icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

azurmanka1
21. feb 2016

@nelly0212 jeej , aj my budeme mať Elišku 🙂

azurmanka1
21. feb 2016

Baby ja som pribrala už 10 kg, ale bola som veľmi vychudnutá pred tehotenstvom.Pri predošlých 2 tehotenstvách som pribrala 15 kg,takže by som sa už mala začať krotiť. 😉Ale ja ani veľa nejem, len mi veľmi chutí sladké 🙂

nelly0212
21. feb 2016

Kočky, máte niektorá, resp. mali ste pri tehotenstve problémy s bolesťou krížov? Mňa bolia už 4. deň tak veľmi, že aj na wc ma musí odviesť manžel, pretože potrebujem oporu, sama neustojím. Najhoršie je vstať, potom chodiť ale aj sedieť. Na pohotovosti mi pichli len paralen 1000-ku, že mám si dávať 3x denne paralen. Bolesti trošilinku ustúpili, ale sama si neporadím, len ležím 😦 Vie mi niekto poradiť, čo by mohlo pomôcť?

kvikina087
21. feb 2016

@nelly0212 bolesti sice mám, ale len také v norme, neviem ti poradiť :( Snáď ti to čoskoro ustúpi.

renyreny
21. feb 2016

@nelly0212 skús teplú sprchu,mne to veľmi pomáha...

alenapavlinska
21. feb 2016

...teplu sprchu v žiadnom prípade!!! Len suché teplo,viem o com hovorim,robím na ortopedii!!!!

renyreny
21. feb 2016

@alenapavlinska faaakt? A ked mne to pomáha ☹

nelly0212
21. feb 2016

Ďakujem, kočky za rady, ale mokré teplo isto nie, dokonca aj po suchom je to horšie. Kríže ma bolievali aj predtým, ale nikdy nie takto 😕 Neurologička sa vyjadrila, že platnička to nebude, takže zajtra sa budem snažiť dostať sa ku všeobecnému a uvidím, čo povie ten. Robí aj akupunktúru a momentálne som v stave, že som za akúkoľvek liečbu, ktorá neuškodí malej. Je to fakt na nevydržanie 😢

alenapavlinska
21. feb 2016

Mali sme prípady ked po teplom kúpeli a sprche este to zhorsilo az seklo a zablokovalo...ale ked to pomáha tak je to Ok,je to tým že sa rozťahuje panva, a su to tie SI klby☺

luciynka
21. feb 2016

Baby, ako ste na tom pracovne? Chodite este do prace, ci PN alebo materska? Ja chodim do roboty, ale uz toho na mna zacina byt dost

liduska12
21. feb 2016

@luciynka ja este mesiac musim v praci vydrzat...a je to obcas celkom narocne na chrbticu, mam sedavu pracu..

luciynka
21. feb 2016

@liduska a kedy ti vychadza materska? Mne az o dva mesiace, aj to chcem ist ten skorsi termin 8. tyzdnov pred, tiez cely den sedim a navyse v strese :/

biba3131
22. feb 2016

Ahojte baby ja mam tiez sedavu pracu a chcela som vydrzat pracovat a ist na pn az 10 tyzdnov pred porodom ale na piatkovej kontrole vsetko dopadlo celkom inak nieco s krckom maternice nieje to hrozne ale doktorka mi hned doporucila pn ze sa mam rozhodnut a kedze zdravie malej je my prednejsie tak uz idem len necele dva tyzdne do prace a potom pn. A som aj rada ze uz budem doma lebo bolo toho uz na mna vela hlavne unava aj cez den by som si potrebovala oddychnut. 😊

nikijur
22. feb 2016

@biba3131 ahoj ja pracujem v škole a poviem ti že tiež už meliem z posledného mám tento rok veľmi ťažké deti :D takže bojujem každý den kolegovia v praci ma už vyhanaju že či mi sú cudzie deti prednejšie pred mojim vlastným....plánujem vydržať do veľkej noci a potom balím kšeft a odchadzam čerpať dovolenku a nástup na MD... uvidim či môj plán zeberie poradna až 11.3. :D takže blahoželam k rozhodnutiu oddzchovať ja som zatiaľ eľte za sprostú :D

mala_dracica
22. feb 2016

@nelly0212 Ja mam problemy s chrbtom castejsie. Pomahaju mi masaze, to naozaj doporucujem. A v lekarni mi doporucili kombinovat paralen s magneziom - magnezko vraj
zlepsuje ucinok paralenu. No v zasade odporucaju obmedzit co najviac lieky. Este by som kremovala - ja mam napríklad kostihojovy, arnikovy a aj borievkovy krem od Justu - su to bylinne vyrobky, takze bez rizika....

mala_dracica
22. feb 2016

@nelly0212 Ked ale premyslam, krize sa moc masirovat nemaju.... ale dobry maser by mal vediet ako moze pomoct...

nelly0212
22. feb 2016

@nikijur aj ja som to presne tak plánovala, ale moje kríže si povedali dosť a odišli na PNku už teraz 😕 takže si dávaj na seba pozor a keď môžeš, tak určite cvič, ja som milovala gravidjogu na youtube ☺ teraz som mala pauzu, lebo som bola prechladnutá a mala som kašel a šúúp, seklo ma tak, že to neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi. Fakt, ak sa cítiš unavená, nič neriskuj, nerozčuluj sa a oddychuj ☺

nelly0212
22. feb 2016

@mala_dracica vidíš, možno by mi pomohol nejaký fakt dobrý masér, myslím odborníka. Ideálne by bolo, keby prišiel za mnou domov, lebo môj maximálny výkon je zavesená na manželovi prejsť na wc...

maruskamolny
22. feb 2016

@nikijur ja som na tom rovnako....tiez som ucitelka a tohtorocni deviataci ma dost vycerpavaju....uvidim no dokedy vydrzim... 😖

nikijur
22. feb 2016

@maruskamolny ja mam pre zmenu nulty rocnik a to je masaker. Vsetci rodicia si myslia ze maju doma poklady a geniov...uffale vzhladom na dnesne slniecko sa citim extra super

luciynka
22. feb 2016

Jaj baby som rada ze nie som jedina s tymito pocitmi voci praci, ja by som chcela vydrzat tiez do velkej noci a potom sa uvidi, ale uz to silit nebudem

mala_dracica
22. feb 2016

@nelly0212 Nelly, odkial si? Mne chodi maserka domov. Je z TN. Osobne keby som nemala masaz takmer kazdy tyzden, tak by som na tom bola dost zle...

mala_dracica
22. feb 2016

Inak ja mam asi tak 5kg navyse, ale dost to citim a tiez obcas fucim, aj zohynanie mi uz robi celkom problem. Predtým som v tehotenstvách pribrala 12-13kg, takze zatial to vyzera asi rovnako...
Co sa tyka roboty, som oficialne zivnostnik, viac-menej doma, Ale zas zatial som v podstate funkcna, takze fajn 🙂.

katykat
22. feb 2016

Ahojte, tak ja zatial pracujem tiez...rada by som este tie dva mesiace vydrzala, ale vsetko samozrejme zavisi od okolnosti a hlavne zdravotneho stavu. Ale citim sa dobre a brusko este nie je take velke, aby ma prilis obmedzovalo. Takze zatial v pohode. Ako ste na tom s nakupmi vybavicky? Ja uz priebezne nieco kupujem, ked natrafim....a komplet budem asi az ked zostanem na materskej.

kvikina087
22. feb 2016

Ahojte, ja tiež ešte chodím do práce, len teraz som marodovala.... No chcela som vydržať tak ako píšete vy, do sviatkov, no nemôžem už obsedieť. Nechcem dopredu hovoriť ale mám pocit, že na najbližšej poradni 15.3. sa dám vypísať na PN....teda ak ma lekár vypíše... ale je mi už dosť na nevydržanie..... Čo sa týka výbavy tak ja už mám toho dosť (oblečenie, veci na kúpanie, objednanú postieľku... ) Pomaly to dávam dohromady lebo v marci budeme prerábať (ja nie) :D a počítam, že aj moja pohyblivosť bude len horšia a horšia.

biba3131
22. feb 2016

@nikujur ja som tiež plánovala presne do veľkej noci, ale keďže doktorka to rozhodla takto tak sa nebránim a idem na pn. Už sa aj veľmi teším totižto mám kopec iných vecí kúpili sme byt treba ho zariadiť výbavička takže sa budem naplno venovať tomu 🙂

nelly0212
22. feb 2016

@mala_dracica som z Trnavy. Dnes som konzultovala môj stav so všeobecným a ten odporučil akupunktúru. Masáž že vraj až na neboľavý chrbát. Ale masáže milujem 🙂 tak keď sa vylížem z tohto, doprajem si 😀 ale už to tuším začína byť lepšie (klop klop). Dávam si magnézium (ale silné), natieram si to masťou traumeel s a ležím na "ježkovi" 🙂

azurmanka1
22. feb 2016

@nelly0212 hlavne psychická pohoda, ak je problém s krížami a chrbticou je to väčšinou neistota vo financiách, povoľ tempo aj pracovné, aj v súkromí a vnútorne naber istotu, uvidíš pomôže 🙂
Ja pracujem z domu, takže chvalabohu po troche aj oddychujem, keďže mi dosť tvrdne bruško. Vecičky pomaly nakupujem, ale veľa toho ešte nemáme. A vôbec neviem aký kočík, študujem, pozerám, ale nejak som ešte nenatrafila na taký, ktorý by ma ohúril....uz mate všetky vybratý kočík?

nelly0212
22. feb 2016

@azurmanka1 asi máš aj pravdu. Vyzerá to tak, že už sa do práce nevrátim, ale inak všetko v pohodke. Všetci sa na malinkú tešia 🙂 výbavu pomaly kompletizujem, aj keď veľa vecí budeme mať po sestriných dievkach. Len také typické letné oblečko musím dokúpiť.
S kočíkom som ale na tom rovnako ako ty, navyše aj ten môžem mať zdedený. Vadí mi ale na ňom, že nemá predné otočné kolesá a horšie sa "šoféruje"...

liduska12
22. feb 2016

@luciynka no ja mam termin 6.6. a materska mi vychadza na 25.4. (6 tyzdnov pred tp). No a planujem si vycerpat celych 20 dni dovolenky, to volno navyse mi teraz dobre padne 🙂 a aspon nepridem o peniaze takze kym mi to zdravie dovoli a nemusim ist na pn tak som rada 🙂 takze od 23.3. uz chcem byt doma 🙂