icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

emily84
27. jan 2013

@zuzube Az som sa rozplakala, taka je malicka krasna na fotke.... drzim palceky aby vsetko dobre dopadlo a bola zdravucka. Je velka bojovnicka a ma velmi statocnu maminu. Drzte sa!

jankalac
27. jan 2013

@zuzube pane boze, ved je taka krasna, drzim moc palce aby bolo aspon to jedno ocko v poriadku, neviem preco musia mat deticky taketo problemy .... drzte sa ...

miskaska
27. jan 2013

@zuzube drzim place malej bojovnicke a velmi dufam, ze jej to pomoze a aj doktor bude prekvapeny!

clari
27. jan 2013

@zuzube
malinka je nadherna a mooooc, moc drzim palceky, zazraky sa deju, ved aj ona sama je taky maly zazrak...takze aj ked dr. neveri, ty ver ze vsetko dopadne najlepsie ako moze 🙂 Drzkajte sa !

zz134
27. jan 2013

@zuzube na obe bude vidiet!

zuzube
28. jan 2013

dakujeme krasne baby, snad mate pravdu a stane sa zazrak 😉 este raz, dakujem kazdej jednej z vas

silvia0201
autor
28. jan 2013

@zuzube malinká je nádherná a šťastná. budem vám silno držať palčeky, nech všetko dobre dopadne.

lubiduch
29. jan 2013

Mozem otazku? ohladom prikrmovania:

1. davate detom nieco pit? moj maly papa uz cca 2 mesiace prikrmy, teraz to ma ze 2 porcie denne namiesto kojenia co papa nieco ine. ale nedavam mu nic na pitie, niekedy vypije trosku vodicky (max 50ml za den) inokedy vobec nic, davate nieco dietom pit?

2. ako casto davate detom papat masko? lekarka mi vravela ze raz do tyzdna na miesto maska mam davat na obed vareny zltok, tak to davam. ale neviem kolkokrat do tyzdna ma papat masko.

3. aka zelenina chuti vasim detom? mojmu ziadna, ale spapa uz mrkvu,zemiak, bataty, brokolicu (so sebazaprenim), cukinu, avokado....a neviem co dalsie by som mu tak mala ponukat co sa da teraz zohnat

DAKUJEM!

petuscha
29. jan 2013

my sme narodeni sice na kocni maja... ale masko mozeme od zaciatku papat kazdy den - raz tyzdenne davame zltok.... a zeleninu najradej zje mrkvu ale mozes aj hrasok, kukuricku (mne dr. povedala ze aj mrazeny mozem ale ja mam namrazeny nas domaci..)..

zz134
29. jan 2013

@lubiduch my papame aj kalerab, petrzlen, por, karfiol, kukuricka ...hrasok.Z ovocia slivky, hruska, banan, jabko...
skusali sme uz aj kusok mandarinky a v pohode ale to len v ramci ochutnavania davam nech sa s tym stretne. A cucoriedky ho zapliekli tak tie uz nedavam.

ajtelu
29. jan 2013

ahoj junovky 🙂 - 🙂 ktory jogurt ste zaviedli ako prvy? Ktory je ten naj? Dakujem 😉

clari
29. jan 2013

@lubiduch
moja mala donedavna nechcela nic pit, teda okrem mliecka 🙂 teraz vypije tak 50 ml cajiku denne, snad sa "rozpiju" viac ked bude teplo 🙂
masko som ja citala ze sa ma 6x a siedmy den zltok, ale myslim, ze to je vela, ja davam tak 2-3 x do tyzdna masko, ved ani my nejeme kazdy den maso, ale asi zalezi na apetite, poznam vylozene masove deticky, nasej malej prilis nechuti...Zeleninku sme uz jedli vsetku vyssie spominanu🙂

@ajtelu
tu je link na odpovede na tvoju otazku tu na koniku: https://www.modrykonik.sk/forum/prikrmy-a-prve-jedla/ake-biele-jogurty-pre-6-mesacne-dieta/ , ja davam activiu bielu

keira
31. jan 2013

aky je harmonogram papania vasho dietatka? mate ranajky, obed, veceru? kolkorat davate este mliecko, ak ste na UM?

zuzka9449
31. jan 2013

@zuzube Ahoj 🙂 Mala je krasny smejko, na vystiskanie a vypusinkovanie 🙂...silno na vas myslime, verim, ze ta operacia pomoze a cez lave ocko budete spoznavat svet...drzte sa

clari
31. jan 2013

@keira
Toto som pisala do tejto temy pred tyzdnom:
Ja kojím už len ráno, od začiatku dokrmujem UM. Malá papáva okolo pol osmej, potom okolo jedenástej papá zeleninku + mäsko + príloha, ideme von, okolo pol tretej UM, o šiestej ovocie alebo ten jogurt, príp. kaša. Pred spaním UM, príp. kaša, ak ju nemala predtým a papala len nejaké to ovocko. Toto je naše papaníčko, neviem či podľa knižiek, ale malej to vyhovuje.
A UM pije okolo 200 ml 😉 - zarabam do 180 vody

zuzka9449
31. jan 2013

@keira Ahoj...my papame 5x denne +- nejaka ta chrumka ci piskota 🙂 UM je na ranajky a veceru, desiata a olovrant je podla chuti ( jogurt, krupica, vyziva, puding, no aj UM je obcas), na obed masko so zeleninkou 🙂

keira
1. feb 2013

@clari
@zuzka9449 koľko um asi vypije? A ako často kakate ?

domak2
1. feb 2013

@lubiduch
1. Davam cistu vodu, ale len sem tam, niekedy ku jedlu zriedeny dzus, ale zas nenahradzam jedlom kojenie, ked sa napapa , tak jej este ponuknem prsnik ak chce. Ale ona zas nie je velky jedak 🙂
2. Ja nedavam maso vobec (ale samozrejme to je na kazdom) , asi 2x tyzdenne zltok a kazdy den strukoviny, tie zacinam pomaly davat aj 2x denne.
3. Zeleninu davam aku vidim mrkva, zemiak , petrzlen, batat, paprika , cibulka, kalerab, brokolica, hrasok, kukurica... Ale zeby nieco oblubovala, to ani nie 🙂

zuzka9449
1. feb 2013

@keira vypije 200ml, vratane UM-prasku. kaka min 1xdenne...a u vas je to ako?

lubiduch
1. feb 2013

@keira moj ma nastastie uz celkom ustaleny rezim.
8.30 vstava+dostane mlieko moje
10.30 ide spinkatt+kojenie (spava 1-1,5h)
12.00 obed (zelenina+maso, alebo zelenina+zltok, alebo samotna zelenina)
13.30-14.00 bud zaspi doma, alebo ideme von a spi v kociku (zase 1-1,5h spi)
15.00 dostane mliecko ako sa zobudi, pripadne ovocie (ako kedy)
18.00 kojenie
19.00 ide sa kupat
19.30 vecera- kasa s ovocim
20.30-21.00 ide spinkat

Este sa mi stale budieva aj v nci, cize mliecka trosku dostane aj v noci. Ten rezim nie je na minutu presne, kedze to zavisi dost kedy sa budi, osciluje okolo hodinky hore dolu 🙂

keira
1. feb 2013

@domak2
@zuzka9449
@lubiduch
My ráno um cca 200 ml.potom desiata ovocia.potom obed,zas mlieko 200ml.večer kasa a zas mlieko a často aj čakáme 4x a teraz aj viac

clari
1. feb 2013

@keira
na jednu davku cca 200 ml, cize spolu za den okolo 500-600 ml, + este nieco k tomu ranne kojenie, ale to uz asi nebude vela ☹ a kaka cca 2 x denne

vebinka25
1. feb 2013

@zuzube Pripájame sa držíme palčeky 🙂

marianax
1. feb 2013

@zuzube je nadherna bambulka velka bojovnicka velmi silno drzim peste nech vidi na obe ocka a ukaze lekarom aka silna vie byt bobrunka mala a,kedy mate ist na dalsiu operaciu vela sil aj tebe mojka pomodlim sa za vas cmuk

keira
3. feb 2013

@clari a stale sa drzite toho, ze 3 dni to iste? teda jeden druh zeleniny? ci kazdy den rozny obed?

clari
3. feb 2013

@keira

nie 🙂 a neviem ani, ci sme sa niekedy drzali...ked sme zacinali, davala som prikrm dopoludnia, ked jej nic do vecera nebolo, kludne sme isli na dalsie 🙂

kari55
5. feb 2013

Ahojte, čítam vás 🙂 baby neviete poradiť čo robiť aby mi moja malá v noci spala?? ☹ ☹ Stále sa budí aj 4 - 5 krát za noc a o piatej je už úplne hore , stále ju v noci kojím......ale podľa mňa nemůže byť hladná 😠 Vaši drobci v noci spia?
A to cez deň spí úplne minimum dva krát po hoďke a pol. Už som z toho na nervy 😖

marianax
5. feb 2013

@kari55 ahoj ja tiez kojim a tiez takto vstavam no moj mo tak skoro rano nevstava az na nejake vynimky neviem ti povedat cim to je ze takto vstavaju z mojej skusenosti je to zvyk na cicik a potreba sa ukludnit ci co a pocas dna mi tiez spi 3x po pol hodine niekedy sa stane ze dlhsie pospi pocas dna no v noci sa zas castejsie budi

katkatomas2
5. feb 2013

@kari55 ja sice uz nekojim a mala mi uz od 3-4 mesiaca prespi skoro celu noc (papa az nadranom a dalej spime) ale mam blizku kamosku, kt. ma 4 mesacne kojene dievcatko a zobudi sa len 2 krat. Skus jej dat dudlik (ak dudluje) a nechaj ju aj trosku pomrncat (nie vyplakat) alebo napit len vody alebo cajiku. Mne ked sa mala zobudi skor ako nad ranom dam jej bud caj alebo dudlik a keby bola naozaj hladna tak sa s tym neuspokoji a bude protestovat. A pocula som aj o takej veci, ze treba dat nieco zo svojho oblecenia (domace tricko napr.) do postielky a bude lepsie lebo ta bude citit. Neviem, ale z vyskusanie nic nedas... 😉

lubi
6. feb 2013

baby poradte prosim. co davate do detskej krupice na dochutenie,? ak nieco davate. myslim nieco na osladenie. idem urobit malemu na veceru iba tak s mliekom bez nicoho tak uvidm ci mu to bude chutit.