Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@silvia0201 no to je dobre ked to mas tak vychytane kedy bude tlacit to nebude problem do serblika pustit 😀 jaj zlatusik tak to su urcite zubky akoze aj ja si myslym ze nas trapia zubky ale to len tak niekedy no toto co mate vy to uz su urcite tie zubky chuda snad to nepotrva dlho a vyjdu uz coskoro ☹
@majusqwa A kolko ma mesiacov? Mozno este nie je pripravena na inu stravu. A skusala si len samotnu kasu? Zmiesaj ju s mlieckom co pije a vyskusaj tak. Ja tak davam kazdu novu chut, najskor s mojim odstriekanym mlieckom a zatial sme problem nemali (kasa, hruska, mrkva za nami, zajtra ideme na jablcko)
A uplne prvy krat som s malou jedla aj ja... ona po mne opakovala 🙂
@myska183 dneska som jej kúpila od nestlé predsnídavku, ale jej moc nechutila.
@marianax dneska som jej dala už aj panadol baby. veľmi bola nespokojná. a sa mi zdala aj trocha teplejšia, hoci teplomer neukazoval len 36,6°C. potom ožila, znova sa usmievala a štebotala. tak som zvedavá kedy vstne ráno.
@silvia0201 teraz jej urcite davaj nieco od bolesti chudatko zlate sa natrapi s tymi zubkami ☹
Ahojte maminky 🙂...tak musime sa pochvalit, uz 3 dni sa intenzivne pretacame z chrbatika na brusko (spat to este nejde). mam z toho velku radost 🙂 a okrem mrkvicky, uz mame za sebou zemiacik aj brokolicu. Uspesne 🙂 jablckova vyziva malemu vobec nechuti,resp. tvari sa pri nej tak kyslo, hoci je jemne sladka 🙂 A tiez sa zintenzivnili umrcane dni kvoly zubkom, uz nech ich ma vonku,nech sa netrapi 😒
@marianax K tomu mocu, tiez sme brali na kontrolu. Vraj ci maly nie je dehydrovany. Posielaju to na rozbor.
@zuzka9449 juuuj to fakt... my trénujeme pretáčanie, no nejak to nejde ešte,,, ako píše marianax riťka moc tažká 😉)) od kedy si malému dávala mrkvičku?? ja kojím len 2x na deň ináč Nutrilon a zvažujem kedy začať pridávať tuhšiu stravu 😉) manžel sa smial, že prvé jedlo na štedrý večer, tak neviem 😉) xii.. to budeme mať skoro pol roka 😉
Maminky potrebujem poradit....vcera som drobcovi dala prvykrat mrkvicku...asi tak prve dve lyzicky vytlacal s jazykom von ale potom mu cekom zachutila a bez problemov spapal tu trochu co som mu urobila...dnes som mu uvarila jednu celu mrkvicku s tym ze som si myslela ze to cele aj tak nespapa...no mylila som sa...maly otvaral pusku jedna radost...potom o taku hodinku som mu supla este mliecko (180ml)....samozrejme ho cele vypil...totiz nas maly je poriadny žrút 🙂...no a ja som teraz z toho vedla lebo neviem ci mu zajtra mam dat viac tej mrkvicky a vynechat potom mliecko alebo to mam urobit tak ako dnes.....prosim poradte...dakujeeem
@kacenka2307 ja to stale robim tak, ze malinkej dam tuhu stravu-zeleninovu kasicku, a potom, nez sa ulozi spinkat na poobedny spanok, sa este "dotlaci" mlieckom(davam ale mensie mnozstvo, nez normalne, cca 120-150ml)....ved budes pridavat nove a nove druhy zeleninky, a musis odsledovat, ako na ne reaguje, takze je lepsie nedavat nejake extra velke porcie - ak by nesadlo, nech toho nema v sebe tolko vela 🙂 ...este si krpci uziju kompletne chody bez mliecka 😉 ....moja je tiez velky papkac, zjedla by aj 2x tolko, no nechcem, aby jej bolo tazko, tak ju pre istotu trosku obmedzujem... 😝 😵
@kacenka2307 ja suhlasim s @jakani sice ja este neprikrmujem ale cisto len kojim takze este mame trocha casu 🙂
@kacenka2307 ahoj, no ja robim tak, ze najskor kojim a az potom dam este kasicky, aby sa mi nezacala odstavovat. Mliecko je este pre take male deticky najhlavnejsie. V takom pripade ak uz bude napapana a nebude chciet viac papat, nebudem ju nutit, ... horsie by bolo ak by nechcela mliecko kvoli plnemu brusku.
@emily84 @miskaska my uz mame prikrmy, ale tiez to robim tak ze ked sa zobudi normalne maleho nakojim a az po hodinke dame par lyziciek prikrmu, zelenikoveho, a doobeda ma rano ako sa zobudi mliecko a tiez za hodinku jablcko, a vecer uz iba moje mliecko aj v noci, celu dovku kojenia mu vypustim az po 6 mesiacoch 😉
@tinuska436 S prvy prikrmom sme zacali 7.11. po com, co nam to odobrila pediatricka (to som uz 4 tyzdne nekojila). Zo zaciatku sme mali 2 dni pauzu medzi mrkvickou,ale potom sa to uz rozbehlo 🙂 Vzdy po par dnoch som pridala dalsi druh zeleninky. Dnes mal zemiacik s brokolicou, no akosi to nesmakovalo, nechcel, tak skusime neskor 🙂 Urcite ti malinka nic nezmeska, pokial zacnete neskor. Ja som nechcela uz len mliecko davat a Samko velmi neprotestoval 🙂
@marianax No ani u nas to nevyzeralo,ze sa otoci. Ako pises, tiez len hlavku otacal, sem tam ritkou pohol. No v piatok ma prekvapila hlavne tym, ze ja som ho nechala na gauci, kym sa obleciem a vies si predstavit moje prekvapenie, ked som sa k nemu vratila. Nastastie, nechala som ho tak, ze by mal dostatok miesta keby nahodou...🙂 Ked ma zbadal,rozziaril sa ako slniecko s vyrazom "aha maminka". Teraz su ti lekari akysi menej ustretovi. Samozrejme, nie vsetci. No ich pristup v niektorych veciach...moja ma takmer prepichla pohladom,ked som jej povedala, ze uz nekojim :(
@blackswan75 @miskaska Ja tiez tak, teraz davam prikrmy len1-2 lyzicky, aby si mala zvykla na nove chute a viac zacnem az ked si to bude vyslovene pytat, resp. po 6-tom mesiaci. Ja stale kojim tak ako predtym. Inak to je dobry napad pockat po kojeni cca hodinku a potom dat prikrm, ja zvyknem hned po kojeni, davam len okolo 10.30 a potom vecer o 18.00. Vyskusali sme uz hrusku, mrkvu, jablcko. Jablcko sme dnes papali 2-hy krat, no mam taky pocit, ze nebude nase oblubene... sice spapala, no hadzala grimasy 🙂
Dievcata, ktore uz prikrmujete, da vam babo vediet, ze uz ma dost, alebo sa moze stat, ze bude jest a jest a potom sa pogrcka?
@majusqwa ...ja som takto hovorila, že moje dieťa budem nosiť na rukách až do 15tich.... 🙂 a nenosím...teda, je to oveľa oveľa lepšie. Takže aj tvoje malé sa do toho papania príkrmov pustí plnou parou až na to bude pripravené. Zatiaľ skúšaj, ochutnávajte a časom to pôjde. Hlavne žiadny stres...Moja malá tiež moc nemusí všetky tieto zeleninky... ani jabĺčko...možno bude úplný mäsožravec 😀 (mäsko sme ešte neskúšali) Inak si dá nanútiť také 3-4lyžičky, polovica z toho skončí na podbradníku, dalšia časť kade tade, v žalúdku fakt minimum...a potom zatvorí ústa a nie je šanca...🙂
@1ivanka1 ja neviem, začínam mať také podozrenie, že jej nesedia mliečne výrobky, ked ich jem...už skoro mesiac hnačkuje...☹ tak ich skusím obmedziť, resp. čo najviac vylúčiť a uvidím, či to bude mať význam. Tiež si myslím, že hladná byť nemôže, lebo by plakávala....
A ten moč...fú...musím to nejako poriešiť, fakt si neviem predstaviť, ako ho odoberiem...my ešte nemáme ani nočník..asi ju posadím do nejakého vedra...😀 To je super, že viacerým z vás sa vycikali do nočníčka... 😕
A čo sa tých darčekov na Mikuláša týka...malá dostane nejaké výživky a nejakú malú hračku...máme červené pidi-botičky s bielym lemom, tak sa teším, až ich postavíme do okna... 😀 😀 😀
Inak čo hovoríte baby na chodítka? lebo ja som bola dosť proti...boli sme teraz trocha po obchodoch, jedno tam mali rozbalené, malú som tam len tak zo srandy posadila a tá bola ako v siedmom nebi...vyškerená, spokojná, vytešená.... Tak nám ho nakoniec babka kúpila pod stromček...Samozrejme viem, že tam deti nemajú byť príliš často, ani dlho...
@kuriatko21 no my tiež nemáme nočník, ja som ju proste odbalila od plienky, dala k nej skúmavku a čakala čo sa vyciká a rýchlo som to chytala 🙂 🙂
my máme doma požičané chodítko a asi ju tam občas dám, ale nie veľa...
Ahojte baby, ako vaši drobci v noci spinkajú? Ja som dosť na mraky z toho spánku mojej malej. Budí sa každé dve hodiny na kojenie aj častejšie a to večer spapá poriadnu porciu kašičky 😕 No a ešte si zvykla spať s cumlíkom a medzi tým kojením keď cumlá cumel tak ho asi tri štyri krát vypľuje ale hneď na to sa zobudí , že ho nemá a začne plakať no a musím vstávať a dávať jej ho . Ja mám pocit, že vůbec nespím 😲 😨 🙄 stále len k nej vstávam. Ale v izbe spí aj moja staršia dcéra , inak by som ju nechala aj poplakať nech sa učí.......ale nejde to lebo staršia sa hneď budí, mame totiž to len dvojizbák a ja spím s deťmi v izbe a MM v obyv. Ale ako mám dosiahnúť aby sa menej budila???

@emka1 no trochu ste sa vytrapili ale stalo to zato 😀 a naco bol dokine moc? my sme este nedavali 😕