Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@bemmka No tak my sme boli presne tvoj pripad, dlho zaspavat a i buvat len na mne, potom sa to zmenilo na zaspavanie hojdanim, no raz som si povedala dost a momentalne zaspava v postielke drziac ma za ruku, tak sa velmi tesim.
Tu je moj navod:
Ked uz vidim, ze je unavena (ale nie velmi) vezmem ju do izby a mame ritual - zastriet, zacnem jej spievat uspavanku, polozim do postielky, dam dudlik (ten pouzivame na buvanie) a ruku polozim na jej hrudnik a poklepkavam (to jej pripomina bitie mojho srdca). Ked je velmi nepokojna, polozim jej ruku na licko, pripadne trochu pohladkam a ona si potom vacsinou chyti rucku, otoci sa na jednu stranu a zaspava. (obcas sa stane, ze sa dlllho mrvi, hra sa s ruckami, nohami, pretaca sa... vtedy ju necham, tym sa este viac unavi...)
Na zaciatku mrncala dost, prve dva razy bol i trocha plac, no dalo sa to zvladnut a odvtedy zaspavame tak stale.
Stale sa mi budi v noci 2-3 krat a pyta dudlik a moju ruku, tak mam v plane pokrocit v uspavani a len byt pri postielke, bez toho aby drzala moju ruku, tak snad sa podari.
Ja som si myslela, ze bude na mne buvat , resp. bude hojdana straaaasne dlho, vzhladom na to ako sme buvali na zaciatku, no bola som velmi prekvapena, ze sa tak skoro naucila.
No ja som skusala kadeco, a myslim, ze i veci, co som skusala predtym nam asi dopomohli - napr. vzdy ju dat buvat do tej istej izby, postielky (teda okrem kocika a autosedacky), najst si ritual a ten stale opakovat, par krat cez den dat babo do postielky a trosku sa pohrat s nejakou oblubenou hrackou - ak ma strach z postielky, resp. citi sa tam neisto...
Drzim palce a snad aj tebe bude toto fungovat - potom nas informuj ako vam to ide...
@bemmka Musim sa ti pochvalit, dnes sme zabuvali dokonca i bez rucicky 🙂 . Vrtela sa velmi v postielke, snazila sa pretocit na brusko, tak som ju nechala a cakala. No a ona v tom prestala, objala macka a buvala. Bez jedineho zamrncania. Este par krat otvorila ocka, pozrela kde je a zabuvala.
Vidis, to som este zabudla napisat, dlho som jej davala macka, v postielke ho mala vzdy a aj som sa jej ho snazila dat do narucia vzdy ked sme sli spinkat. Zrejme aj ten pomohol.
zienky, mam otazku. akurat pisem semestralnu pracu a zaujimalo by ma, ci prve prikrmy a vyzivy kupujete alebo robite doma. a ak kupujete, tak aku znacku? bude to len cista statistika, nieco v zmysle z 15 odpovedajucich 8 kupuje a 7 nie. 4 kupuju nestle, 2 hami a 2 hipp.
dakujem velmi pekne 🙂
@emily84 aj ja dam na tvoje rady. nam mlady zaspaval na prsniku, prelozila som do postielky a bolo. ale asi dva tyzdne sa napapa a kuk ho-nespim mamka 😀 . takze ho davam do nasej postele pretoze inak nechce. a aj ked sa ho snazim prelozit neskor zobudi sa a neplace, ale vrieska. takze sup ho znovu k nam.aj uz som rozmyslala ze mu dam nieco do postielky presne ako pises macka alebo tak. no zajtra skusim.
@lubi Moja mala tiez strasne plakala, ked sme ju dali do postielky, nemala som to srdce ju nechat vyplakat. Teraz po 5tom mesiaci som na nej videla zmenu. Uz vnima viac, vie, ze ked odidem a nevidi ma, vratim sa k nej. Pozna svoju izbu, dom, citi sa tu bezpecne a ked som ju aj polozila do postielky aby tam zabuvala, tak aj plac, resp. skor mrncanie bolo ine. Nebol to taky srdcervuci plac ako predtym... skor taky, ze chcem buvat, no neda sa mi zaspat, ale staci ked sa ukludni, unavi a pekne zaspinka 🙂
Drzim palce...
@majusqwa ja varim a dva krat som kupila Hipp
opat mame teploty! v stredu dobral antibiotika a od vcera zas teploty . Moze byt pricina aj to, ze sa nam tlacia 4 zuby, ale strasne sa bojim ze zas dostane antibiotika...
@bemmka ja ti nepomozem lebo my mame postelku na ozdobu :] malicka je natrvalo nastahovana do nasej posteli, ale manzel chodi na nocne tak mi to ani nevadi ;))
@4divokakocka nasa postielka funguje ako odkladaci priestor na hracky a vecicky. Od takeho tretieho mesiaca mam malu pri sebe v posteli. Tatinko si na malu v posteli zvykol a ja nemusim vstavat, ked chce mala cici, co je velikanska vyhoda. Hlavne ked mala obdobie, ked sa casto budila
baby môže byť že mi malý nekakal už asi 4 dni??? on síce tak už pár krát takto nekakal niekoľko dní, ale nejako mi to nepríde normálne. neviem či ísť k lekárovi.
@lenka_x 😀 to máš pravdu, ale neviem ako sa mám naučiť nechať malého len tak samostatne byť a nechať ho brať do úst kade čo. ľudia mi to aj vravia že preháňam to s čistotou okolo malého.
@emily84 to že malý až teraz tak začal vymýšľať a revať. on sa ale nezastaví keď ho tak nechám. skúšala som aj ho hladkať a tiež nezaberá. ale idem to skúsiť s medvedíkom. a keď ani to nezaberie tak počkáme a možno keď bude väčší tak to bude lepšie(ak nie horšie 😀 ).
@lubi aj ja som to robila. Moja Tami sa narodila predčasne, tak som sa o nu strašne bála. Ked som ju pokladala, tak jedine na plienku, babušila som ju, nesmela na slnko ( a to sa narodila v lete), všetko som umývala, dezinfikovala, sterilizovala. Kto sa jej dotkol, musel mať umyté ruky...teraz keď jej padne hračka, dám jej ju späť do ruky, dudku nebežím hneď umývať, nekontrolujem každého, či má umyté ruky. Veď už to nie sú úplné miminá, aj keď to my maminy nevidíme 🙂
@miskaka dakujem, preciam. pocula som sice o tom, ale zda sa mi to nejak casto ma tie prestavky medzi kakanim.
@emily84 taaaaaaaaak veeeeelky uspech. som sice zvedava ci sa nezobudi, ale zaspal v postielke. dala som mu macka, pohral sa s nim. vobec neplakal a nenamietal ze je v postielke. potom ked uz sa mu chcela spat pomrncal kus, ale dala som mu ruku(to ma rad) a popri tom zaspal, tak som mu dala stiskat macka a je to. jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. dufam ze to takto pojde dalej.
No dievcata pripajam sa a ked tak citam tak zistujem, ze mam skvele dieta.. Nasa Natalka sa o pol 8 okupka, napapka a hajde do postielky. Treba jej len dudusku a plienku (zmolinku 🙂 ) a ja v momente odchadzam zo spalne a ona pekne spinka az do 5-6 rano.. napapa sa a spime dalej do 8-8:30 h. Ta ma ale rozmaznava ;)
@katkatomas2 No super, tak to mas doma sikulku!
@lubi Gratulujeme! Tak vidis, tie deticky na to pridu ako pekne sami zabuvat, len potrebuju niekoho, kto ich to pekne, citlivo nauci - teda nas, maminy 🙂 Gratulujeme a nech vam to vydrzi... 😉
My sme mali trosku horsiu tuto noc, castejsie sa mi budila, vcera cez den poriadne nespinkala a asi to ovplyvnilo aj noc, alebo mozno zubky. Dva sa nam tlacia, no akosi sa im este nechce velmi von... ☹
ja hračky neumyvam,..iba pred prvym pouzitim. mala nech si buduje imunitu, aj tak, neuznavam sterilnu cistotu. este k tomu mam v byte aj psa a to proste nejde.
inac ja mam malu naucena zaspat samu, ziadne hojdanie na rukach. ked sa jej tazko zaspava, max ma drzi za ruku.
ona uz z plazenia prechadza na stvornozkovanie a snazi sa sama si sadnut. ale zuby zatial nema. 🙂
k tym prikrom...ked varit, tak zo surovin v bio kvalite, kym je taka malicka...iinac kupujem prikrmy HIPP.
na obed ma prikrm, poobede ma ovocie a vecer pred spanim kašu. v noci sa budi raz.

@kari55 Tak ja davam zatial len kasicky a pyre zo zeleniny a ovocia a o par dni chcem zacat aj s ranajkami - cerealie