icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

tamona
7. feb 2013

Ahojte baby, dnes máme 8 mesiačikov a vážime 8450 gramov... Ešte stále malého kojím, prikrmujem 2- krát denne... Zúbky ešte stále nemáme, ale nie je sa kam ponáhľať. :D

clari
7. feb 2013

@kari55
ja v noci nekojim, nedavam ani caj, ci vodu...mala sa sice zobudi, niekedy 1,2x, niekedy aj 4x, nevyberam ju vsak z postielky, len jej dam cumlik, pohladkam, chytim za rucicku. Niekedy zaspi hned, niekedy do 10 min. Dieta sa podla mna lahko nauci, ze ked zaplace, vyberies ju z postielky, prip. das napit. Nasi drobci uz nemusia v noci papat. Ale ked je zvyknuta v noci cuckat, asi sa len tak lahko neodnaci. Podla mna to tiez nie je o hlade, ale o tom, ze chce byt v tvojej blizkosti.
Inak mne mala spi za den len 2 - 2,5 hodky. Doobeda pol hodinku, poobede pol hodinku a v kociku vonku hodinku, niekedy 1,5. A rano vstavame okolo pol siedmej 🙂

kari55
7. feb 2013

Ďakujem vám za rady, no cumlík práveže má celú noc , hádam bez neho ani nevie spať ale paradox je že flašku s cumlom vůbec nechce, a to som už skúšala různe, neviem do nej dostať žiadnu vodu. 😒

marianax
8. feb 2013

@tamona zlatusik krasny tie papucky nemaju chyby 🙂 😉

ladylilhomeboyy
8. feb 2013

ahojte maminky. Smiem sa pridat? 🙂

silvia0201
autor
9. feb 2013

ahojte babule. dávno som sem nič nenapísala. nestíham.k trom deťom a mužovi mi pribudla aj robota na dohodu čo som veľmi rada, lebo mám aspoň na 4 hoďky pokoj a relax. a ako som dneska zistila, nakopla ma znova sa rohýbať. neodkladám si domácu robotu furt na ďalší deň , lebo mám čas, ale ju hneď spravím. ale furt večer sem nakuknem a keď neodspím, tak aj prečítam vaše príspevky.
21.2. ideme na poradňu tak som zvedavá, koľko sme pribrali. papá už všetko. momentálne máme soplíky, lebo sa jej režú horné zubále, ale bez teploty. čo ma veľmi teší...
a samozrejme vítam všetky nové maminy, ktoré našli našu skupinu 😉 😉 😉

lenca6482
9. feb 2013

Ahojte babulky,som tu veeeelmi dlho nepisala,ale čítam vás kazdy dnik poctivo,už mi je to také hlúpe,že len čítam,tak už aj píšem🙂...19-teho budeme mať 8 mesiacikov,maličká je zlatusik,od narodenia mi prespinka celú noc,papkame dobre,zeleninku ma rada,masko,všetko jej smakuje okrem ryže🙂pekne sedí už mesiac,plazí sa,prevaluje,čosi si začína intenzívne džavotať,je to také srandovné🙂rada sa sama uhraje,ale rada sa aj mazlinká...tyzden späť sa nám prerezal prvý zubok,to sme mali 2 dni aj teplotku 38...od včera mi začala pokasliavať,kúpila som sirupek,v pondelok pôjdem k doktorovi nech ju popocuva..dám potom aj dáke fotecky..určite aj vy sa tešíte na teplé dni,ani sa nenazdame a detičky nám budú už aj chodiť,tak si to vonku spolu lepšie uzijeme🙂ale nám to všetko uteká,že🙂

marianax
9. feb 2013

@ladylilhomeboyy vitame ta 🙂

ladylilhomeboyy
10. feb 2013

@lenca6482 ahoj 🙂 aj my budeme mat 19-teho 8 mesiacikov🙂 a tiez uz zaciname vsetko pekne papkat. Zeleninku, masko, ovocie, kasicky a tak isto ryza nam moc nechuti lebo nas z nej natahuje :( zubcek este nemame no za to pekne sedkame, plazime sa coskoro budeme uz aj stvornozkovat. V noci sa este budime niekedy raz alebo dva krat lebo este kojime 🙂 inak sme zdravucky a dobrucky 🙂) ....

keira
10. feb 2013

je tu niektora mamina, ktorej dietatko este nesedi?

lenca6482
10. feb 2013

@ladylilhomeboyy jee,tak mame rovnaký dátum🙂 každé dieťatko je iné,všetko spolu dobehnu časom🙂ja som nekojila bohužiaľ ,neviem,možno aj preto mi drobcek prespi celu nocku...pekne už ukáže aká bude veľká a ako sa má,každým dnom sa tie detusky zlepšujú,je krásne byt mamou:o)

lenca6482
10. feb 2013

@keira ja osobne poznám dve mamičky,ktorých detusky 8 mesačne ešte nesedia,nerob si s tým hlavu,čoskoro ti sadkat bude,mala sa mi kymacala,vôbec sa neudrzala a behom 3 dni už sedela,že ešte nesedí neznamená,že to nieje sikulka,my mamičky strašne porovnavame,tiež som bola taká,ale nemyslela som to v zlom,len mám prvé dieťatko,tak som porovnavala,už to nerobím,bo naozaj každé dieťatko je iné a samo sebou výnimočne 😎

sasikas
10. feb 2013

@keira ani nas este nesedi, je to ok neboj nic.... 😉

simkarobkova
10. feb 2013

Ahojte baby, je tu nejaká ktorá má skúsenosť so spontánnym potratom??? ďakujem..

tatramatka
10. feb 2013

@keira my este nesedime, ale neriesim to, lebo ma este cas a ja ju do toho ani nenutim, citala som, ze dieta sa plazi, stvornozkuje a plynulo prejde do sedenia, a nie som zastancom toho, ze dieta oblozim vankusmi, len aby sedelo; nie je to dobre pre chrbticu. Ale inac mala je velmi sikovna a cochvila zacne stvornozkovat, tak snad aj potom budeme samy sediet.

happy8051
11. feb 2013

kocky je tu niekto, kto ma utle babatko? moja Nelka je dojcena, dva prikrmy denne, ale najviac miluje mliecko. meria 69cm, vazi 6600g, lezie, sedi, dnes pvykrat vstala v postielke 🙂 ma dva zubky

happy8051
11. feb 2013

@kari55 dojcene dieta v noci viac ako mlieko potrebuje pritomnost blizkost a dotyk matky. prvu dceru om dojcila 14 mesiacov, v noci sme kojili cca 3Ckrat. Nelka ma teraz osem mesiacov, papa v noci dvakrat, ale dalsie dva razy potrebuje, aby som ju pritulila, pohladkala a spinka. dojcene dieta maloktore prespi noc

lubi
14. feb 2013

ahojte zienky tak ako zacalo vase postne obdobie? my sme si vcera boli pre krizik a tak ma to dojalo ze maleho prva popolcova streda a vsetko okolo toho ze este kus a sa rozplacem.

clari
14. feb 2013

ahojte...hlasime sa k zubatym ! 😉

katkagab
14. feb 2013

@clari no náš Mišík je taký istý... akurát s tým nočným cuckaním na mojom prsníku nám akosi nejde odučiť.. aj ked večerné zaspávanie sa darí, že ho držím za rúčku v postieľke a má pustenú hudbu a zaspí... no a v noci sa budí tiež aj 4x... a bud sa upokojí, ked ho tíšim, alebo len na mne... a to je potom už do rána pri nás v posteli... no verím, že sa mi podarí nevyberať ho v noci z postieľky a nejako ho naučiť zaspinkať bezo mňa 🙂....

katkagab
14. feb 2013

ale nemáme cumlík... takže sa väčšinou ako bez prsníka nevie upokojiť 🙂

tinuska436
14. feb 2013

Babenky, pozérám práve supermamu, čo bola o zúbkoch,ale to čo chcem som sa tam zatial nedozvedela. Tie čo už máte zúbky používate už kefky a nejaké pasty na čistenie?? My máme 4 zúbky a neviem či akože už mám jej ich čistiť, či čo.. ??hmm kto máte s tým skúsenosti??díík za odpovede 😉)

tatramatka
14. feb 2013

@tinuska436 ahoj, no my zuby este nemame, ale co viem, tak takym malym detickam by sa uz mali cistit zuby, aj ked pochybujem, ze nasi rodicia nam ich v takom veku cistili 🙂 Zubna pasta sa nepouziva, ta sa pouziva az vtedy, ked dieta vie, ze sa to neprehlta, ale vypluva-zbytocne by sa jej objedlo 🙂 Na prve zubky staci taky "nasadec" zubnej kefky, kt. si ty das na prst a k tomu cista voda-to zatial staci. "Zubnu kefku" kupis napr. v dm.

lubi
14. feb 2013

@tinuska436 ma sa kefka pouzivat od prveho zubku aby si dieta zvyklo. nasko to neskutocne bavi a uz vie na co sa pouziva. tolko co ju vidi otvara usta a uskrna sa. @tatramatka mala som aj ten nastavec ale ono to je strasne velke decku do ust s tvojim prstom-neprakticke. zubnu pastu nepouzivam.

tatramatka
14. feb 2013

@lubi moze byt, nemame to este odskusane, a mozno niektore znacky su mensie-na malicek 🙂 tak potom jedine tie prve mini kefky su asi na to vhodne. inac uz mam doma sietku na ovocie a mozem potvrdit, ze je to super vec, odporucam.

tatramatka
14. feb 2013

Chodite niektora na plavanie s drobcami? My rozmyslame nad tym, ze by sme koncom marca to skusili, mala kupanie miluje, tak som zvedava co povie na toto.

zz134
14. feb 2013

@tatramatka my chodime ...a maly je z toho uplne vystastneny🙂

tatramatka
14. feb 2013

@zz134 a kam chodite? my rozmyslame nad mother. chodite uz dlho?

zz134
14. feb 2013

@tatramatka chodime do water baby klub v Trnavke (BA). Boli sme iba na 3 lekciach zatial ale maly jje z toho happy tak som aj ja🙂

azbestica
14. feb 2013

ahoj mamicky...tak trochu falsujem ze sa pripajam do vasej diskusie lebo nase drobatko sa narodilo 30.maja ale tak to uz je skoro jun tak som nakukla sem 🙂 My tiez este zubky nemame...co mi vyhovuje kedze kojim a mam strach zo zubalov pevne zahryznutych v mojej bradavke. A u nas je to s nocnym kojenim tak ze ked dobre v noci zaspava tak sa v noci casto budi a ked zaspava zle tak kojim iba 2X