icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

tinuska436
8. mar 2013

maminky, aké jogurtíky dávate vaším decuľom? Som cítala, že sa majú dávať biele, no ja som biely skúšala no nechutil 😢 Ved som aj ja ochutnala a bleee... tak ako môže jej,, môže sa takým deťom dávať aj s príchuťami, napr, nejaký jahodový a podobne? aké máte skúsenosti,, vdaka 😉

buba12
8. mar 2013

@tinuska436 ďakujeme už sa nemôžem dočkať až to budeme mať doma 🙂

buba12
8. mar 2013

@tinuska436 ja som dávala aj ochutený lekár hovoril že môžem ale aby to boli príchute ovocia u nás dopestovaného 🙂

tinuska436
8. mar 2013

@buba12 ok, super, lebo biely vôbec nie je dobrý.. dneska som malej do bieleho dala trochu jahodovej kaše, aby trošičku chuť bola 😉) tak vyskúšam teda ochutený, čo to spraví 😉) Hej,hej,, vravia, že by mali detičky "naše" ovocie hlavne papať 😉)

kari55
9. mar 2013

@tinuska436 Ahoj, ja dávam biely jogurt a do neho rozpučím banán alebo trošku výživy aby bolo sladšie a nie také kyslé a ešte pomrvím aj piškótky.

4divokakocka
9. mar 2013

my stale mame len 2 zubki, papkame uz vsetko! ale dnes Romanka nechce nic papat, place a stale je nalepena na prsnik! 😝

zz134
9. mar 2013

@4divokakocka asi vylezie dalsi zub...ked je moj krpec takyto umrncany a naslsnuty na mne vzdy nam nieco vylezie🙂

clari
10. mar 2013

@tinuska436
ja som tiez daval iba biely, ochuteny piskotami ci bananom, ale predvcerom som uz dala smotanovy marhulovy a babule velmi chutil 🙂

keira
11. mar 2013

ahojte, co dokazu uz vase dietky? lozia, stvornozkuju, sedia, klacia?

clari
11. mar 2013

@keira
no nasej sa stvornozkovat nechce, zato krasne sedi, zo sedu sa da na brusko, dokonca sa z neho aj postavi.Sama stoji a s malou pomocou uz aj chodi 🙂 A pusa sa jej nezatvori 🙂 Ukaze ako sa ma, aka narastie, da papa, kde je to ci to, napodobnuje rozne zvuky, no do popuku niekedy 🙂

keira
11. mar 2013

@clari tak my len lozime .. 😒

clari
11. mar 2013

@keira no vidis, my nelozime 🙂 snazi sa teda na bruchu sa dostat vpred, ale vyzera to ako raneny vojak 😀 Vobec nie je dolezite co uz dokaze, z vlastnej skusenosti viem, ze deti sa velmi rychlo dobiehaju a dokonca aj predbiehaju, kazde ma ine tempo vyvinu 😉

tinuska436
13. mar 2013

Babuľky, ako je to s vašimi detičkami čo s týka lozenia a státia na nôžkach. Dnes sa ma doktorka pýtala, či malá sa už sama postaví v postieľke a ja že nie, tak sa divne zatvárila a konštatovala či by sme nemali chodiť na rehabilitáciu-masaže či čo.. No potom ked kukla di karty, že má Kika 8 mesacov a 1 týždeň ,tak povedala, že este počkáme a uvidíme.. Asi sa jej Kika zdala staršia, lebo ona dosť veľká je 😉 ... Ma naľakala 😢(( Tak sa preto pýtam ako je to s vašimi, lebo tu máte podobne staré detičky... vdaka za odpovede.... 😉

katkagab
13. mar 2013

@keira ahoj 🙂 No náš Mišík je dosť motorický zdatný... už mám obavy, že o chvíľu sa pustí do chodenia... a to bude mať 26. 3. len 10mesiacov.. štvornoškuje, čupí, kľačí a sedí od 7.mesiacov... od deviateho si prejde okolo nábytku kam chce... a ked stojí, tak sa už púšťa a postojí bez držania cca minútu... hádam aj v rečnení bude taký rýchly 🙂

keira
13. mar 2013

@katkagab tak to je ina sikula!

siuzi22
14. mar 2013

@tinuska436 Ahoj 🙂 moj bude mat o par dni 9 mesiacov..uz krasne sedi,stvornozkuje,kľačí,sam sa vie postavit... v postielke aj ohradke sa prechadza a s pomocou aj chodi ale väčšinou po špičkách.Neboj,ona na to pride ako sa treba postavit a potom uz len stat bude chciet a bežkať 😉

emily84
14. mar 2013

@tinuska436 tak my budeme mat o tyzden 9 mesiacov a lozime tak ze sa plazime....tAhame ruckami, obcas sa da na kolienka, nonepohne sa ani krok. Ked sa niecoho chyti tak sa trochu vytiahne hore, no to je tak vsetko...

kari55
16. mar 2013

Ahojte baby, ako sa máte? Chcem sa vás niečo opýtať. Nechcem tú otázku riešiť v inej téme aj keď ich tu je viac než dosť. Ale týka sa to zachvíľu presne nás a to očkovanie našich drobcov treťou dávkou na rok. Ja som z toho veľmi smutná a strašne nerozhodná, moja malinká má zasebou dve dávky očkovania a zvažujem že tretiu nedám a ani MMR na 15mesiacov. Čítam také hrôzy o tom očkovaní, že neviem čo mám robiť. Ste tu niektorá ako ja?, čo je na tom podobne? Bojím sa toho aj keď po prvých dvoch nemala žiadne zlé reakcie, ale práve o tretej sú dosť hrôzy popísané a o MMR tiež. Chcela by som vedieť práve váš názor 🙂 😒

emily84
16. mar 2013

@kari55 tak my zijeme v skotsku, ockovania sme mali tri a v roku budeme mat 4te, vsetko bolo ok tak idem dat zaockovat aj potom... Ja radsej ine clanky necitam.... Keby tak clovek vsetko bral, tak by sme detom ani nic nedavali papat, a pod. tot moj nazor 🙂

veronika66
16. mar 2013

ahojte 🙂 my sme dnes boli vyberať kachličky do domčeku na wc+kupeľka.Malému sme kúpili plavky do kurzu tak sa tešim.Bola som aj v bille maju pampersky active baby 11,99€ 62ks tak som kupila+ dmka nutrilon a chrumky Miškovi.

kari55
16. mar 2013

@emily84 Ďakujem za pozitývny názor. Naozaj neviem čo si mám myslieť na jednej strane mám strach z očkovania a na druhej z toho čo bude možno neskôr ak nedám. ☹

emily84
16. mar 2013

@kari55 daj na svoj siesty zmysel...

clari
16. mar 2013

@kari55 ja suhlasim s Emily, my ockujeme, kopec clankov proti ockovaniu som citala, ale my mamy sme ockovane aj ked ziadne akoze lobby farmaceuticke v casoch nasho detstva snad nebolo 😉 a aj vdaka tomu tu teraz vela hnusnych chorob nepozname, aj ked nikto nevie, kam vietor jeho dieta zaveje, do akych koncin. Nasa babula po oboch prvych ockovaniach teplotovala, a tretie bude asi este horsie, kedze sa uz na nozicky stavia...ale snad to zvladneme 🙂
A teraz ma odporcovia ockovania ukamenuju 😀

1ivanka1
18. mar 2013

@kari55 my sme mali dve v pohode, tretej sa strasne bojim a mmr asi odmietnem...ale vaham,clovek nikdy nevie..

1ivanka1
18. mar 2013

@tinuska436 alexandra mal 8mes a 2tt a isli sme cvicit lebo sa nepretacala a vlastne ani nic nerobila len sedela ked som ju ja posadila...ukazali nam 2 cviky, cvicili sme par dni, este to nie je ani 2tt a uz sa mi postavi v koliske, aj ked sa chytne kresielka...tiez sa ma dr.minuly tyzden pytala ze ci sa mi stavia...

tinuska436
18. mar 2013

@1ivanka1 Kikuška sa mi pretáča pekne, z bruška na chrbátik jak šidlo za sekundu je na brušku a za dalsiu už na chrbátiku, sedí krásne rovno, ked leží na vankúšiku sadne si aj, dneska som ju nechala dlhšie v postielke tak sa pomocou šťablí dvihla do sedu,,, teraz ju viac na nožky dávam, ju držím pod pazuchymi tak sa mi zdá že nožky už peknejšie... Nemožeš mi tie cviky trošku popísať,,, ved posilniť telíčko nie je nikdy na škodu.. 😉

1ivanka1
18. mar 2013

@tinuska436 to bolicviky na pretacanie, ale to viete vy 🙂 😉

tinuska436
18. mar 2013

@1ivanka1 jáááj,, hej, hej to jej ide vynikajúco.. minule večer pred spaním sa možno aj 100 krát hore dole pretočila.. expert.. tak sa držte,,, 😉 vývoj tých naších deťuliet je strašne individuálny...

kari55
18. mar 2013

@1ivanka1 Tiež som na tom tak. Neviem čo robiť

lubi
18. mar 2013

@kari55 ja som taka ista nerozhodna ale nakoniec som sa rozhodla. dala som prve dve davky a viac uz nedam. pri ockovani by som sa najviac bala MMR. keby nebola dnesna doba aka je asi by som neuvazovala a dala ockovat. ale teraz clovek nevie ake svinstvo do coho davaju.