Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@marianax klop, klop, ja s malou problém nemám. ja ti už ani neviem presne napísať od kedy, ale malá mi v pohode prespí celú noc. ak tak dobre rátam, tak do 4. mesiaca som kojila aj to len v noci ked sa zobudila, potom som jej dávala asi jeden mesiac už len mlieko asi tak 1x za noc, no suma sumárum, asi od 6. mesiaca mi prespí celú noc a to mi spí ešte aj 2x cez deň.
neskúšala si malému dať tesen pred spaním nekakú kašu s mliekom?? ja mojej dávam sunarku do mlieka, je také hustejšie. niekedy vypije len trocha, niekedy celú dávku, ale max 150ml, viac mi nechce piť mlieko. a dneska som už prmýšľala nad kravským mliekom, že kúpim 3,5% a pomaly ju budem učiť na to, lebo jej ešte furt dávam umelé.
@silvia0201 @marianax misia splnena 😉
A pripajam sa k blahozelaniam 🙂
@silvia0201 no super ze ti takto spinka klop klop klopem i ja 😀 no vies co my uz kasicky nepapame odmieta mi ale on sa pocas dna pekne napapa aj vecer nieco spapa on zuje furt daco :-! Tak asi je to ten zvyk ze chce cicik ...a kravske mlieko som ja tym starsim davala ked mali rok nas uz skusal aj ked nevie poriadne pit z flase a v pohode klop klop dala som prv do zemiakovej kase ked nic tak som skusala normalne len som to prv riedila s vpdou a potom som mu tu vodu vynechala a pil ciste mlieko
@marianax tak potom ako si tu napísala, ty máš poriadneho jedáka doma 😀 , lennech mu to vydrží čo najdlhšie. no najprv miniem mlieko čo mám kúpené a potom začnem exeprimentovať s kravským-mliekom 😀
ty kks dnesak sa mi ani žiť nechce. ja nechápem, prečo som taká nijaká...... žeby som šla do prechodu?? ty ešte nejdeš?? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@silvia0201 jaaj moja ja som mala zas nocnu zas mi bolo zle tak som od 3 30h - 5tej nespala 😒 sak pozri ake pocasie hroza toto clovek ani energiu nema 😖
@silvia0201 a s prechodom mi daj pokoj dost so mnou tie moje hormony tocia teraz a nieto este v prechode ojojoooooooj 😅
ahojte chcem aj ja zablahozelat vsetkym junovcatam stale usmen na tvarickach, Bozie pozehnanie a vykrocenie tou spravnou nozkou do zivota.
inak konecne to tu ozilo, sak uz som aj zabudala sem chodit jak tu je pusto. ako sa maju vase deticky? nas uz beha, cely byt uz schodi a ked ho chcem na ruky tak ani nahodou.
@marianax no moja ved máš 5 detí. a to nevieš, že čím viac detí, tým skôr do prechodu pôjdeš?? ja mám niekedy pocit, že už som tam, len mi ešte tie návaly chýbajú. nálada sa mi so sekundy na sekendu mení. ja neviem.... a to z čoho ti bolo tak zle??
@lubi dakujeme za prianie a ako kukám, čakáš druhé mimčo?? tak ti želám pohodové tehuľkovanie.
@silvia0201 dakujem. ano druhe druhe 🙂 . nechali sme to na prirodu 😀 . je to trochu horsie ako pri malom ,ale nemozem sa stazovat. este som nevracala, iba mi je zle a neviem co by si zjedla. dalsie vystrelky nemam.
a ten tvpj prechod nema chybu. mavas uz take stavy? horuco-teplo a tak?
@lubi 😀 😀 😀 😀 😀 ale nie. len nálady sa u mňa nejak často striedajú, ale to môže byť aj s počasia. no a dneska to bolo u mňa des. cítila som sa ja vyžmýkaná handra a nevedela som sa na nič sústrediť. ani neviem ako mi dneska prebehol deň.
no to budeš mať rok a pol medzi deťúrencami rozdiel, ale nevadí aspoň nevídeš s cviku 😅 😅 😅 😅 . spolu ti odrastú. to bide fajn. ty si mala aj foto v profilovke nie?? lebo tvoj nick mi dosť hovorí. dosť sme si písali na začiatku, nie?
@lubi jeeej dakujeme krasne a aj ja sa pripajam a blahozelam k tehu nech prebieha v pohodke takze druhe bude v zime narodene vsak? Ja mam medzi prvymi dvomi 1,4mesiace rozdiel vychovali sa ani ne i ako 😀 inac mame sa celkom fajn este kojim tak mavame zacicikane noci niekedy aj spekackove alebo technicke prestavky kedy nespi aj 2hod inac i ja si ta pametam ze sme spolu pisali kde sa ti stratila profilvka :-!
@silvia0201 jaj ahaa no pekne tak mozem cakat ze uz ten prechod pride hm....no vies co takto ja mavam take stavy ze mi pride zle busi mi srdce mam pocit strachu a preskakuje mi srdce je to hrozne neprijemne pred evomi rokmi mi zistili ze mam av bloky ale iba v noci no som sledovana ale co je zaujimave je ze pocas tehu som to nemala citila som sa vyborne az par dni pred sekciou mi tak prislo zle ale to som si vyvolala zo strachu pred sekciou .....aj teraz mi nedavno tak preskocilo je to fakt neprijemne ale aj som unavena po nociach vstavam k malemu cez den frmol no ved to poznas...
@marianax
@silvia0201 joj baby hej pisali sme si uz. musim dat spat foto. dala som si ciernu na znak smutku ked Timejka zomrela a odvtedy sa neviem donutit dat foto.
chichi to bude chaos s takymi malymi detmi oboma, ale sak nejakobude. ja stale tiez kojim a neviem kedy prestat. joj tie noci nezavidim neprespne. sice aj ja asi 2x za noc este vstavam, ale nie je to zle. nas maly ma zajtra rok. este musim tortu dokoncit, ale to len taka ze cvicna aby sme foto nejake nafotili a potom bude mat oslavu s kamosmi kedze rodinu tu nemame.
no baby vy akosi na to sk mate asi nieco v povetri ked sa takto zadychavate a unavene ste. co vy po tych nociach ozaj robite? 😀
Ahojky, taktiez prajem vsetkym drobcom, co uz mali rocik vsetko len to najlepsie ! A Silvi, kludne daj kravske mliecko uz, moja ho uz pije a chuti jej 😉
@clari neprehnalo ju?? dám. už nebudem kupovať umeliny 😵 aj hom preváraš, alebo ho len ohreješ??
@silvia0201
nie, neprehnalo ju, spočiatku som prevarala "netrvanlive", tj to co ma trvanlivost okolo tyzdna tusim, teraz uz pije klasicke krabicove, trvanlive a to neprevaram, to je ultravysoko zohriate este pred krabicovanim, takze to uz netreba 🙂 Inak ja ked som mala posledne balenie UM tak som jej spociatku jednu davku, tak o tri dni druhu davku a tak postupne davala kravske, az sme ostali len na nom, ziadny problem nebol, chvalabohu. Aj starsim som tak davala. Ved UM mas tiez kravske, len je tam znizena bilekovina a pridane vitaminy a mineraly, co uz nasi drobci maju v normalnej strave. Tak dobru chut 🙂
@clari ok. ďakujeme, vyskúšam 😎
@slawka222 ahoj, moja mala ma rok a dva tyzdne. Stale kojim, cez noc sa niekedy zobudi 2-3 krat. Vacsinou je to ale castejsie. Prvy spanok je najdlhsi tak do jednej a potom ako pises aj kazde dve hodky a o osmej vstavame ako hodinky. Nastastie sa ale nechce vnoci hrat- vzdy zaberie cici a spi sa dalej. Vraj je to u kojenych deti normalne, ale zacala som jej robit krupicu, nech sa konecne vyspim, lebo este neplanujem skoncit s kojenim
@lenka_x ahojky, no konenče už sa maly nebudí na hranie ale v noci dosť často "murčí " a neviem či si chce len cicnúť alebo čo... o týždeň už aj my máme ročik, skušala som mu spraviť krupicku na večeru ale nechce ju. náš vstáva už o 5-6 ráno dlhšie sme nespali, večer zaspáva o 19.00 - 20.00 ale každe 2hodky je hore 😒 je jedno kedy ho dám spať vždy sa zobudí v rovnakom čase 🙂

@silvia0201 a ako ti mala spi ? Moj posledne dva tyzdne uz extremy ulozim ho potom sa furt budi potom z toho aj tak nic lebo nezaspi a tak chodime neskoro spat v noci x krat na cicke no niekedy je to lepsie napr. vcera po ulozeni som len raz pri nom bola :-! Ale dnes je to zas v starych kolajach :-\