icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

horseshoe
23. okt 2012

@ataner81 hehe 😀 to sestonedelie bol vtip, ci? 😀

brumka
23. okt 2012

@zora256 aha ja som myslela ze dojcis kedsi pisala o tom mlieku, ale zle som to pochopila 🙂 ved satav sa ja poznam kopu bab co nemohli ci to je geneticky neviem nema mskusenost. poznam len to co som zazila 🙂 jasom rada ze som vydrzala ale v 6m som o mlieko skoro prisla rodinne problemy :(

zora256
23. okt 2012

@ataner81 Ahoj!
Len aby si nebola prekvapená,ak po pôrode budeš ešte ten istý rok rodiť druhé😀(Srandujem🙂)Mojej spolužiačke matka tak rodila prvé že v januári a moju spolužiačku v decembri😀,Lebo si myslela,že dojčenie je antikoncepcia😀

ataner81
23. okt 2012

@horseshoe myslím to smrteľne vážne. Ak doky dovolí skôr, tak aj skôr 😀

brumka
23. okt 2012

@zora256 hehe mne doky hned ze dojceneie nieje antikoncepcia 🙂 ale zalezi ci zena ma menstruaciu alebo nie jasom ju dostala az ked som rpestala dojcit dovtedy som ju mala 2x kamoska mala hned po 600nedeli pravidelnu
@ataner 81 len aby si bola rada ze sa vobec vyspite s muzom a dostanet dakemu sekxiku 🙂

ataner81
23. okt 2012

@zora256 veľmi by som si to želala aj keď ak mi to víde na Vianoce, rodím v septembri, takže to druhé už v jednom roku nestihnem porodiť 😀

ataner81
23. okt 2012

@brumka to hovor jemu 😀 . Mňa od sexíku neodradí ani nedostatok spánku 😀 😀 😀 😀 Veď už teraz nacvičujem, keď po nočnej či 24ke nespím

zora256
23. okt 2012

@brumka Tak ja vstávam,kvôi namiešaniu umelého mliečka,keďže malý mi má len 15m,a bojím sa mu dať kravské,lebo ja mám naň alergiu,a aj kvôli nočnému ohrivaniu,keďže umelé sa nepokazí v termobale.Ja som prišla o mlieko,zrejme preto,že som nemala kedy navariť,a nik mi nepomáhal po pôrode☹Manžel povečeroch navaril,ale nemala som ako zohriať,keďže som aj ja spávala zároveň zmalým,keď sa dalo,keďže mi na prsníku zaspával.

brumka
23. okt 2012

@ataner81 to ani nas ale ked ti zaplace babo v tom najlepsom 🙂 mi sme mali nespaca, v noci spala 3-4hodiny a cez den o nic lepsie
@zora256 mne sa pred par rokmi zacala intolerancia prejavovat a mala mi mala do dakeho 1,5 roka problem s niektorymi mliecnymi vecami preto som t o aj ja tak prektizovala. robim presny opak ako som bola ja krmena a zatial musim zaklopat ekzemy nam zmyzly 🙂 smuzom sme silny atopici

zora256
23. okt 2012

@brumka Ahoj!
Nuž ja som mala hneď na 5týždeň od pôrodu:-/A potom zas nepravidelnú,a tak som brala 5mesiacov Hak.a od vtedy sa snažíme o druhé.

horseshoe
23. okt 2012

@brumka mno tak to mi je jasne, ze naklady na domacnost ci uz elektrina alebo voda s rastucim poctom clenov rodiny stupaju - to bude uz len rast 😉 Ale my s muzom sme zase tak trochu eko-orientovani- aj separujeme odpad, takze tie latkovky sa nam zdaju dobre riesenie ako menej zatazovat zivotne prostredie. 😉
Ale ved ja nemam pocit, ze ma na dojcenie a pod. prehovaras, co si 🙂 😉 To skor mam pocit ze zo strany svokrovcov su furt od pociatku tehu nejake tlaky. Napr. este som len bola v prvom trimestri a uz do mna tlacili, ze druhe dieta maximalne 3rocny rozdiel treba a ze do 1 roka musi byt decko odplienkovane a ak bude mat plienky -tak je to hanba rodicov - v prvom rade moja samozrejme 😠 😠 😠 A furt taketo kecy...vrrrrrrrr 😠

ataner81
23. okt 2012

@brumka to sa nejako vymyslí 😀 A aj babičky tu budú aby malé na hodinku-dve postrážili 🙂

zora256
23. okt 2012

@ataner81 Nuž,ty to zvládneš,keďže praxuuješ na cudzích detičkách🙂Veľmi Ti prajem aby Ti to už tentokrát vyšlo a mala si // krásny testík zajtra 😉

brumka
23. okt 2012

@ataner81 tak to mas super mi taku moznost nemamea ni sme nemali :(
vhorseshoe vsimlasom si ze si taka eko 🙂 a tie tlaky okolia poznam mna stale na UM nahovarali ale nedalasom sa 🙂
@zora256 jasom len 6t krvacala potm par dni nic a potom este 2t :( ale keby len spinenie ale potokom :(

horseshoe
23. okt 2012

@ataner81 moja, treba pockat, aby aspon stichy vypadali 😀 😉 Okrem toho to nevies ako sa to ludovo vravi: "Este nie, este nie, az ked bude krštenie" 😀 😀 😀

ataner81
23. okt 2012

@brumka moja mamka ešte pracuje ale mužíčkova sa chystá do dôchodku a ak aj neodíde, tak robí na smeny 🙂
@zora256 ďakujem krásne. Už by sa skutočne mohlo dariť dlhodobým snažilkám, veď to čakanie je už riadny zaberák na psychiku 😠

ataner81
23. okt 2012

@horseshoe po súhlase dokyho sa na to okamžite vrhneme. Dúfam, že to dlho nebude trvať 😀 A krstenie neviem či bude. To budú tlaky od jeho mami lebo nám je to jedno. A ešte bude bitka o to v akej viere bude pokrstené. Ja som evanjelik a polovička katolík 🙂

brumka
23. okt 2012

@ataner81 tak ja mam svokru cez po sr a prist sa jej neda amoja rodina je skodareci a po poslednych skusenostiach viem ze dceru nedam ani na 5 minut varovat

brumka
23. okt 2012

@ataner81 jasom zastanca v ziadnej nech sadieta rozhodne neskor samo, len som bola prevalcovana po 3m :(

horseshoe
23. okt 2012

@ataner81 🙂 ja mam tiez take odvazne plany - ze druhe co najskor 😀 dufam, ze nam to obom vyjde a vytrvame v predsavzatiach 😀 😉 no tak tie tlaky kde bude krstene a aka viera vam veru nezavidim - idealne by bolo prve dieta evanjelik, druhe katolik - alebo opacne - nech je to spravodlive 🙂 😉 Ale to by asi rodina nepredychala 😀

horseshoe
23. okt 2012

@brumka hehe, to by ani u nas nepreslo - ze nech sa dieta rozhodne 😀 svokra by ma za to od jedu asi utukla a do smrti smrtouci by so mnou neprehovorila 😵 😵 😵

brumka
23. okt 2012

@horseshoe al e toto ja nechapem preco nedat dietatu slobodnu volu, ja napriklad chem si zrusit krst a vymazat sa uplne

horseshoe
23. okt 2012

@brumka no lebo spravny katolik vedie svoje deti odmalicka k viere a krst je vstupenka do cirkvy. Dieta ma potom az v dospelosti - ked ma rozum a je uvedomele moznost samo sa rozhodnut, ci vo viere ostane alebo odide. Podobne ako ty - chces vystupit z cirkvy.

brumka
23. okt 2012

babky ja sa odmlcim na dnes, prajem pekny vecer. dako sa nam debata zaujimavo zvrhla...no ale ja nechcem patrit do statistik, ale to je politika. ale proste dieta ma v dospelosti potom problem keby chelo indeprejst. a dufam ze som niikoho neurazila nemala som to v plane ani bysom to nechcela

zora256
23. okt 2012

@horseshoe Ahoj!
Tak to je volovina,vraj 1 ročné odpliebkované☹,kdeže,veď v časopisoch píšu,že len 1 a polročné je schoné udžať stolicu a moč nejakých pár minút,a vtedy sa dá len začať odúčať.Aj ja som ako 18mesačná bola bez plienok a malého len vlete som nechávala v slipkoch a sem-tam dala na ničník hoc bezúspešne zato už 6mesačný sa mi vykakal a vycikal náhodne do nočníka,a až keď bude mať 18mesiacov začnem ho znovu dávať na nočník,a vlete sa budem snažiť úplne odučiť.A čo sa týka látkovania,my mśme aj látkovali ale len s gumovými nohavičkami a so štvorcovími plienkami,keďže na tie 300eurové nemáme financie,ale to ešte neznamená,že mi na životnom prostredí nezáleží,z tejto stránky zas šetrím z vodou.-DA neboj,zato ešte nebudš tá zlá,keď Ti malé nebude bez plienok už ako 1ročné,veď takých maminiek je málo,aj to len tie ktoré robia bez plienkovú metódu.A drobčiatko už kopká?

horseshoe
23. okt 2012

@brumka ale moja, co si - ved vies, ze tieto nase diskusie su uplne nevinne. 😉 😉 😉 hlavne, aby si sa ty neurazila. lebo ja to beriem uplne v pohode tieto nase debaty o krste, cirkvi a pod. Ale ked si nezelas o tom bavit, tak v pohode, kazdy ma nejaky citlivu oblast a ja to plne chapem. paaa a pekny zvysok dna 😉 😉 😉

brumka
23. okt 2012

@horseshoe ja nemam prbolem sa to tom bavit len zase sa boji ze druhastrana komu natom zalezi sa urazi, vies co myslym a odplienkovanie @zora256 mi mame este plienky na noc ale cez den uz nie a bez plienky na den sme sa naucili dakedy od 2rokov, proste dcera nechlea a nadavali mi ze akoto ze bez plienok uz mala byt okolo 9m a ja ze no urcite neznicim jej chrbat a ked vidim zenezadrzi co mam robit, ked mne to nevadi. a k zivotnemu prostrediu jasom tiez eko, ale poizivam chcemiu a take veci, triedim odpad pekne, robim si valastnu struhanku a tak prsote v com sa da 🙂 dobre babky uz idem,elbo musim 2 pracky pradla poslkadat a zajtrama cakaju dalsie 2 :(

zora256
23. okt 2012

@horseshoe Ahoj!
Tak tie plány som mala aj ja,že keď bude mať malý 2roky žeby bolo už druhé na svte,nuž,ak mi príde tento týždeň ms,čo aj cítim,že hej,tak som už premeškala ten mesiac,lebo malý mi má už 15mesiacov,a budúci mesiac ak by sa zadarilo,tak už bude mať malý 25m kedy by sa druhé narodilo,hoc to nie je veľa,ale už to nie je 24m,a ak sa nepodarí,tak ďalší mesiac a ak to pôjde tak ďalej tak už malý bude mať aj 3roky...ale dúfam,že nie,že to príde ešte počas rodičovskej dovolenky,že sa zatiaľ narodí druhé,aby som mohla pokračovať z druhou rd.
A čo sa týka cirkvi,ja som veriaca,a u mňa to nebola nikdy otázka...,ale máme hrozne klebetného farára,nemám ho vláske,nech Pán Boh odpustí,ale stará sa dotoho,do čoho ho nič nie je....proste mi vzal elán chodenia do kostola,tak sa modlím len doma,a verím,včom je logika,a čo súvisí,zo životom a na ostatné kašlem z visoka,farári,menia zákony a rôzne veci z biblie vo svoj prospech už aj tam je Bohužiaľ politika...

ataner81
23. okt 2012

@horseshoe a to nebude jediný problém. Zaujímavé to bude aj s priezviskom. Muž chce aby sa volalo po ňom a ja zase aby malo meno po mne. Kašlať teraz na to, hlavne nech už vidím // na teste 🙂

brumka
23. okt 2012

@ataner81 povedz mu nech s ta zoberie, vsetci budu spokojny 🙂