icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
5. dec 2012

@zz134 ja odpadnem 😀 😀 mi mame este len jeden ale druhy uz sa tlaci 😀 😀

marianax
5. dec 2012

@zz134 wow! 6zubov panabeka vy ste sa rozbehli ako to maly zvladal? 🙂

jankalac
5. dec 2012

@zz134 no teda, šelma zubatá 😉 a nám sa nemože ani prvy pretlačiť a len reveme a reveme....jooooj ☹ ☹

zz134
5. dec 2012

@marianax no prve dva ani neviem ako vyliezli (spodne) no a tieto 4 potory to je katastrofa...teploty, stale place, zaveseny je stale na mne ako opicka.Nemozem ho z ruk pustit...ten posledny je este len polku vonku tak dufam ze zajtra sa cely vystrci a bude klud.

zz134
5. dec 2012

Baby sok mam...maly mal v plienke v kakanici riedkej zelenej :(((( take cierne nitky...pre boha to co je?!!!! hned som to skumala ci to nie su hlisty ale nehybalo sa to a take povlnene to bolo. googlila som a ze z bananu by to mohlo byt. Aj som mu vcera davala banan ale teda neviem...Mate taky zazitok?

marianax
5. dec 2012

@zz134 hm to ti verim ale teda riadne rychlo mu tie zubky idu 🙂

marianax
5. dec 2012

@zz134 neviem moja nemam s tym skusenosti snad to bude len z toho banana

lubi
5. dec 2012

@zz134 nie ja maly z toho prekvapeny ze tolko zubov naraz? vie co s nimi 😀

jitka_r
6. dec 2012

@zz134 neboj, určite to je z banana 🙂 aj my máme také v plienke keď papáme banánik 🙂

zz134
6. dec 2012

@jitka_r fu si ma ukludnila lebo som sa strasne zlakla

sandy80
6. dec 2012

@zz134 6?????????? Pánečku, aspoň to máte za sebou. Tento náš čo robí už asi 2 týždne to je nenormálne, ale zúbok nikde:(

rurbi
6. dec 2012

@lubi My sme na tom rovnako.. posledny mesiac Luko nalozi do plienky iba raz za 5 dni, a minuly tyzden sme mali novy rekord - 7 dni. Ale tvari sa inak spokojne, to skor ja som z toho nervozna. ;)

a dievcata, Mikulas nam priniesol specialnu nadielku - 1.zubok je vonku. Luko je trochu mrzutejsi, ale inak to zvlada statocne.

Pekneho Mikulasa prajeme aj vam 🙂

zz134
6. dec 2012

@sandy80 jj 6....asi na silvestrovske rezne sa tesiii

emily84
6. dec 2012

Baby, prajem Vam pekneho Mikulasa, snad bola bohata nadielka 🙂
Mam zopar otazociek:
Ked robite prikrmy, tak varite ci naparujete. Ja som naposledy vyskusala naparovanie a mam pocit, ze chut je vyraznejsia a zrejme aj vitaminov viac zostalo.
Malej som teraz robila broskynu a tak sa pri tom ksychtila, akoby som jej citron davala 🙂 Som zvedava, ci je to tou vyraznejsou chutou alebou nam len broskyna nesmakuje. Vyskusam zajtra jablcko 🙂
Este mixujete alebo uz aj len pucite?
Odkedy mozem dat malej do ruky kusok syra, nech si zuzle (mame este len polku jednoho zubka ☹ ) Resp. co davate detom do rucky na zuzlanie?

lubi
6. dec 2012

@rurbi tak ja este stale cakam nakladku. este nedosla. zajtra zacinam s prikrmovanim tak potom uvidim. to uz by mal pravidelne nakladat. sa tesim ako sa bude tvarit novym chutiam. ale vidim ze vy uz asi vsetky prikrmujete tak sa aspon budem mat s kym radit ked ma nieco zaskoci.
ano zaklad ze sa tvari spokojne.

@emily84 mne sa zda ze naparovanie je zdravsie. tiez sa chystam jedlo naparovat.

tak my sme na mikulasa nedavali malemu nic. sak ani nevie ze je. vynahradime na buduci rok 😀

majusqwa
6. dec 2012

@kuriatko21 ja to stiham asi tak, ze u nas upratuje mm :P na osmu chodi do roboty, o stvrtej z roboty, to ho zvykneme cakat obcas ide rano skor, poobede neskor. moja celodenna praca je starostlivost o malu. ked varim alebo zehlim, strazi ju mm. okrem tychto dvoch cinnosti, ktore odmieta, robi naozaj vsetko on. cez vikendy malu kocikuje, aby som si mohla robit veci do skoly. a ked idem do skoly nahodou (tento semester som zatial bola az 4-krat :D), tak mi varuje moja mamina. inak by som to nezvladla ;)

emily84
7. dec 2012

@majusqwa Tak to mas super manzelika 🙂 To moj priatel sice dakuje za veci, jedlo ked uvarim chvali, je velmi pozorny a vazi si co robim, no velmi nepomoze... Obcas da oprat veci a obcas umyje riad, no nie kazdy den. A co sa tyka utierania prachu, umyt kupelku, pozametat, povysavat, poumyvat zem, tak to nehrozi. S malou sa sice zahra, no nema velku trpezlivost, takze ked mala zacne mrncat, najjednoduchsie riesenie je posunut ju mne 😉
Snad ked bude vacsia, tak to bude ine.

bemmka
7. dec 2012

@majusqwa tak to máme obidve šťastie lebo môj priateľ spraví doma všetko,aj zehlit sa už naučil ale nie je to stale a vieš aki su chlapi ked niečo urobia treba ich veľmi chváliť a všade rozprávat ako pomáha ale potom zase bez reci povysava a utrie prach.
@emily84 môj priateľ pomôže zo všetkým ale už od začiatku som mu vždy dala na výber buď bude s malou alebo uprace a kedze on sa bál s ňou byť sám ked bola malinka nič iné neostávalo ak chcel mať upratane.teraz sa s ňou už rád prehrá tak s ňou vie vydržať.určite aj ja spravím ale vždy si poviem ze ked mala nebola tiež sme všetko robili spolu tak chvalabohu sa to aj teraz dá.a skús ho nechať nech sa s malou potrapi alebo neupratuj a možno ho to samého napadne 🙂 ja odvtedy ako dávam malú do rúk priateľovi stále ked je doma a nie vzdy sa tomu raduje tak uznal ze nemám to lahke a odvtedy je veľmi pozorný 🙂 proste žiadne mrnci ber si ju,nie pockaj este som nedoupratovala.ale tým nechcem hovorit ako to mas robiť,len vravím ako to šlo u nás.ty najlepšie vies ako si to zorganizovať 🙂 jediné co má mrzí ze priatel nechce chodit malú kocikovat sám :(

lubi
7. dec 2012

tak dnes sme maleho krmili prvy krat. nepacilo sa mu to ☹ . napinalo tak ale treba skusat. baby tie co kojite davate uz pit detom aj caje a vodu?

emily84
7. dec 2012

@lubi Treba skusat, raz sa nauci 🙂
Ja stale kojim (plus prikrmy) no pit nedavam nic ine. Z flasky sme sa pit neucili (uz ani nebudeme), obcas jej skusam dat do ruciek poharik so zobacikom, no voda je vsade okolo len nie v puse a brusku 🙂 Nevie ako z neho pit, len zuzle ten zobacik a ked sa jej podari dostat trochu vody do ustociek, tak jej zabehne....
Takze sme v stadiu ucenia 🙂

lubi
7. dec 2012

@emily84 presne aj ja chcem kupit taky poharik.vodu sice zatial nedavam, ale asi zacnem po kus. a ohladom jedla uvidim zajtra ci ho tiez takto bude napinat. ved on raz vyhladne 😀 zacne mu chutit.

kkristin
7. dec 2012

@emily84 syra??ved to je ešte malé bábätko ked tak tie bezlepkove kukuricne hadiky ale syr určite ňie

katkatomas2
7. dec 2012

Ja davam zuzlat korku s chlebiku alebo piskotky co su od 6 mesiacov
@emily84

zz134
8. dec 2012

baby ako obliekate teraz deti? ja davam bundicku a do fusaka a deka...davate do fusaka aj kombinezu? a co autodesacka? davate tam aj fusak? ja som z toho magor...raz je spoteny , raz zasa studeny nufacik....

a ozaj tema autosadacky...

my mame stale vajico...ale to take ze do roka...uz mi ide ale na nervy!Ake mate autosedacky? a to ich uz v smere jazdy davate?
dakujeeeeeemmmm

riela
8. dec 2012

@zz134 teraz keď mrzne tak dávam aj kombinézu. Ale nedávam do fusaka deku. Do autosedačky fusak nedávam, už by sa mi tam nezmestil aj s malou. Jazdíme stále vo vajci🙂
Ale ty máš aj winterkit nie? tam by malo byť teplúčko.

bemmka
8. dec 2012

@zz134 ahoj ja dávam dcérku do overalu a do fusaku a v autosedacke dám deku,na na posadim malú v bunde a ešte zakryjem deliť,ak ideme na dlhšie tak ked sa auto vyhreje,vyzliekam z bundy,sedí v svetriku a len zakryta dekou. A autosedačku máme stale vajíčko a čakáme kým budeme mať 9kg a potom už kúpime klasickú od 9-36kg.stale sedíme v protismere.

nadoviva
Odpoveď bola odstránená
sandy80
8. dec 2012

@nadoviva ahoj, aj náš to robí, dokonca keď je na kolenách, ruky má na podlahe a zdvihne si kolená a na tých nožičkách stojí - neviem, či to chápeš 😀 teda ruky zostávajú na zemi ale vystrčí riťku a nie na kolenách ale na nohách stojí🙂 a keď aj leží na boku s jednou rukou si chytí gate a ťahá sa do sedu, už sa mu párkrát aj podarilo🙂 ja ho v ničom nebrzdím🙂 keď sa na to cíti, nech skúša🙂

emily84
8. dec 2012

@nadoviva tak to mas riadnu sikulku doma, no neporadim ti, my este nelozime vobec a sedime len s pomocou, takze nas to vsetko este len caka...

emily84
8. dec 2012

@zz134 no my sme kupili autosedacku Britax first class - ma vypln pre male deticky (cestovali sme domov ked mala Emily 2 mesiace) a bola super. Je do 18kg a stale ju mame v protismere.