Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
dakujeme krasne baby, snad mate pravdu a stane sa zazrak 😉 este raz, dakujem kazdej jednej z vas
@zuzube malinká je nádherná a šťastná. budem vám silno držať palčeky, nech všetko dobre dopadne.
Mozem otazku? ohladom prikrmovania:
1. davate detom nieco pit? moj maly papa uz cca 2 mesiace prikrmy, teraz to ma ze 2 porcie denne namiesto kojenia co papa nieco ine. ale nedavam mu nic na pitie, niekedy vypije trosku vodicky (max 50ml za den) inokedy vobec nic, davate nieco dietom pit?
2. ako casto davate detom papat masko? lekarka mi vravela ze raz do tyzdna na miesto maska mam davat na obed vareny zltok, tak to davam. ale neviem kolkokrat do tyzdna ma papat masko.
3. aka zelenina chuti vasim detom? mojmu ziadna, ale spapa uz mrkvu,zemiak, bataty, brokolicu (so sebazaprenim), cukinu, avokado....a neviem co dalsie by som mu tak mala ponukat co sa da teraz zohnat
DAKUJEM!
my sme narodeni sice na kocni maja... ale masko mozeme od zaciatku papat kazdy den - raz tyzdenne davame zltok.... a zeleninu najradej zje mrkvu ale mozes aj hrasok, kukuricku (mne dr. povedala ze aj mrazeny mozem ale ja mam namrazeny nas domaci..)..
ahoj junovky 🙂 - 🙂 ktory jogurt ste zaviedli ako prvy? Ktory je ten naj? Dakujem 😉
@lubiduch
moja mala donedavna nechcela nic pit, teda okrem mliecka 🙂 teraz vypije tak 50 ml cajiku denne, snad sa "rozpiju" viac ked bude teplo 🙂
masko som ja citala ze sa ma 6x a siedmy den zltok, ale myslim, ze to je vela, ja davam tak 2-3 x do tyzdna masko, ved ani my nejeme kazdy den maso, ale asi zalezi na apetite, poznam vylozene masove deticky, nasej malej prilis nechuti...Zeleninku sme uz jedli vsetku vyssie spominanu🙂
@ajtelu
tu je link na odpovede na tvoju otazku tu na koniku: https://www.modrykonik.sk/forum/prikrmy-a-prve-jedla/ake-biele-jogurty-pre-6-mesacne-dieta/ , ja davam activiu bielu
aky je harmonogram papania vasho dietatka? mate ranajky, obed, veceru? kolkorat davate este mliecko, ak ste na UM?
@keira
Toto som pisala do tejto temy pred tyzdnom:
Ja kojím už len ráno, od začiatku dokrmujem UM. Malá papáva okolo pol osmej, potom okolo jedenástej papá zeleninku + mäsko + príloha, ideme von, okolo pol tretej UM, o šiestej ovocie alebo ten jogurt, príp. kaša. Pred spaním UM, príp. kaša, ak ju nemala predtým a papala len nejaké to ovocko. Toto je naše papaníčko, neviem či podľa knižiek, ale malej to vyhovuje.
A UM pije okolo 200 ml 😉 - zarabam do 180 vody
@lubiduch
1. Davam cistu vodu, ale len sem tam, niekedy ku jedlu zriedeny dzus, ale zas nenahradzam jedlom kojenie, ked sa napapa , tak jej este ponuknem prsnik ak chce. Ale ona zas nie je velky jedak 🙂
2. Ja nedavam maso vobec (ale samozrejme to je na kazdom) , asi 2x tyzdenne zltok a kazdy den strukoviny, tie zacinam pomaly davat aj 2x denne.
3. Zeleninu davam aku vidim mrkva, zemiak , petrzlen, batat, paprika , cibulka, kalerab, brokolica, hrasok, kukurica... Ale zeby nieco oblubovala, to ani nie 🙂
@keira moj ma nastastie uz celkom ustaleny rezim.
8.30 vstava+dostane mlieko moje
10.30 ide spinkatt+kojenie (spava 1-1,5h)
12.00 obed (zelenina+maso, alebo zelenina+zltok, alebo samotna zelenina)
13.30-14.00 bud zaspi doma, alebo ideme von a spi v kociku (zase 1-1,5h spi)
15.00 dostane mliecko ako sa zobudi, pripadne ovocie (ako kedy)
18.00 kojenie
19.00 ide sa kupat
19.30 vecera- kasa s ovocim
20.30-21.00 ide spinkat
Este sa mi stale budieva aj v nci, cize mliecka trosku dostane aj v noci. Ten rezim nie je na minutu presne, kedze to zavisi dost kedy sa budi, osciluje okolo hodinky hore dolu 🙂
Ahojte, čítam vás 🙂 baby neviete poradiť čo robiť aby mi moja malá v noci spala?? ☹ ☹ Stále sa budí aj 4 - 5 krát za noc a o piatej je už úplne hore , stále ju v noci kojím......ale podľa mňa nemůže byť hladná 😠 Vaši drobci v noci spia?
A to cez deň spí úplne minimum dva krát po hoďke a pol. Už som z toho na nervy 😖
@kari55 ahoj ja tiez kojim a tiez takto vstavam no moj mo tak skoro rano nevstava az na nejake vynimky neviem ti povedat cim to je ze takto vstavaju z mojej skusenosti je to zvyk na cicik a potreba sa ukludnit ci co a pocas dna mi tiez spi 3x po pol hodine niekedy sa stane ze dlhsie pospi pocas dna no v noci sa zas castejsie budi
@kari55 ja sice uz nekojim a mala mi uz od 3-4 mesiaca prespi skoro celu noc (papa az nadranom a dalej spime) ale mam blizku kamosku, kt. ma 4 mesacne kojene dievcatko a zobudi sa len 2 krat. Skus jej dat dudlik (ak dudluje) a nechaj ju aj trosku pomrncat (nie vyplakat) alebo napit len vody alebo cajiku. Mne ked sa mala zobudi skor ako nad ranom dam jej bud caj alebo dudlik a keby bola naozaj hladna tak sa s tym neuspokoji a bude protestovat. A pocula som aj o takej veci, ze treba dat nieco zo svojho oblecenia (domace tricko napr.) do postielky a bude lepsie lebo ta bude citit. Neviem, ale z vyskusanie nic nedas... 😉
baby poradte prosim. co davate do detskej krupice na dochutenie,? ak nieco davate. myslim nieco na osladenie. idem urobit malemu na veceru iba tak s mliekom bez nicoho tak uvidm ci mu to bude chutit.

@zuzube Az som sa rozplakala, taka je malicka krasna na fotke.... drzim palceky aby vsetko dobre dopadlo a bola zdravucka. Je velka bojovnicka a ma velmi statocnu maminu. Drzte sa!