Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Mamicky, ako zamestnavate svoje ratolesti, ktore su coraz zvedavsie? Lebo mne sa len horko tazko dari Samka uputat. Uz ho ani hracky nebavia,asi su pre neho okukane, ani otacanie stranok v knizke, o samotnej knizke nehovoriac, aj moje ruky su uz okukane...hneva sa,ked si rozpravame riekanky ci spievame, ani lezat ani sediet....na brusko len na 2 min...dochadzaju mi napady.
@zuzka9449 @kuriatko21 No dnesna noc bola o trochu horsia - buvat sme sli o 18.00 - vstali sme spolu s ockom, ktory siel do prace o 04.30 a boli sme hore 3 krat - zakazdym bolo hodinove uspavanie, cicikanie, hojdanie, chodenie, no nakoniec to skoncilo krmenim, pri ktorom zaspala... uz kojim castejsie a castejsie, pomalicky zaciname s kasickami, asi by sme to mali zrychlit... 🙂
Ja by som sa asi poriadne nevyspala ked by bola pri mne, snazim sa to obmedzit, urcite by som chcela ju mat stale pri sebe, nemozem si pomoct, stale by som ju len mojkala, pusinkovala, hladkala, no v noci buvat pri nej, bola by som stale hore...
@zuzka9449 No my po papani mame cca 30 min. ked sa zahra sama, potom uz musim vymyslat kade co... vacsinou su to 5 minutove zalezitosti 🙂, no najradsej ma, ked pozoruje ostatnych ludi co robia, najviac sa jej paci, ked zehlim.. 🙂 no nemozem odist z miestnosti, to v sekunde mrnci...
uz vasi drobci aj lozia?moj dnes preplazil celu obyvacku a na styri sa stavia uz tyzden som necakala ze bude lozit tak skoro 🙂
@monuska342 No my este vobec, este sa ani nepretacame, len ked sa obcas nahodou podari, no cielenie vobec nie. Aj som rada, este ju najdem, kde ju necham... 🙂 sice velmi kope nozickami a vie sa tak presunut dost daleko, takze pozor uz musim davat 🙂
Tak teda mas co robit, nahanat drobca 😀
@emily84 Asi je nieco vo vzduchu, aj maly sa v noci zobudil o 03hod a do 08 poriadne nespal. S tym zehlenim je to aj u nas tak,no mozem zehlit denne :D Ked uz bude lozit, najde si zamestnanie sam,no ja sa od neho ani nepohnem 🙂 S tym mrncanim to uz skusal, ked nezabralo, hral sa dalej 🙂
@monuska342 U nas lozenie este nehrozi. Ledva na brusku vydrzi 5min 🙂 Ty mas ale sikovneho drobca 🙂 Sama radost pre maminku.
Maminy, tie ktore uz prikrmujete, sterilizujete misky a lyzicky pred kazdym papanim?
Malo vase babo zlu reakciu na niektoru zeleninku, ovocie?
@emily84 ani moj sa este nepretaca iba z bruska na chrbatik sa vie neboj este nieje taky rychly ako po styroch 🙂 ale rano som ho nechala v obyvacke a za chvilku uz bol v spalni 🙂
@zuzka9449 moj je rad na brusku ja ho tak davam od narodenia kvoli prdikom 🙂
@emily84 ahoj ja len vriacou vodou oplachnem.mne každý vravel ze ked budem všetko stale sterilizovat tak nerobím dobre lebo tak malú veľmi rozmaznam a bola by viac hakliva a chora takže tak ako moja mamina kedysi.vsak každý človek potrebuje žiť s baktériami aby sa telo vedelo brániť.a my sme skusali jablcko,mrkvu,zemiak a brokolicu a zatiaľ žiadna negatívna reakcia.chcem vsak upozornit na sopliky ktoré takýmto deťom ani netecu keďže veľa lezia a potom mozu mať zápal usiek.my sme tak nedávno dopadli.zrazu nám plakavala pri zmene polohy najma do lah,nespala celú noc a ze zápal nosných dutín a obe uška tak sme kvapkali a oddávali ale chvalabohu do dvoch dni bolo dobre.v tomto počasí pozor na sopliky.radšej skúšať častejšie odsavat.
@emily84 my sme mali túto noc tiež párty...🙂 od druhej do tretej nie a nie zaspať... posledných pár dní takto vymýšla, neviem, čo sa deje...
@monuska342 jéj, blahoželáme k lezúňovi...🙂 u nás sa veru ešte nelozí, ale žiaden stres... tie naše deťúrence sú proste osobnosti už od narodenia, každé z nich má inú potrebu pohybu a hlavne si ju aj inak načasuje...
@bemmka ja tiež len oplachujem horúcou vodou... a s tým zápalom ušiek si ma veru nepotešila...dnes sa malej zjavil soplík, určite to drapla od tatka...☹ Kúpila som hneď odsávačku... Ale ešte sme neodsávali, zatiaľ jej z nosíka tečie len voda, tak uvidím, čo bude v noci.. Inak baby, akú odsávačku? na vysávač, či takú tú normálka?
@kuriatko21 pokiaľ to nemá chronické tie sopliky tak je lepšia ta obyčajná normálna a pekne raz až dva krát za deň odsat ak chorý nie ste.našej ani sopliky vidno nebolo,nic netieklo a predsa nás to chytilo takže aj ked soplik nevidím tak pre istotu potiahnem,občas ide občas nie.určite si kúp,je chladné počasie takže sopliky sa objavia určite.takú smutnú ako vtedy ju už nechcem vidieť,chuda male bezmocne.treba si dávať pozor,tam rychlo hrozi zápal stredného ucha,našťastie mu sme to objavili ešte na začiatku preto sme to vyliecili do troch dni.
@emily84 ja nesterilizujem. len klasicky umyjem saponátom a vodou. načo to treba sterilizovať???
a napíšem ešte jednu pikošku. moja malinká hladila psa a aj mačku 😀
chcem sa ja ja opýtať, či žienky, ktoré prikrmujete, dávate už aj niečo také ako je pribináčik a termix.
@silvia0201 mliecne vyrobky by sa mali zavadzat az po ukonceni 9m., mate casuuu 😉
@bemmka , @kuriatko21 baby, ja som niekde citala, ze je lepsie menej casto odsavat, iba ked je to naozaj nutne - napr. kvoli spanku, ci aby sa mohlo babo napapat...lebo prave odsavanie vedie k zvysenej tvorbe sopliku...akoze, ma to istu logiku....vraj je lepsie strieknut morsku vodu, a dat na brusko, nech volne vyteka......nas trapi nadcha uz vyse tyzdna, uziva aj Sinupret, odsavam cca 2 x denne...ked je zle, tak aj v noci....a staaale sme na tom rovnako 😖 😨
@emily84 netreba sterilizovat, iba umyt saponatom na riad, a poriadne oplachnut....
@monuska342 booooze, taky krpec, a uz lozi?!?! to si neviem predstavit...ta moja sa iba preguluje zo strany na stranu, obcas sa pretoci z bruska na chrbatik, lebo sa jej tak bohvieako nepaci...a ked je na brusku, maximalne zaryje hlavu do deky, zdvihne prdelku, a ryje, ryje...no neposunie sa ani o cm 😀 😀
@jakani 😀 jé, presne toto robí aj naša... hlava do deky, rituš hore a ryje...ale darí sa jej aj posúvať..nie vždy, ale čoraz častejšie....hlavne, keď je na hracej deke, tá je taká šmyklavejšia... a inak sa točí na brušku, lebo je strašne zvedavá...takže ak sa niekde niečo deje, natočí sa tak ako potrebuje.. 🙂
@kuriatko21 k tej odsavacke...pri prvej dcere a aj pri prvej Gabinkinej nadche som odsavala obycajnou hadickovou odsavackou co stoji tusim 1€ 😅 , ale narobila som sa ako kon, dychu som nemohla chytit, Gabca vrestala, bojovala, neodsali sme zhola nic, ziadna ulava...bol vikend, nabehla som na net studovat, ci sa mi oplati kupovat odsavacku na vysavac, a nasla som takyto upgrade, zlepsovak :
http://www.babyonline.cz/maminka/vychytavky/nem...
namontovali sme kelimok od jogurtu, a ficime na tej 1€-ckovej, akoby sme mali tu najdrahsiu z lekarne 😀 😀 je ucinna, Gabi si uz zvykla, neplace, vie, ze sa jej rychlo a ucinne ulavi 😉
@kuriatko21 jasne ved moj prvy syn zacal az ked mal osem mesiacov 🙂 kiko je sikovnejsi 🙂
@jakani no preplazi sa uz riadny kus 🙂 a ked sa postavi na styri tak sa len pohupuje a vacsinou cuva dozadu 🙂 tak snad sa nauci aj dopredu 🙂
@monuska342 jej, to musi byt zlate 🙂 uz sa tesim, ked sa aj nasa da na styry 😵
Ahojte , tiež nás trápia soplíky ☹ 😒
A idete so soplíkmi aj k Dr. lebo zatiaľ som nebola a neviem či sa vybrať alebo nie. Iba odsávam a dávam kvapky lybenar.
Takže poslala som sľúbené foto aj keď je obrovské to som zase nechcela ale neviem to zmenšiť na taký formát aby to bolo vidieť 🙂

A ešte k tomu chrapaniu.môj muž tiež chrape celý čas a občas aj fuci :D ale malinka si na to asi zvykla lebo sa nebudi,iba ja :D ja som zase mužovi v 9.mesiaci tak chrapala ze musel spávať v obývačke 🙂