icon

Košičanky na začiatku tehotenstva

mata299
16. dec 2009

ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂

andrea0903
23. jún 2010

neboj moze sa stat ze by si sla normalne mne dosiel doslova a do pismena dych lebo tiez mam astmu a dali mi kyslicek a slo to v pohode nejako vsetko boli spontanne porody brane v podstate ako potraty najprv v 27tt. potom bola dcera v 35.tt potom 24 . tt 26tt. dalsia dcera v 28tt. a syn bol v 32tt.Dodnes lekary nevedia zistit preco ani hematolog jednoducho to pride odluci sa mi z nicoho nic placenta nemam ani kontrakcie a zrazu sa otvorim a rodime.......bojim sa zakazdym ale clovek dufa vzdy..aby som to objasnila kedze som druhy krat vydata rada by som dala mojmu manzelovi aj nase vlastne babo a to ma nejako zenie vpred.....

andrea0903
23. jún 2010

a dakujem vam baby za podporu

kishinka
23. jún 2010

Tak to chce naozaj veľkú odvahu, držím ti pršteky, aby všetko išlo v poriadku, si naozaj silná!!! Uvidíš že budete mať pekný vianočný darček 😵

bombula
23. jún 2010

@andrea0903 preco s tym nie si hospitalizovana?

andrea0903
23. jún 2010

dakujem pekne uz sa len dogulat a bude fajn.....a hospitalizovat ma nechcu nikde pretoze moje tehotenstvo prebieha bezproblemovo diate sa ako vzdy vyvija normalne krcok sa neskracuje ja sa neotvaram atd.........dovody maju vela ale Murin mi povedal ze ak dojdem do 30tt tak on ma osobne prijme do nemocnice a postara sa o to aby som aspon raz v zivote donosila tak vkladam donho doveru

andrea0903
23. jún 2010

skusali uz ma aj sit zospodu ale steh sa mi zaryl do maternice a zacal porod skusali aj pesar ani to nezabralo lezala som v nemocnici mesiac ani to nepomohlo tak neviem vyjadrili sa o mne ze som pripad ktory za svoju prax este nezazili a to vraveli aj stary doktori

andrea0903
23. jún 2010

A moja gynekologicka je taka super vsetko so mnou preziva a teraz sa vyjadrila ze uz ked toto nevynde ona zomrie.......velmi zlata zena malo ktory lekar je taky

kishinka
23. jún 2010

To máš super, že máš okolo seba doktorov ktorý na to neserú 😉

andrea0903
23. jún 2010

ved potom vsetkom co uz so mnou prezili by boli svinuchy ale aj tak im dakujem za vsetko a to vam poviem ze neraz som si doktora vybavila a boli taky super ze odo mna nikdy nezobrali ani cent .............tak ja sa zatial lucim bezim s detmi von nech ich prefukne kus aspon budu dobre spat...vecer som tu jak na konikovi 😀

kishinka
23. jún 2010

Tak sa vyvetrajte 😉
Ja idem sa kulturne vyžuť dnes sa nám začína CCF tak sa idem kuknuť za folkloristami papa 😝

bombula
23. jún 2010

@andrea0903 a nikdy ti ani nenariadili oddych a klud na lozku doma? ked je taky opakovany potrat tak to nie je na hospitalizaciu? no tak ja odpadnem z tych doktorov, tak co je potom na hospitalizaciu? mne kus spuchli nohy a hned som tam lezala mesiac..dopovali magneziom (to vsetky), dvakrat denne kontrola ozvy, (raz denne monitor), ale aspon mas klud na dusi ze je vsetko ok. no neviem ci ty nechces lezat do nemocky ale ved to je uplne rizikova gravidita toto. ale vidim ze oni de facto sa tym budu zaoberat az od 30teho tyzdna. no ale to nechali to riziko tym padom na teba cele....

bombula
23. jún 2010

@andrea0903 a ak mozes prezrad meno tvojej milej gynekologicky...

kvojtanikova
23. jún 2010

ahojky no ja nechapem z @andrea0903 fakt drzim palce nech ti to teraz vyjde tiez sa cudujem ze to nedaju na rizikove. to musi byt podla mna riadne smutne ked uz mas takmer hotove babo a zrazu nic... asi si velmi silna neviem ci kazda by to dokazala. drzim palce.

kiwi82
23. jún 2010

@andrea0903 klobuk dole pred Tebou. Velmi ti drzim palce, aby to vsetko bolo v poriadku a dotiahli ste to aspon do 38 tt a aby sa ti narodilo krasne zdrave babatko. Ja si tak myslim, ze tvoji anjelici v nebicku teraz davaju pozor na babatko, ktore cakas a vsetko bude ok 😉 No ja si myslim, ze keby si chcela by ta mohla tvoja gynekologicka vypisat. ja som dvakrat potratila cca v 11 tt a tiez som od 5 tt vypisana. Niekedy to lekara asi ani nenapadne, ja som sa sama pytala, ci by ma mohol vypisat, ze mam i rizikovu pracu a on s tym nemal problem 🙂

andrea0903
23. jún 2010

no uz som tu deti vyvetrane
@bombula ano mam oddych na lozku ale doma nesmiem nic robit ani nosit nakup ani ist rychlejsie dlho nechoditnohy hore sex to je jasne to mi ani nemuseli hovorit citim sa jak nevladne lebo mam zakazane vsetko........podla lekarov to nie je take strasne ani jedno moje tehotenstvo a potom sa cuduju ako je to mozne a jeden na druheho sa snazia hodit vinu....ja som bola aj spuchnuta predtym jak balon a aj tak ma neprijali a nakoniec som potratila problem s tym ze by som nechcela ist do nemocnoce nemam i ked mam dve decka a manzel by sa zapotil ale jednoducho ma neberu a to som uz poskusala nejednu nemocnicu.v papieroch mam ze silne rizikova a cervenym ze sa rychlo otvaram.........hej je to na mne ci sa udrzim a moja gynekologicka sa vola KANABOVA z Terasy a
@kvojtanikova dakujem za podporu hadam ze do tretice vsetko dobre

andrea0903
23. jún 2010

@kiwi82 no vies ze som o tom aj rozmyslala len neviem ci je to mozne aj ked som este stale na materskej.....ozaj som ti chcela napisat a nielen tebe ze do porodnice ked si kup aj podlozky prebalovacie pod seba lebo vies ked ti nahodou ujde krv tak nie furt ti budu moct vymenit plachtu a toto len zbalis a vyhodis........a vsetkym vam fakt dakujem za vsetku vasu podporu

strasska
23. jún 2010

@andrea0903 ja dakujem za radu a drzim silno palceky a aj modlitbicku hodim, nech to tentoraz dopadne ukazkovo 😉

andrea0903
23. jún 2010

dakujem pekne za vsetko

bombula
23. jún 2010

@andrea0903 neviem od ktoreho tyzdna mas chodit do rizikovej poradne, to ti da gyndoska listok a chodis za jednym doktorom do nemocky kt. si ta sleduje. urcite je to ale skor ako 30 tyzden! a murin ta nechcel zobrat? na druhej strane ak si pravidelne sledovana a poctivo dodrziavas pokyny lekarov (teda gyndosky ale hlavne toho z rizikovej poradne, lebo ten je v takom pripade tusim nadradeny, aspon u mna to tak bolo)tak je lepsie byt doma ako v tom absurdistane v Novej nemocke.. fakt to vidim na poctive hoc aj otravne lezanie, vela magnezia a klud.. no a asi aj nejake hormoniky dostavas mozno na podporu alebo lieky, injekcie, ci nie?

terina25
23. jún 2010

@kishinka vložky ti treba aj keď rodíš cisarákom.Krvácaš aj vtedy, aj keď je to vraj slabšie ako pri normálnom porode,keďže ťa vyčistia.a sú aj špeciálne gaťky,ak rodíš cisarákom-také sieťované,dajú sa aj oprať.tuším sú značky chicco.v krabičke sú 5 kusov tuším.ja mám aj tie a aj tie jednorázové. 😉

terina25
23. jún 2010

@kiwi82 poporodné nohavičky som ja kúpila v babätkove,ale majú aj v maderne.stoja okolo 5 eur a sú tam 5 kusov.

terina25
23. jún 2010

@strasska aj ja chodím do novej nemocky.a tam mi robia len monitor a pozrie ma lekár zo spodu.tiež ma vždy objedná.prietoky mi nikdy nerobia 😒

andrea0903
23. jún 2010

@bombula no neviem mna beru ako rizikovku a sleduju ma kazde dva tyzdne a chodim k svojej na vysetrenia ale USG mi aj predtym robili kazde dva tyzdne hore na 16.poschodi..Murin mi povedal ze on si ma vezme na starost od 30.tyzdna pokyny dodrziavam poctivo ved uz aj ja chcem konecne prist s babom domov a beriem iba Magne B6 trikrat denne inak nic a hormony mam jedine euthyrox to mam koli stitnej zlaze...ja som uz z nich salena

fecova
24. jún 2010

@yesno22 no tak mame spolocne velke deti skoro, no a ty mas termin mesiac predomnou, ako dlho vam trvalo kym si otehotnela? lebo prve ani nevieme ako a druhe, horko tazko, som mala aj problemy s maternicou a tak, ale dufam, ze vsetko bude ok, a kam ides na ten 3D ultrazvuk? ci uz sibola? tak prajem pekny den

bombula
24. jún 2010

@andrea0903 takze stitna zlaza je na vine pravdepodobne. zrovna dnes o tom hovorili v telerane!
tak z toho co pises sa asi viac nateraz fakt uz viac asi neda urobit..

andrea0903
24. jún 2010

no ono aj zalezi aka je ta stitna zlaza pretoze my co mame znizenu funkciu tak to nevadi ale problem maju iba tie ktore maju zvysenu cinnost stitky alebo uplnu nefunkcnost.........je to ale diskutabilne andokrinologicka aj gynekologovia mi viaceri vraveli ze moja stitka s tym nic nema........
@bombula

januliatko1985
24. jún 2010

Dobre ranko prajem.

@andrea0903 klobuk dole, co si prezila nezavidim a drzim palceky aby si to potiahla co najdlhsie.

my mame od predvcera navstevne dni doma 😀 bola tu sesterka s priatelom, moj bracho na noc a vecer este prisla mm rodina z ameriky, tak som mrtva a dnes zase pridu blahozelat mm k meninkam. no a cez vikend ideme na spis na dalsiu oslavu a este buduci piatok na promcie, tak uz ma teraz dost. dost casto ma uz pobolieva brucho, tak uvidim, ci v piatok vobec pojdem dakde. maly sa hadze o dusu, brucho roztrahat dakedy ide 😅

kati, ta vaha je myslim v pohodem sak to malicky dobehne uvidis. 😉

andrea0903
24. jún 2010

@januliatko1985 vdaka.ty hla 😀 vne nohy hore a odpocivaj

yesno22
24. jún 2010

@andrea0903 sklanam sa pred tvojou odvahou skusit to znova...ja by som to asi vzdala po tolkych spontannych potratoch 😔 ... kazdopadne ti silno drzim palceky a verim, ze to tu potiahneme az do konca 😉

@fecova u nas to bolo praveze naopak...prve sme zacali skusat este pred svadbou a nakoniec sa zadarilo skoro az po roku a pri druhom sme si povedali, ze zacneme so snazenim a hned boli 2 ciarky 😀 a to bol manzel tesne predtym 6 tyzdnov na sluzobke 😀 😎

rubinka
Autor odpoveď zmazal