icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

kari55
15. nov 2012

@majusqwa No presne, normálne uvarila som mrkvu v troške vody a zmixovala aj s troškou vody. Ale čistú mrkvu vůbec nechcela a nemala žiadnu zlú reakciu, myslím vyrážky alebo hnačky tak som o tri dni pridala zemiak a čuduj sa svete ...chutilo 🙂

bemmka
15. nov 2012

Ahojte.chcem sa vas opytat ci vase deticky este stale davat do zavinovacky?my mame buduci tyzden 5 mesiacov a stale spinkame v zavinovacke.

riela
15. nov 2012

@bemmka ja už nie, už som zavinovačky odložila dávno 🙂

kari55
15. nov 2012

@bemmka Áno ešte stále , kojím aj spinkáme v zavinovačke. Lepšie sa mi kojí. A máme 4,5 mesiaca

jakani
15. nov 2012

@bemmka
@kari55 uff, to som rada, ze nie som jedina, co zavinuje taku velku babu 😝 moja si to vyslovene vyzaduje, ked sme navolno, spinka 20-40 minut, a ked je zavinuta, da si aj 2-2,5 hodky....kazdy krat, ked sme mali akoze "oducaci den od zavinky" sme boli obidve do vecera znicene, a ked som to vzdala, a zavinula ju, hned som mala spokojne babo.....ale posledny tyzden zaspava navolno, potom jemne zavinieme, ona si vytiahne pravacku, a tak spinka...takze sama si povie,kedy je pripravena byt navolno, a uz ten cas asi pomaly nastava 🙂

emily84
15. nov 2012

@bemmka Ja som zavinovacku ani nikdy nepouzivala... mala bola od malicka radsej navolno 🙂

marianax
15. nov 2012

@jakani netrap sa preto moja suseda pouzivala nie zavinovacku ale tu klasicku perinku do roka pri detoch inac jej nezaspali 🙂 😉

majusqwa
15. nov 2012

@jakani priemerne 4-5 za den. pouzivam ich ako jednorazovky, prebalujem pri kazdom papani. okakanu pekne zaperiem a hotovo, periem s ostatnymi. aspon tak to robim ja. ale co som pozerala, kazda zienka ma iny system. niektore si vyrabaju mydlo same doma, daju sa pouzit rozne kury a tak. ja som zatial v leveli cislo 1, cize nejake extra procedury nerobim :P
k mrkve - ona ju zje, tvari sa sice pri tom ako pri muceni, ale tu lyzicku-dve zje. len do polhodky vsetko vygrcka. skusim to asi s tym zemiakom, lebo sa obavam, ze ked zacnem bananom, zvykne si na sladke a potom ine nebude chciet :P

majusqwa
15. nov 2012

@bemmka :D ja keby som ju nezavinula, tak cestuje celu noc po postielke. doslova. ked je zavinuta, tak pekne spinka na mieste. parkrat sa nam stalo, ze sa v noci zavinka odzavinkovala a zobudila sa mala na to, ze si otrieskala hlavu o kut (a to tam este mame take vankusiky). horsie je, ze o chvilu jej budu vsetky zavinky male a potom neviem, co urobim. lebo minule sa otocila o 180°, cize hlavou rovno pod paplon...

jakani
16. nov 2012

@marianax ved aj ja mam klasiku, so snurkami, nedam na nu dopustit 😵 ...a to som rada, ze nie som jedina...niektore deti si to fakt vyzaduju...

@majusqwa moja si zase velmi ublizovala, ked mala rucky vonku...so strasnou silou si isla po ockach, vyskriabat a vyskriabat...odtrhnut nos, ucho.. 😀 to by zobudilo aj kona, nielen babo...jednoducho si ich nevedela ovladnut...teraz uz to je lepsie, vyzera to tak, ze bude uz moct spavat bez perinky...hura 🙂

monuska342
16. nov 2012

baby co kojite a drobci uz maju zuby nekusu vas?lebo moj ma este len 1 zubok a uz riadne kuse 😒

kari55
16. nov 2012

Ahojte moja malinká dnes na obed zjedla celý banán 😀 úplne sa išla zblázniť mňamky mňamky 🙂

sandy80
16. nov 2012

ahojte maminky, čítam si vás priebežne, len málokedy prispievam, zo začiatku som sem chodila pravidelne, potom jak sa nám detičky narodili bolo asi menej času, tak to tu nebolo veľmi "ukecané", ale posledný čas sem zas chodievam a už sa tu žiiijeee zaaaas 😀 tak sa teším🙂
My sme zavinovačku ani pri jednom nepoužívali, bolo by to prakticky nemožné keďže mi obaja spali v prvých mesiacoch výýýlučne na brušku🙂
Inak sa mi straaaašne ľúbili vaše príspevky "podkolienkovské" a "ponožkovské", ja som mala aj pred tehotenstvom iba lentilky, a po pôrode žiadna zmena, tie isté lentilky, však potom keď budem bohatá ako tuším @riela písala si ich dám spraviť na megaveľké🙂

marianax
16. nov 2012

@jakani hlavne sa riad podla seba a svojho dietatka a nekukaj kto co ako ma hlavne nech je spokojne a ty tiez 🙂 😉

myska183
16. nov 2012

@silvia0201 mi prikrmujeme asi dva mesiace a poobede na svacinku davame take remixy resp. presnidavky od hipp teraz byvaju po 4 balene

riela
16. nov 2012

@sandy80 🙂 aby som už na ne začala šetriť 🙂... mne zostali rovnaké ako pred tehu. ale moje dieťa zistilo, že keď do nich štuchne nohou tak sa pohnú - tak to máš vidieť teraz ten futbal, keď ju prebaľujem alebo sedí na mojom bruchu. celkom ich budem mať vytrasené...

silvia0201
autor
16. nov 2012

@myska183 budem musieť niečo kuknúť aj ja, lebo ja poväčšinou dávam mliečne kašičky. na obed samozrejme zeleninka a ešte dávam domácu výživu. to má malá asi najradšej 😅 lebo je dosý sledká 😀 no a včera som jej dala trocha tvarohu s jablkom so žemlovky. toto jej moc nešmakovalo, všetko vyplula 😝
a to sa tak volá, že ,,predsnídavky"?

emily84
16. nov 2012

Dievcata a co detickam na mikulasa? Ja prave skusam hackovat topanocky, aby bolo co na okno dat 🙂

silvia0201
autor
16. nov 2012

@sandy80 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
môj mi minule povedal, že teraz by som mala ísť na plastiku pŕs, mala som ich o trocha váčšie ako norma (keď som ešte kojila-sporadicky) ja som mu nato povedala, že kebyže mám utratziť toľko peňeži, tak by som si dala spraviť brucho. 😝

1ivanka1
16. nov 2012

@kuriatko21 aj mne priberá dosť pomaličky....u fľašky sa mi dosť rozčuluje..vravela som to dr.ale povedala, že asi jej prestalo chutiť to mlieko a že mám dať príkrmy..no to je bieda, šak sme si písali..a rastie tiež strašne pomaličky, bude to drobček..ale nevadí..hlavne že je zdravá 🙂 🙂
inak ale keď ti narástla o 2cm myslím že je to ok, asi sa jej to rozložilo tam, a keby bola hladná tak by ti určite plakávala
s odobratím moču veľa šťastia, tiež som robila 🙂 🙂

silvia0201
autor
16. nov 2012

@1ivanka1 moja sa vycikala do šerblíka 😵

1ivanka1
16. nov 2012

@silvia0201 to vážne?? šikulka 🙂 🙂

silvia0201
autor
16. nov 2012

@1ivanka1 ale to som spravola tak, že malá sa mi už preberala so spánku a ja som ju rýchlo vyzliekla a posadila na nočník. mala som šťastie. ráno som potom niesla moč.

marianax
16. nov 2012

@silvia0201 jeeej zlata je to by sme uz mohli skusat veru 😀

emka1
16. nov 2012

@marianax
@silvia0201 .... aj ja som to tak pri malej urobila 🙂 .... kupila som si sacok na moc, ze jej ho dam do plienky a snad sa mi tam nieco zachyti, ale tudle-nudle ... vsetko mi vytieklo do plienky, tak som malej dala do kociku-sportaku serblik posadila som ju nan a cakala asi 1/2 hodku, ci sa nieco bude diat, a ona sa fakt vycikala 😀 😀 ... cela stastna som moc preliala do skumavky a utekala ho odniest rovno do labaku 🙂, takze super prvy serblikovy pokus nam vysiel 😀

silvia0201
autor
17. nov 2012

@marianax mohli. hlavne keď idú na veľkú. asi to budem už praktizovať, lebo presne viem, kedy bude nakladať do plienky. vtedy tak zvláštne začne tlačiť 😅
no dievčatá moje, nás trápia zúbky. druhé ráno sme od 4.-tej hore, reveme, reveme a zas reveme. zistila som to tak, že keď som jej dala krém na ďaná, tak sa rozrevala. a hlavne keď som sa dotkla horného ďsana. dúfam, že to dlho nepotrvá.... ☹

silvia0201
autor
17. nov 2012

@emka1 u nás to nevyšlo hneď na 1x. keď bola celkom prebratá, dlho mi nevydržala sedieť na šerblíku. neľúbilo sa jej, keď mala zadok v lufte. tak som to skúsila, keď bola ešte v polokóme 😅 😅 😅

riela
17. nov 2012

@emily84 ovocie a ja môžem aj krabicu umelého mlieka 🙂

myska183
17. nov 2012

@silvia0201 je to len obrazok, ale su takeho balene po styri su do stvrteho, siesteho, osmeho mesiaca.... najviac jej chuti banan a jablcko🙂

majusqwa
17. nov 2012

@kari55 no to moje dieta bude asi do konca zivota len na mlieku... :P banan - nic, ani kusocek. mrkva - vsetko von. mrkva + zemiak - ani houby do ust. jablkova vyziva - absolutne nic. este len vidi lyzicku, uz uteka prec. tak som skusala omocit prst do toho a tak jej dat, ani tak nic...