icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

kvikina087
13. apr 2016

@tote Som na tom podobne, aj s nervami aj so strachom... Navyše sme mali mať už prerobené (je to naozaj veľmi nutné) a bude sa prerábať až po pôrode. Tak mi tu všetko vadí, všade bordel a chaos.... najračej by som sa odpálila niekam na mesiac... No ničomu neunikneme, snáď tie naše pôrody budú z tých lahších. :D

biba3131
13. apr 2016

@kvikina087 aha tak lebo mne brali a tam my zistili ze mam menej toho inzulinu ale dufam ze po porode sa to vrati do normalu. Lebo merat si uz glukomerom nemam ked som mala dobre hodnoty. Ale keby som zjedla cukor by my mozno stupol cukor, ale aj po ryzy a pecive vie velmi stupnut a to sa nestalo tak dufam ze ok. A ako casto chodis na kontrolu? Ja idem o mesiac zasa na krv.

lilian23
13. apr 2016

dievčatá objednala som si dve podprsenky na kojenie y Bonprixu, ale nesadla mi veľkosť. Ponúkam ich na predaj , je to 100% bavlna, cena za jednu 8e, za dve spolu 15e

biba3131
13. apr 2016

@lilian23 a aká to je velkost?

lilian23
13. apr 2016

@biba3131 75/80 C

kvikina087
13. apr 2016

@biba3131 ja som bola najskôr po tyždni, potom po dvoch a teraz mám prísť po troch týždňoch. Meriam si stále a v prípade zvyšovania mám prísť hneď. Ale dnes mi doktorka hovorila, že ako bude prestávať fungovať placenta tak aj tie hodnoty sa budú zlepšovať.

tote
13. apr 2016

@filiatko áno,možno skôr strach z toho,že neviem co ma čaká. Prvé babo. Tak preto stresujem

evidielko
15. apr 2016

Ahojte baby mate dostatok zeleza? Mne zistili teraz v 30.tt anemiu a dost ma nastrasili, na hematologii mi nasadili zelezo, natastie B12 mam v norme..citim sa strasne unavena, chodiaca mrrvolka 🙂
@kvikina087
@biba3131
Mna uz diabetolog vyradil z evidencie, vraj hodnoty co som si merala glukomerom su vyborne takze uz tam nemusim ist, obcas si mam este zmerat ci mi to nevyskocilo, po porode to tiez odsledovat a potom az niekedy po 40tke mam prist na zatazovy test lebo je predpoklad ze by sa mohla cukrovka rozvinut v neskorsom stadiu 🙂 dietu nemam, snazim sa jest vyvazenu stravu samozrejme k tomu patria aj horalky a taaaaaak 🙂 🙂

masterton
15. apr 2016

@evidielko Aj ja som včera bola posledný krát na diabetológií a postup mam taký istý.Po pôrode vrátiť glukomer a na záťažový test pol roka po pôrode 😊

belinea1991
15. apr 2016

Ahojte baby chcem sa opýtať aj vy mavate popod bruško také bolesti ale trvá to asi len 1 min potom všetko ok. Bo sa mi to stalo včera večer A dnes ráno znovu. Ďakujem za odpoveď

nelinka2009
15. apr 2016

@belinea1991 ano sem tam... Asi su to cvicne kontrakcie

evidielko
15. apr 2016

@masterton no ja si glukomer nechavam lebo som si ho musela zakupit ale mam v baleni aj nahradne ihly takze cukor mozu v buducnosti checknut aj ini rodinni prislusnici 🙂 velmi dobra vec inak 🙂

evidielko
15. apr 2016

@belinea1991 ahoj aj ja to mavam ale pokial to nie su priserne bolesti, nekrvacam a citim pohyby tak neriesim

masterton
15. apr 2016

@evidielko Je to dobre,to mas pravdu😊 No mne ho požičali tak ho vrátim a do budúcna ak budem musieť...tak kúpim😊 Pekný deň 😊

belinea1991
15. apr 2016

Ďakujem za info ste ma upokojili 😊

kvikina087
15. apr 2016

@evidielko Tak super, že už nemusí na tu diabetológiu... ja ešte pár krát.... :D snáď! Dúfam, že po pôrode budeme všetky v norme a bez cukrovky. :D Železa mám málo aj ja tiež mi dal doki lieky ( sorbifer durules) vraj má z nich zapekať, no mňa preháňa :D ale tak dá sa to. Ale zdá sa mi, že odkedy ich užívam cítim sa lepšie... ak to nieje placebo efekt. :D

kvikina087
15. apr 2016

Dievčatá, ja mávam tiež tie bolesti v podbrušku, ale nie tak často... no tvrdnutie, také dosť silné, aspoň mne sa zdá silné, mám aj 20 krát za den ... potom zasa dva dni iba sem tam... a potom zasa ťažší deň. Mám to tak na striedačku. :D

evidielko
15. apr 2016

@kvikina087 neboj das to aj ty 🙂 jasne, cukrovka odide a zase budeme riesit nieco ine haha..kolko si mala hemoglobin nevies lebo ja som mala naposledy 86 :/ aj ja mam ten sorbifer a ake mas davkovanie? Mne dala 1 tabletku denne neni to malo? V letaku pisu ze v tehotenstve sa mozu uzivat az dve..to tvrdnutie som obcas zazila, 20x denne to ta babo nenecha aby si nanho zabudla 🙂

biba3131
15. apr 2016

Ahojte baby no ja aj napriek tomu ze po merani cukru som mala hodnoty na hviezdicku tak tam musim este ist. Glukomer som uz vratila merat si uz nemusim ale testy z krvy co neviem ci robili aj vam my vysli este ze mam malo inzulinu co produkuje pankreas ako by mal tak musim este raz na krv. Ale si myslim ze to je normalne ked my vyslo ze mam tehotensku cukrovku aspon dufam teda 😊 no ja ani nemam malo zeleza a som neskutocne stale unavena. Bolesti v podbrusku a tvrdnutie som ja mavala velmi caste ale tetaz podledny mesiac sa my velmi polepsilo tak dufam ze to tak uz aj ostane.

kvikina087
15. apr 2016

@evidielko jasnééé , že ked jedno prejde príde niečo druhé :D šak čím by sme sa zaťažovali :D Hemoglobin neviem ale tiež beriem 1 tabletu denne.

evidielko
16. apr 2016

@biba3131 ahoj mne brali len glukozu v sere (zo zily) a glykovany hemoglobin (dlhodoby cukor) a tie som mala v norme, co vlastne tebe brali ako sa to volalo? Podla mna sa ti to upravi po porode neboj 🙂

mala_dracica
16. apr 2016

Ahojte, ja tiez mavam tvrdnutie a hoci som ho mavala uz asi od pol tehotenstva, v poslednom case je ine, viac tlaci dospodu - predpokladam ze je to normalne. Zelezo mam tiez nizke - 97 a mam ten Sorbifer - 2*1 denne. Chcela ma poslat na hematologiu ale som ju prehovorila lebo aj pri predchadzajucom tehu ma poslali ale nic ine tam so mnou nerobili len lieky predpisali....

biba3131
16. apr 2016

@evidielko aj mne brali glukozu z krvy to som mala dobre a potom este my brali krv ale neviem ako sa to vola ze ci pankreas produkuje dostatok inzulinu aby spracoval cukor ktory zjem. A ten dlhodoby cukor to ti ako merali to co je vlastne?

evidielko
16. apr 2016

@biba3131 to je HbA1c a zistuje sa z krvi to ti asi tiez robili...mne asi nerobili nijake ine testy

@mala_dracica a ako znasas ten sorbifer nezapeka ta? Lebo kvikina087 pisala ze ju prehana z neho. Mne sa aj zdalo ze jedna tabletka je malo pri mojich hodnotach ale zase nebiem ci mam odporovat primarke.. 🙂

biba3131
17. apr 2016

@evidielko tak to je asi to co vravim aj ja a tam my vysli zle hodnoty ako by mali preto musim ist este raz na krv.

m_j_m
17. apr 2016

Ahojte, som 30tt a krcok mám uzavretý ešte ale mäkký ,čo meno dobre,že riziko predčasného pôrodu,, pociťujem stále sťahy tak vnútorné, na pohmat nemám často tvrdé brucho, mám prikázanie ležať čo najviac,ale pri 20mes.šidle to nejde,ale snažím sa, znepokojujú má tie časté sťahy či ležím či čokoľvek iné robím,myslíte že je to Ok?

m_j_m
17. apr 2016

*"čo meno dobre" oprava - čo nie je dobre

adrianita1
autor
17. apr 2016

@m_j_m ahoj, no podľa mňa by si sa mala šetriť. Ak to sama pocitujes ako nepríjemné, treba si oddýchnuť. Požiadať babky, manzela nech postrazia malicku alebo pomôžu v s domácnosti. Ale poznám to, je to ťažké. Každopádne sa treba šetriť. ... Tak držím palce 😊

azurmanka1
17. apr 2016

@m_j_m určite sa treba šetriť, aby bábätko bolo v brušku čo najdlhšie. Všetky príznaky ktoré si popisala naozaj netreba podceniť. . .
Sťahy budú stále častejšie, do pôrodu bude aj bruško často tvrdnúť. . . ale treba vydržať, pár týždňov a budeš stískať zdravého drobca 🙂
Baby ja som tiež chudokrvná a užívam Ferro Folgammu a celkom dobre ju znášam.Predošlé tehotenstva som užívala Sorbifer a ten ma zapekal. . .

mala_dracica
18. apr 2016

@evidielko Mala som obavu z toho zeleza, ja tieto umeliny moc nemusim, ale zatial je to celkom ok. Ja mam v strave relativne dost zeleniny a ovocia, takze asi preto... Tvoja davka na tvoje hodnoty je relativne nizka, v letaku pisu ze pocas tehotenstva 1*1 v prvých 6 mesiacoch a 2*1 v zaverecnej tretine tehotenstva a pocas dojcenia... Ak pocitujes silnu unavu, co byva sprievodny znak anemie, tak by som si asi aspon do dalsej kontroly zvysila tu davku...