icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
22. jan 2013

@silvia0201 tak tak dobre si im nalozila ach ach ti mlady nic nevydrzia 😀 😀😀

lubi
22. jan 2013

@silvia0201 @marianax @elizabetha ja este kojim. toto malemu chuti najviac 🙂 skusam stale ci mu nezachuti nieco zo zeleniny, ale stale ho napina 😒 . dnes som mu dala zele melonovo-jablkove. to mu chutilo. myslim aj na to aby sa nenaucil na striekacku, ale zatial skusam aby si zvykal na chute a potom dufam ze bude vediet na co sa pouziva lyzicka.

co sa tyka oslavy uz pokukujem po veciach na oslavu. aj tortu hladam aku upiect. par veci uz asi viem co by som chcela. urcite nechcem napriklad na stol ze taky ten narodeninovy obrus papierovy beeeeeeeeeeeee otraaaaaaaas. joj taku zahradnu party by som brala-baby nepozvete aj mna na 😀 ? no my pozveme kamosov ktorych tu mame. dokopy 4 pary s detmi. dva slovenske a dva polske pary. dufam ze sa pomestime 😅 darcek este nemam, ale zatial riesim viac oslavu.

inak vidim ze sma sa tu vsetky stretli v takejto hodine. deti uz asi spia, co? nas maly ma uz druhy den horucku. dala som mu calpol. ani neviem mozno zuby dalsie idu.

@elizabetha nas Leo je lenivy. tiez sa dostane kam chce, ale on sa iba otaca na bruchu jak lenochod a to je vsetko. aj ja by som chcela aspon na jeden den do prace ale neviem ani kde. zatial iba rozmyslam kde by som sa sla popytat.

marianax
22. jan 2013

@lubi moja ty zijes v uk? Pytam sa podla toho calpolu moja sestra zije v uk 🙂 ano moje kocure vsetky spia a ja v posteli maniacim na mobile 😀

lubi
22. jan 2013

@marianax nie v uk ale v irsku. a calpol? no to je jedine co sa tu da kupit na horucku a vobec celkovo. doktor ti nepredpise nic. oni tu na vsetko povedia ze to prejde! 😠 rozmyslam ze ak mu to neprejde do zajtra aj tak pojdem k lekarke. ci mam cakat dlhsie? vobec neviem.

elizabethia
22. jan 2013

@lubi no my budeme robit oslavu asi v restauracii pre rodinu a par priatelov potom pozveme na chatu 🙂 no nad tortou som este nerozmyslala, ale vidim, ze budem musiet pouvazovat a trochu sa poobzerat 🙂 ja som Leovi zatial neskusala davat ovocne kase, lebo chcem aby si zvykol najprv na zeleninove a neutralne (ryzova, pohankova) a uvazujem, ci nevyskusam hrachovu (suseny hrach), maly spapa vsetko kde je mrkva, zboznuje mrkvu, takze kazde jedlo musim kamuflovat do mrkvy 🙂 skusala som uz ak masko rozmixovane, ale to nam neslo, takze zatial masko vynechavam 🙂 mame uz dva spodne zuby, vysli naraz v jeden den (neskutocne sme soplikovali skoro mesiac a potom sme mali tri dni zvysenu teplotku), momentalne sa nam nalievaju horne dasna a cakam kedy sa prereze horna jednotka, vidiet ju uz pod dasienkom, ale nejako sa jej nechce .... no dufam, ze coskoro sa prepreze a bude z nas TROJZUBEC :D ja ucim na vysokej skole, takze rozvrh mi v praci prisposobili a kedze mam bajecneho sefa, tak mi dovolil do prace zatial iba na dva dni 🙂 ale mam z toho neskutocneeeee stresyyyyyyy .... baby, to nie ze deti su fixovane na maminky, to maminky su fixovane na deti :D

marianax
22. jan 2013

@lubi aha no mudry lekari.... a kolko ma horucky? Ak ma viac ako dva dni a viac ako 37,5 tak radsej chod moj mal pred tyzdnom teploty po dvoch dnoch som sla a nakoniec z toho bola angina preto mi aj odmietal papat teda papal ale nie ako zvycajne

lubi
22. jan 2013

@marianax tak dnes ma 37,7 a vcera uz ani neviem. teraz som mu merala a uz mal normalnu, ale je stali horuci. zajtra pomeram a ak bude zas tak asi pojdem. ved ked nic neda aspon viem ze som bola.
@elizabetha ja este musim prekukat nejake recepty, lebo moja napaditost je na nule. jej aj nas je trojzubec. akurat ze ma vsetky zuby dole. inak tu je materska len ani nie pol roka. takze ja uz som na riti doma iba tak. mne sefstvo nechcelo dat polovicny tak som dala vypoved. je to blbe ked tu nie je rodina a nema ti kto pomoct. a ta oslava asi tiez bude iba s kamaratmi lebo pochybujem ze sa tu niekomu bude chciet trepat . letenky ani nemusia byt drahe, ale kedze som z vychodu tak my chodievame na letisko do rzseowa. a to su dalsie naklady.

marianax
22. jan 2013

@lubi drzim peste moja nech ste zdravunky a bez teploty...jej aj ja som z vychodu zo Svidnika 😀

lubi
22. jan 2013

@marinax jeeeej tak to sme skoro susedky 🙂 . ja som z Humenneho. no vyzera to ze teplota klasla. teraz som ho krmila a uz nie je tak horuci.

lubi
22. jan 2013

pridavam fotku nasho zubadla 😀

lubi
22. jan 2013

inak baby videli ste video ako sa dvaja muzi podujali skusit porodnu bolest? v pojom fotoblogu je link. sa nasmejete.

lubi
23. jan 2013

tak babule dnes som bola s malym u lekara.38 horucky. dalmu penicilin, nurofen a calpol- vsetko ma brat. az sa toho bojim tolko vela naraz. nepovedal co mu je iba ze ma podrazdene hrdlo. zajtra mam prist zas aby kukol ci mu klesa teplota a tak.

silvia0201
autor
23. jan 2013

@lubi smejo malý. aký má parádny náhrdelník 😵 fešačisko jeden 😵

lubi
23. jan 2013

@silvia0201 ten nahrdelnik je na zuby a tak, ale nevim ci funguje. tak sa aspon s nim paradi 😀

silvia0201
autor
23. jan 2013

@lubi to fakt? prvý x to počujem. a z čoho je ? ináč prajem rýýýýýýýýýýýýýýchle uzdravenie 😉

lubi
23. jan 2013

@silvia0201 je to z jantaru. preto pisem ze neviem ci to funguje, lebo tie co ma moja sestra su ovela, ovela drahsie. ale zatial co mu sli zuby akurat bol nervozny nic ine. tak asi aj funguju. a su dobre aj na srdce a imunitu.

silvia0201
autor
23. jan 2013

@lubi ty aj moja to dobre znášala. asi týždeň predtým ako sa jej prerezal 1.zúbok, mala len soplíky nič viac. ani teplotu, ani hnačku nič. tak som zvedavá ako to bude ďalej.
počula som už o sile kameňov, ale ešte som ju nevyskúšla, neviem posúdiť

clari
23. jan 2013

jeeeej, vy ste ake zubadla, my stale nic...ale papat jej chutí, tiez uz davam aj jogurty,s piskotkou na zahustenie ako silvia 😉
Ale starsie deti mali zubky az okolo 8- 9 mesiaca, tak si asi pockame aj teraz 🙂

tatramatka
24. jan 2013

Ahojte, vcera sme boli na poradni a mame 7800gr/69cm a dnes mame 7m a 2dni 🙂 My jeme vacsinou zeleninu s maskom, ovocie jej az tak velmi nechuti, co som dost prekvapena a uz dostava aj lepok. A zuby ziadne, aj ked sa jej uz tam nieco rysuje, ale dr. vcera povedala, ze jej sa to nezda, tak cakam co z toho bude 🙂 Uz asi pomaly zacne lozit, lebo zdviha ritku a kolienka dava pod seba, je to celkom srandovne a inac to je take male sidlo, sekundu nelezi kludne 🙂

@lubi tak to aj my sme "susedky" ja pochadzam od Sniny

lubiduch
24. jan 2013

@lubi
@silvia0201
@clari
@elizabethia
@marianax

dievcata, chcem sa spytat, mate podobne stare deticky. moj maly bude mat 7 mesiacov a zacala som mu zavadzat lepok do stravy, vcera dostal ovsenu kasu, naschval som vybrala ovos, lebo ma toho glutenu menej. a dnes mal maly taku hlienovitu stolicu z toho, je to ok?

lubi
24. jan 2013

@lubiduch hmmmmm ja myslim ze to je v poriadku. nas maly ma velakrat inu stolicu na aku som zvyknuta. papal nieco nove tak asi preto.

@silvia0201 inak ten jantar si mozes aj pre seba objednat. je doby na tlak, srdce .... vela veci.

@clari a babule vy davate aj jogurty? kazdy vravi nieco ine ze by sa nemali iny zas ze ano...?
ohladom toho jedenia. neviem ci nedavam malemo casto jest. skusam stale nieco aby normalne jedol a kedze nechce (zje iba 2-3lyzicky) tak mu na to davam mlieko. kolko krat krmite deticky? a tie co kojite ako casto kojite popri tom?

@tatramatka jej tak to ano, to je velmi blizke susedstvo. a aj byvas teraz v snine? mam odtial velmi dobru kamaratku.

clari
24. jan 2013

@lubi
nemá sa dávať tvaroh, v ňom je veľa bielkovín, čo zaťažuje obličky. Jogurt dávam zatiaľ iba biely, nie nízkotučný, neochutený, sama dochutím banánom či piškótou, inak taký samotný kyslý by nezjedla 🙂 A nedávam častejšie ako 1 - 2 x do týždňa. Ja kojím už len ráno, od začiatku dokrmujem UM. Malá papáva okolo pol osmej, potom okolo jedenástej papá zeleninku + mäsko + príloha, ideme von, okolo pol tretej UM, o šiestej ovocie alebo ten jogurt, príp. kaša. Pred spaním UM, príp. kaša, ak ju nemala predtým a papala len nejaké to ovocko. Toto je naše papaníčko, neviem či podľa knižiek, ale malej to vyhovuje.

@lubiduch
ja si tiež myslím že je to v poho, každé nové jedlo podľa mňa zmení stolicu, pokiaľ nemal iné problémy, ako nafukovanie, bolesti bruška, vrackanie a tak, je dobre 🙂

silvia0201
autor
24. jan 2013

@lubiduch ja ti v tomto asi nepomôžem, lebo ja som nikdy neštudovala, kde je lepok a kde nie je lepok. a ani ma to nikdy nezaujímalo. dávam to, čo jeme my. mala aj riedšiu stolicu, ale ,mala ju len raz a potom stolica bola už normálna, tak som to neriešila.

silvia0201
autor
24. jan 2013

@lubi keď zistím, že mi hapruje srdce, tak si ho zadovážim. a vieš čo? ja som svoj čas už asi prešvihla, lebo keď som mala 17, vtedy mi neskutočne haprovalo srdce a to za fešnými chlapcami 😀
teraz mi stačí jeden, zatiaľ, dokým ma nechytí druhá puberta 😀

lubiduch
24. jan 2013

@clari
@silvia0201
@lubi
dakujem za odpovede. ja ho chudaka mozno az prilis pozorujem, pretoze pomerne casto ma z nejakej potraviny problemy... ma aj alergiu na BKM este stale, takze ziadne mlieko nemoze nielen on ale ani ja kedze ho kojim....tak som nutena na vsetkom sledovat zlozenia a desim sa kazdej dalsej alergie alebo ekzemuu

tatramatka
24. jan 2013

@lubi uz nebyvam v snine, zijem v BA, ale chodim k nasim, najblizsie sa chystam asi v aprili. Ja krmim malu zatial iba raz denne okolo obeda prip. okolo tretej poobede a kojim ju tak isto ako doteraz, este by som povedala, ze v noci si niekedy ziada viac ako ked bola mensia, zatial nevynechavam ziadnu davku a kojim kedy chce. A jogurt zatial nedavam, co viem tak kojene by mali jest jogurt okolo roka, ja som rada ked zje to co jej dam, aj tak je to maximalne 60ml a aj to nie vzdy.

marianax
24. jan 2013

@lubi zlatusik nech nie je chorunky....davas calpol aj nurofen naraz?je to to iste nie oboje su na znizenie horucky a od bolesti

lubi
24. jan 2013

@clari @tatramatka super dakujem. velmi pomohli odpovede. inak mne maly tiez pyta v noci viac ako inokedy, ale skusam nedat a ak je nekludny tak az potom dam.cez den pije mlieko kazde dve hodiny a niekedy aj skor a popri tom kedy co vymyslim a samozrejme stale v iny cas, lebo som tak nezvyknuta varit mu jedlo ze na to stale zabudam 😨 som rozmyslala ze mu budem davat menej mlieka aby potom jedol varene-co vy na to?

@silvia0201 😀 😀 😀 teba chyti este len druha puberat? v nasom veku uz by sme mali maj najmenej 3 😀

@clari s tymi odtucnenymi jogurtmi mas pravdu. ake dorbo moze byt v takom jogurte? ziadne. ja aj mlieko kupujem normalne. odtucnene mlieko clovek ani nemusi pit vobec, kto vie co do toho davaju, ved je to ako voda. a to iste si myslim o vsetko odtucnenom.

lubi
24. jan 2013

@marianax ano je to skoro to iste. jedno je ibupofen a druhe paracetamol. a este mi dal aj penicilin. tak nedavam az tolko kolko pise na obale. zda sa mi to vela. penicilin mu dam dobrat, ale nechcem to prehanat s nurofenom a calpolom uz.

marianax
25. jan 2013

@lubi no zasobil vas tymi liekmi 🙂 ale maslela sim zeby si davala bud nurofen alebo calpol alebo to striedat ake to zrcite vies 🙂