Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
@uglybetty1234 ja už mám tiež posunutý, ale na 9.6.😊 a ako sa cítiš? Všetko ok?
@ppppetra No už som raz bola tehotná, asi takto pred rokom som potratila v 8 týždni.... tak som teraz taká s obavami... ale snáď to nám všetkám dobre dopadne :D
Je to všetko pre mňa nové a užívam si každé váženie, meranie, branie krvi... :D
Ahojte🙂 Hlásim sa po poradni...všetko ok, dcérke som doniesla domov aj fotku...babynko je veľké 6,5cm...akurát spalo na chrbátiku a skrývalo si noštek s rukou...mám 2 termíny pôrodu - 11.6 -podľa ultrazvuku a aj podľa mňa a podľa poslednej menštruácie 16.6... chcela som sa spýtať či Vám už robili genetické testy z krvi...mne budú až 5.1 - čo budem už v 18tt..nie je to neskoro?pri dcérke mi robili v 12tt..tak neviem...
ahojte, pozeram ze nas je tu viac s terminom na zaciatku juna 🙂 ja mam 6.6. zatial, ale prvu oficialnu poradnu mam az 17.12. tak uvidime co povie doktor 🙂 inac zacala som s gravid jogou a musim to odporucat, citim sa po nej uplne skvele. ponatahujem si aj svaly, o ktorych som ani nevedela ze mam :D uz aj brusko sa mi zacina gulatit tak snad malicke poriadne rastie, naposledy sme mali 5,5cm 🙂
@liduska12 To je az neuveritelne!! 🙂 sme na tom skoro rovnako 🙂 Ja mam termin medzi 5.6.-7.6. a tiez 17.12. poradnu...ale ja som uz jednu mala. No a brusko sa ocividne zacinam ukazovat aj mne, ale najma vecer. V sobotu ideme na vian.vecierok a vcera som si skusala saty...NEZAPNEM!!! 😖 Takze urcite rastieme 🙂 a kam chodis na tu jogu? Ci to len doma?
@maruskamolny ahpj ja idem teraz na tie testy 17. 12. Vravelinze do konca decembra musia byt bezpodmienecne urobene.. Termin porodu mam na 29.6. .. Tak neviem...
@maruskamolny Ahojky mne brali krv na nejaké testy (na papieri bol písaný screening) v 13tom týždni a povedala, že o tri týždne, teda v 16tom mi bude brať krv opäť a tie výsledky z oboch sa nejako porovnávajú... tak tomu presne nerozumiem... Musím sa viac popýtať keď tam pôjdem.
@kvikina087 no ja neviem..ci sa pomylil alebo co...ale ked mi bude brat tak neskoro mozno budu skreslene vysledky..a zbytocne ma budu biekde posielat a stresovat
@maruskamolny Noooo,neviem. Ak chceš mať istotu a kľud tak si tam račej zavolaj a popytaj sa na to... Ale zas možno vie čo robí (určite lepšie ako my) :D ale aj ja by som bola z toho nervózna.
@kvikina087 AHoj. Ja som bola v pondelok na odberoch na prvy screening, dnes som bola aj na ultrazvuku - su to testy, pri ktorych sa moze odhalit hroziace riziko Downovho syndromu a inych vyvinovych poruch. Dalsie testy s tymito suvisiace sa robia v 16tt - opat budu brat krv a aj robit ultrazvuk a tiez podla vysledkov z oboch vysetreni sa stanovi vyhodnotenie na tieto vyvinove poruchy - ci tam je nejake riziko alebo nie. Takze to ze ti berie krv na dvakrat je ok 🙂
inak my sme dopadli dobre 🙂 zatial mame vsetko ok🙂
@lilian23 ďakujem za info, super, že ste dopadli dobre... :D Ja uvidím v tom šestnástom týždni, ideme 22.12. tak sa riadne napapám nech je vidieť a poriadne mimi, lebo naposledy sa nám schovávalo a snáď bude taktiež všetko ok.
@kmihi noo s tym oblecenim aj ja mam problem, do roboty som si potrebovala dat slusne gate ale tiez som zistila ze to uz nezapnem..:D musela som si dat tehotenske rifle nakoniec 🙂 a na jogu chodim do your space (www.yourspace.sk) v pondelok o 6tej to byva 🙂 doma sa mi uz nechce cvicit, mozno casom :D
Ahojte damy tak tu je nas maly zazrak ocividne nie je narcis po mamine...absolutne nedpolupracovalo...stalo a nechcelo si lahmut. Takze len jedna foto. Podla son sme 12+5 podla ms 12+3. Na tie tripple testy idem 8 januara. A mimi ma 5 cm. Doktor slubil ze potom 8 mi vynimocne sptavi fotku aby som mala srdce na mieste inak sono az v 22 tt. Tak dufam ze aj dodrzi slovo mimi bude poozovat.
Ahojte baby 🙂 Pridám sa aj ja k júnovkám 2016. Predbežný termín 6.6.2016. Bola som na ultrazvuku v 6. a v 12. týždni, zatiaľ všetko ok 🙂 Chcem sa opýtať, neviete náhodou, koľkokrát je ultrazvukové vyšetrenie počas tehotenstva? 4x alebo každý mesiac? Ďakujem za odpovede 🙂
@hena88 ahoj, tak mame rovnaky termin porodu, cakame maleho satana :D a mne robil dr. ultrazvuk pokazde, t.j. na urcenie tehotenstva asi v 6tt, potom v 12tt, medzitym som mala problemy takze aj v 15tt a teraz o tyzden asi bude robit v 16tt, a dalej som sa este nedostala takze neviem 🙂
Ano :D samé 6. Pýtam sa len preto, lebo manžel nechce vedieť či to bude chlapček alebo dievčatko, a možno ešte teraz na konci 16tt by to nebol vidno na ultrazvuku...chcem aby tam aspoň raz so mnou prišiel. Neskoršie už nebude chcieť 🙂 Ale keď sa teraz 22.12. ultrazvuk nerobí, tak darmo tam bude sedieť :D Radšej tam zavolám a opýtam sa...
@hena88 so mnou tam manzel chodi skoro pokazde ale kedze mi doktor robi ultrazvuk este zdola tak caka vonku...je aspon ako moralna podpora :D ked uz bude robit zhora tak ho zavolam dnu 🙂 moj zas stale vravi ze to je chlapec tak som zvedava ci ma pravdu alebo nie :D ja by som sa potesila babe pre zmenu :D
Ahojte, tak pridavam aj ja foto 12 tt a bábätko ma nieco vyse 5 cm 😃. Je to pohodak, cely cas si takto vegetilo ani sa nepohlo 😃. Vsetko je v poriadku. Tesim sa, lebo pri dcerke bol stale nejaky problem. Citim sa oveľa lepsie, minimálne nevolnosti a unava. Prajem vam krasne Vianoce, my to oznamime rodine pri stromceku 😃😊🎉. Tak sa tesim 😊 uzite si sviatky, mile tehulky .... 😄
baby, mali ste v jeden den robeny ultrazvuk so zameranim na NT a tiez krvne testy (free-beta hCG, PAPP-A)?
moze byt medzi tymito vysetreniami rozdiel 3 dni?
Ahojte tak ja som práve už na konci 14 tt a už nám začína rásť bruško 🙂 ako ste na tom vy?
@biba3131 Ahojky, bruško teda nemám, ale brucho teda hej! :D som v 15tt. Teraz tri dni ma dosť pobolieva bruško (tak menštruačne, alebo ako keby sa mi chcelo kakať) aj v noci. Máte s tým niektorá skúsenosť? Nie je to nič strašné, len sa bojím o mimi...
@kvikina087 aj ja sa bojim, ze sa nieco deje, ale tie menstruacne bolesti mam aj ja 😖 A navyse od soboty do pondelka som mala silne bolesti akoby pri ladvinach v chrbte a bolest vyrazala cez zadok do nohy. Naozaj strasna bolest, az som sa nevedela pohnut.
Zajtra mam poradnu, tak zistim u Dr. ze co sa to deje. Dufam, ze je to vsetko ok.
Baby, mne gynekolog povedal, že tie bolesti v podbrušku sú normálne, maternica a väzy sa rozťahuju... ževraj, ale radšej sa na to opýtajte aj vy 🙂

@kvikina087 aj ja sa pred kazdou poradnou tak bojim. Cakas prve babatko?