icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
7. jan 2013

no dievčence moje ako som tu len tak trocha čítala, riešite prikrmovanie...
ja už pomaly dávam malej všetko. tak napr. som minule robila brindzové halušky s kyslou smotanou a ona tak pozerala na mňa ako jem, tak som jej dala, nie veľa ale dala. papala jedna radosť. 🙂 ďalej som jej dala trocha ale len na špičku lyžičky ochutnať hurku. tiež jej chutila...
a momentálne mi v kočíku mrvý v rúčke marína keksík.... 😀 😀 😀
mne moja kamoška doktorová sestrička povedala, že jej môžem dávať už všetko. tak dávam, to čo je momentálne navarené 😀

tinuska436
7. jan 2013

@lubi @tatramatka baby ja som tu sieťku na ovocie kúpila minulý týždeň a malá cmuľká jablčko ostošesť 😉) podla mna je to super vec, lebo ked som jej predtým dávala jablčko, bála som sa, že s tými zúbadlami odhrýzne väčší kúsok a teraz ziaden strach nemám..

lubi
7. jan 2013

@tinuska436 @tatramatka tak ja zajtra idem kupit jablka a dam tiez vediet. dala by som mu dnes aj banan, ale jedol ho vcera tak nechcem s bananom prehanat.

@silvia0201 no malicka si brusi zuby tak prve co mala po ruke pouzila 😀 😀 😀

cucuc
7. jan 2013

@lubi hej skusam kazdy den, ale dnes som uz nevarila, dame si mliecny tyzden a uvidim. Ja rychlo strcim lyzicku ked otvori usta pri saskovani, ale to je max. 6 lyziciek a potom uz place. Takze to tiez nie je cesta 🙄

lubi
7. jan 2013

@cucuc ved prave.treba aby chceli jest a nie ich nutit, ale ak to inak zatial nejde treba aby sme boli presibane my.ja som s malym dosiahla maximalne 3 tyzicky 😒 .

silvia0201
autor
7. jan 2013

@lubi Ďakujem veľmi pekne za také brúsenie 😀 ona od začiatku veľmi rada olizovala ruky...

tinuska436
7. jan 2013

Baby, s čím ste pokračovali s prikrmovaním za mrkvičkou?? Ja som zatiaľ len mrkvičku dávala, dr.vravela, že dalej pridať zemiačik.. čo ste dávali vy??

marianax
7. jan 2013

@silvia0201 😀 no mna vcera maly do bradavky kojila som ho v kludne kukame s mm telku a odrazu sa mi az zatmelo pred ocami jak ma ukusil az som vyskocila na nohy jak srna mm kukal na mna co mi je no neskutony sok uz ma prakrat ukusil no vcera to bolo daco salene 😅

marianax
7. jan 2013

@tinuska436 no ja som davala mrkvicku zemiacik petrzlen korenovy alebo potom aj vnatku to urobi super chut nas lubi petrzlen 🙂 potom cukinu tekvicu 🙂

lea641981
7. jan 2013

@marianax nasa tiez lubi petrzlen a velmi 🙂

lea641981
7. jan 2013

@silvia0201 to naozaj? ja som bojim este mne sa mala osypala poriadne sme boli na injekciu hydrokortizon 😲 sme opatrni 😔

lea641981
7. jan 2013

my nemame zuby stale 😒

clari
8. jan 2013

@lea641981 ani my este nemame zubky, ale pasticku a okrem nej vsetko mozne stale v puse, az zurivo vsetko hryzie, tak snad su uz nejake tie zubadla na ceste 🙂
Inak naposledy som sem tusim pisala este pred porodom ☹, citam vas, ale nejak nestiham pisat...sa polepsim 🙂 Nasa princezna uz papa zeleninku, ovocie, masko, a uz aj lepok nejake tri tyzdne davame - piskotky, chlebik, rohlik, minuly tyzden sme skusili aj biely jogurt - chutil. A este aj trochu kojim, inak sme na UM uz. Prevalovat sa jej prilis nechce, ale sama sedi a lieta v behaku po celom byte 🙂

tatramatka
8. jan 2013

@tinuska436 @lubi uz aj lutujem, ze som to nekupila, lebo tiez sa mi to zdalo bezpecnejsie ako davat nieco do ruky a striehnut ako orol 🙂

@tinuska436 po mrkve sme uz jedli zemiak, cuketa, brokolica, tekvica hokaido, kuracie prsia, jablko, hruska a dnes idem dat lepok a do kazdeho jedla davam trosilinku oleja

silvia0201
autor
8. jan 2013

@marianax tak to ti nezávidím 😝 viem si to predstaviť aká to môže byť bolesť... aj si trocha vykárala 😵 😵 😵 ??? ja mojej hovorím, keď sa mi niečo nepáči, tak jej pohrozím a poviem no-no... kukne na mňa, trocha sa zháči, ale aj tak si robí svoje. prefíkané sopľa malé jedno.... 😀 😀 😀
@lea641981 a čo si jej dala papať, keď sa ti tak vysypala? moja-klop-klop... znáša všetko veľmi dobre. kebyže sa nebojím, a malá má viacej zúbkov, dávala by som jej už len domáce varené.

kari55
8. jan 2013

Ahojte, tiež som tu už dlho nepísala ale snažím sa vás aspoň dočítať. Babby mám problém s malou, v noci sa strašne budí aj každú pol hodinu, raz jej dávam dudlík raz nosím na rukách potom kojím potom zas čajík ......a tak dookola, furt sa budí a to sa večer naje kaše takže o hlade to nieje si myslím.... 🙄 🙄 🙄 můžu to byť zúbky? mojej staršej dcére vyšli zúbky až na osem mesiacov ale už sa ani nepamatám ako to bolo..........mali ste aj teploty a veľký plač? či vašim drobcom to ide v pohode? Trvá to už tri týždne ....... 😝 😢 som zúfala

lubi
8. jan 2013

@kari55 asi ti velmi neporadim, ale nas maly sa teraz zacal tiez castejsaie budit a sem tam zo silnym placom tak to je asi take obdobie. mozu to byt aj zubky. kdesi som citala ze ak sa babo chyta za uska to to su zuby. alebo si skus najs na nete knihu KAZDE DIETA SA VIE NAUCIT SPAT a skus kuk tam ci nieco nenajdes. mam tu knihu doma, ale este som do nej nestihla ani len kuk urobit.

uhnakova
8. jan 2013

@kari55 Aj nas maly maa take obdobie, zacalo asi pred mesiacom a teraz sa to trosku zlepsilo. Zatial nema ziadny zubok, tak si myslim, ze je to skor tym, ze ma za den viac zazitkov, lebo vnima viac nez predtym. Cely den nieco pozoruje, riesi hracky, rozprava sa s nami, tak v noci to asi hlavicka spracovava a preto spi tak nepokojne. Navyse niekedy je to doslova zachvat placu z nicoho nic, tak sa mu asi nieco zle sniva 🙂

tatramatka
8. jan 2013

@kari55 a ja som si uz myslela, ze to iba nasa vymysla 🙂 my sme mali problem so spanim uz aj predtym, ale teraz, ked chcem, aby zaspala a aj spala a my s muzom tiez, tak ju musim dat k nam do postele, zubky este nemame. Viem, ze to nie je riesenie, ale ja naozaj neviem ako ju uspat v postielke, na nu nic nezabera 🙂 a to som si myslela, ze neskor bude lepsie spavat 🙂

lubi
8. jan 2013

baby k tym zubkom-v sobotu som malemu kupila zubnu kefku a uz cistime zubadla. zatial ni s pastou, iba tak aby si zvykol. a paci sa mu to.

4divokakocka
8. jan 2013

@ huraaaaaaaaa mame 1 zub!!!!! aj ja davam malej domace varene a velmi jej chuti! 😀

kari55
8. jan 2013

No je to trápenie s tým spaním, dnes celý deň preteplotovala a hryzie si spodnú peru 😒 tak neviem neviem. Inak v noci si ju tiež beriem k sebe lebo inak s ňou nie je rady a keď je pri mne tak spí lepšie a nemusím stále vstávať.........ale aj tak sa nevyspím pretože sa stále kontrolujem či ju nepučím a tak..............prečo tie bábatka vlastne nespia????? 😖 .. ja na ich mieste 😀

clari
8. jan 2013

tak tento problem mame aj my, kedysi malinka zaspavala sama, v poho a prespala celu noc 😎 ale uz vyse mesiaca horsie zaspava,meta sa v postielke, zaspi ale budi sa aj do polnoci, potom konecne tvrdsie zaspi, a okolo tej stvrtej je to zasa to iste,cestuje po postielke, mrnci, vypluva dudel, ale pritom spi...stale si sucha ocka, nostek, tak snad to budu zubky 😒

4divokakocka
11. jan 2013

@ mame zapalene hrdelko :( nechuti nam papkat, doki nam predpisal antibiotica 😝

zz134
11. jan 2013

no a dnes sa mi rano maly zrubal z postele :( som si ho zobrala k sebe a samozrejme ze som odkvecla a zobudila sa az na obrovsky rev maleho tigra :((( nastastie sa asi velmi netresol, ziadne modruny, hrce som nenasla,,,

tamona
11. jan 2013

@kari55 Mne sa tiež začal malý v noci často budiť, doktorka mi povedala, že to preto, že mu idú zúbky, kúpila som si homeopatiká Chamomilla vulgaris 15ch dávam mu 3-krát denne 5 guličiek rozpustených v čajíku a malý je kľudnejší, už v noci lepšie spinká...

marianax
14. jan 2013

@4divokakocka aj my mame oddnes antibiotika -angina cely vykend teplotoval mali ste aj vy horucky? skore uzdravenie bambulke 🙂

4divokakocka
14. jan 2013

@marianax aj vam skore uzdravenie! my nemali teplotu, len kasel a zachripnute hrdlo :( stale nas trapi ten kasel! 😠

marianax
15. jan 2013

@4divokakocka chuda moje a ako ti teraz spi? nech ten kasel rychlo prejde nech je zdravunka🙂 a dakujem🙂

lubi
15. jan 2013

@4divokakocka @marianax joooj davajte cibulovu stavu s cukrom, stiskajte, mojkajte deticky, pusinkujte ...aby boli rychlo zdrave. 🙂 prajem skore uzdravenie.