icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

januliatko1985
30. mar 2010

ahojte,tak dnes som mala poradnu no a druhykrat mi dr vravel,ale nie ne 100%, ze asi dievcatko 😅

ivka, ja uz som bola na tie glukozove testy a da sa to v pohode zvladnut, a vezmi si daco na citanie, sa nacakas 🙂 mne vysledky dopadli dobre tak sa tesim.

jankaroy
30. mar 2010

Ahojte,
vcera som bola prvy krat v poradni. Dostala som tehu knizku 🙂 ale ultrazvuk mi doki este nerobil. Vraj je este skoro. ☹
Dalsiu poradnu mam 22.4 tak dufam ze vtedy uz budem vidiet babatko. Vysledky mam v poriadku, ale dost mam strach ci je vsetko ok. Neviem ako to vydrzim.

mata299
autor
30. mar 2010

ahoj jani, jasné že vydržíš...sme tu na to, aby sme sa podržali...si v prvom trimestri, ale keď uvidíš drobca toho 22.4 ako mu bije srdiečko, tak budeš ten najšťastnejší človek na zemi...hlavne žiadne stresy 😉

nice202
30. mar 2010

ahojte, kde na kvp je domaja?

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
31. mar 2010

Divcata, dobre ranko, ako sa dnes mate? mna nejako poblieva brusko. asi by som mala ist skusit na WCko 😅
Pocujte, baby z tehu na zaciatku tehu spominaju, ze dostali niektore nejake startovacie kufriky od gyndosa pre babatko? ja som nic take nedostala a vy?
Baby, bola niektora z vas v Saci u Mudr. dosedla na 3D? tak ma zaujima, ze kolko ste platili.
ja som bola u neho na morfologicky usg za 20 euro. bol velmi mily a vsetko nam pekne poukazoval. hovoril, ze okolo 25 tt je najlepsi cas na 3d tak sa tam chceme objednat. zevraj u dankovcika sa velmi dlho caka. mate s tym skusenost?
baby a ako to je s vami? ste na pn, ci pracujete? ja som od 5 tt na PN. mam dvakrat denne vychadzky po dve hodky.
co sa tyka tehu bolecenia tak ja zatila nosim povodne, sice mam jedny tehu rifle. inac nosim zatial povodne, lebo v prvom trimestri som schudla 8 kg, kedze som ho cely prevracala. ale bolo z coho chudnut, lebo ja som baculka 😅

terasa
31. mar 2010

cauko baby zdravim vas dobre ranko 🙂
ja uz od rana pratam
sa chystam aj do socialnej poistovni odniest papier na peniazke davky lebo koncim mesiac
inak domaja ma aj svoju internetovu stranku www.domaja.sk a tam su vsetky veci co predavaju a daju sa tam aj najst vsetky predajne ktore maju v ke

rubinka
Autor odpoveď zmazal
terasa
31. mar 2010

kiwi ja som dostala ten kufrik startovaci dostala ked som bola na odber v prvom trimestri a na 3D u Dankovcika ale robila my vtedy ultrazvuk zena.za ten som platila tuzim ze 9 eura a musela som mat aj vymenny listok od svojej gynekologicky.teraz sa tiez chystam k nemu na ultrazvuk v 19 tyzdni a za ten sa plati 23 eura zase musim mat vymenny listok a vysledok s AFP prefoteny ja beriem este aj od hematologicky lebo aj tam chodim
ja som na pn uz od konca januara bola som vtedy v 9tt.ja mam tak isto vychadzky
ja som tiez schudla 6kg mala som nevolnosti,zvracanie a bola som aj do konca v nemocnici
ja teiz este zatial nosim svoje klasicke nohavice ale vcera som si kupila jedny tehu rifle za super cenu u cinaka za 6 eura

rubinka
Autor odpoveď zmazal
terasa
31. mar 2010

rubinka ano u Dankovcika som dostala ten kufrik.bolo v nom voda ochutena,cumlik nuk do 6 mesiacov,vzorka persilu a silanu,niejake brozury,jeden casopis,jedna knizka a dve zlavove kupony na plienky a obrusky

rubinka
Autor odpoveď zmazal
terasa
31. mar 2010

rubinka moja sestra to mala z toho DM ked sa jej narodil syncek
ja som sa nebola este na to pytat

terasa
31. mar 2010

inak to mozes mat aj ty taku knizku pre mamicky a zvlast je potom na babatko viac info si mozes pozriet aj na stranke www.dm-drogieremarkt.sk

zfidorka
31. mar 2010

ahojte,
ja som si bola v DM pre zlavovu knizku pre tehotne...treba vyplnit prihlasku (maju v DM) a odovzdat pri pokladni, je potrebne mat so sebou tehotensku knizku... v knizke su kupony - zlavy su vacsinou do 1 eura...

mata299
autor
31. mar 2010

ahojte...kiwi ja som bola u desedlu, ale tiež len na morfo usg, takže neviem,ako to funguje...a tiež som na PN od cca 8 tt...ten kufrík som dostala aj ja u dankovčíka, fakt nie je za čím ľutovať....

terasa
31. mar 2010

rubinka ja idem teraz do socialnej poistovni a potom sa zastavim v meste v DM pre tu prihlasku na tu knizku pre tehotne
napisem ty potom co tam vsetko je
zatial sa majte fajn

kishinka
31. mar 2010

Baby krásne ránko, akurát sme sa vrátili z poradne, všetko je v poriadku máme 2 ručičky, 2 nožičky, srdiečko bije, a asi máme aj pipíka 😀 ale to zatiaľ na 80 % 😅 triple testy vyšli negatívne, takže som šťastná že je všecko ok 😝
Malé kopalo celý ultrazvuk, lekár sa smial, že to bude futbalista 😀
Čau Nice tak ty už naozaj za chvíľku rodíš, tak aspoň nám dáš rady 😀
Kiwi aj ja mám nízky tlak, neviem či piješ kávu, ale mne lekár doporučil, kvôli tlaku dať si jednu kávu denne, že to vôbec neškodí, tak jak o tom píšu 😉 takže ja si ráno doprajem kávičku a potom šup do mesta do sekáčov 😎

mata299
autor
31. mar 2010

kish, tak super správy, vitaj vo fun klube augustových fešákov 😉 ...to si bola na morfo usg?inak ja si dám aj 2 kávy na deň,aj keď s nízkym obsahom kofeinu, tiež mám nízky tlak, v prvom trimestri som nepila kávu vôbec, lebo mi nechutila....

jankaroy
31. mar 2010

Ahojte
kishinka tesim sa s tebou, tatino bude mat urcite radost 🙂
Baby viete mi poradit ako je to so zubarom pocas tehu? Minuly rok som na preventivke nebola tak to sa zase nedoplatim.

mata299
autor
31. mar 2010

jani...ja som bola u zubára na preventívke v 1. trimestri, našiel mi jeden kaz a ten spravil až začiatkom 2. trimestra..., pokiaľ je to však akútne, tak to treba dať spraviť...

kishinka
31. mar 2010

Dakujem mati, ja pijem tiež dve kávy, v tomto sa neobmedzujem 😉 ja som bola na poradni, a moj gynekolog ma ultrazvuk u seba v ordinácii, ten klasický 😅 a na ňom pekne vidno všetko, som sa pýtala aj na 3D, ale povedal, že ak chcem tak mi dá výmenný lístok, ale že je to viac o tom že je to teraz móda chodiť na 3D, a že všetko čo potrebuje vedieť o tom ako sa dieťatko vyvíja vidí aj na normálnom usg, Tak sme sa rozhodli že sa necháme prekvapiť s manželom ako bude maličké vyzerať, a na 3D nepôjdeme 🙂

mata299
autor
31. mar 2010

inak pridala som fotku nášho fešáka do albumu 😉

kishinka
31. mar 2010

Jani kamoška bola v 25 tt a je trhali stoličku, a dali jej aj lokálku, ževraj keby jej nedali, tak ona aj s dieťatkom by vyprodukovali od bolesti toľko adrenalínu, že je menej škodlivá lokálka 😀 takže neboj injekciu ti dajú 😉

rubinka
Autor odpoveď zmazal
mata299
autor
31. mar 2010

rubi ďakujem... 😉

jankaroy
31. mar 2010

mati nadherne fotky, je straaasne zlatunky
moja zubarka je nastastie strasne zlata, ta ma urcite nadopuje injekciami pri vrtani 🙂

januliatko1985
31. mar 2010

Pekne predpoludnie baby 🙂
kish, blahozelam k chalanovi a animy asi nejdeme na 3D, je to moda ako si napisala a za tie peniazky kupim radsej nieco do vybavicky 🙂
ja som sa vo stvrtom mesiaci vybrala k zubarka a aj dentalnej hygienicke a tam mi perfekntne odstranila zubny kamena zubarka mi uz spravila dva kazy a naposledy / pred tyzdnom/ mi pichla aj injekciu ale len polovicu, zeby to v tomto meiaci uz nemalo uskodit a hlavne nebolelo to vobe cosm nic necitila ked vrtala.a v tehotenstve mame narok na dve preventivne prehliadky.

ivush, potom napis jak ti dopadli tie glukozove testy.

jankaroy
31. mar 2010

Diky za info babenky

ivkafu
31. mar 2010

pekny dnik dievcata...zdravim nove, ale aj stare 😉 kocky... tak som sa prave vratila s glokoz. testu a dopadol dobre som rada....natrafila som tam na kocku co je tiez v tom istom tt ako ja a super sme pokecali este aj cislo sme si vzali na seba...
januliatko sak to je jedno co to bude len nech je zdrave... ja som citila od zaciatku ako som zistila ze som tehu, ze to bude chlapcek.. a aj bude 😀
kishinka ani knihu mi netrebalo 🙂 .. nebola som sama bola tam ta kocka, tak sme celu dobu kecali....blahozelam k chlapcekovi
kiwi82 ja som na PN od 11tt vychadzky nemam, lebo moja dr. nemoze dat ze mala kontrolu a zakazala ze ked bude davat kontrolu, tak dostane pokutu... jedna ju minula za upozornenie... ale tak citam ze vsetky mate vychadzky len ja nie 😝 , ale aj tak si spravim vychadzku kedy chcem... 😉 to mozem ...
rubinka,terasa .. ja som dostala ten kufrik u dankovcika a aj u mojej dr. dokonca takze mam dve
jankaroy mozu ti dat lokalku mne min. tyzden trhali stolicku na zub. chigurgii ani radsej nepisem ze mi trah zub STUDENT... jaj ako som sa bala 😝 bola som aj v 1trimestri u zubarky no bez slov... teraz som zmenila zubara a parada...