icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

kiwi82
22. apr 2010

baby, čaues, poradite mi, ze od ktoreho tt zacina 7.mesiac? vsade sa inak pise. Tak neviem.....

januliatko1985
22. apr 2010

kiwi:

terasa
22. apr 2010

Cauko baby pozdravujem vas.ja som bola vcera na kontrole u lekarky,vsetko je v poriadku,aj som dokonca uz pribrala 1kg
vysledky z amniocentezy budu nabuduci tyzden v piatok tak mam prist za nou
som bola dnes v meste so setrou na nakupoch pre nu
akurat som dovarila polievku a zemiakovy privarok konecne sa mi podaril 😉

kiwi82
22. apr 2010

januliatko dakujem velmi pekne. Pozeram, ze ty uz si v siedmom 😉 alebo o chvilu uz budes.
terasa, blahozelam, ze je vsetko ok, urcite aj amnio dobre dopadne.
ja som dnes mala fest nezdravy obedik. vyprazany syr a pecene zemiaky a tatarka 😕 Tak som si za tym dala aspon jogurt s probiotickou kulturou 😀

allie69
22. apr 2010

a ja som tiez nemala zdravy obed - ziaden nebol 😀 😀 ale na veceru si isto nieco dam.,... bola som s mamkou na nakup a ujo v kauflande na mna pozrel a vravi : Uz utekajte domov!!! Ja som sa tam skoro popucila od smiechu 😀 😀 😀

mata299
autor
22. apr 2010

allie...tak to bolo fakt super...terasa obdivujem ťa, že ako zvládaš to čakanie na výsledky...ja som mala teraz ,,len" hepatálky zvýšené a už som bola na prášky...kiwi, tiež mi to nebolo jasné s tými mesiacmi 😉

kishinka
22. apr 2010

Allie tz brdo, to máš už ya chvíľku, nebojíš sa že to začne dakde vonku 😀 ja asi posledný týžden budem sedieť doma, som dosť bojko, ja len si predstavým ten čas pôrodu, tak ma zaplaví taká maličká histéria 😅
Inak Jani tá tabuľka je super, akurát, že sa na nu musím stále pozerať, lebo tie týžde sú brutál, môj manžel doteraz tomu nerozumie 😀

dianocka
22. apr 2010

Baby nebojte sa porodu.Vsetky sme to zvladli a sme tu a sme stastne.Ked prvykrat uvidite svoje babatko na vsetku bolest zabudnete.Hlavne sa nestresujte hororovymi pribehmi porodov a myslite pozitivne.Hlavne nepozerajte ordinaciu v ruzovej zahrade. 😉A navyse ked mate svojho porodnika a doverujete mu,tak sa absolutne nicoho nemusite bat.Drzim vam vsetkym palce.

allie69
22. apr 2010

kishinka - ja sa akosi spolieham na to, ze to pride ked budem domka... zavolam manzelovi, ten pride a pojdeme.... ale pravdou je, ze niektori su zo mna nestastni, lebo stale soferujem... ja som povodne z KE a byvame s mangelom 10 km od KE, cize ked chcem do mesta, sup ho do auta 😉 moja mama a babka to dost tazko zvladaju... ani mangel nie je nadseny, ale ja uz taka som 😀
ja ani nemam tak strach, ze kde ma to chyti... skor sa bojim toho ako to prezijem ked ma to chyti 😒

kiwi82
23. apr 2010

caute kinderka, ako sa dnes mate? mna vnoci po cikani zasa rozbolel ten mocovy mechur ja uz tomu nechapem aj vysledky z urologie su negativne. ci je to uz psychika ci co.......ale nie to som chcela.....
chcem sa optytat, ked uz spominate ten porod. mozno ste to tu uz pisali ale kde budete rodit a mate uz vybrateho porodnika?
a este nieco, vcera som ukecala s pomocou svagrinky manzela na 3d 😀 tak sa uz tesim, len teraz mi to tak divne vychadza ze aj moj doky ma objdnal buducu stredu n a2d tak neviem aky odstup medzi usg minimalny moze byt? mne to mozno vyjde tak tyzden. poradite? dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

januliatko1985
23. apr 2010

ahojte, krasne rano 🙂

ja budem rodit na rastislavke a dr. mi vybavi svokra, lebo ho pozna a ze je dobry vola sa Gineli.

terasa
23. apr 2010

cauko pekne doobedie
ja som popratala cely byt,dala prat veci poobede sa chystam vonku sa prejst
ja budem rodit v novej nemocnice,lebo tam je aj hematolog,ktoreho ja potrebujem nakolko sa liecim.este aj kvoli tomu,ze tam maju hned,aj detskeho pediatra keby nieco bolo treba dietatku.ja si doktora vobec nevybavujem,lebo ony vas musia odrodit je to ich praca a maju to normalne zaplatene.
mozno,ze aj budem rodit cisarskym

mata299
autor
23. apr 2010

ahojky...tak ja sa niekedy začiatkom mája vyberiem do novej nemocnice, skúsim obehnúť troch pôrodníkov a uvidím, čo a ako...kiwi, ultrazvuku sa vôbece nemusíš báť, malej to určite neuškodi, len pekne choďte na 3D, je to zážitok...dianocka, ďakujeme za povzbudenie a ainak aj s tou ordináciou máš pravdu 😉

kiwi82
23. apr 2010

dikes baby, no ja chcem rodit v novej nemocnici, nakolko ako aj vy spominate je tam detske neonatologicke oddelenie, a tam aj ked je s detickami nejaky prblem vozia aj zo sace aj zo starej nemocky. no a este porodnika nemam vybaveneho ale myslim, ze uz od 8 mesica treba chodit aj ku porodnikovi, lebo moj gyn.nie je zaroven porodnik. ja som pocula dobre referencie na Dr. Rosakovu. tak by sme chceli ist za nou sa popytat co a ako.
ja mam este jednu povinnost, musim ist za mojim psychiatrom, nech mi do porodnice napise spravu, ze som sa liecila na PP a co v pripade maju so mnou robit, ked to znova prepukne. mne to hematologicka poradila, ze si to mam vyziadat, lebo sa tieto stavy po porode zvyknu vracat. a aby si ma tam nepingpongovali lekari, ze co mi je a tak. moj doktor psychiater je az z novej lubovne, tak si tam urobime s mm vyletik.
matka299 ako si ty teraz na tom s pp? ako sa citis. ja som minule mala zas take divne pocity ze sa mi toci hlava, ze nemozem sa nadychnut...... normalne by som aj zacala brat AD keby som vedela ze to mimi neuskodi...... ale viem, ze kojit sa potom nemoze, tak neviem.......nemas strach z porodu? a vy ostatne babenky uz myslite ake to bude v den D? 😕

terasa
23. apr 2010

cauko mati dakujem za tvoju spravu 🙂
inak som bola v tom obchode na tahanovciach dokonca az dva krat v pondelok
ja inak nepozeram ziadne serialy
dik aj tebe kiwi 🙂

terasa
23. apr 2010

inak este s tymi lekarmi moja kamoska rodila teraz v novej nemocnici na velkonocnu sobotu a mala dohodnutu Dr.Rosakovu ze ju bude rodit ale smola,lebo nebola v tedy v Ke tak ju rodil uplne iny doktor
dalsie moje kamosky co teraz rodili ani jedna si nevybavovala ziadneho lekara k porodu

allie69
23. apr 2010

kiwi - no ja velmi intenzivne myslim na to ake to bude v den D, kedze je za dverami 😀 a strach samozrejme mam

kiwi82
23. apr 2010

allie69 vobec sa ti necuduje, ty to uz mas za par, potom nam to tu musis podrobne popisat 🙂

mata299
autor
23. apr 2010

kiwi, kedy ako...tiež sa bojím, že to po pôrode môže prepuknúť, ale dúfam, že na to nebudem stíhať myslieť...teda ešte v pôrodnici, skôr sa obávam toho nespania, lebo mne sa to vždy nejak zhorovalo, keď som bola nevyspatá a totálne grogy....inak veď to spomeň psychiatrovi, že ťa to sem tam chytá, mne môj gynekológ vravel, že po prvom trimestri tam nemá, čo ublížiť...keď si tak zoberieš. sú to len hormóny a tie beriem aj teraz v podobe euthyroxu na štítnu žľazu a počas tehu je to nevyhnutné...kedy ideš na kontrolu na hemato?ja mám 12/5...
terasa, aj si niečo nakúpila?

allie69
23. apr 2010

no jasne ze vam dam vediet, ked budem ako tak schopna... a ked sa mozem opytat co to je PP?

terasa
23. apr 2010

mati nic som nekupila len som sa nahnevala ☹

mata299
autor
23. apr 2010

terasa a prečo?ozaj, ako sa vlastne voláš?furt mám chuť skracovať tvoj nick... 😉

terasa
23. apr 2010

lebo som tam isla v pondelok poobede tak som tam bola asi o 14.30hod a obchod bol zatvoreny som tam chvilku cakala ci niekto nepride otvorit,ale nikto nedosiel.tak som sa isla prejst ku mile na nakup a na trh,ze pojdem tam potom tak som tam potom dosla este raz po 15.30hod a obchod bol stale zatvoreny som aj volala na to tel.cislo co tam maju vypisane ale nikto mi to nedvihal.takze asi tak
volam sa lucia takyto nick mam preto,lebo ma iny nenapadol a nevedela som sa ani nijakym inym registrovat

mata299
autor
23. apr 2010

mala si prísť na kávu ku mne 😉

terasa
23. apr 2010

mati tak by som prisla 🙂

terasa
23. apr 2010

chcem sa opytat ze s kadial kupujete obycajne bavlnene plienky,kolko asi kusov treba?

kiwi82
23. apr 2010

mati 299, na hematologiu idem tusim 13.5. ty chodis ku doc.hulikovej? som zabudla. ja ku dr.benovej. teraz mi odporucila vytery z gyndy K+C lebo som mala zvysene CRP z krvi, norma je do 5 a ja som mala 9,8. to zn.ze tam moze byt nejaky zapal. tak som sa objednala na gyndu skor. v pondelok pojdem rano. a este mi napsiala hematologicka do spravy, ze mam diskretnu nutricnu anemiu v gravidite, co ani neviem co je lebo sa k tomu vobec nevyjadrila 😒 ani zelezo nic take mi nepredpisala. tak neviem. musim sa na gynde opytat.
baby kamoska mi hovorila, ale tu ste to uz asi spominali ze v Domaji mali nejake vypredaje, nove oblecko ale trosku poskodene kus od 0,50 euri, take napriklad ze ked bolo zlozene tak tam ostal vyblednuty pasik alebo tak podobne. to su detske oblecka. a ten obchod je aj na terase, ked poznate OC Erika, tak tam je ta domaja. neviem ci ale este je ta akcia.

mata299
autor
23. apr 2010

kiwi...tak sa zas minieme, ja som tam o deň skôr 😉 ...hej, k hulikovej chodím...inak nad tými plienkami tiež rozmýšlam, že kde ich kúpim....najprv som myslela, že objednám z netu, ale radšej si ich omakám...mne vraveli, že nejakých 20 kusov na začiatok stačí, ale tých 80/80 a vezmem aj nejaké 2 ks 100/100, to namiesto osušky

terasa
23. apr 2010

baby aj ja idem tiez na hematologiu chodim tiez k doktorke hulikovej ako mata.ja mam ist 10.5 a 12.5 mam ist na poradnu

terasa
23. apr 2010

ja som uz pozerala plienky v domaji a mali ich za jeden kus 1euro