icon

Máj 2010. Kto vtedy čaká bábo?

michalag
24. aug 2009

Ahojte 🙂 ,
je tu uz niektorá ktorá vie že čaká bábo v máji 2010? Dufam ze sa coskoro tato tema rozrastie 😵 🙂 😵

hladala som ci tu uz nahodou podobna tema nie je, ak ano tak sa vopred ospravedlnujem

aaadus
27. jan 2010

blanka tak to jo, jsem myslela, že sis postavila hlavu 😅
babara nedávala jsem si do toho nic, ono už to citronovou příchuť mělo samo o sobě
mishu ty jedeš jako blesk 😀 já to chci do půl února všechno doobjednat a pak už budu kupovat jenom oblečky 😀 asi mi to nakupování bude chybět. to jste dostaly dobrý dárek takovou knížku. je aspoň pěkná a jsou v ní nějaké užitečné rady?

mishutka
27. jan 2010

aaadus:ještě jsem ji nečetla, ale vypadá že bude užitečná 😔 Co vy děláte na cvičení, cvičíte nebo i se učíte co a jak? My cvičíme pak debata co jíst atd. a příště budem trénovat nějaké dýchání co se týče první doby předporodní. A pak cvičení v bazénu... 8 lekcí- 1700,-

blanka.k
27. jan 2010

Adus - "naštěstí" to lehátko, na kterém jsem se oba shodli fakt neměli, tak sjem nenápadně naznačila, které je druhé v pořadí 😀 On už si vybral svůj kočár a sedačku a auto, tím považuje svoje rozhodování co se týče výbavy za hotové a zbývající "blbosti" nehcává na mě. Aspoň obrázek posttýlky jsem mu strčila před nos, že prostě s rovným vrškem nikde nemají, tak jestli tu, tak jen kývl a bylo. Ještě min.týden dostal za úkol vybrat tu Philips chůvičku, ale ta stačí až v dubnu, aby byla co nejdýl v záruce 😀 Stejně jako monitor dechu.

simi.w
27. jan 2010

Ahoj 🙂
nemáte některá tip na pěkné svatební fotoalbum klasické nejlépe s černými listy ? Už jsem navštívila hodně prodejen a pořád nemůžu žádné sehnat.
Díky

andelka
27. jan 2010

mishut: Něžná náruč rodičů je fajn kniha, taky ji mám 🙂
Jinak my máme cvičení takové, že nejdřív plaveme a cvičíme v bazéně a pak v tělocvičně a během toho nám paní asistentka vykládá o těhu a porodu, minule nám ukazovala jak se správně dýchá, viď Adus? Mně to jednak baví a druhak se začínám nebát porodu, resp. mám k němu pozitivní postoj díky tomu.

babara
27. jan 2010

aha, to ja med vzdy kdyz nas me neco leze, ale je fakt, ze byvam zahlenena 😨 Hlavne, ze ti to chutna, i s tim cukrem. Ja nemam rada kombinace sladkyho a slanyho ci kyselyho.

mishu, a jak dlouho vam jedna lekce trva?

aaadus
27. jan 2010

mishu my máme nejdříve půl hodiny plavání - rozplaveme se, cvičíme ve vodě a nakonec plaveme s pomůckama. pak máme půl hodiny pauzu na usušení a svačinu a pak je hodina cvičení - posilování stehen, zadku, paží, prsou a u některých cviků se učíme dýchat. a když je čas, tak se učíme dýchaní při slabých kontrakcích i těch pravých "ořechových" a taky nám PA říká co a jak u porodu - hlavně zůstat v klidu, protože jak se rozčílíš (třeba na manžela že mu nejde nastarovat auto 😅 ) tak ti stoupne hladina adrenalinu a porod se ti může zastavit. minule třeba i říkala i to, že během porodu můžeš jíst, něco malého sezobnout i když ti to zakážou. protože když máš žízeň a hlad tak si z toho vystesovaná, nedokážeš se uvolnit a je lepší dát si hlt vody nebo coca-coly a je líp
blanka já už ukazuju rovnou věci, které příjdou domů. no ale kdyby viděla jak se včera naparoval s kočárem, furt mi říká fajný je že? 😀 jako kdyby ho vybíral on či co 😀

mishutka
27. jan 2010

Tak chůvičky jsme se zhodli, že zatím nebudem řešit...

Tak já ten monitor mám protože už opravdu počítám se vším 😅
Zítra jdu do poradny tak uvidím co novýho a jestli mě pošlou na cukr 😝

aaadus
27. jan 2010

simi zkus se podívat sem, to mi doporučila blanka
http://www.fandy.cz/scripts/zbozi.php?KID=1165&...[5]=981&volit_pole[13]=all&volit_pole[1]=all&volit_pole[21]=all&volit_pole[29]=all&volit_pole[25]=1085&volit_pole[33]=all&volit_pole[37]=all

mishutka
27. jan 2010

babara.2 hod.

aaadus:když se ti zvedne adrenalin tak je to problém? Co když se těším a beru to trošku jako "adrenalin" 😀
Nám PA taky říká spoustů věcí, třeba že je lepší dobrý nástřih než ho nechtít a prasknout durch 🤐

blanka.k
27. jan 2010

Simi - hihi, nedávno jsem to tu řešily 😀 Já koupila Henzo přes eshop Koeximpo 😉 Akortá už tamnemají takový výběr jak dřív, ale třeba něco vybereš 😉 A pak jště Foto ŠKoda má eshop z větším výběrem.
já mám toto akorát je vínové a obdélník (31x37), s černýma stranama,ale měli různé barvy, je fakt pořádně těžké, ale vydrží dost, a tohle je super cena, já za ně dala 1300 😅
http://www.abcfotopotreby.cz/alba/alba-na-fotor... 😉

aaadus
27. jan 2010

mishu tak nám to s tím adrenalinem říkala už několikrát. jsem to říkala manželovi, že mě během porodu nesmí rozčilovat jinak že neporodím 😀

babara
27. jan 2010

Tak vida, to s tim adrenalinem je pro me nova info.

Nezna naruc rodicu, je to dobry na to, jak manipulovat s mimi aby mu clovek nejak neublizil, a aby mu to bylo prijemny. Ta pani, co to napsala to chodi obcas predvadet do Sama doma.

aaadus
27. jan 2010

babara tu paní jsem myslím v Sama doma jednou viděla. a teď jak se dívám na ten obrázek tak myslím, že i v mojí knížce je s ní pár fotek jak manipulovat s mimi

andelka
27. jan 2010

Něžná náruč je oblíbená kniha mého muže, protože on se hrozně bojí, že nebude umět malého správně uchopit a že mu něco nechtě udělá. Tak to budem brzy trénovat na panence, je k tomu i DVD 🙂

mishut: To se píše skoro všude, že nervozita není dobrá, ani stres a při tom se vyplavuje adrenalin. Proto po odjezdu do porodnice se někdy porod zastaví, protože mamina není v pohodě.

aaadus
27. jan 2010

andelka dobře si to pamatuju s tím adrenalinem, jenom to neumím tak pěkně napsat 😅 no jo, jde vidět, že už 5 měsíců nemusím namáhat mozek 😀

andelka
27. jan 2010

Mně se líbilo, jak nám minule říkala, že místo aby rodička mezi kontrakcemi odpočívala a v klidu dýchala, tak vykřikuje nesmysly typu: chci epidurál, udělejte mi císaře, já umřu a pod. 😅 Takže jsem si zapamatovala hlavně - dýchat dýchat dýchat a být co nejvíc v klidu a pohodě (i když to bolí jak sviňa a vypadá to, že to nikdy neskončí). A nemyslet na sebe ale na mimčo.

aaadus
27. jan 2010

jo no, ty hlášky byly dobré a tipuju, že jich tak 70% mamin při porodu řekne 😀 ju tak trefit u porodu tak jsem nejšťastnější člověk. nevíš, jestli to nějak nejde si ji "zamluvit"?

andelka
27. jan 2010

adus: S pamětí mám taky problém. Jestli nás bude někdy pozdějc (příště nejdu) zkoušet z toho dýchání, tak to bude prča 😀 Ale základy si pamatuju, to s tím adrenalinem zní logicky a neslyšela jsem to prvně.
No, s ní bych rodila třeba hned. Ale jak to je nevím, zamluvit se asi nedá, spíš na ni musíš natrefit. Já jen doufám, že ve FN fakt normálně pracuje a není externí. Protože od jiné maminy jsem slyšela že prý už dlouho se snaží, aby ji přijali na normální pracovní poměr, ale že ji vlastně jen využívají na ty víkendy. A tvrdí jí, že není místo.

aaadus
27. jan 2010

andelka já jdu příště na plavčo i s tatínkem, tak se jí zkusím zeptat. protože jestli není zaměstnanec na plný úvazek, určitě by se jí korunky na víc hodily. teda pokud to jde mít svojí PA a já chci i svojí dr k porodu

simi.w
27. jan 2010

adus, blanka díky, vím, že se to tady nedávno probíralo, ale nějak nestíhám 😉
a co říkáte na tohle, nemáte ho některá ?
http://www.nas-obchudek.cz/detail.php?zbozi=116...
blanka a nemáš odkaz na to album, co máš ty ? to bílé asi nemá černé listy...... 😕

andelka
27. jan 2010

Adus: Určitě se zeptej. Já jsem ji totiž na porodnické klinice nenašla v personálu. Jinak myslím, že když můžeš mít k porodu tatínka, dulu, tak soukromou PA snad taky. Já jsem dřív uvažovala i nad dulou, ale teď nevím, no. Je víc možností. Každopádně kdyby se to dalo a ona by mohla, tak ju beru všema desti. Spolu asi ve stejnou dobu a na stejném místě rodit nebudem, co? 😅 Jinak věřím tomu, jak říkala, že dobrá rodička dokáže dobře porodit všude, bez ohledu na to, v jaké porodnici je a kdo má zrovna službu.

aaadus
27. jan 2010

simi přesně to album mám 😅 ale s bílými listy. mám tam fotky dané v těch fororůžcích, ale protože ty listy jsou hodně tvrdé tak to vůbec nedrží a při každém otočení stránky ta fotka vypadne. teď to na doporučení blanky zkusím nalepit na oboustrannou pásku a to už by mělo držet
andelka co ty víš, třeba se v porodce potkáme 😉

aaadus
27. jan 2010

co budete kupovat svým drahým polovičkám na Valentýna? já to jako každým rokem vidím na dobrou láhev vína

nikkka
27. jan 2010

aaadus ako si spokojna s kocikom?
ja som velmi spokojna, len neviem ako vlozit do vanicky ten biely "navlek" co sa dava po bokoch..lebo mi to trci az von z kocika..v zime to vadit nebude ale cez leto to bude vidiet..

aaadus
27. jan 2010

nikka já jsem spokojená, nemůžu se na něj vynadívat 😵 a ten návlek mám přehlý přes okraj vaničky a esteticky to nijak nevadí

andelka
27. jan 2010

adus: Třeba jo, já bych byla ráda 🙂 Nadstandard stejně nechci, chci být v kontaktu s ostatníma maminama 🙂
My Valentýna neslavíme, slavíme 1. máj, je to naše výročí poloviční (letos 7,5 roku) 🙂

aaadus
27. jan 2010

andelka to já bych zase nadstandart chtěla, kvůli návštěvám. jo to jsem zapoměla napsat, jak jsem teď byla u kamarádky co rodila FN tak říkala, že si mám vzít nějakou starou noční košili, protože když je nával tak ti nedají erár a musíš rodit ve vlastní

simi.w
27. jan 2010

adus, mne to nalepení fotek slíbila fotografka, říkala, že oni to lepí lepidlem, tak to mám bez práce, stačí donést album a ona to udělá

aaadus
27. jan 2010

simi tak to jo. já se s tím pipla a bylo to k ničemu 😝