Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
No inak k tým glukózovým testom, ja mám gynekológa na poštovej, a na glukózové testy idem na Mäsiarsku, a za tú hodinku čakania, mám ísť na poradňu takže sa aspoň nebudem hodinu nudiť 😀 celkom šikovného doktora mám 😀 a na testy ideme o mesiac.
No ja som na usg nevidela nič, ale manžel že vraj videl guľôčky, a lekár že vraj tam niečo zahliadol 😀
ale ja aj tak stále tajne dúfam že to bude dievčatko 😅
ahojte dievcata 🙂 ja som tiez na PN, od 8tt, vychadzky mam 2x po dve hodiny. Ale co som pocula, k tehotnym kontrola nechodi... tak neviem 🙂 kufrik som tiez dostala u dr. dankovcika, ale len letaky a vzorky persilu a silanu tam su.
ivka, som rada, ze testy su ok. mna to caka 15.4. a v pohode sa dalo vydrzat bez jedla? ale aspon vodu mozes pit, nie?
baby, mate aj vy niektore pocit, ze vas tlaci na hrudniku? mna to picha hlavne, ked sa zohybam alebo zle sedim...
a s bolestami krizov sa uz zobudzam 😒
Lienka, na hrudníku nie, mňa skôr tlačí na močovom mechúry, teda mám pocit že mám nízko maternicu, ale to iba sem tam, a mňa zase chrbát prestal bolieť počas tehotenstva - ja som asi divná 😀
kishinka, aj mne tlaci maly na mocovy mechur, niekedy sa napijem a hned musim ist na wc-ko 😒 no je to obcas dost otravne, furt tam behat 😒 hm, tak ty mas teda stastie. ja niekedy neviem ako lezat 😖
Ja musím v poslednej dobe tak spať, že si skladám pod brucho paplón, ale už sa pracuje, na vankúši na kojenie, ale dám si ho ušiť ako takú rúrku, aby som si ho mohla podkladať pod bruško a potom neskôr na ňom budem kojiť, a ešte neskôr na ňom bude bábätko ležkať 😉
ahojte babenky, tak ja som u zubarky pocas tehu este nebola. ale citam tu na konikovi, ze daktori gyndosi posielaju aj ku zubarovi. a ze posielaju aj na kardiologiu. mna moj gyndos nikde neposiela. vsetko si sama musim vyzistovat. aj na ten morfologicky usg som sa sama objednala bez vymnenneho listka. lebo moj gyndos hovoril, ze nevydi dovod preco by ma tam mal poslat 😒 Takze sme boli na morfo a poviem vam, ze sme sa obaja s manzelom dost ukludnili, ze je zatial vsetko ok. on tam vedel prepnut aj na 3d a podla toho 3d sa da pekne vidiet pohlavie dietatka aj nutorne organy aj vonkajsie pohlavne organy nam ukazal, co asi na 2d az tak nevidiet. ale cisto 3 a 4 D je komercna zalezitost, lebo to vam aj natocia dvd aj fotecky urobia. ale ja by som to velmi chcela.
moje babo vcera kopalo cely cas do mocoveho mechura. tiez si myslim dakedy ze je nizko placenta alebo co.
dnes som pocitovala ja pichanie v podbrusku. vcera sme boli s manelom na velmi dlhej prechadzke sme sa presli od od terasa do starej nemocnice, tam sme nieco vybavili a z tade peso do mesta, cez mesto a potom na briku. takze mozno som sa presilila. neviem..... snad to nic nie je.
ja som sa mojej hematologicke stazovala na tlak na hrudniku a ona mi dala papierik na kardio. tam mi urobili ekg, ultrazvu srdca aj pomerali tlak. srdiecko nastastie ok, len tepy som mala vysoke. ale ja som trosku ina, lebo ja som mala aj psychicke problemy a brala som 3 roky AD. takze ja ked idem k lekarovi tep sa mi stale zvysuje 🙂
Dievcata a je tu nejaka babenka, co si picha fraxiparin?
Mna tiež môj lekár nikam zatiaľ neposlal, ale podľa mňa keby mal dôvod, tak by asi poslal, na nejaké odborné vyšetrenie, tak som vlastne rada že som zatiaľ nikam nemusela ísť 😉
kiwi kam chodíš na hematológiu?aj ja chodievam, síce nepichám nič, ale musím pravidelne na kontrolu...a vôbec nie si divná, tiež som bola dlho na AD 😉
mata 299, ja chodim na hematologiu ku Dr. Benovej do Novej nemocnice. a pichame kazdy vecer fraxiparin do bruska. ale teraz pre zmenu do ramena. ja mam inac normalnu krv ale v tehu sa mi zhustuje. my sme uz dvakrat potratili, tak potom nasledovali vselijake vysetrenia a aj hematologicke a toto mi zistili. inac z genetiky mi vyslo ze som heterozygot a mam nejake dve mutacie neviem jakych genov. takze pichame fraxik. ale manzelik mi picha ja na to nemam odvahu.
okrem toho beriem aj euthyrox pre znizenu funkciu stitnej zlazy.
co sa tyka Ad tak tri roky som sa liecila pre panicku poruchu.
mata 299 a ako to zvladas teraz v tehu bez AD?
Baby naozaj, vám nezávidím, ale na druhej strane vás obdivujem, že to tak super zvládate 😉
Všetko určite dobre dopadne 🙂
kiwi chodím k dr. hulíkovej, tiež do novej nemocky...odkedy som tehu, tak sa mi výsledky upravili tak, že nemusím brať nič na riedenie krvi...euthyrox beriem aj ja, 1 a 1/2 tabletky...a tehu bez AD? no pôvodne som bola s lekárkou dohodnutá, že ich budem brať počas tehu, vysadila som hneď ako som zistila, že som tehotná, zatiaľ sa držím...sem tam ma to večer chytí, nejaké tie úzkosti alebo depky, ale snažím sa predýchať 😉 ...a tiež som ich brala kvôli panickej poruche
mata299 ja som tiez predtym bola parkrat u doc. hulikovej, ona je velmi mila. potom som presla k dr. benovej. ona je tiez velmi dobra len tam vzdy treba veeeeeeeeeeelmi dlho cakat.
ja beriem euthyrox 75. ja som od AD pribrala 15 kg ale stalo to za to. pocas tych troch rokov co som ich brala som sa velmi dobre citila. v lete som ich vysadila. ale teraz v tehu obcas pocitujem take tlaky na hrudi aj ked zaspim sa obcas strhnem a potom to busenie srdca, sak to poznaaaas..... ☹ Musime to nejako vydrzat.
rubi, kishinka, dik za povzbudenie, nie je to az take hrozneee ako to vyznieva. aj ked som uz posledne dni mala take dopichane brusko, ze po vpichu mi isla krvicka, tak som musela prestriedat do ramena, nech si busko oddychne.
cauko baby pozdravujem vas uz som doma z toho mesta aj so socialky
ja si tiez picham fraxiparin do brucha kazdy vecer chodim k doktorke hulikovej mladej do novej nemocnice predtym som chodila k doktorke svorcovej ale ona ma strasne vela pacientov tak moja mamka vybavila tuto.ja som s nou velmi spokojna je mila,dobra musim tam chodim kazde tri tyzdne na krv a potom k lekarke.teraz najblizsie idem po velkej noci 7.4
inak neviete mi poradit niejaku fajnu,lahku polievocku na zajtra by som ju chcela uvarit
dnes mam este navarene
rubinka mam uz tu knizku s DM treba vypisat taky letak ktory ty daju na predajni a potom ta zaregistruju do pocitaci a daju ty hned tu knizku
zatial som pozerala len tak zbezne co v nej je,ale mozem ty napisat ak by si chcela vediet ake su tam zlavy
mne sa dnes podarilo popratat cely byt tak uz mam pokoj moze uz prist velka noc 🙂 akurat este mi ostali okna v obyvacke umyt som chcela teraz poobede ale ked vidim ze ako je zamracene a ze poprchava tak to necham na zajtra
teraz sa mi akurat perie pradlo 😉
Terasa si daj www.dobrerecepty.sk zvyknem tam hľadať inšpiráciu na varenie 😝
joj dakujem ty velmi pekne za typ na tu stranku
dievcata, tu je tiez link na kucharku su tam aj videa ako postupovat 😉
http://ekucharka.net/recepty-a-videorecepty/
čafte baby, prajem krásny upršaný dník, teraz by som s vami menila a by som vylihovala, ale utekám do práce ☹
kiwi dik za typ 🙂
chcem sa vas opytat ten ultrazvuk 3D co robia v 19 tyzdni davaju tam aj niejake fotky alebo video k tomu
ja som za morfologicky v saci platila 20 euro. dali mi aj tri fotecky ale len 2d lebo nasa mala miselka mala stale rucicky pred tvarickou asi si pocitala prsteky takze nam 3d nemohol urobit lebo by z toho bola iba machulka 😅 Ale 3d je komercna zalezitost ked sa tam terasa objednas, tak jasne ze ti urobia aj fotecky aj videjka. ale stoji to cez 50 euri 😉
Ahojte baby.
ste tu toho popísali,čo som tu nebola.ani som nestihla všetko prečítať 😉
K DM knižke.ja mám doma až 2.jednu po dcérke a po druhú som si tiež už bola.niektoré veci sú celkom dobré.a potom ,keď sa vám narodí bábo,tak tam treba ísť aj s rodným listom a dajú vám druhú knižku.tam sú lepšie veci 😉
k dr.Mikulovej:ak myslíte tú,čo robí na Panelovej,tak ona tam nie je len piatky.aspoň keď som tam ja bola.a mala aj tlačiareň na fotky z UTZ.
kufrík som dostala tiež na začiatku tehu a nič moc.tiež len samé vzorky a cumel a tá voda.a v porodnici sa dáva 2.kufrík,tam sú lepšie veci.tie čo budete rodiť v starej nemocke,tak tam dávajú aj knižku z časopisu mama a ja.teda aspoň dávali.
ste tu písali o bolesti v krížoch a pod.tak ja mám skoliózu a mam teda čo robiť sa vobec hýbať.pri dcére ma až tak nebolela ako teraz.ale možno to je aj tým,že maličký je veľký ,tak asi aj preto.a bolí ma aj v podbrušku.ja si to spájam s tým,že veľa dvíham dcéru.budem sa musieť na to spýtať lekárky.
na glukózový test idem bud.týždeň v utorok.už sa teším na tú sladkú gebuzinu.ale tak raz som to už prežila,tak prežijem aj teraz.najhoršie je to čakanie 😖

ivka, no supoer, ze dobre vysledky 😉
ja tiez mam nejak od zaciatku taky pocit, ze tam sa skryva dievcatko........
no nieeeee, prsiii na moje ciste umyte okna, to je zly sen, to sfurt musi prsat ked ja umyjem okna 😠