icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

ppppetra
7. dec 2015

@kvikina087 aj ja sa pred kazdou poradnou tak bojim. Cakas prve babatko?

lubica285
7. dec 2015

@uglybetty1234 ja už mám tiež posunutý, ale na 9.6.😊 a ako sa cítiš? Všetko ok?

kvikina087
7. dec 2015

@ppppetra No už som raz bola tehotná, asi takto pred rokom som potratila v 8 týždni.... tak som teraz taká s obavami... ale snáď to nám všetkám dobre dopadne :D
Je to všetko pre mňa nové a užívam si každé váženie, meranie, branie krvi... :D

maruskamolny
8. dec 2015

Ahojte🙂 Hlásim sa po poradni...všetko ok, dcérke som doniesla domov aj fotku...babynko je veľké 6,5cm...akurát spalo na chrbátiku a skrývalo si noštek s rukou...mám 2 termíny pôrodu - 11.6 -podľa ultrazvuku a aj podľa mňa a podľa poslednej menštruácie 16.6... chcela som sa spýtať či Vám už robili genetické testy z krvi...mne budú až 5.1 - čo budem už v 18tt..nie je to neskoro?pri dcérke mi robili v 12tt..tak neviem...

liduska12
8. dec 2015

ahojte, pozeram ze nas je tu viac s terminom na zaciatku juna 🙂 ja mam 6.6. zatial, ale prvu oficialnu poradnu mam az 17.12. tak uvidime co povie doktor 🙂 inac zacala som s gravid jogou a musim to odporucat, citim sa po nej uplne skvele. ponatahujem si aj svaly, o ktorych som ani nevedela ze mam :D uz aj brusko sa mi zacina gulatit tak snad malicke poriadne rastie, naposledy sme mali 5,5cm 🙂

kmihi
8. dec 2015

@liduska12 To je az neuveritelne!! 🙂 sme na tom skoro rovnako 🙂 Ja mam termin medzi 5.6.-7.6. a tiez 17.12. poradnu...ale ja som uz jednu mala. No a brusko sa ocividne zacinam ukazovat aj mne, ale najma vecer. V sobotu ideme na vian.vecierok a vcera som si skusala saty...NEZAPNEM!!! 😖 Takze urcite rastieme 🙂 a kam chodis na tu jogu? Ci to len doma?

maajushka
8. dec 2015

@maruskamolny ahpj ja idem teraz na tie testy 17. 12. Vravelinze do konca decembra musia byt bezpodmienecne urobene.. Termin porodu mam na 29.6. .. Tak neviem...

kvikina087
8. dec 2015

@maruskamolny Ahojky mne brali krv na nejaké testy (na papieri bol písaný screening) v 13tom týždni a povedala, že o tri týždne, teda v 16tom mi bude brať krv opäť a tie výsledky z oboch sa nejako porovnávajú... tak tomu presne nerozumiem... Musím sa viac popýtať keď tam pôjdem.

maruskamolny
8. dec 2015

@kvikina087 no ja neviem..ci sa pomylil alebo co...ale ked mi bude brat tak neskoro mozno budu skreslene vysledky..a zbytocne ma budu biekde posielat a stresovat

kvikina087
8. dec 2015

@maruskamolny Noooo,neviem. Ak chceš mať istotu a kľud tak si tam račej zavolaj a popytaj sa na to... Ale zas možno vie čo robí (určite lepšie ako my) :D ale aj ja by som bola z toho nervózna.

lilian23
9. dec 2015

@kvikina087 AHoj. Ja som bola v pondelok na odberoch na prvy screening, dnes som bola aj na ultrazvuku - su to testy, pri ktorych sa moze odhalit hroziace riziko Downovho syndromu a inych vyvinovych poruch. Dalsie testy s tymito suvisiace sa robia v 16tt - opat budu brat krv a aj robit ultrazvuk a tiez podla vysledkov z oboch vysetreni sa stanovi vyhodnotenie na tieto vyvinove poruchy - ci tam je nejake riziko alebo nie. Takze to ze ti berie krv na dvakrat je ok 🙂
inak my sme dopadli dobre 🙂 zatial mame vsetko ok🙂

kvikina087
9. dec 2015

@lilian23 ďakujem za info, super, že ste dopadli dobre... :D Ja uvidím v tom šestnástom týždni, ideme 22.12. tak sa riadne napapám nech je vidieť a poriadne mimi, lebo naposledy sa nám schovávalo a snáď bude taktiež všetko ok.

liduska12
9. dec 2015

@kmihi noo s tym oblecenim aj ja mam problem, do roboty som si potrebovala dat slusne gate ale tiez som zistila ze to uz nezapnem..:D musela som si dat tehotenske rifle nakoniec 🙂 a na jogu chodim do your space (www.yourspace.sk) v pondelok o 6tej to byva 🙂 doma sa mi uz nechce cvicit, mozno casom :D

mihalocka
9. dec 2015

ahojte dievcata, ja som bola dnes na screening a uz mi vedeli povedat, ze na 90% to bude chlapec. chcela som sice dceru, ale nevadi. hlavne ze bude zdrave. po anatomickej stranke vsetko OK a o tyzden budu vysledky krvnych testov. este par fotiek 🙂

katykat
9. dec 2015

@mihalocka jeeej..uz ho krasne vidiet... a ved to mas jedno, hlavne nech je zdrave... 😉 to mas druhy utz?

mihalocka
9. dec 2015

@katykat
co je to utz? ultrazvuk zeby? ultrazvuk uz treti. Datum porodu by mal byt 16.06. Maly ma uz 6,6 cm 🙂

katykat
9. dec 2015

@mihalocka hej...ultrazvuk som myslela...ja budem mat buduci tyzden druhy, tak som zvedava ake bude velke...

nikijur
11. dec 2015

Ahojte damy tak tu je nas maly zazrak ocividne nie je narcis po mamine...absolutne nedpolupracovalo...stalo a nechcelo si lahmut. Takze len jedna foto. Podla son sme 12+5 podla ms 12+3. Na tie tripple testy idem 8 januara. A mimi ma 5 cm. Doktor slubil ze potom 8 mi vynimocne sptavi fotku aby som mala srdce na mieste inak sono az v 22 tt. Tak dufam ze aj dodrzi slovo mimi bude poozovat.

katykat
11. dec 2015

@nikijur aj jedna foto je lepsia ako nic.... 🙂 ja idem v utorok a uz teraz sa neviem dockat kedy ho konecne uvidim ...

hena88
14. dec 2015

Ahojte baby 🙂 Pridám sa aj ja k júnovkám 2016. Predbežný termín 6.6.2016. Bola som na ultrazvuku v 6. a v 12. týždni, zatiaľ všetko ok 🙂 Chcem sa opýtať, neviete náhodou, koľkokrát je ultrazvukové vyšetrenie počas tehotenstva? 4x alebo každý mesiac? Ďakujem za odpovede 🙂

liduska12
14. dec 2015

@hena88 ahoj, tak mame rovnaky termin porodu, cakame maleho satana :D a mne robil dr. ultrazvuk pokazde, t.j. na urcenie tehotenstva asi v 6tt, potom v 12tt, medzitym som mala problemy takze aj v 15tt a teraz o tyzden asi bude robit v 16tt, a dalej som sa este nedostala takze neviem 🙂

hena88
14. dec 2015

Ano :D samé 6. Pýtam sa len preto, lebo manžel nechce vedieť či to bude chlapček alebo dievčatko, a možno ešte teraz na konci 16tt by to nebol vidno na ultrazvuku...chcem aby tam aspoň raz so mnou prišiel. Neskoršie už nebude chcieť 🙂 Ale keď sa teraz 22.12. ultrazvuk nerobí, tak darmo tam bude sedieť :D Radšej tam zavolám a opýtam sa...

liduska12
14. dec 2015

@hena88 so mnou tam manzel chodi skoro pokazde ale kedze mi doktor robi ultrazvuk este zdola tak caka vonku...je aspon ako moralna podpora :D ked uz bude robit zhora tak ho zavolam dnu 🙂 moj zas stale vravi ze to je chlapec tak som zvedava ci ma pravdu alebo nie :D ja by som sa potesila babe pre zmenu :D

adrianita1
autor
15. dec 2015

Ahojte, tak pridavam aj ja foto 12 tt a bábätko ma nieco vyse 5 cm 😃. Je to pohodak, cely cas si takto vegetilo ani sa nepohlo 😃. Vsetko je v poriadku. Tesim sa, lebo pri dcerke bol stale nejaky problem. Citim sa oveľa lepsie, minimálne nevolnosti a unava. Prajem vam krasne Vianoce, my to oznamime rodine pri stromceku 😃😊🎉. Tak sa tesim 😊 uzite si sviatky, mile tehulky .... 😄

elenkaba
16. dec 2015

baby, mali ste v jeden den robeny ultrazvuk so zameranim na NT a tiez krvne testy (free-beta hCG, PAPP-A)?
moze byt medzi tymito vysetreniami rozdiel 3 dni?

biba3131
16. dec 2015

Ahojte tak ja som práve už na konci 14 tt a už nám začína rásť bruško 🙂 ako ste na tom vy?

kmihi
16. dec 2015

@biba3131 Ahoj.... ja zajtra zacinam 16.tt a tiez od cca 13.tt brusko zacala vykukat 🙂
Do niektorych veci sa uz nezmestim🙂 Najviac mi zadok rastie... vobec ma to neprekvapuje 😀

kvikina087
16. dec 2015

@biba3131 Ahojky, bruško teda nemám, ale brucho teda hej! :D som v 15tt. Teraz tri dni ma dosť pobolieva bruško (tak menštruačne, alebo ako keby sa mi chcelo kakať) aj v noci. Máte s tým niektorá skúsenosť? Nie je to nič strašné, len sa bojím o mimi...

kmihi
16. dec 2015

@kvikina087 aj ja sa bojim, ze sa nieco deje, ale tie menstruacne bolesti mam aj ja 😖 A navyse od soboty do pondelka som mala silne bolesti akoby pri ladvinach v chrbte a bolest vyrazala cez zadok do nohy. Naozaj strasna bolest, az som sa nevedela pohnut.
Zajtra mam poradnu, tak zistim u Dr. ze co sa to deje. Dufam, ze je to vsetko ok.

hena88
16. dec 2015

Baby, mne gynekolog povedal, že tie bolesti v podbrušku sú normálne, maternica a väzy sa rozťahuju... ževraj, ale radšej sa na to opýtajte aj vy 🙂