icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

kishinka
14. jún 2010

No ja mám informácie, že si môžeš vybrať, kamošky sa pítali pred pôrodom, či chce ísť do celkovej anestézi, alebo či chce po pôrode vydieť malého, a si vybrala, a rodila v starej nemocke 🙂
Ale to asi záleží na akého anesteziológa natrafíš 😉

lienka228
14. jún 2010

ahojte baby... ďalšia hrozná noc ☹ to už sa asi fakt nevyspím..... ešteže ma zelený čaj trocha dá do poriadku. aj u nás prší, ale je strašne dusno... 😒
ivka, tak to je už fakt veľký 🙂 aj ja sa už teším na piatok do poradne...

ivkafu
14. jún 2010

dava sa aj v starej spinal, o tom rozhoduje lekar a nie v ktorej nemocnici sa nachadzas 😉 ...skus poradit laktacnej poradkyni tvojej kamoske ze nech si aj tu na konikovy precita Porodnica Kosice- Rastislavova a tam sa docita ze aj teraz nie jedna kocka rodila a mala spinal a moja dr. je tam porodnik urcite davaju spinal 😉

ivkafu
14. jún 2010

lívi 🙂 ...ja to dospavam cez den 🙂 , keby ste ma videli vcera na tej oslave( moja krstna dcera mala prve svate prijimanie) jaka som bola unavena 😅

kiwi82
14. jún 2010

@ivkafu no ja neviem. ja som len od nej pocula, ze v starej sa robi aj celkova asi aj spinalna ale, ze v novej sa uz celkova nerobi len spinalna. tak neviem. ale bolo by super, keby kazda z nas mala spravne otocene babatko a porodila by prirodzene a bez komplikacii 😉

dianocka
14. jún 2010

kishinka, kiwi82, ivkafu, ja som rodila v Novej nemocnici a zalezi to od toho,v akom ste stave vy a babatko pred porodom.ja som mala spinal,lebo som mala planovanu sekciu.celkova anesteza sa dava uz len v pripadoch,ked ma rodicka nejaky zdravotny problem alebo ide o nahly porod a cisarsky je nevyhnutny.Co vam mozem povedat,tak keby som mala rodit este raz tak by som si vybrala spinal a cisarsky rez.ja ani neviem co su to kontrakcie a viete,ze babatko bude urcite v poriadku a hlavne to mate hned za sebou a dietatko vidite.Co bolo pre mna velmi dolezite,ze som dcerku videla hned.Na salu som isla o 14.15hod a dcerka sa mi narodila o 14.55hod.A po porode som nemala ziadne komplikacie ani bolesti a keby dcerka nemala zltacku,tak by nas pustili domov tak ako ostatne zeny,ktore rodili prirodzene.No a na jazvu,ktoru mam tak na nu som velmi hrda a beriem to ako krasnu pamiatku.A kedze som mala plasticke stehy,jazvu mi skoro ani nevidiet a mam bikinovy rez,cize v plavkach to ani nie je vidiet.

bombula
14. jún 2010

@kiwi82
@ivkafu @kishinka dievcence, v novej nemocnici ak vobec cisarsky tak jedine spinal, tam to ani nie je predmetom diskusie. a ak cisarsky tak musi byt medicinsky dovod.
cisarsky v celkovej - tak to uz musi byt nenormalne vazny dovod na to (velmi vazny zdravotny stav matky najskor alebo ze sa zaroven vykona este nejaka operacia pri tom, napr. odstranenie nejakej cysty alebo tak).celkva anesteza ale nie je vobec vyhra, takze by som sa do nej ani nehrnula.

januliatko1985
15. jún 2010

dobre rankoooo 🙂

januliatko1985
15. jún 2010

jeej, uz mi nabaehlo 34tt.....

inac , mna dnes v noci taka migrena chytila, asi preto, ze sa trosku meni pocasie, ale sa aspon lepsie spalo, ked trosku pofukovalo vonku.a strasne ma bolelo v noci v oblasti krizov a teraz taka bolest jak na ms, no neviem, co to ma znamenat 😕

kiwi82
15. jún 2010

@dianocka @bombula dakujeme vam za infosky 😉 Ja zatial neviem, ze ako babo je stale v priecnej polohe, nejako sa jej nechce otocit. mame este nejaky ten tyzden tak uvidime, ci sa umudri 😉

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
15. jún 2010

@januliatko1985 ahoj, no ja som zasa vcera mala ako keby vkuse tvrdsie brusko. aj take napate. tak tiez nevie co to sa deje. uz sa musim bezpodmienecne tento tyzden pobalit do nemocky, lebo jeden nikdy nevie. a ty uz si pobalena? ozaj neviete mi dievcence poradit, ze ako sa sterilizuju umelohmotne detske flasky? normalne na 5 - 10 minut dat do vriacej vody? a co klobuciky na bradavky? tie by sa tusim rozvarili v tej vode. ako ste to vy robili. dakujem a prajem pekny dnik.

ivkafu
15. jún 2010

dianocka,bombula... uplne suhlasim aj ja mam take info ako ste pisali 😉

januliatko1985
15. jún 2010

no rubi, aj ja si myslim, ze to zacinaju poslickovia asi, bojiiiim.....

kiwi, hej ja uz som pobalena do nemocky, uz len kozmetiku pohadzat a tiez idem este vyvarit tie klobuciky a odsavacku.

ivkafu
15. jún 2010

pekny den... janka ,tak poslickovia sa budu len zosilnovat....ked si ich mala 😉 , ked by si ich mala dlho, tak skus sprchu teplej vody nie horucej, ale teplej a malo by to prejst, ak by nepreslo, tak tasku na plece a do nemocnice 🙂 mozno nas aj niektora predbehnete 😉
ja este nic vyvarene nemam... a to vyvarim len odsavacku, klobuciky a cumel a mamzel vyvari kym budem v nemocnici dalsie veci.. 🙂
co mate dnes na praci?

kishinka
15. jún 2010

Joooj baby ja ešte 2 mesiace ☹ a vy už balíte do nemocky 😉
Ono podľa mňa je dôležité mať naozaj dobrého anesteziológa, aj pre epidurálkach aby vystihol čas, aj pri cisárskom, aby dobre odhadol zdravotný stav mamičky.
Janka neboj, ešte máš podľa mňa nejaký ten týždeň pred sebou 🙂

kishinka
15. jún 2010

Inak k tomu vyváraniu, ja som dala odsávačku rozobratú do umývačky riadu, a viem že je na 100% vyvarená 😀

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
15. jún 2010

No ja práve nemám zatiaľ sterilizátor, ale rozmýšľam, či ho vôbec kúpim, kamoška s 2 deťmi dáva fľašky do umývačky a cumlíky ked potrebuje tak vyvarí, takže rozmýšľam, že aj ja to budem tak praktizovať 🙂

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kishinka
15. jún 2010

No aj ja si myslím, ale ešte pozisťujem, pre istotu 😉

januliatko1985
15. jún 2010

ivka, hej sa budeme predbiehat , kto skor porodiii, my sa tam mozno aj strentneme, no ktovie.

katka, mam cas este, dufam, ze este take 3-4 tyzdne urcite, ale ja uz tak bojim, tesim a vsetko dokopy.

ja som si musela este teraz lahnut bo ma nejak bralo do spanku, tak hodinku som este zdriemla.pustila som uz pracku a na obed si dam len kupene buchty na pare, ryhcly obed a okolo tretej mam poradnu.

@ivkafu nevis nahodou do kolej ordinuje v nemocke tam dole na prizemi?pre pripad, zeby som sa mala ist objednat, ci by som to dnes stihala?

januliatko1985
15. jún 2010

dievcata, v nasej teme augustovky je uz prve babatko 😲 narodilo sa v 33tt, 2200gr, prirodzene, dycha samo ale je v inkubatore. tak uz to zaciina.....

ivkafu
15. jún 2010

jani 🙂 nie zeby som ta nerada videla 😀 , ale radsej by som sa nechcela stretnut v nemocnici 😀, lebo ja by som rada porodila v 40tt a aby vsetko bolo v poriadku, nerada by som to pretahovala, ale na mne to nieje 😀 uvidime ako sa bude chciet malemu 😀 a kedze je este trosicku vasci, tak uvidime 🙂 ale ked ty budes chciet skor rodit, tak sa rada stretnem v nemocnici 😉

janka ..neviem do kolkej tak dole robia, ked nebudes stihat, tak tam skus aspon zavolat a pytat sa kedy robi Ginelli a nech ta objedna len na ten den, ked mas chodit za nim 😉

januliatko1985
15. jún 2010

ivka, ja by som rada skor, ale vsetko je to len a len na malom.kto by nechcel mat skor to malicke stvorenie pri sebe...

tiez ma napadlo, ze tam zavolam, ak tam nikto nebude.

terasa
15. jún 2010

cauko pozdravujem vas 🙂
baby mne je akosi blbo ☹

ivkafu
15. jún 2010

ano my sa uz nevieme dockat, ale nech pride len vtedy ked bude vsetko ok a to naj bude minimalne 40tt, tak este 4 tyzdne a moze prist 🙂 bojo-tesim sa😉

komuze sa tam narodilo tak skoro a hlavne preco?

januliatko1985
15. jún 2010

jednej babe, ani nevieme preco, len ze zrazu to na nu prislo, silne bolesti a uz bol maly na svet, to nam pislaa len jej kamoska nejaka.

kishinka
15. jún 2010

Uaaaaa čo ste to už fakt začína, 33 pekne ale aspoň že babatko je OK 🙂

lienka228
15. jún 2010

krásny dník 🙂 koľko ste toho stihli už popísať.. 😉 janka, to asi ozaj ti už začínajú poslíčkovia... ale to je znamenie, že sa to blíži, ale neboj sa, všetko bude ok... ja sa tým vobec nestresujem, keď to príde, beriem tašku a idem 🙂

ja idem ešte túto sobotu na stretko zo ZŠ po 13 rokoch, budúci piatok oslava sestriných promócií... no a potom už možeme ísť rodiť 😀

no idem na poštu, do obchodu a niečo navarím... majte sa krásne zatiaľ 🙂