Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@simisk ahoooj...myslela som na teba 🙂, ze ako sa mas a vcera som aj trocha smirovala 😀 v termine april, ci tam nepises ako sa vam dari 🙂 , dufam, ze uz je vsetko v poriadku 🙂 ...
ja celkom v pohode, akurat vcera som sa smiala, lebo vcera som mala okruhlych 200 dni do porodu a vcera mi prvykrat od zaciatku tehu bolo nejako divne blbo 😀, ale doma som zistila, ze to iba nizky tlak 😀 a kedze ja sa liecim na vysoky tlak, tak ten nizky bol pre mna trocha zaberak 😀...
bola som pred tyzdnom na kontrole u gynekologa a dalsia kontrla az 24.11. cize o 6 tyzdnov, co ma dost zaskocilo, ale ja sa ako prvorodicka v tom tak nevyznam, len som myslela, ze v 16tt sa maju robit nejake odbery a on ma objednal az ked budem 17tt, tak uvidime... buduci stvrtok (27.10.) na mna prosim mysli, idem na NT, tak mam trocha take obavy, ale verim, ze bude vsetko v poriadku
@kikataldikova myslim ze hej ja som bola teraz pondelok ako 12 tt a idem az o vyse mesiac na 16 tt
@leenkaa2708 som sa upokojila, lebo som sa začala báť, či doktor nejak neviem.. chápete, čo chcem povedať :P
@sylvine dakujem pekne
@kikataldikova jasné človek chce vedet ci je vsetko ok na v knizke sa pise te sa ma chodit kazde tri tt na zaciatku ale mne vravela te raz za mesiac ak nemas pri prehliadke al za ten cas problem ja este idem aj daleko tak mi to tak vyhovuje pri prvom som tak chodila a mala som aj rizikove a v pohode keby nieco tak vies hocikedy zavolat s vyziadat si ultrazvuk alebo ist nan sj inde na sukromnu kliniku ak sa bojis a nechce sa ti cakat drzim palce
@leenkaa2708 ja som ešte ani knižku nedostala :/
@kikataldikova jaj no teraz to beru zvyknu davat az neskor ja som tiez az teraz v 12 tt dostala
@sylvine neboj bude dobre.Ja som na tom NT nebola,lebo v Topolcanoch to nerobia,len Hlohovec a Martin a ked som bola ja este v tom neviem 12-13tt vtedy sa to robi,tak som sa nestihla na to objednat do Martina a to sa objednava aspom mesiac dopredu a to som vtedy este ani nevedela ci srdiecko bije,ani prve geneticke testy.Tak som sa na to este neobjednavala ked som este ani nevedela ze babo vobec funguje.Tak buduci tyzden idem na kontrolu k mojej gynekologicke,na sono,na poradnu,na dalsie geneticke odbery(prve v 12tt dopadli ok).Tak sa modlim aby bolo dobre.A 15.11 ideme do Martina na tie velke sona.Tak dufam ze vsetko bude ok a ja si konecne zacnem doma uzivat tehulkovanie.
No tak baby ja som volala za tie vysledky a povedali mi ze sa to trochu upravilo aj ked to je hranicne a ze nemusim ist na endo len uvazujem ze ten den ci mi to brali a mala som zle vysledky mi bolo dost desne a teraz tam mam ist az o mesiac a nieco tak uvazujem ze ci by to nebolo aj tak dobre skedovat a rozmyslam ci na tu endo predsa len neist teraz uz fakt neviem@dominini
Lebo to ze mi je zle sa opakuje a ak to nude kolisat a nebudem na endo teraz neviem ci je to zle al dobre
@leenkaa2708 Ahoj, krv ti bral kto obvodny ci sestricka u gyn.?
@cukruska1920 v pondelok,nie.Mala som ist na krv dnes ale nakoniec tam nebol,dnes som ju mala dostat,ale tak dufam,ze zajtra ju uz budem mat
@simisk neboj, dobre bude...musi byt 😉...verim tomu, ze to spolocne dotiahneme do uspesneho konca 🙂 ...mne zobrala v 11tt sestricka krv a potom mi davala listok na ten NT do konkretneho centra, ktoremu oni dohadzuju pacientky, tak som jej vravela, ze ja som uz objednana inde, tak nakoniec mi ani neposlala krv na tie testy v 11tt, ze to je velmi drahe a ze tie testy nech mi urobia na tom NT v 13tt, takze take nase "slovenske" zdravotnictvo, co tam po tom, ze to treba, ked to je drahe a nebudu to robit 2krat, hlavne, ze ja cele roky platim zdravotne odvody ☹... a u mna zvlast dolezite su tie testy, kedze ja mam uz ine cislo na krku 🙂 🙂
Baby a ako to je, platí sa za vyšetrenie DS?
@nivea777 nechcem sa velmi miesat do debaty, ale asi @simisk dobre napisala, lebo aj mne brala sestricka odbery na tie testy v 11tt, ale nakoniec ich neposlala, dovod pisem v prispevku pre @simisk... lebo vraj, ze kto robi NT, tak nech si urobi aj odbery, aby si ich vysledky vyhodnotili s vysledkami NT...niektori lekari, ktori robia NT, neberu do uvahy vysledky odberov, ktore ti da urobit gynekolog...aspon tak mi to vysvetlila v centre, kde ja idem na NT
@kikataldikova myslis vysetrenie, kde sa meraju kosticky, sijove prejasnenie, atd.? ak tvoj gynekolog nema na to certifikat, tak ta poslu do ineho centra a zrejme budes platit... ja budem za screening platit 37,- EUR, dostanem fotky a video, je to uz v cene, len si mam doniest novy nepouzity USB kluc
@nivea777 ja s tym tiez nemam ziadne skusenosti, cakam 1. dietatko 🙂.... ale tak mi to bolo vysvetlene a aj ako pisem najprv mi zobrala setricka krv na tie vysetrenia, ale ked sa dozvedela, ze neidem do toho centra, kde oni posielaju na NT, tak mi povedala, ze oni teda uz neposlu tu krv, ze si mam zavolat do centra, kam idem ☹... v centre mi milo setricka vysvetlila, ze oni mi to urobia, aby mali vlastne vysledky a porovnali s vysledkami z NT
@kikataldikova ja mam 31. Po 5 tyzdnoch poradnu tak som trosku nervozna.. ale verim ze vsetko bude v poriadku.. ❤
@dominini oba razy gynda
@leenkaa2708 lebo neviem či môže gyn. požiadať o zistenie hodnôt všetkých 3 hormónov a nie len jedného toho TSH... Ja by som asi skočila k endo s tým že mám jeden hormón na hrane s prosbou nech mi vezmú krv ...
Ahojte,môžu sa v tehotenstve farbiť vlasy alebo nie?
@nivea777 no mne brala krv hned v 5tt,to mi robila hned krvny obraz,rh faktor a este nieco,robila mi tri odbery.V 12tt mi robila odber na Downa,PAP a este nieco zas tri odbery.Moja doky sono nema,to chodim vzdy do nemocnice na sono.To som bola v 10tt.Dalsie kontrolne sono mi robili v 13tt v nemocnici lebo som krvacala.Dalsie sono mam buduci utorok to budem 16tt+1,ale mi doky poveda ze sak sono netreba ze ved mi robili v nemocnici ze to staci.Ale ja pojdem aj na sono rano nech mam dusu na mieste ze drobec je ok a potom pojdem k doky na poradnu a vraj mi bude robit dalsie geneticke odbery.Tie prve v 12tt na Downa dopadli dobre.Tak ja neviem to meranie NT nerobia vsade,to sa robi len tusim v 10 ambulanciach na Slovensku,to musi robit len specializovany odbornik.
@sylvine neviem, myslím Downov syndróm

@lvancova jeej ahooj 🙂 no clovek ma potom aspon taku vacsiu istotu aspon na chvilku 🙂 kedy ides na dalsie?