Júnovky 2016
Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂
Azurmanka...super ...konecne🙂 Gratulujem,prajem skore zotavenie a princeznicke vela zdtavicka. Ked budes mat chvilku napis ako to prebiehalo. Elizabeth je nadherna,fu a tie miery...klobuk dole 😉
No baby ,vcera som dala prvy x Vigantol aj Kanavit a noc bola.hrozna !!! 😢 bud mrncal alebo bol na prsniku. Nespali sme dokopy nic 😔 . Teraz neviem.ci od kvapiek,alebo od niecoho ineho. 😕 😕 😕 😕 Aj rano bol nekludny. Teraz mi spi od 10.30h.,ale aj to tak mrnkavo. 😖 Som zvedava dokedy. Potom sa napapame a.ideme von,mozno tam bude lepsie.spinkat.
Mne si maly vacsinou grgne do 10- minut,ak nie tak ho polozim a po chvili ho zase zdvihnem a potom si uz odgrgne. Negrcka,iba ked sa velmi naje a este mu nestravi a ja ho bud obliekam,alebo prebalujem,tak mu kus vyjde z pusy. 😵
@adrianita1 ďakujeme ☺ 💖
@paloma76 ďakujeme 💖
@azurmanka1 Gratulujem 💕 Krásna bábika a krásna váha 😃 Riadna kočka 😘
@paloma76 jeej krásne body má malý oblečené. To máte odkiaľ? 😉
Liduska12 ..dakujem a to kupim v lekarni????
Adrianita... ten tnpmavomodry na poslednej foto? Ten je z Lidl.🙂
Baby, ako bojujete s refluxom? :(
@paloma76 áno ten tmavomodrý. Lidl je super 😉
Ahojte.
Reflux nemame.
No to nemam sancu liduska12,skusim nieco ine.dik. 😉
@bejuska212 gratulujem, krásna princezná a pekné meno ste vybrali 👍😉. Gratulujem a prajem ti skoré zotavenie a maličkej všetko dobré do života.
@kucerawa a má isto reflux?? Ja som sa na to pýtala už v pôrodnici, lebo veľmi často grckal aj keď si pekne zo 2x odgrgol, ale sestričky mi povedali, že reflux je iba keď by prúdom vygrcol veľa. A to sa mu stáva len raz za deň. Inak vygrcká síce dosť, no nie prúdom. Aj to mám pocit, že je prejedený, lebo ho behom 2 hodín kojím aj 3x,furt by bol len na cecku, inak len plače keď mu ho nedám. A potom sem tam pospí aj 3 hodiny vkuse, keď sa predtým toľko nacecia po sebe.
@jannullka1 mne to "diagnostikovala" kamoska, ktorej syn mal reflux a rovnake priznaky, ako napriklad plalanie hned po papani, ked sa mu mliecko vracalo nazad a palilo ho to. Nasho sme teraz dali dve noci na vyvysenu podlozku a je to omnoho lepsie. Mozno to nie je reflux, mozno ma reflux ine a horsie priznaky, nazvime to vsak akokolvek 🙂 proste nech sa to vola ako chce, nas maly grca po jedle aj 1-3 polievkove lyzice mlieka, aj nosom a aj ked si po jedle odgrgne a potom ho to hneva, stikuta, kasle a place. Mozno to maju vsetky deti len inak silne alebo ine mnozstvo. Ale uz aspon trochu viem, co zabera 🙂 aj pri kojeni si ho davam tak aby bol skoro v sede 🙂
@kucerawa
@jannullka1 aj moj maly dost grcka po jedle ale je to obrovsky jedak, tiez chce byt stale na prse. Davam ho do vyvysenej polohy pri kojeni a tiez som mu zvysila matrac v postielke aj v kociku. Podla mna je to normalne, pokial nema nejake velke place alebo bolesti po papani. Moj Leo vzdy zaspi a musim ho budit na odgrgnugie. Inak s sestricka na sestonedeli mi dala tip. Streknut trosku glukozy na cumlik aby sa uspokojil a tolko necucal prsnik. Zabera to na 100% ale robila Som to len 3x. Ked plakal v aute atd. 😉
@adrianita1 a keď tak veľa papá má aj riadne veľké a tvrdé bruško, však? Lebo môj má a až som mala strach, aby mu to nejaký vážnejší problém nespôsobilo, keď tak hrozne veľa papá..Lebo inak ho ani neutíšim, on sa napapá, glgá dlho, takže mu musí ísť dosť mliečka, aj sa potom sám pustí, že už nechce, no prejdú možno 2-3 minúty a zase len hľadá cicík a na všetko sa chce prisať. Dudel veľmi nepomáha, zatiaľ som mu naň dala len trochu sladkej vody, ale po chvíľke ho vypluje.. Pri prvom synovi som kojila cca každé 2 hodiny a bol medzitým ako tak kľudný, ak teda aj plakal, cicík už nechcel, len sa nosiť na rukách.
@adrianita1 a aj 3x hneď po sebe mu dám takto papať, medzitým ozaj možno 15 minútová prestávka a dám mu ten druhý a tretí raz a až potom ostane kľudný na takú pol hodinu až hodinu.
Baby aj my sme často na prsníku, prvé 2 dni po príchode z nemocky, sme 3-4 hodiny len striedali prsníky, grckali, kakali a takto dokolečka .Vôbec nechcela malinká spinkať. Dnes už je to lepšie, uz aj len tak popozerala a bola pokojná, neplakala vkuse. A tiež grckáme trošku, máme vyvýšenú polohu v postieľke. Baby a kedy ste išli prvý krát s drobcami na prechádzku?
Cawte zienky,tak my sme tiež dosť často na prsníku,ale zas je teplo,tak deturence sú smadne a cecky mam zas take naliate a bolestive,....
My sme boli na prechádzke hneď na ďalší deň ako sme prisli z porodnice,čo bol 7-mi deň. Naša malá sa nevie dokedy a potom samozrejme tiež to z nej ide aj von 🙂 ešte riešime nožičky,zatiaľ balíme cez tri plienky,zajtra ideme na kontrolu,ci nebude treba remence a ešte riešime bilirubínu,keďže mala dosť vysokú žltačku.
Držte sa
@azurmanka1
@jannullka1 Tak dnes sme boli u DR a malý pribral 400g za týždeň! Ale je to v poriadku. Ani sa nečudujem, keď ma taký apetít 😊. Musela som dokúpiť bodička veľ. 68!! Ale celkovo je môj Leo veľmi spokojné bábätko, prespi aj 3-4 hodiny a to aj v noci. Ideme spať o 21 a vstávam o 24-01 a potom o 4-5. To som pri dcerke nezažila, takže si to užívam 😊. Von sme boli po týždni 😉.
Tak ja sa idem pochváliť..
Naša Ninka je "zatiaľ" veľmi spokojné bábätko. Večer o siedmej kupeme potom papá a spí zhruba do jednej, napapá sa a znova spí asi do piatej. A cez deň drží režim 3 hoďky... Len doobeda jedno medzipapanie a poobede nespíme sme hore a to celé tri hodiny 😲
Neviem či to je dobré, ale v noci zase prespí, tak jej to asi nechýba...A to podotýkam, keď je hore, ležká a obzerá sa, nevyžaduje si žiadne pestovanie, len tak spokojne otáča hlávku <3
Také malé zlato..., ale vlastne boli aj tí dvaja predošlí takýto zhruba. Hlavné je vytvoriť takému malému režim, aspoň mne sa to osvečilo 😉
Tak babenky držte sa a nažívajte so svojimi detičkami radostne...
@cica369 môj spí iba doobeda tak hodinu a pol keď bol hore od šiestej a od pol dvanástej do piatej bol hore. Nijako sa mi ho nedalo uspať. Potom spal 2 hodiny a nejaké 3 bol hore a v noci papal asi 4x ale vždy hneď zaspal. Prvý syn cez deň častejšie spal, ale v noci sa budil aj 8x.
@jannullka1 takže keď je hore len 3 hodiny vkuse, je to úplne super 🙂
Ahojte, nás malý ma teraz niečo cez 2 týždne, je to obdobie ked sa zavraj meni mliecko a ide o tzv. rastovy spurt. Maly začína byt nespokojny, dozaduje sa neustále kojenia aj každých 20 min. cez den, v noci je to okay kazde 2-3 hodiny. Stretli ste sa aj vy s tym?
@adrianita1 ahoj.moj malý mal takéto obdobie hneď po návrate z pôrodnice, teraz má 3 týždne a začína sa to upravovať, papá tak každé 2-3 hod. niekedy vydrží aj dlhšie a v noci sa budí iba raz ...max 2x....ale keď sme prišli z nemocnice, tak to bolo hrozné.... stále na prsníku, už som bola až vyčerpaná.... celý deň v pyžame...som sa nestíhala ani najesť... vydrž ...bude dobre 😉
My máme 2 týždne a dní máme celkom ok . Ale noci sú divoké, predvčerom sme išli spať o 5.00 hod. rano. Len by sa cuckala v noci a spala mne na bruchu, preložím ju do postieľky a plač. ..no veselo 🙂

@adrianita1 ďakujeme ☺