula von ako zjedla a potom sa na mňa pricucla, akoby nejedla mesiac. Máte s tým nejaké skúsenosti? rady? Takže naše miery: 6200gramov, 65cm...

marianax
14. nov 2012

@kuriatko21 a kolko ti pribrala za posledny mesiac? vies teraz uz nase deticky nebudu priberat takou rychlostou ako doteraz neznepokojuj sa vahu ma dobru a urcite jej staci tvoje mliecko 🙂

silvia0201
autor
14. nov 2012

@kuriatko21 určite jej tvoje mliečko stačí. moja sesterka tiež kojí a to má malá už dva roky a malinká nie je boh-vie aký jedák. radšej vysí na cicíku, akoby sa mala poriadne najesť. ale nie je malá. aj tvoja je podľa mňa v norme. ešte mesiac kľudne môžeš dojčiť bez prikrmovania. aspoň to radia doktori-študované hlavy. po tých šiestich mesiacoch už dojčatká treba začať prikrmovať....

kuriatko21
14. nov 2012

@marianax @silvia0201

zle som to napísala, až teraz to vidím...proste malá nepribrala vôbec...min. mesiac mala 6200gramov a má ich aj teraz...akurát narástla o 2cm... Keby pribrala aspoň niečo, tak to nejako extra neriešim...ale nepribrať nič? nie je to čudné? Máme prísť na kontrolu o dva týždne...(máme priniesť aj moč- aj vy ste museli? lebo vraj sme ho mali priniesť už dnes, ale určite nám to na min. poradni nespomínali, to by som si pamätala..) Inak malá vyzerá úplne v poho...aj sestrička hovorila, že nevyzerá na to, že by nejako schudla, alebo bola podvyživená... A čo sa papania týka, tak po kojení vyzerá spokojne, neplače...

naty14
14. nov 2012

ahojte, my mame dnes 5 mesiacikov, papame uz vselijaku zeleninu, vyzivy, kasicky a pijeme ovocny cajik. vsetko davam dcere znacku Hipp, aj mliecko. my meriame 70cm a vazime 7200g, cize ficime uz na velkosti 74 aj, a plienky Huggies otras, pouzivame Pampers a Tesco a samozrejme uz dlhsiu dobu 3.

emily84
15. nov 2012

@kuriatko21 Ja mam tiez z toho trocha mindraky ze pomalicky priberame, no hlavne je ze nase deticky su zdrave, vyzeraju dobre a to je hlavne. Nepozeraj na vahu.
Co sa tyka kasiciek, mozno este nie je u vas cas na prikrmy. No napisem ti ako sme my zacali, tiez len stale kojim (plus tyzden skusame kasicky) a ide to zatial dobre.
Prve tri dni sme mali len 1-2 cajove lyzicky kase - na obed (nie vecer, aby ju brusko nebolelo v noci ak by jej kasa nespravila dobre). Kasu som zmiesala s mojim odstriekanym mliekom, aby jej chut bola znama. Prvy den sa dost ksichtila, nieco vyplula a tak som druhy den jedla s nou (samozrejme som mala vlastny tanier a jedlo 🙂 ) a ukazovala jej ako velmi mi chuti jest a spapala vsetko 🙂.
Dalsie tri dni sme kasicku presunuli na vecer a na obed sme zaviedli hruskove pyre, tiez len 1-2 lyzicky a tiez prvy den som k nemu primiesala svoje mliecko.
Cize vzdy prvy den ked zavadzame novu chut, zmiesam pyre s mojim mlieckom aby si na chut jednoduchsie zvykla.
Inak som asi prve 4 dni krmila pred kojenim, aby bola vtedy hladna a lepsie papala, no od piateho dna najskor kojim a potom jej dam este kasicku al. pyre, aby sa mi nezacala odstavovat.
Drzim palce, potom napis ako vam to ide...

emily84
15. nov 2012

@kuriatko21 Este som zabudla napisat, ze pyre varim doma a zamrazujem, najskor ju chcem naucit na domacu stravu a az potom neskor vyskusam kupenu vyzivu.

mata1976
15. nov 2012

ahojte, aj my sa o chvilu chystame prikrmovat (v 6m) - maly vazi 7900g a meria 67cm a je plne dojceny; zacneme mrkvou na obed, po 2-3dnoch dalsia zeleninka a tak budeme pokracovat cely mesiac, po mesiaci pridam dalsi chod - veceru, rozne kasicky (mliecne/nemliecne). Tak som to robila aj pri dcere a neboli ziadne problemy 🙂. Vela som na tuto temu citala a odporuca sa pridavat dalsie chody po mesiaci aby si brusko na to vsetko nove zvyklo...

jakani
15. nov 2012

@marianax , @zuzka9449 , @kuriatko21 dakujem baby za podporu...noc bola tazka, mala az 39 horucku...som si tak spominala, ake to bolo pri prvej dcerke, ked som este nic take predtym nezazila, aka som bola vystrasena...teraz uz s kludom, stahujeme teplotu, nestresujeme...samozrejme, strach tam je...tak Gabi je dnes rano uz lepsie...i ked hnackujeme, urcite tymi ATB... ☹

@kuriatko21 mozno na minulej poradni bola vazena napraskana mlieckom, a tentokrat sla hladnejsia, hm? nasla som tuto mini tabulku pre kontrolu, kopirujem:
1.-2.mesiac 124-140g/týždeň
3.-4. 70-105
5.-6. 35-56
Váhové prírastky sa počítajú od najnižšie dosiahnutej hmotnosti.
...a pozri aj tu, na ich strankach som toho vela nastudovala 😉 :
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/10/kolko-...
Ked je mala spokojna, neries to...a s tym mocom to je divne, my sme NIKDY nenosili na poradnu moc....je tazke odobrat vzorku, obzvlast u dievcatka...ako to chces urobit? 😅

kari55
15. nov 2012

Ahojte, moja malá má 4,5 mesiaca a na večeru papáme kašu a na obed som jej začala dávať zeleninku. Čistú mrkvu vůbec nechcela až ju napínalo na zvracanie 😕 ale keď som potom mrkvu zmiešala so zemiačikom tak sa nevedela dojesť. 😲 Inak dojčím ale moja je hladoška 🙂 Inak máme 6400g a 62,5cm. Nosíme ešte 0-3 oblečko len tak tak ale inak 68 🙂
Inak soplíky vůbec neviem odsať má ich kdesi vzadu alebo čo. A ten sprej sterimar jej mám strieknuť do nošteka?? nebude mať šok?

bemmka
15. nov 2012

@kari55 ten sterimar streknes do obidvoch dierok ale opatrne aby si nie do očká,ak tak mokrou handrickou umyť.je to nepríjemné,prvé razy sa bude hnevať a možno aj plakať ale inak sa to nedá.neboj sa zvykne si.a ak nejdú sopliky tak po tomto odsajes určite.

majusqwa
15. nov 2012

@kari55 prosim ta, tu mrkvu si ako robila? uvarila a zmixovala, nie? lebo ja som tiez zacala mrkvou, mala zje tak jednu cajovu lyzicku a potom vygrcka vsetko, aj to, co jedla vcera. tak som den pockala, zasa sme skusali mrkvu a zasa to iste. takze tadialto cesta asi nepovedie...

ja som tiez pouzivala sterimar - najskor sice revala, ale potom si zvykla 🙂. akurat prvykrat to mala po celom ksichte, len nie v nose :P.

@jakani praveze latkovanie nei je az take tazke. nema sice alergiu, ale casto plienku bud prekaka alebo precura. ci z dm, ci z tesca, ci pampers, ci huggies. a isto to nie je zlym zabalenim plienky, lebo to robi aj mojej mamine. tak som presla na latkovky - dnes uz dostanes kupit plienku all-in-one, aj s vkladackou, aj so vsetkym, len vyperies a pouzivas. pouzite plienky skladujem v takom kosi na ne (mam na to jeden vyhradeny) a raz az tri dni operiem - hodis do pracky, zapnes program a je to. akurat musis vyvesat, nechat uschnut a mozes pouzivat znovu.

jakani
15. nov 2012

@majusqwa a kolko cca plienok potrebujes na den? ona sa vymiena hned po cikani, alebo sa aj do latkovej moze viacejkrat? a ked ju ma okakanu, ako s nou nalozis? 😅
....inak, k tej mrkvicke ti mozem poradit - skus vymenit druh mrkvy, niektora byva akoby horkasta, a druha sladka...a potom do misky, nez ides krmit, odstriekaj svoje mliecko, je sladke, bude lepsie chutit...a ked ani to nepomoze, tak aj zemiacik vie zlepsit chut...ved mrkva aj zemiak su neutralne, na ne by nemala byt nejaka reakcia, alebo sa pridava pri nechuti na mrkvu k nej jablcko...a este treba vzdy do misky pridat malicku lyzicku olivoveho oleja, na lepsie vstrebavanie vitaminov a travenie... 😉