icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

tinuska436
15. feb 2013

@tatramatka vidíš, čo som vravela o tej sieťke 😉) Už žiaden strach, že sa mi Kikuša bude náhodou dusiť... 😉)

tatramatka
15. feb 2013

@zz134 super, snad aj mojej sa to bude pacit, a tiez som rada, ze bude trosku medzi detmi, ale az koncom marca sa tam chystame.

tatramatka
15. feb 2013

@tinuska436 no naozaj je to super vec, nelutujem, ze som to kupila. vsak ona mi takto "zje" stvrtku jablka/hrusky a aj ine jej tam davam a ja som bez stresu 🙂

katkagab
16. feb 2013

aj my sme chodili plávať v 5. mesiacoch.. a o dva týždne ideme opäť do Plaveckej akadémie v Petržalke... vtedy sa mu páčilo, dúfam, že ked je teraz väčší bude to vnímať opäť pozitívne 🙂)

lubiduch
16. feb 2013

@tatramatka my uz mame za sebou kurz v Mobiku, to bolo vyborne. Teraz v marci ideme do Mother centra tak uvidime ci sa nam aj tam bude pacit. Malickemu sa to strasne pacilo, ani raz nezamrncal vo vode!

tatramatka
16. feb 2013

@lubiduch mozno sa tam uvidime 🙂 kedy zacinate? my koncom marca a budeme chodit v nedelu.

lenka_x
17. feb 2013

@ladylilhomeboyy aj moju malu prvykrat natahovalo z ryze, ale postupne sa ju naucila jest a uz ju dava bez problemov

ladylilhomeboyy
17. feb 2013

@lenka_x ano?? skusim mu este vyskusat dat aj ja

siuzi22
17. feb 2013

Ahojte maminky 🙂 rada by som sa pridala ak mozem

1ivanka1
17. feb 2013

@happy8051 ja mam utle babatko...dnes presne 8 mesiacov...7,3kg a 66cm...taky ozaj drobcek je to 🙂

lenka_x
18. feb 2013

@ladylilhomeboyy urcite jej pride na chut, len si s tym po prvykrat este nevie v tej pusinke poradit

tamona
22. feb 2013

Ahoj baby, chcela by som vás poprosiť, aby ste zahlasovali za nášho Jakubka... :D
http://lesk.cas.sk/zlaticko2013/profil/3248/?v&...

vebinka25
26. feb 2013

Ahojte mamičky, ja potrebujem poradiť nie okolo papierov a úradov, ale poradiť. Keď som odchádzala na materskú v ôsmom mesiaci tehotenstva v práci som povedla, že v júny by som sa chcela vrátiť ak budem musieť tak aj skôr. V januári ma kontaktoval zamestnávateľ či by sme sa mohli už nejako dohodnúť a však keď som povedala že by som mohla nastúpiť zistila som že nejde o moje miesto ale kolegine(ktorá je už dôchodca). Nikto okrem šéfov a kolegine ktorá ma nahradila sa sa mou nebaví ako že som urobila niečo zlé. Rozmýšlam nad tým že zavolám do práce a dohodnej sa so šéfom že nenastúpim a budem si hladať prácu niekde inde. Poradte čo by ste robili na mojom mieste. emoticon

simkarobkova
26. feb 2013

Ahojte baby, dúfam, že tu ma už nikto nezruší, že mám ísť do inej diskusie kde sa ženy zaoberajú mojim problémom, pretože tu nevidím takú diskusiu.. máte niektorá skúsenosť so spontánnym potratom?? Píšte poštu ďakujem .. :/

tinuska436
1. mar 2013

Jááááj dneska máme už 8 mesiacov, cca 9,5 kg, 5 zúbkov- 6tí sa tlačí 😉) Ale ťažký zadok máme ešte nelozíme ani..xii..,,, To ale bežííííí, ten čas..... Veď ochvíľku rok budeme oslavovať 😉)

silvia0201
autor
1. mar 2013

@tinuska436 pekne si to napísala,. že ťažký zadok 😀 😀 moja má dneska 9.mesiacov a tiež nelozí koťuha jedna. lenivá je. akonáhle ju dám na brucho, ruky a nohy do neba dvíha. dneska sa točila okolo svojej osi. keď ju to zunovalo, pustila srdcervúci plač. vie ako na mňa 😀 😀 😀 zato v bežke lieta po dome a najlepšie jej ide motať sa rovno popod nohy. to jej ide na 1.

tinuska436
1. mar 2013

@silvia0201 no veď to, že tie naše deťúrence dobre vedia ako na nás 😉) xii,, ja som ju do pavúka dala a ona sa tam vyvalila a sedela, ani sa nepohla 😉)) ale ved má ešte čas a ja troška kľudu, lebo ked už začne loziť a chodiť už si kľudne neposedím 😉))

kari55
1. mar 2013

Ahojte dievčence, no ja som tu tiež dlho nepísala ale čítam poctivo. Moja malinká ma 8 mesiacov a už tretí deň sa trápime s kiahňami , najprv staršia mala a teraz malinká. Je to katastrofa ☹ no ale čo už aspoň to už majú obe zasebou. Inak stále trošku dojčím a malinká vôbec nechce piť nič ...ani vodu ani čaj ani sunar vôbec nič nechce fľašu s cumlom ani hrnček so sosákom ani s lyžičkou no som zúfala už by mala niečo aj piť lebo papá všetko a má aj teplotu 😒 a to kojenie je podľa mňa nedostačujúce na tekutiny, aj podľa plienky vidím že veľa nepišká...........neviete čo s tým?

jankalac
2. mar 2013

@kari55 ahoj, ja kojim tiez, malej davam z hrnceka umeleho pit priamo, tiez nevie ani z dudla, ani sosacika, a davam jej aj zo striekacky zo sirupu - panadolu alebo nurofenu - to sa tesi a otvara usta 😉 tak skus tak dat ci nebude chciet

marianax
2. mar 2013

@tinuska436 uzasne foto 🙂 vy uz mate 5zubkov? wow my len dva ale snazi sa lozit dvihne rit ostane na styroch kolise sa a ked dam pred neho nieco tak aj sa troska pone no sranda z neho aj ked nohy vyrovna ked je na bruchu a nevie co dalej 😀 😀

tinuska436
4. mar 2013

@marianax hej hej,,, už 6tí sa tlačí,tak sme sem-tam nervóznejšie 😢 naša sa ani na štyri neposadí,, len teraz sa jej zapáčilo sa prevalovať z brucha na chrbát a naspäť 😉) včera pred spaním sa tak možno aj 100 krát prevalila,tam a späť rotovala 😉) experti sú tie naše deťúrence 😉

katkagab
5. mar 2013

@kari55 ahoj... no my máme 9.mesiacov... stále sa kojíme a doteraz nič iné nepil... ponúkam mu cez deň prsník častejšie, aby pil... plienok má viac než dosť docikaných... ciká ako divý 🙂 do roka mu ani neplánujem dávať iné tekutiny, ked mám mliečka dosť a vidím, že mu nič nechýba.... aj pediatrička povedala, že kojené deti, pokiaľ nemajú nejaké problémy s kakaním alebo tak, tak nepotrebujú tekutiny naviac 🙂

emily84
5. mar 2013

@katkagab a kolko krat cez den/v noci kojis? kedy si vypyta alebo to mas nacasovane? ja tiez stale kojim, no pocas jedla davam vodicku, ale vela aj tak nevypije.

katkagab
6. mar 2013

@emily84 5-6x cez deň a 2x v noci... to druhé je už tak nad ránom... ráno, potom zaspáva cez deň na prsníku, takže to sú 2 razy a potom krátko po spánku a večer už len od smädu.

emily84
6. mar 2013

@katkagab tak to kojis casto, takze sa o tekutiny bat nemusis, ja kojim len 3 krat cez den, v noci len niekedy ked nas zubky bolia alebo tak... zaspavame sami v postielke, no plienok mokrych mame dost, tak snad sa bat nemusim 🙂

katkagab
6. mar 2013

@emily84 myslím si, že určite nie ;) miesto toho, aby som mu dala napiť sa nejakej vody, mu ponúknem prsník a tak si pocucká... plné kojenia má ale určite len max 4. doobeda má ovocie, na obed má zeleninku s mäskom a pod. poobede kukuričnú chrumku, alebo rožtek a pod. a od včera som mu začala dávať aj kašičku, ale len tak trošku.. a na prekvapenie dnes spal výnimočne dobre :D uvidíme ako dnes ....

buba12
7. mar 2013

@tinuska436 ahoj môžem vedieť o akej sietke je reč? 🙂

tinuska436
7. mar 2013

@buba12 ahoj. Je to sieťka do ktorej dáš napríklad kúsky ovocia a dáš dieťatku do rúčky, ono si to žužle a nemáš strach, že odhrýzne veľký kus a bude sa dusiť,, Dieťatko pri tom spoznáva nové chute bezpečne 😉 kuk link ako to vyzerá http://www.maderna.sk/katalog/product/9010/

buba12
8. mar 2013

@tinuska436 to je aká super vec musím to objednať náš ovocie moc nechce keď je roztlačené ale možno keď si ho bude hrýzť mu bude chutiť lebo on by hrýzol všetok, ďakujem za tip 🙂

tinuska436
8. mar 2013

@buba12 ja som to kúpila u nás v obchode s detskými vecami 😉 a je to fakt dobré, pekne si to hryzká, cez tú sieťku sa jej to pretlačí do pusy a nakoniec takto spapá celý kúsok 😉 tak príjemne hryzkanie prajem 😉