icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lubi
3. dec 2012

@emily84 tak nevydrzalo to dlho. okolo desiatej bol hore, ale ako pises mne sa tiez zda ze su to zuby. este ich nevidno, ale myslim ze nieco citit uz. asi to je take obdobie babatiek ze si ich treba viac tulkat 🙂 .

@hrivushka tak to mas sikovnicu. ale sa vravi ze dievcatka su sikovnejsie. nas je taky asi lenochod 😀 . zatial sa iba snazi posuvat (myslim tym plazenie) ale to asi tak ze sa odraza hlavou 😀 😀 😀 .
vidim baby ze uz asi kazda z vas prikrmuje. mna to caka tento tyzden. maly ma zajtra pol roka a v piatok asi zacnem. akurat korku z chleba uz cumlal a paci sa mu to. normalne sa hneva ked mu ju chcem vziat.
co sa tej hygieny tyka bojim sa hlavne toho ze uz ked zacne chodit a "vypustim" ho tak to osahavanie veci vonku neviem ako predycham. ide o to ze iri su straaaaaaaaaasne spinavy narod a preto sa toho bojim. keby som bola v inej krajine az tak by ma to nerozhadzalo. no chystame sa prestahovat zas do inej krajiny, ale neviem ci to sa nam to podari.

kari55
3. dec 2012

Ahojte, mám taký akútny problém 😲 😲 máme vaničku a autosedačku v jednom Jane Matrix, no a na nej je 5-bodové zapínanie, čiže ramienka a okolo pásu to zapínanie je vkuse, no a můj fusak Emitex má síce otvory na 5bodové zapínanie ale zvlášť pre ramienka aj pre pásové zapínanie. Neviem či viete čo myslím ale ten fusak proste neviem do tej autosedačky dať pretože nepretiahnem pásy. Nemáte niektorá tú sedačku? Ja som z toho úplne vedľa 😒

bemmka
3. dec 2012

@lubi ahoj mne doktorka povedala ked som malu kojila ze deticky niektore nekakaju aj 10 dni,pri umelom mliecko a prikrmoch uz by mal...odvtedy ako nekojim to je od druheho mesiaca tak kaka kazdy den a niekedy aj viackrat za den.

bemmka
3. dec 2012

@emily84 ahoj dakujem za rady,velmi si mi pomohla tak budem pomaly skusat a urcite dam vediet ak budu niake pokroky len sme teraz nervoznejsi ale asi kvoli zubkom lebo ked dam chladivy gel na dasna tak je na dlhsie pokoj 🙂 dufam ze sa drzite a ste zdravy 🙂

emily84
3. dec 2012

@lubi Kam sa chystate? My zijeme v Skotsku a paci sa nam tu. Myslim, ze Skotsko je asi aj cistejsia krajina ako SK, takze sa toho velmi nebojim, ked mala da do ust kadeco... 😉

gaborova11
3. dec 2012

babenki co mam malemu dat ked je strasi je mrzuti... Co bi som mu dala a co bi mu take bolo ☹

emily84
3. dec 2012

@lubi No tak uz ste kakali? Tiez jednej znamej syn nekakal 2 tyzdne - bol kojeny. My sme taky problem nemali, ked bola Emily mala, takmer kazda plienka bola okakana , teraz sme 3 tyzdne na prikrmoch a kazdy den presne o 3-tej kakame 🙂

emily84
3. dec 2012

@gaborova11 Ahoj, no my sme tiez akysi mrzuti dnes, myslim, ze zubkami. Asi viac "mojkania" treba... No ktovie co moze byt vam... dovodov moze byt neurekom, no mozno aj vas trapia zubky?

emily84
3. dec 2012

Dnes sme si konecne boli dat prepichnut uska na nausnicky, mamicka aj ocko to zvladli tiez 🙂

bemmka
3. dec 2012

@emily84
@gaborova11 tak ja sa pripajam,my sme tiež dnes strašne mrzuty ale máme opuchnute ďasná takže zubky.

bemmka
3. dec 2012

@emily84 gratulujem k nausnickam.je určite lepšie dať prepichnut teraz ako ked bude starsia,trpí tiež ale teraz si to aspoň pamätať nebude.my sme boli v 2.mesiaci a plakala riadne,ešte asi tri dni plakala pri čistení a potom už dobre.celkovo 2 týždne nám trvalo hojenie.

gaborova11
3. dec 2012

@emily84 ma ich tie dasne ma tvrde a stale len tam neco dava kebi si tam brusil

gaborova11
3. dec 2012

@bemmka jaj tak a nemate aj tvrde

lubi
3. dec 2012

jeeeeeej uz az nas mlady bude cerit zubyyyyyyy 😀

@emily84 este nekakal. rozmyslam ze kupim ak tak slivkovy dzus ked nebude este par dni kakat. najhorsie je ze ani poriadne neviem od kedy presne nekakal. to mas teda super ze mate naklad takto pravidelne 😀 . stale vies ako sa zariadit.
no chceli by sme ist do svajciarska, ale tazko sa tam je dostat. oni maju dost blbe podmienky na dostanie sa tam. takze sme v stadiu skusania a zistovania. skocko musi byt krasne ale urcite zima, vsak? hlavne by sme chceli ist prec lebo nechcela by som aby to maly vyrastal. su tu divny ludia.

@bemmka od piatka uz idem prikrmovat, takze snad uz bude nakladat ako treba 🙂 .

emily84
3. dec 2012

@bemmka 2 tyzdne hojenie?! Tak dufam, ze my budeme ok a ze hojenie prebehne rychlo a bezbolestne 🙂

kuriatko21
3. dec 2012

@majusqwa ahoj, ja dávam malej doma varené príkrmy...teda ak sa to tak dá nazvať..ešte stále len ochutnáva... ale kúpila som nejaké ovocné výživky v dm-babylove. sú vraj bez cukru...budeme dávať len ak niekam pôjdeme a tak.

Čo sa týka odoberania moču do tých špeci sáčikov, tak nám sa to veru nepodarilo...☹ musela som proste ráno po zobudení číhať...až som vyčíhala pár kvapiek... 🙂

Otázka na všetky babulky tu - ako ste na tom so zvládaním domácností, detí, manželov atď? 🙂 pýtam sa, lebo ja si ešte aj po polroku od narodenia malej prídem občas ako nemehlo, domácnosť vôbec nestíham tak, akoby som chcela, mám pocit, že väčšinu dňa kojím, uspávam, kočíkujem, prebaľujem...medzitým niečo uvarím... Viem, že žienky, ktoré majú viac ako jedno dieťa už sú viac zbehnuté a stíhajú všetko oveľa lepšie... ale nechce sa mi čakať na druhé mimísátko...tak ako ste na tom? máte nejaké tipy? 🙂

bemmka
4. dec 2012

@emily84 no my sme to tak mali,prvý týždeň to mala zapálené a potom tyzden sa to hojilo ale nebola nervózna vôbec iba pri čistení tak som jej cistila uška pred papanim,dala som rychlo hneď fľašu tak sa ani nehnevala a pri papani na to zabudla 🙂 držím palce nech sa vám to pekne a rychlo zahojí 🙂

bemmka
4. dec 2012

@gaborova11 máme aj tvrdé cize asi su to zubky

lubi
4. dec 2012

dobre ranko. no skoro uz obed, ale aj tak som sa este len teraz prebatorila.

@kuriatko21 tak ja tp zvladam-nezvladam.vela krat je u nas bomba, ale ignorujem. ale kazdy den stiham navarit, riad umyty skoro stale. maly je na mne nalepeny cely den takze v jednej on a s druhou robim velakrat co sa da. viem u neho casy kedy je jedno ze ho niekam dam takze tie casy vyuzivam na pratanie a tak. ked spi tak tiez porobim v ramci moznosti. ak nie je popratane neva , urobim druhy den. mam super mangela pomaha s malym, v domacnosti nechcem aby teraz pomahal, lebo ked su dni ze nejdem von tak by som umrela od nudy tak robim to nestihnute. u mna je skor to ze som niekedy leniva ako to ze nestiham. zaklad ze je maly usmievavy a spokojny.
inak prajem malej Barborke krasne meninky.

gaborova11
4. dec 2012

@bemmka mame tvrde tak uvidime

emily84
4. dec 2012

@kuriatko21 No tak ja mam tiez dni ked nestiham. Hlavne ked je to den, kedy treba navarit (vacsinou varim na viac dni), do toho treba oprat a zrovna si vsimnem, ze kupelka je spinavsia, prachu je viac a koberce spinavsie... akoby vsetko naraz, no a vtedy chcem aj vsetko stihnut co najskor (aby priatel nepovedal, ze sa nestiham starat) - viem, ze on by to nepovedal, to skor chcem sama sebe dokazat, ze vsetko stiham pri dietati 🙂.
Takze sa snazim nutne spravit ked sa mi da a ostatne postupne.
Mala sa uz vie obcas zahrat aj sama, viem, kedy bude buvat a uz nebuva na mne, takze mam viac casu nez predtym.
No viem, ze keby nebolo telky a PC tak urcite mam omnoho viac casu 😉

lubi
4. dec 2012

@emily84 preeesne ten pc a telka zabijaju cas. preto som taka leniva a nestiham toho tolko kolko by som chcela.

silvia0201
autor
4. dec 2012

@kuriatko21 to je dobrá otázka. ja mám tri deti, ale niekedy mám presne taký istý pocit ako ty. všetko sa krúti len poko malej. niekedy mám pocit že nič iné nerobím, len malú chovám, prebaľujem, uspávam a znova dookola to isté.
domácnosť zvládam zatiaľ v pohode, len niekedy mám taký pocit, akoby som bola odrezaná od okolitého sveta a vidím stále tie isté tváre...
ale je to len dočasné. čas strašne rýchlo letí a malá mi vyrastie pred očami a ja budem zas chodiť do roboty....

myska183
4. dec 2012

baby, co idete kupovat drobcom na vianoce? ja som stratene,ked daco potrebuje tak jej kupim a musi mat daco pod stromcekom......

lenka_x
4. dec 2012

@lubi to neviem, či je nejaké maximum, ja kojím a kým som neprikrmovala, tak mi malá nekakala aj viac dní, niekedy aj skoro dva týždne. Ak nemá nejaké problémy, nebolí bruško, tak je to v poriadku

kuriatko21
4. dec 2012

@emily84 ja varím takmer každý deň... a ano, také stavy, že si všimnem, čo všetko by bolo treba urobiť, tak také mávam aj ja... a mám pocit, že nestíham..keď vidím, ako sa veci dokážu nakopiť... Okrem toho malá spáva max. 20minútové spánky a to stíham veľmi málo. Občas sa malá sama zahrá, ale to porobím to najnutnejšie... ale asi je to otázka priorit...bud pracovať aj v noci, alebo proste brať ako hlavnú vec, že teraz je č. 1 malá...🙂 tým sa akože utešujem...🙂
@lubi jééj, ďakujem moc aj za Barborku! 🙂 Inak tiež robím niekedy veci tak, že v jednej ruke malá, v druhej varecha, vysávač a podobne..🙂
@silvia0201 fakt? lebo mne sa zdá, že maminy, ktoré majú viac detí ma stále len odpálkovávajú, že čo chcem, s jedným prckom to je pohoda, že čo by som robila, kebyže mám dve, tri deti...a že ony stíhajú... :-/ Ako u nás tiež nie je nehorázný binec, ale mohlo by to vyzerať aj lepšie... Sú veci, o ktorých viem, že nie sú spravené, aj ked nie sú vidieť...🙂 A inak ten pocit odrezania od sveta mám tiež občas... ☹ Mm stále v práci, alebo na stavbe, bývame sami v podnájme, som s malou 24hod. denne, už pomaly 6mesiacov... a keďže kojím, tak ju ani nemôžem niekam len tak dať.. čo ma štve, nie preto, že by som sa jej chcela zbaviť, ale preto, že je viac a viac naviazaná na mňa a okrem mňa a mm s nikým nechce byť..☹
AKo to máte vy doma s pomocou, chodí vám niekto kočíkovať a pod. ? lebo mne by niekedy tak neskutočne bodlo, keby som si mohla trebárs len v kľude upratať...jedniné voľné chvílky sú takto večer, ked malá zaspí...a to už sa mi veru extra upratovať nechce...okrem toho bývame v takých priestoroch, kde je všetko so všetkým prepojené, otvorené (okrem kúpeľne samozrejme), tak sa ani moc nedá.... ale možno do toho časom dojdem a budem že úplne super žienka, čo všetko stíha ľavou zadnou a s úsmevom... 😀

silvia0201
autor
5. dec 2012

@kuriatko21 pekne si to napísala, ale ja si mylsím, že super žienky neexistujú. možno aj, ale tie majú okolo seba ľudí, ktorý jej pomáhajú... ja by som si z tých premúdrelých super mám nič nerobila. viem že to nie je rálne. možno tak v paneláku, ale v rd asi ťažko. sama bývam na dedine a viem, že keď je sezóna, tak musím robiť vonka a v dome mám bordel. tak si to potom streidam. síce je pravda, že mne čo-to pomôžu už aj moji chlapi. už nie sú najmenší a chcem aby sa naučili robiť aby sa potom v živote nestratili. ale prešla som si aj ja tým, keď som musela všetko robiť sama, malé deti na krku a muž nerobil nič len slopal ako dúha.... prežila som.
ja si poriadim a navarím, len vtedy, keď malá spí, alebo keď sa jej nechce spať, tak ju dám do sedani, dám jej hračky a robím si robotu, ale rýchlo ju robím, lebo furt jedným okom kukám, čo robí malá. na prechádzky chodím len ja a muž. deti mi ju nechcú zobrať von, radšej sedia pri pc 😖
neboj nič. bude staršia, nájde si kamarátov a to nemyslím 12-13r. už ako 1 1/2 ročná, keď ti bude behať a samozrejme máš na okoli malé deti, tak sa budú zgrupovať a zabávať medzi sebou. a pri strážení sa budete striedať 🙂 ostane ti viac času na poriadok a všetko oklo bývania.

monuska342
5. dec 2012

@kari55 no tak to je problem tie pasy tam nijak urcite nedostanes jedine zeby si rozparala fusak 😒

monuska342
5. dec 2012

@kuriatko21 tak toto je pravda mat jedno dieta je pohoda ale ja si pametam ze ked som mala iba jedneho robila som toho ovela menej ako teraz....teraz ked mam dvoch tak stiham vsetko...neviem proste si to uz viem nejak zorganizovat lebo som zabehnuta ale prve tyzdne to bol pre mna sok teraz to je uz pohodicka tiez byvame sami manzel stale v praci a ja stale sama doma s dvomi drobcami na krku byt mame asi tak rozlozeny ako ty pretoze skoro kazda izba je prechodna takze sa nieje ani kam zasit ked deti spia nieto este upratovat....neboj zabehnes sa aj ty 😉

zz134
5. dec 2012

Tak babule moje my uz mame 6 zubov!
za posledny tyzden nam vysli 4!