Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
tak pozerám kočky, že máme fakt asi každá podobný režim dňa...ja som na PN od konca novembra, vychádzky mám, tiež nechápem čo tým ten kontrolór u tvojej lekárky ivka sledoval...tiež ráno surfujem na nete, potom dámsky magazín, varím, čítam...paráda...tiež som spokojnejšia a menej sa mračím, ako keď som chodila do práce, aj keď občas mávam také dni, že by som niečo robila...
ahojte kocky, no lienka moj manzel presne to iste mi hovoril a moja praca 😝 , uz by som tam nechcela pracovat....hlavne u takeho zamestnavatela, praca by ajmohla byt, ale zamestnavatel 😠 ....
no a ku kontrole u dr. ani ja neviem ze ako by to malo spravne byt, ci je to naozaj, tak ale doverujem jej a hlavne viem ze predtym davala tie vychadzky....lebo k nej chodia aj moje kolegyne.... a ze po tej kontrole uz nemoze, ale aj, tak je to jedno, lebo mam si spravit vychadzku povedala, ze sa nemam oibmedzovat, ze doma urcite sediet do materskej nebudem, ked chcem, tak mam ist a potom sa to bude riesit...aj tak niekedy idem na nejake vysetrenie, tak to mam spojit... atd....
dnes mate co na praci?
ahojte...ivka a čo si robila?ja tiež premýšľam, že sa mi do školstva nechce vrátiť...keď tak sledujem svoje kolegyne, ktoré sú totálka vystresované,nechcem si ani predstaviť ako fungujú doma...tiež som učiteľské dieťa a moji rodičia boli poriadne doťahaní, takže doma už nejakú veľkú chuť na svoje deti nemali...tým nechcem povedať, že sa nám nevenovali...bola by som rada, keby moje dieťa malo pohodovú mamu a nie vystresovanú bosorku 😀
ahojte baby 🙂 fiha ivka, vidim, ze nejako skoro si dnes vstavala... 🙂
ja som sa rozhodla, ze dnes urobim na obed pizzu. uz davnejsie bol recept na cesto v damskom magazine, aj som ho uz raz vyskusala, no a kazdy si oblizoval prsty. tak ju dnes spravim zas 🙂 tak to mi zaberie dost casu, je to trocha babracka, ale nevadi aspon sa zabavim 🙂
baby, ja v poslednej dobe strasne rada pozeraram rozpravky 😅 tam nie je ziadna akcia, ziadne zabijanie... parada 🙂
v piatok ideme s manzelom na 3D /morfologia plodu/, jaj, uz sa neviem dockat, ze uvidime nasho drobca. dufam, ze vsetko bude v poriadku. myslim pozitivne.
mata pristahovala osm sa do Ke a bola som nezamestnana, lebo som chcela, naozaj, predtym som robila 7 rokov v kuse a ked, prisla zmena, tak poriadna... no a potom som uz z nudy, doslova z nudy, prijala ponuku do klenot, ale zamestnavatel ... strasne som sa tesila kedy budeme cakat babetko(nieze koli tomu som chcela otehotniet, ja tuzim po detickach uz asi 2 roky, ale ked som tam nastupila, tak som to citila este intenzivnejsie ) ...kolegyne super, ale atmosfera strasna...najhorsie bolo ze sa aj vikend pracoval okrem nedele nastastie, ale sviatky to bola vzdy nejaka brigada ktoru si zmyslel no a vianoce ☹... od rana do vecera..., teraz som uz bola taka unavena ze ma musela vypisat na PN...a to ani nehovorim ked som mu oznamila ze som tehu... ani nechcite vediet... konecne mam uz od neho pokoj.
lienka ja vstavam, tak kazdy den... ale aj teraz mam este pyzamo 🙂 , to cesto na pizzu bolo v ktorom DM? alebo napisat tu 😉 vyskusala by som, ale nemam recept a ked si ho uz skusala a je dobry, tak prosim napis v ktorom tom DM bol....dakujem
lienka a my ideme na tyzden v pondelok... minieme sa, strasne sa uz tesime a verime ze bude vsetko ok.. a ides priamo za Dankov...? lebo mne prvy robila jedna dr. nie on Dankovc.....
ahojte...lienka držím v piatok prsty, aby bolo všetko ok...všetky idete na morfologický ultrazvuk k dankovčíkovi?ja idem tiež budúci týždeň, ale k svojmu.Čo dnes varíte?ja som sa rozhodla pre guľáš a palacinky...
No čaute kočky, ja som bola včera na triple testoch 🙄 teda brali mi krv, ale povedala som mojmu doktorovi, že nechcem vediet ake budu vysledky, lebo sme s manželom veriaci, takže aj keby nám vyšli pozityvne testy, tak to na veci nič nemeni 🙂
No baby ja vás obdivujem ja som doma iba doobedu, pretože poobede pracujem, ale mám naozaj skvelú prácu, ale stačí mi chvílku sedieť a už mám mrle v zatku 😀 ale ked budem ako velerybka, tak ma asi tá hyperaktivita prejde 😀
A dnes na obed vajíčková polievočka a mäsko na šampionoch s ryžou 😝
ahojte mamky cakatelky 🙂 ano, zajtra ideme priamo k dr. Dankovcikovi na morfologiu plodu. uz sa tesim, ale zaroven aj mam v sebe take napatie, aby bolo vsetko ok, ani som poriadne nevedela spat. mozno nam drobec ukaze aj co skryva medzi nozkami 🙂 prvykrat ma vysetrovala dr. Muránska.
ivka, ten recept bol tusim niekedy koncom januara, nevedela som ho najst, tak ti ho tu napisem, co som si ja zaznacila: cca 500 g hladkej muky, sol (viacej), olivovy olej - ja som pouzivala slnecnicovy a ok, 1 vajce, 1 drozdie, cukor, vlazna voda. Vypracujeme cesto, aby sa nelepilo na misku. Dosku vysypeme hrubou mukou, cesto prikryjeme a nechame vykysnut. Ja potom vykrajujem vacsim poharom, rozvalkam, dam na plech (v DM hovorili, ze nie je potrebne vymastit plech, ale ja ho trochou oleja namastim), a potom potriet paradajkovym pretlakom a naukladat zelane ingrediencie. Peciem cca pri 180-200 st., do 10 min. lebo to cesto je tenke, upecie sa rychlo. Kraje sa mastia cesnakom roztlacenym v oleji. Aj vcera si ju manzel pochvaloval, jemu som spravila klobaskovu 🙂 Keby nieco nejasne, ozvi sa. A prajem dobru chut, ak ju vyskusas
🙂
mata, dakujem, urcite napisem ako sme dopadli.
a ja tiez chcem vediet, ci je vsetko ok, a ak by nam to lekar neodporucal, tak by sme sa baba nevzdali...
ja som sa dnes rozhodla pre syrovu polievku s oprazenymi chlebovymi kockami a zapekane cestoviny s kuracim maskom 🙂
Ja ani na take nechcem myslieť, že by nebolo babetko zdrave a aj tak to nefplivním....
kamoška bola na testoch a jej 3 krat vyšiel downov sindrom keby bola trošku labilnejšia, tak ide na potrat a teraz ma krásneho syna 🙂
ahojte dievcata, tak mne dne volala sestricka od dr. dankovcika ze ma musi preobjednat ☹ tiez na morfologiu plodu, ideme 15.3., este trosku pockame a dufam ze aj nam sa chrustik odhali cely 🙂 a uvidime co to bude, ale ja uz tusak mam, uvidime ci sa potvrdi...
mata na tu morfologiu plodu to pojdes aj ty, ale az po 20tt...normalny ultrazvuk mi robi moja dr. ale toto je vieco specificke, na vysetrenie babetka...
lienka dakujem za recept, dnes som to nerobila, mame nieco ine, ale na tyzden urcite vyskusam...
kishinka no este ze ta tvoja kamoska a verila ze vsetko sa da zvladnut... 🙂
ivka no ja teraz neviem, lebo mne dr. vravel, že mám prísť na morfologický ultrazvuk a to budem v 19 tt...som z toho mierne mimo...musím sa ho opýtať ako to vlastne je
mata, a to ti bude robit on v ambulancii? lebo ten morfologicky co sa vysetruju organy a vsetko... tak ten robia iba tam u Dankovcika...., mozno sa moze aj skor, ale viem ze mne hovorila moja dr. ze po 20tt... sak uvidis
ivka, u nas to bolo tak isto. mali sme ist 26.2., uz nateseni, ze konecne a ten tyzden mi volala sestricka, ze ma musi preobjednat, tak sme si tiez tyzden pockali, ale zajtra toho drobca uz uvidime 🙂 aj ja mam tusenie, alebo taky vnutorny pocit, ze to bude dievcatko, ale vsetci mi hovoria, ze to bude chlapec 🙂 no tak zajtra sa uvidi. v podstate pri prvom dietati je to jedno, hlavne ze to bude zdravucke 🙂
morfologia plodu sa moze robit od 19.-22.tyzdna, tak mi bolo povedane, a tiez si myslim, ze taka kompletka sa na normalnom ultrazvuku urobit neda. to su rozne merania a na to asi treba speci stroj... no ved potom napises mata, ako to vlastne bolo 🙂
lienka, tak potom opravujem od 19-22tt, ja som si pamatala ze od 20tt, ale sak aj tak to je len tyzden nie masiac ;- ), napis ake to bolo ... drzim palceky
kočky...môj dr. má aj 3D ultrazvuk, tak možno preto nemusím ísť inde...no ja fakt neviem...neostáva mi asi nič iné, len mu veriť, že vie čo robí a nepodcení to...
ahojte babenky 🙂 tak máme za sebou vyšetrenie od hlavy až po päty. všetko je v poriadku. jaj taký sme šťastní 🙂 no ale zo začiatku bol stočený do klbka, tak sme ho museli nejako zobudiť. jaj, super zážitok, máte sa na čo tešiť 🙂 a ukázalo nám aj pohlavie, takže budeme mať chlapčeka 🙂
lienka...blahoželám...u nás to tiež vyzerá na chlapčeka, ale predpokladám, že vo štvrtok budem múdrejšia...a to fakt tak spal?tak to musel byť poriadny zážitok 😉
ahoj mata, dakujem 🙂 ano, tak nam spinkal. este aj dr. hovoril, ze je zohnuty v kazdom klbe, ako sa len da 😀 no ale nejako ho potom zobudil. ale tvarickou sa k nam neotocil, takze nemame ani obrazok 😒 ale nevadi, zazitok mame skvely aj tak. ukazal nam, aky ma biceps 😀 ten nas maly kulturista 😀
dobré ráno kočky, tak ako cez víkend?Všetko najlepšide k MDŽ.ja celkom ok, až na ten chrbát...inak nemáte trocha problém s kožou?ja mám stále pocit, že je napnutá...trocha nepríjemné
Ahoj baby, tak ja mám asi nejaký zápal močových ciest alebo čo, už dva dni pijem urologický čajík 😖
ahojte dievcata...
lienka blahozelam k dobrym spravam o babetku.... ja sa velmi tesim na to vysetrenie, urcite to bude zazitok, verim ze bude vsetko v poriadku
cez vikend sme mali oslavu svokor mal 50ku, tak sme sa vysantili...cela rodina sa tesi ze sa rozrastame... aj babetko iste lebo z dna na den je aktivnejsie...
kocky nasa prva vec pre babetko je vajicko 🙂 , prekupili sme ho od manzelovej sesternice mala ho 5 krat, a je ako nove za super cenu...tak, trojkombinacia to uz nebude...
mata s kozou no mam ju suchsiu, ale viacej mi vadi ze ma teraz velmi nafukuje a uz som aj vylucila potraviny co by mohli nafukovat, ale mam pocit, ze ma nafukuje vsetko...
tiez vsetko naj k MDZ ak to slavite

ivka, uz ani ja by som nesla do prace. vyhovuje mi to doma a mam aj stresujucu pracu, tak mi to nestoji vobec za to, aby sa nieco stalo. manzel je strasne rad, lebo ze vyzeram spokojne, oddychnuto, ze som stale vysmiata a stastna, kde to ked som chodila do prace, tak som bola stale mrzuta 🙂
fiha, tak o takom niecom som ani nepocula. ved aj tehotne sa musia ist vyvetrat, nie? co by mali len sediet doma??? ved sa aj odporuca chodit na cerstvy vzduch a na vychadzky... to bol nejaky cudny clovek, co bol na kontrole 😒