icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

simkarobkova
5. jan 2013

Ahojte baby.. môžem sa opýtať? 3.1 som mala dostať menzes.. pár dní predtým ma boleli prsia ako bežne pred m-kom... no tretieho ešte stále nič nebolo...tak sme snažilkovali aj v tento deň.. "po" som asi polhodinu krvácala..ale to bolo všetko... Normálne m-ko mi stále nedošlo... čo myslíte?Mohlo sa stať, že sa nám to konečne podarilo??

4divokakocka
5. jan 2013

@simkarobkova a tenu test si robela? drzym palce nech tam mas 2 ciarki!

simkarobkova
5. jan 2013

čauky divokakačka 🙂 nie nie, chcem počkať týždeň či ozaj nič neddojde... len ma zaujímalo či je to možné 🙂

4divokakocka
5. jan 2013

@ simkarobkova sorry ale nevem :(

emily84
5. jan 2013

@simkarobkova a standardne mavas presne nacas? Ak ano, tak je mozne ze ste boli uspesni 🙂 . Ja som si robila test este pred menzesom, nevydrzala som, a vyslo mi, ze nie som v tom. Dokonca som robila 2 testy. Potom som si povedala, ze pockam a dalsi test som si robila 10 dni po termine a vyslo ze cakame babo 🙂. Drzim palce

simkarobkova
5. jan 2013

Bežne mi dojdu vždy o dva dni neskôr...ale VŽDY..čiže mali mi dojdsť včera... ja viem , že už možno preháňam.. ale čo potom to krvácanie chvílkové ? to sa vraj stáva tehotným ženám, že trochu krvácajú alebo špinia a zistia, že preto nemali normálne m-ko lebo sú tehotné...

emily84
5. jan 2013

@simkarobkova Budes musiet len pockat a uvidis, este je to velmi kratko povedat ze ci si v tom alebo nie. Ja ked som otehotnela, tak som vobec nemala menzes ani trosku krvi ani nic,... takze len vela trpezlivosti a skus relaxovat, stres a stale premyslanie ti mozu len uskodit...

simkarobkova
5. jan 2013

ked to nejde bez toho aby som nato stále myslela... ☹

marianax
6. jan 2013

@simkarobkova ahoj moja ja som mala pri prvom jeden mesiac riadne mezes a bola som tehu pri ostatnych som uz menzes nemala skus pockat par dni a urob si testik drzim peste nech tam najdes dve ciarocky 😉

marianax
6. jan 2013

@tinuska436 oooj mojka to ste boli na druhom? my este len teraz ideme mame to ockovanie posunute a uz teraz sa bojim 😒 ako je malej uz lepsie?

tinuska436
6. jan 2013

@marianax hej, hej na druhom sme boli, my sme mali posunuté to prvé očkovanie 😉 už je to dobré 😉) nožka odpuchla, ale zistili sme, že prečo je taká mrzutá celé dni,,, horný zúbok vykukuje 😉) 2 dolné vyšli v pohodičke a ten horný trápi 😢( včera som skúšala a nič tam nebolo a dneska už cítiť zúboček 😉) dúfam, že rýchlo prebolí 😉 tak sa držte 😉 naša pri prvom očkovaní skoro vôbec neplakala teraz vystrájala.. už si viac uvedomuje 😉)

tatramatka
6. jan 2013

@marianax Aj my sme mali posunute 2.ockovanie, lebo po prvom sme mali mesiac komplikacie a nenormalne som sa bala toho druheho, ze co to zase bude, ale nastastie sme to dobre zvladli. Neboj aj u vas to bude dobre, drzim prsty! Preco ste mali posun?
@tinuska436 Vy uz mate tolko zubkov? My ani jeden, aj ked uz od 3mes ich ocakavam 🙂

tinuska436
6. jan 2013

@tatramatka my sme to prvé očkovanie mali posunuté, lebo sme boli choré a skončili sme v nemocnici, ale to druhé, sme mali už normálne... No nám sa 2 dolné objavili este začiatkom novembra, a ten jeden horný až dneska, takže 2.mesačná pauza... Tie zúbky sú strašne individuálne, niekomu sa prvý objaví až okolo 1.roku.. My už s manželom nervozny boli, že dva dni sa s našou slečnou nedá ani vydržať, že čo to má byť, ked ináč zlaté decuľo a ona chúdatko trpela, tak som jej hned gélik dala a aj hned zaspinkala 😉)

marianax
6. jan 2013

@tinuska436 wow vam uz 3ti zubok ide? tak nech to dobre zvladne 🙂 my ideme na to druhe pojdem asi v utorok prve tiez celkom dobre zvladol trocha poplakal no teraz tiez cakam ze to bude horsie 😒

marianax
6. jan 2013

@tatramatka no teda mesiac komplikacie? fuuu 😖 ale hlavne je ze je uz dobre verim ze si sa bala ja sa bojim kazdeho ockovania ale nejak to snad zvladneme 🙂 my sme mali posunute kvoli ocku mal upchate slzne kanaliky jedno ocko sa podarilo prepichnut na prvy krat no druhe az na 5x 😒 ale uz je to dobre 🙂

tinuska436
6. jan 2013

@marianax a vy zúbky ešte nemáte??? hmm... mám dosť skoro vyšli sa mi zdá, ved v podstate už v 4tom mesiaci 🙂 ale o nich som ani nevedela, až som kukla raz do pusy a pozeráám čosi tam biele vykukuje,,, 😉))

marianax
6. jan 2013

@tinuska436 v 4mesiaci? wow 😀 no my mame dva spodne este nie su uuuplne vonku ale uz je ich krasne vidno a aj citit niekedy 😝

tinuska436
6. jan 2013

@marianax no objavila som ich 8.11, 😉) xii.. takže 4 mesiace zhruba 😉 tak to ti verím,ked ešte kojíš, že ich cítiš..xii.. a čítam, že s očkom už OK, hej?? tak to som rada.. 😉)

marianax
6. jan 2013

@tinuska436 no veru ze citim 😀 ano ano ocko uz ok to som rada aj ja 🙂

tatramatka
6. jan 2013

@marianax tak to sa aj ja "tesim" ako to bude s kojenim, ked bude mat zubky, lebo uz teraz je niekedy ako mala (bezzuba) pirana 🙂
@ uz ste zacali davat lepok? Ak ano, tak ako? Ja rozmyslam, ze uz buduci tyzden jej dam, ale neviem ci trosku krupice al. cestovin dam rozvarit do zeleninovej kase.

marianax
6. jan 2013

@tatramatka no nekuse ma stale ale niekedy sa mu podari 😀 vies co ja som uz davala cestoviny tie klasicke do polievocky nie vela a velmi mu chutilo ozylovat som mu davala rohlik a tieeez mu chutilo mala som co robit aby mi ten rohlik vratil nazad 😀

tatramatka
6. jan 2013

@marianax asi aj ja dam cestoviny, zuzlat korku chlebika al. rohlik sa jej bojim davat, lebo neviem, neviem ci by som to ustrazila 🙂 Nevies ci sa uz moze davat aj cvikla? Lebo mam taku peknu, domacu, ale neviem ci je vhodna a kedze to nemam kde skladovat tipujem, ze dlho mi nevydrzi. Aj u vas je take skarede, uprsane pocasie?

marianax
6. jan 2013

@tatramatka no ja som mu ten rohlik dala pozuzlat len chvilku a i to lenkraj a drzala som to v rukach ja tak mala som to pod kontrolou 🙂 hm neviem ci mozes dat cviklu ja som neskusala 😅 no tu take vcera bolo pocasie katastrofa 😒

lubi
6. jan 2013

@tatramatka ja som odlomila malemu koniec chleba a zuzlal si. ked som videla ze je uz rozoceny tak som mu to zobrala. zboznuje chlieb. a to je asi aj jednine co zje. ale musim sa pochvalit ze dnes zjedol dost vela bananu. ja mam problem ze on nechce otvarat usta. ale inak vyzeralo ze mu banan chuti. a vies co sme mu este davali? oplatky na vianoce. tie by malinkej nemali ublizit keby toho dalaviac do pusy.

baby inak pocula som ze na sk snezi. zavidim. tu je uprsano a zima tu vyzera ako jesen.

cucuc
6. jan 2013

@lubi Ahoj 🙂 tak to sme na tom s prikrmovanim velmi podobne, ani moj nechce nic teda okrem chleba 🙄 neotvori pusu ani keby co bolo 😝

lubi
6. jan 2013

@cucuc chlapi! iba ich obskakovat a aj tak nestaci 😀 . snad nebudu na cicine vysiet do 18tky 😀 😀 😀 .

tatramatka
7. jan 2013

@lubi no nemas co zavidiet 🙂 v ba bol vcera lejak od rana do vecera a cely den tma, ale aj ja by som chcela sneh, ale taky pekny, nie ako tu co je hned blato a clapkanica. No skusim aj ja jej dat tu korku, to bude mat radost 🙂 moja nema problem s jedenim-otvara usta, len je problem ju tam udrzat, vsetko mozne ju zaujima a zelenina jej viac chuti ako ovocie

lubi
7. jan 2013

@cucuc ani som sa neopytala- ako ho potom vlastne krmis? a co mu davas? skusas kazdy den?

@tetramatka tak to potom nezavidim 😝 .to ozaj radsej to irske pocasie ako clapkanica.

inak neviem ci viete o takom ako velkom cumli co sa da naplnit ovocim alebo nejakym tuhsim jedlom a potom si babatko samo cumla. ma to take malicke dierky cez ktore to jedlo ide , takze je to bezpecne. skus popozerat je to super.mam to doma este som to sice neskusala, ale kamosky si chvalia.

tatramatka
7. jan 2013

@lubi to poznam, tu "sietku" na ochutnavanie-cucanie, aj som to chcela kupit, ale zase moje zname vraveli, ze je to blbost a je pravda, ze na sk som to este u ziadneho dietata nevidela, ale znama co zije v Hol. vravela, ze tam je to oblubene a ze bezne s tym vidiet deti, tak potom daj vediet ci sa to paci malemu 🙂

silvia0201
autor
7. jan 2013

@marianax mňa dneska malá kúsla tými svojími malími zubáľmi do ruky 😅 všetkých svätých som videla 😀