icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

horseshoe
27. sep 2012

@brumka no ono to nikto nevie stopercentne povedat z coho sa dana zena toxoplazmozou nakazila. Ale zarodky tychto bakterii boli najdene vo vykaloch, v surovom mase, v cerstvej zelenine. najhorsie, ze testy na toxo sa robia len 2krat v tehu - na zaciatku a na konci. A co ked to dostanes v strede tehotenstva a tato choroba je svina vtom, ze prebieha bezpriznakovo? Ta jedna zienka z nasej rodiny, co to dostala toxoplazmozu, tak bola v prvom trimestri a zistili jej to tak, ze na sone nebolo babatku vidiet mozog - jednoducho tie bakterie napadli babatkov mozog a ten sa nevyvijal. Je to uplne hrozne. Radsej na take veci ani nemysliet, ale treba byt opatrny 😉

brumka
27. sep 2012

@horseshoe suhlasim ono to moze byt vasae, to s mackami su viac menej uz len poveri ze stare dievky mali macky mali ich mozno preto lebo su priatelske a uz je tu to zname macka = zlo... myslym si ze tehotna zena mi musi davat pozor na vsetko, ja ked som bola tehu maso som menej cistila a fretke som necistila zachod alebo pomenej ale ja zvdy po takychto veciach eriem do ruky 3x antibakterialne mydlo...dnesks je tolko pliag :(

horseshoe
27. sep 2012

@brumka presne tak. ja mam pred mackami respekt a tiez som chvilu vysilovala, ze prenasaju toxo a neviem co, ale potom som si to nastudovala a pravda je taka, ze macky su vtom este najviac nevinne. A presne tehotna si musi davat pozor na vsetko - infekcne chorby - kiahne, rubeola, zltacka B, a spol. pokial to neprekonala, toxoplazmoza a ine bakterialne choroby, vypary z farieb, cigaretovy dym, uhryznutie kliestom - nedajboh aby dostala jednu z tych chorob co klieste prenasaju (segru uhryzol v 1.trimestri, nastastie nebol infikovany ten kliest), no je to toho straaasne vela...Preto ja stale hovorim - najhorsie je donosit a porodit. No a pri tomto vsetkom si tehulka musi samozrejme zachovat veselu a pozitivnu mysel 😀

brumka
27. sep 2012

@horseshoe ja ako mackomil som si to nastudovala uz velmi davno 🙂 jasom si pri dcerke mylslea ze otehotniet a donosit je malina no teraz tomu neverim :( ja sa kiahni nebojim mam imunitu a zltacku nemozem dostat som dozivotne ockovana 🙂 ale ostatnych sa bojim, dcerku sme ako 2r chceli nakazit kiahnami no nepodarilo sa ale snad ked bude bab onebudu doma kiahne do 1r to je nebezpecne. dnes je vsade tolko bordelu ze az az, ani potraviny v obchode niesu take ake by mali ale zial kto nema zahradku nepomoze si.

horseshoe
27. sep 2012

@brumka to aj ja - najprv som si myslela, ze otehotniet je malina a potom ked som otehotnela, ze donosit je malina - houby jedno aj druhe a ceresna na torte je porod 😵
Ja som neni ockovana, jedine co som mala su kiahne. Ale vraj aj ked si ockovana to mozes dostat. Jedine ked si to uz raz prekonala tak by si mala byt chranena - ale to tiez neni na 100% Je to preto, ze tie virusy mutuju - to by ta museli na novy typ zltacky pomaly kazdy rok preockovavat. Ockovanie je biznis. A bordel teda kvalitny je vsade - od potravin az po ovzdusie. Buduci rok preto zakladam zahradku - i ked mini, ale nejako to natlacim do tej zahrady. Inak vela zeleninky sa teraz da pestovat aj v crepnikoch na balkone - by si nepovedala aj taka mrkva a pod. 😉 Tiez chcem vela zeleniny v crepnikoch pestovat - mam uz aj plan, ako to urobim. Potom z jari hodim foto a mozno aj inych inspirujem 😉

brumka
27. sep 2012

@horseshoe to mas super mne sa akurat cibulova vnat zemsti na balkon jedina prezije tie 40 stupnove horucavy u nas cez leto :(

horseshoe
27. sep 2012

@brumka heh, to fakt? inak vsak hice su tu kvalitne, to ti poviem. a my mame slnecnu zahradu - od obeda tam smazi slnko ako besne 🙂 Ale ja som romantik, ako vzdy na zaciatku nepoznaneho 😀 Momentalne som si ista ze pravidelna vodna zalievka pomoze k tomu, aby som sa v lete pysila krasnou bio zeleninkou 😀 Ked nevyskusam, nebudem vediet 😉 Mozno mi to vsetko zakape 😀 Uvidiiiime 🙂

ataner81
27. sep 2012

Ahojte babulienky moje. Dnes som zase nemala čas prísť medzi vás. Dlho som spala, potom prala, varila a tak nejako som sa motkala po byte, že ma ani nenapadlo zapnúť PC. Ešte že mám nočné kde to všetko dobehnem 😀
@deculko moja práca je úžasná a zatiaľ je to to najlepšie, čo ma v pracovnej oblasti stretlo(teda až na ten plat ☹). Najlepšie na tom je, že ja som nikdy nechcela robiť s deťmi 🙂. Človek mieni.......
@jeackynka ja mám tento mesiac veľmi poskromný hlien. Som 18DC a ovulku som mala na 17DC, čo mi je ale prd platné lebo včera prišla polovička neskoro v noci polomŕtva, dnes som v nočnej a zajtra opäť dlho robí, takže žiadne spermijky nevyužijú moje vajko ☹
@drobca moja aj mne sa tak striedali dni akurát ja som mala //, potom sneh, zase //, sneh a až potom sa to stupňovalo na rovnaké //. Ešte vydrž a testíkuj ďalej. Ak nič, tak mne sa zdá, že to bolo na 13DC
@zora256 tá mrcha ma mrzí a to si mala taký tehu tušák. Teraz mysli na svoje zdravie, to je prvoradé a snažilkovanie tu bude čoskoro 😉
Aktualizujem tabuľku: @lianka11 @typa @zvolsiinylogin @linddi babule chceme vidieť testíky 😀
@lianka11 27.9. vodnár Katka
@typa 27.9. býk Janka
@zvolsiinylogin 28.9. ryby
@linddi 28.9. baran Zlatica
@brumka 29-30.9. kozorožec Dadka
@nikol44 3.10. býk Nikol?
@werusss 4.10. váhy Veronika
@waltea 5.10. vodnár Linda
@mabika 10.10. panna
@jeackynka 10.10. baran
@ataner81 12.10. panna Renka
@drobca07 12.10. baran Ivanka
@deculko 12.10. rak Evička
@sabaka 17.10 panna
@ellis21 20.10 váhy Elenka
@alicek14 ?.10. baran Alica
@simonkato 21.10. ryby Simonka
@tatiana77 22.10. kozorožec
@hanya1 22.10. lev
@zora256 22.10.-2.11. baran Zora

linddi
27. sep 2012

na mojom by si nič nevidela 😝 , čistý ako ľalia 😀
babuľky nestíham Vás dočítavať, zajtra v robote napravím 😵
@ataner81

ataner81
27. sep 2012

@linddi ďalší pokazený 😠 😠 😠 Také ma vedie naštvať ale kým mrchaňa nedorazí, nestrácaj nádej

typa
27. sep 2012

@ataner81 ja sa zatial testovat nechystam...mam taky pocit,ze mrcha dorazi. Ma zacalo pobolievat brucho. Takze u mna testik bude jedine ak bude meskat aspon tyzden 🙂

ataner81
27. sep 2012

@typa plne chápem ale pokúšať musím 😀

typa
27. sep 2012

@ataner81 ved jasne,bez toho by to nebolo ono 😉

ataner81
27. sep 2012

@typa Janka už by bolo na čase vidieť //. Už dlho žiadne neboli, tak tu tehu duch akosi klesá

typa
27. sep 2012

@ataner81 Velmi rada by som tie // priniesla,ale necitim sa byt vobec tehotna. Ani len trosicku. Ziadne ine pocity,ci priznaky. Ale snad @brumka nam to tu rozprudi 🙂

zora256
27. sep 2012

@typa Ahoj!
Aj ja verím,že po laparke budem ok🙂A ako sa vraví plodná jak jabloň😀,jedna odnás mala laprku a prvé jej bude mať presne 2roky,keď sa druhé narodí🙂 a ešte aj na ten istý deň je vypísaná ako sa jej prvé narodilo😀,tak ja zas dúfam,že ak bude druhé tak ďalšie,by som už nechcela,ale ak by predca zavítalo,tak by sme si ho pravdaže nechali🙂.Veď uvidíme,ako dopadnem,veľmi verím,že všetko bude ok,kiežby som nemala taký strach ako malý zvládne dni s mužom a so starkými po práci,lebo tie iba vtedy by vedeli na neho dávať pozor.A noci si neviem predstaviť ako im zaspí bezomňa,keďže muž na skúšku nechce ukladať malého a ani nik ho ešte okrem mňa neukladal,ale verím,že moje obavy budú zbytočné a všetko bude určite ok.A to dvíhanie neviem ako vyriešim,keď malý sa ešte rád dvíha,ak ho niečo bolí,alebo má strach.Ale snáď Pán Boh pomôže a bude pri nás.
@horseshoe Ahoj!Ako píšeš,človek mieni a Pán Boh mení...kiežby sa dalo všetko dopredu naplánovať,ale to by bolo asi príliž všetko ľahké...A k tým detičkám,ja som tiež z 3 detí i muž ale tak nik nevie,možno i my budeme mať 3deti časom,kto ho vie,a možno,len toto jedno,nedá sa dopredu vedieť čo prinesie čas.Ale verím,že tam hore najlepšie vedia kedy je ten pravý čas mať dieťa a aj to koľko a kedy.Hoc teraz ma moc bolí duša,že sa nepodarilo,ale verím,že aj bude lepšie keď bude druhé až vtedy keď malý pôjde do škôlky aby som ho mola nosiť do nej a brať z nej,a budem môcť mať viac času aj na druhé a zatiaľ spoznám svojho synčeka lepšie a viac času mu môžem takto venovať kým je sám,hoc ´by som bola rada,keby sa mal ským hrať,ale čo už v každom veku je niečo dobrého🙂Taký je život,ja zrejme mám súdené aby som roky bola snažilkou,hoc je to z mojej stránky trošku nespravodlivé,najmä preto,že sú ženské ktoré otehotnejú hneď aj keď nechcú a idú na abortus,a ja sa trápim,preto,že neotehotniem,ale zrejme sme tu viaceré,ktoré sme natom veľmi podobne:-/Ale ako som už nie raz písala,zrejme preto si materstvo viac aj vážime a aj svoje matky🙂

zora256
27. sep 2012

@ataner81 Ahoj!
Veru myslím v plnom prúde len na zdravie teraz to je prvoradé,a potom možno i z jedného keksíku budem tehu😀,tak pozitívne myslenie musí byť stále,lebo by sme zošaleli,po toľkých neúspechoch,ani ty sa nevzdávaj,ako si ozaj natom ,nehnevaj sa ále vposlednom čase už len odpisujem,nemám čas všetko čítať,malý mi málo spáva cez deň a vnoci som rada,ak čím skôr idem spať:-/trápia ho zúbky.

drobca07
28. sep 2012

@brumka @horseshoe ahojte kočky, vyspinkané doružova? 🙂 odpovedám ešte na včerajšok - @horseshoe podľa teba je krátka pracovná doba od 07:00 - do 16:00 ???? boli časy keď som robila 16-20hod denne - ale to som po pol roku odpadávala, teraz som šťastná, že to mám "LEN" za 9hod 😀 ... k tej toxe - nikdy v živote som žiadne zvieratko nemala - ani ako dieťa a teraz sa vo mne asi prebúdzajú už kdejaké city a vôbec nemyslím na nejaké choroby - v žiadnom prípade, mne sa osobne mačky doslova hnusia (sorry brumka) neviem čím to je 😒 ...a tieto psíky sa mi zdajú tak milé, že to bola normálne "láska na prvý pohľad" 😅 😀
@ataner81 som zvedavá drahá keď sem hodíš aj ty tvoje testíky, ja to ešte potiahnem do 20DC aj keď si myslím, že zbytočne ale kašľať na to.... a ten 13DC čo sa zdá tebe - asi nie, vtedy ani jeden príznak, ani hlien ani nič.... mňa nejako od včera skôr pobolieva podbruško....no uvidíme ako slepý povedal 😉 😀

brumka
28. sep 2012

@drobca07 aj tebe dobre ranko, neospravedln sa mi ja to iste o psoch zase 🙂 vidis 1000 ludi 1000 chuti... mas super pracovnu od´bu ja mama 5:45-13:30 ale sko ako 14(15h ) nekoncim poobednu 13:30-22:00 ale skor ako 22:30 nejdem domov kymspraceme vsetko a to mam aj vikendy :( ziadne idela, tolko hodin na nohach, na wc s anedostanem, a pit to ani nechodim obcas idem na prestavku ked nas je viac len ked je nas viac tak zvadca idema ko posledna na koniec zmeny co uz nerada chodim. som zvedava ako sa nam zmenili podmienky
@typa ja asi nic nrozprudim, jedine ak mi mi tyzden meskala do 35 DC 🙂
@horseshoe maame slnecny byt, doobede pece doo byvacky slnko zapada na druhej strane cize mi cele leto 32st v byte

drobca07
28. sep 2012

@brumka no ja som si už po 10rokoch driny konečne takúto prácu asi "vymodlila" ...sedím si pekne v kancli, robím faktúry, dochádzky, výplaty ale pohoda- síce by mala byť prac. doba 8,5 hod ale náš šéfik si vyžaduje od nás ešte tú pol hodku - samozrejme nám ju neplatí ale čo už narobím, som rada, že mám celkom dobrú prácu 😵 a dneska konečne piatok 🙂 ale vieš niekedy je lepšie robiť skôr ráno a skôr ísť domov - takto kým sa vymocem je pol 5tej a to poriadne už nestíham nič, nedajbože si potrebujem niečo kúpiť - lekáreň do 5tej, obchody do 5-tej, max. tak potraviny, tie sú do pol 8-mej..... dneska máme v meste "vinobranie" tak si hádam urobíme s drahým pekný večer, aj keď príde z tréningu len o pol 8mej... 😉

brumka
28. sep 2012

@drobca07 cosi z pezinku? tam tusim bolo pred tyzdnom...ja karieru hcem po druhej MD riesit 🙂 to budem mat akurat snad po 30r

drobca07
28. sep 2012

@brumka nie nie som z PK 😀 ...a mňa to bude asi naopak - do 30-tky si to riadne odmakám a potom dúfam budem trošku "vegetiť" s bábätkom 😉 🙂

horseshoe
28. sep 2012

@drobca07 no mne sa to ako kratka pracovna doba nezda 😀 😉 len koncit o 16hod. je netradicny dobry cas. 😉 no ale zase si privstanes. 😉 a ved ty nemusis riesit nejaku toxo - ved si este ani tehotna neni. 😉 kludne si spln sen o zvieratku 😉

brumka
28. sep 2012

@drobca07 horse ma pravduak mas podmienky kup si zvieratko, ved veterniarna starostlivost/hygiena nemas sa coho bat

horseshoe
28. sep 2012

@brumka no parada - myslim ta vase teplota v byte 😒 mate aspon v byte klimu? my sme predtym byvali v takom byte, kde bolo tak horuco, dali sm si tam klimu spravit a kvalita zivota sa o dost zlepsila 😉

brumka
28. sep 2012

@horseshoe nemame zvazovali sme kupu ale to su strasne peniaze a uz teraz kolko doplacame za elektrinu tak sme to zamietli a podla mna to niej vhodne pre dieta a muz nemoze byt v klimatizovanom prostredi. a mne teplo vyhovuje ak je teplota pod 25st mam alergiu

horseshoe
28. sep 2012

@brumka Mas pravdu, zdrave to nie je ale to len v pripade, ze to mas pustene stale - to sa treba naucit s tym robit - vychladit miestnost kym nie si v byte a pod. No a cena je dalsia vec - fakt je to drahe 😒

ataner81
28. sep 2012

Ahojte kočeny 😀 . Práve som prišla z plavárne a nákupu po nočnej domov. Včera mali komárice na mne obrovské hody, taká som doštípaná 😠 Ešte aj na zadku sa mi štípanec ušiel 😀
@zora256 zdravie je prvoradé. Porieš najprv to a potom budeš tehu len po pohľade na mužíkove slipy 😀 Ja už tiež tento mesiac nič neriešim. Čakám na výsledky a podľa nich sa rozhodnem čo bude ďalej. Možno aj mňa čaká laparka 😖
@typa nikdy nevieš. Ja mám stále bolesti pred mrchou a minulý mesiac absolútne nič, tak som si myslela, že je to u mňa príznak tehu. No ostalo iba pri myslení 😢 . U teba to možno bude naopak. Mrchu ešte nemáš, takže šance sú obrovské 😉
@drobca07 ja mám ovu testy ukážkové. Testovacia čiarka je omnoho hrubšia a tmavšia ako kontrolná a dokonca mám takéto pozitívne testy aj 2dni, no i napriek tomu nič ☹ . ja tu hodím rovno // tehu test, keď sa ho už konečne dočkám

rohlicka
28. sep 2012

Ahojte žienky - ako som predpokladala bolest hlavy pretrvava - miernejsia, ale stale je tam .. tesim sa na vecer - vylozim nozky .. a RELAX 🙂 s mm sme uvazovali ci nahodou nepotrebujem okuliare, kedze ma castejsie zvykne boliet hlava, tak cez vikend skocime do optiky aby zmerali a aby sme boli mudrejsi 🙂
ale celkom kludny den v praci - uz len keby tu clovek nemusel byt zavrety ..

typa
28. sep 2012

@ataner81 rano som si merala bt,stale bola vysoko a mrska nikde. Tak som to teda skusila a tu je vysledok :