icon

Májovky 2017

linda4444
19. aug 2016

Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 nemam zapal.. teda o nom aspon neviem:-P

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini no som to napísala v skratke lebo to autoimunitné ochorenie SZ ci ako to je niekedy píšu aj ako zápal SZ tak preto sory :D som si to takto skrátila to som tiež včera keď som lúskala na nete :D

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 U mna bolo podozrenie pred 2 mesiacmo ze mam zvysenu cize mam tych hormonov viac, vyplasena som to konzultovala s mojou endokrinologickou a ona ma upokojila ze je omnoho lepsie ked mas tych hormov viac ze tvoje dietatko si vezme potrebne mnozstvo, ako keby si mala znizenu funkciu a babatku by sa dostavalo tych hormonov menej 🙂

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini to je potom fajn, uvidím či povie aj mne takisto, lebo čo som včera prečítala ma moc nepotešilo :( ale to možno je hlavne u tých čo to majú dlho a skoro celé tehu to neriešia..alebo ktovie ..

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini a nevieš aké si mala hodnoty v čísle?

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 naozaj necitaj taketo clanky, mne to moj priatel zakazal, lebo som sa vyplasila bola som v strese a to vplyva aj na babatinko... Naozaj bud v klude zajtra uz budes vediet na com si 🙂 A ver ze tabletky ti pomozu aby ti ta SZ fungovala tak ako ma.. Neboj sa a daj zajtra vediet ako si dopadla budem verit ze je vsetko ok 🙂

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 taketo 🙂

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini jasné ja som bola pondelok na gynde a tam mi pvoedali že zlé výsledky najprv že mám isť hneď ku endo ale potom gynda že urobia ešte jedny test na akési protilátky či čo nepochopila som to vôbec a že mám zavolať stredu o výsledky a podľa toho že čo kde ďalej ..tak sa hneď objednám a var ma aj skoro na tú endo zoberú lebo dosť pochybujem že sa to ustálilo alebo čo :D a si ma upokojila celkom ďakujem som tu väčšinou malá problém nájsť niekoho z malými číslami väčšinou majú baby zníženú činnossť..keď už budem to mať vybavené budem na kľude a najlepšie po ďalšom vyšetrení ke´d budem vedieť že aj genetika a tak bude ok ..ku gynde mám ísť až vyše mesiaca na konci novembra tak sa načakám ešte :D

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini tak podľa týchto testov teraz už tomz vôbec nerozumiem lebo podľa tohto si vo všetkom v celkom dobrom rozmedzí tak to sú asi tie kontrolné test yna ktorých je všekto ok že? lebo mne vyšlo TSH 0,1

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini už som z toho debil 😀

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 ako tehotna by si mala mat na endo prednost, cize ak ta tam lekar tento tyzden odporuci mali by ta este tento tyzden aj vziat a prehliadnut... Ale naozaj vyvaruj sa stresu a tes sa na babatko, ono bude citit ze si v pohode a bude v pohode a stastne tak isto 🙂

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 ano zabudla som ti napisat ze taketo hodnoty mam ked uzivam tabletky 🙂 lebo mne ked berie krv musim mat tabletku v sebe aby videla a vedela porovnat ze ci mi SZ pracuje spravne ked mam tie lieky. Ak by tam bolo nejake vybocenie by vedela ci mi ma davku znizit ci zvysit

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini aha chápem ďakujem si zlatá..

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini pri prvom som bola taka lážo plážo som si robila srandu ešte aj keď mi odtiekla voda vôbec som sa ničoho nebála aj keď som mala rizikové no po tom čím som prešla teraz pri druhom mám okrem radosti aj trocha strach a tak ale snažím sa stále zamestnávať aj staršia dcéra ma zamestnáva tak na to tak nemyslím :D

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 myslim ze tebe ked nastavia liecbu tiez ti zoberu krv, a porovnaju ti pozru ci mas spravnu liecbu, ako reaguje na to SZ 🙂 Tak to je super ze uz mas dietatko, aspon ta zamestnava 🙂 Aj ja verim ze vsetko bude v poriadku 🙂

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini no to hej to sa tuším potom chodí asi každý mesiac že? na odber či ako to je..no podobne držím palce nech všetko dobre dopadne aj vám..pri prvom to je také iné ako pri druhom aspoň u mňa :D tie pocity a to všetko je také nové

dominini
18. okt 2016

@leenkaa2708 to je indivi kazdy lekar robi tak ako sam uzna za vhodne .. Ano vsetko je take nove krasne pocity 🙂 som velmi stastna 🙂 Dakujem za pekne prijanie aj ja tebe drzim palceky aby si vsetko zvladla a vsetko dopadlo podla tvojich predstav 😉 Hlavne necitaj veci na nete 😄😄 drzte sa prajem vam len to dobre 🙂 prepac uz idem spat som strasne unavena 🙂 papa dobru nocku 💗

leenkaa2708
18. okt 2016

@dominini dobrú jasné vpohode aj ja už pomaly sa odoberiem pa

simkanati
18. okt 2016

@leenkaa2708 s vysledkami si uz bola u otapkovej?

leenkaa2708
18. okt 2016

@simkanati nie nebola moja stará dr mi navrhla že by bolo dobré keď mám zlé výsledky ostať mesiac ešte u nich a urobiť si v 16 tt tie povinné vyšetrenie genetika tam ešte je či čo..a že potom až ten ďalší mesiac prejsť k inej, ž eči som ochotná ešte raz prísť a tak som súhlasila mám ísť 21 novembra..ale k oťapkovej by som šla skôr po lístok lebo da bojím že či ma potom ešte vezme len neviem ako dlho ten lístok platí šla by som eraz na konci mesiaca..nechala ho u starej a pootm by som sa na ten začiatok decembra šupla.. sa mi to skomplikovalo tými zlými výsledkami :( už som ale z toho nervózna lebo už to chcem mať na poriadku ..a tak ďaleko sa mi nechce moc behať tak posledný krát lebo mi je teraz dosť desne keď cestujeme..tebe sa už tiež blíži kontrola tešíš sa že..? 😀

simkanati
18. okt 2016

@leenkaa2708 buducu stredu ma cakaju prve odbery tie v 12tt, tebe ten vysledok vysiel z tohto odberu?
Ja som byvala chudokrvna, takze pravidelne od 17nastich chodim k hematologicke, aj teraz som bola v septembri a povedala ze krv mam dobru teraz, ze mam prist az ked porodim, tak dufam ze pocas tehu mi nebude zelezo chybat.. a s tym listkom chod tam teda v pondelok ked ordinuje a dohodni sa najlepsie s nou podla mna, uvidis co ti povie, ale myslim ze neodmietne 😉

simkanati
18. okt 2016

@leenkaa2708 a sono az 31. Tesim sa.. a dalsi tyzden idem na 3D/4D do Bratislavy, nech babatko riadne pozru este a nech mame aj pekne fotky, lebo potom dalsi ultrazvuk bude az morfologicky v 20tt, tu v ambulancii totiz robia len 3 ultrazvuky ak si teda nevyziadas zakazdym, alebo nie si rizikova.. dufam ze bude vsetko v poriadku ❤

leenkaa2708
18. okt 2016

@simkanati dúfam, lebo ma šľahne, neviem aké testy sa robia na hemoške presne na aké všetky parametre ale mne napr . povedal aže pri preventívnej u obvodnej mi hormóny štítnej žľazy nezisťujú a preto som nevedela a to mi zistili s tých prvých odberov čo som bola minulý pondelok v 10. tt. to ti zistia už aj na začiatku..pozri si či nemáš v tehu knižke zápis TSH..ak si mala už nejaké odbery..no a kvôli tomu mi ešte akési testy chceli spraviť + genetika to bolo tento pondelok..a zajtra mám volať a tam mi povie čo ako ďalej ale predpokladám že určite skončím na endo..a to železo moja ževraj od 11 . tt je pre bábo dôležité tak nejak teraz ho treba papať ja som si dala hore u našich nazbierať čučoriedok jedz cviklu surovú alebo aj zaváranú občas tu sa pekne dá zohnať kvalitné červené vínko ešte som nepila ale idem si kúpiť od suseda občas si dám pár glgov niekoľko krát do týždňa, a ešte mám pár zaručených prírodných receptov ktoré na 100 fungujú ale tie v tehu nejdem robiť..(ak chceš ti napíšem do správy keď si chudokrvná aj mimo tehu) mne to veľmi pomohlo, a takto sa pekne vyhneš umelým doplnkom keď budeš také pravidelne papať ak ti teda nebýva už zle..

leenkaa2708
18. okt 2016

@simkanati jasné držím palce potom pošli foto :D ja tiež pôjdem niekde len musím najprv nejak doriešiť to endo a potom ostatné..a nechcela si ísť bližšie ku Gotschalovej do pezinka?

simkanati
18. okt 2016

No tak ja este knizku nemam, lebo som bola len raz na potvrdenie tehu a vtedy bolo este skoro, ani krv mi nebrali este takze zatial taky udaj nemam.. ale pozriem zajtra v pocitaci mam staru tehu knizku ze ci tu na to testy robili 😉

simkanati
18. okt 2016

@leenkaa2708 vies co idem k MUDr. Krizkovi, ten ma sledoval pri prvej v Ruzinove aj pri porode bol tak chcem ist znovu k nemu, bola som s nim velmi spokojna, rozmyslam ze aj k porodu si ho dohodnem.. uvidim, s otapkovou inak sa poznaju, robia v ruzinovskej porodnici obaja 😊

leenkaa2708
18. okt 2016

@simkanati zalezi kedy to bolo ale podla mna hej ale ak ta neupozornovali na nic tak asi boli ok mne pri prvej tiez nic nevraveli a teraz ten udaj tam mam zapisany a vysvieteny kriklavou fixkou :D a hned mi vravela ze zle vysledky prisla som prva este vravim muzovi nespi hned som nazad a bola som tam dost dlho asi hodinu kym sme sa dovraveli co ako :D ale tak dobre ze este raz na to urobia testy podrobnejsie budem vedet na čom som oni sú tam super fakt sa starajú..no len už ďaleko to mám :( tak potom daj vedieť ako čo ..myslím na Teba pa dobrú noc..

simkanati
18. okt 2016

@leenkaa2708 a pezinok nepoznam, tam vobec nechodim, ani pani doktorku nepoznam, ty mas s nou skusenost?

leenkaa2708
18. okt 2016

@simkanati ahoj nie ale citala som o nej dost je sukromna ma ordinanciu v nejakom dome pri parku ..a ma nobl vybavenie z eto mas blizsie objednas sa atd..a ty ides kam do ba? no a zevraj je celkom fajn ta dr ja som si ju dala ako poslednu monost ak nic nezozeniem len tam sa za tehu plati 300e plus z akartu ked tam mas rocne 100e a to sa mi zatial zdalo moc ked môzem ist aj inde za ultrazvuk asi klasicka cena jak vsade okolo tych 50e bez fotiek asi..

simkanati
18. okt 2016

@leenkaa2708 jasne ozvem sa a tie info o zeleze mi mozes kludne do spravy poslat 😉 .. inak teraz mi ani nekazala brat, lebo som mala dobre vysledky ale tak viem ze v tehu aj babatko odobera tak snad to bude dobre..