Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@simkanati ten hlad hej je strasny,vecer o 21 idem do postele s tym ze som plna a o 22:30 uz kufrujem do chladnicky co ma taky strasny hlad zoberie az krce a spat sa neda.ale citim sa casto plna a nafuknuta ty nie?
Baby , do sauny mozem?
😕
@lenicka2609 ale hej aj ma nafukuje aj pocit pnosti potom hladu a tak sa to strieda.. pri posteli mam piskoty a vodu, tak si dam ked sa zobudim nech este vydrzim lenosit 😊
@simkanati ja skusam aj to ovocie davat ale ked to moc nezasiti :D kedy mas poradnu ? ja v utorok 8.11 o 11:45 a to uz aj knizku dostanem tak sa vytesujem D:
Ahojte dievcata, ako sa mate? Ako sa vam dari? 😍
@lenicka2609 men jedine co z ovocia mi teraz chuti su mandarinky, citrony, ale dam si aj ine ale na silu nech mam vitaminy.. 😊 dalsiu poradnu mam az 28.11. Ale buduci tyzden som sa este objednala na 3D v bratislave.. tak som zvedava, pri prvej som na takom niecom nebola 😊
@martinaj ahoj.. my dobre, uz mame za sebou ten prvy screening a sme zdravucky 😊 .. velmi tu nechcem davat fotky lebo z fora sa nedaju potom vymazat 😕 .. tak do skupiny som pridala a lekarka sice nepovedala co to je, chceme prekvapko, ale vidime tam na fotke chlapceka tak uvidime 😉
@martinaj ahooooj,uz som ti chcela pisat,ze ako sa mi mas,ako zvladas?Ja tak ani neviem,vies ako 38-rocna trubka vsetko si pripustam....dnes som volala o vysledky z druhej genetiky,vraj vsetky vysledky su v poriadku len zial zavever screningu pozitivny koli mojmu veku,vraj odporucaju velke sona,pripadne odber vody,pripadne trisomy testy.Tak som si porevala ani neviem preco.
@simisk ahoooj...neplac kvoli veku, ved vies, ze ja mam o troska viac a lekar, ked som sa pytala na tie testy (mna este len cakaju a vysledok bude tiez biedny ☹ ), tak mi vravel, ze nemam stresovat, ze ked su screeningy v poriadku, tak ze zbytocne vysolim 350e za Trisomy... v 20tt ta caka ten dolezity screening a ja verim, ze ten budes mat v poriadku, tak si zatial uzivaj pohodicku a prosim nestresuj 😉... ved ides ku Grochalovi a on urcite potvrdi, ze je vsetko o.k. 🙂...drzim palceky
Ahojte.. dnes mi robili sono bábätko je v poriadku má 5,3cm som 11+4a bábätko zodpovedá 13tt a čo ma potešilo hematon je preč,ale ešte tu musím byť kym neprestanem spinit
@marta1987 tak si skus len dat horucu vodu do hrnca daj ju zvarit a potom tam nalej trosku alpy zakry hlavu osuskou a to dychaj dost to pomah aa myslim ze sa ti neprehreje tak telo ako pri saune co by mohlo skodit babu ..ale to len môj tip, potom mi ešte na nádchu pomáha dýchať tú silnú konskú masť nosom poriadne viac krát za deň..al si robím domáce kvapky s propolisom ale tenneviem aké má účinky na tehu ale podľa mňa v poho..
@simkanati ja som tiez pri prvej nebola na 3D,akurat sme prerabali tak som dala peniazky radsej tam,a ani teraz nepojdem,pockam tych par mesiacov uz aj ked je to dost lakave no 😉 mne dala sestricka taky letacik a ze do 12 tt sa tam objednava ale nevolala som tam....inak tam ti aj pohlavie mozu zistit vsak?
@lenicka2609 ano mohol by mi uz povedat 😊 , no ja idem hlavne kvoli tomu nech mi skontroluje aj tento porodnik babo, chcem si ho zazmluvnit aj pri prvej sa ma ujal tak chcem aby aj on videl male a pojdem aj po 20tt k nemu, to som kupila taky balik 2 ultrazvukov po 13tt a po 20tt..
@simkanati a mozem sa opytat ako funguje toto zazmluvnenie? Kolko to stoji? A to on pride za tebou do nemocky kde budes rodit?
@lenicka2609 sory že odpovedám ja tuším všade okolo 300e a väčšinou to je tak že ty si môžeš vybrať takétho dr ktorý má z tou nemockou zmluvu..
@lenicka2609 no to ty budes musiet ist do nemocnice kde odroduje ten doktor, ten moj napr. V Ruzinove.. plati sa 300Eur a pride ked mu zavolas aj na tie posledne poradne chodis potom priamo k tomu lekarovi.. len si pozri referencie potom, aby si dobre vybrala 😉
@lenicka2609 ja by som chcela prirodzene po sekcii a preto chcem byt viac sledovana aj tento lekar je tomu nakloneny tak by som to chcela aspon skusit 😊 .. viem ze on uz vela takychto pripadov odrodil..
@simkanati aha tak tak to je,,,,fuha ale to dost 300 eur,ale tak mas zase istotu ze ta pozna a aj tvoj priebeh tehu. A pri nom kedze ho mas zazmluvneneho si mozes aj nejake poziadavky povedat? Napr.ze nechces ziadne vyvolacky ani oxitocin a ani nastrih?
@lenicka2609 a ked nahodou lekar nepride ta odrodit tak ti vratia peniaze.. stava sa aj take ze lekar nema sluzbu alebo proste nedvihne mobil,nepride
@nivea777
@leenkaa2708 baby a vy zvazujete zazmluvnenie? Ja nie,ta suma je celkom dost a isto vyuzijem inak,napr.za tu sumu kupim kocik.
@lenicka2609 ano vsetko si naplanujete.. bude ta chodit kontrolavat a tak.. len ja napr. Ani epi nebudem moct mat aby som vsetko citila, teda ci ma jazva neboli a tak.. len daj pozor akeho doktora si zazmluvnis.. lebo vela zien sa aj stazovalo ze sa ani pozriet nesiel, meskal a neviem co vsetko, takze treba dobre vybrat..
@lenicka2609 ja dosť váham, záleží kam pôjdem rodiť..na jednej strane ma to láka lenže počula som už aj také názory a to aj od lekárov iných a sestričiek a aj sa to viackrát stalo, že napr. niektorí dr majú sklon že keď majú službu tak si ťa jednoducho zavolajú a vtedy ti dajú vyvolávačku aby ťa mohli odrodiť ..to neviem ale čo je na to m pravdy, ale toto druhé viem že je tak dosť často - že keď máš dr zazmluvneného tak ostatný doktori neviem či aj sestry to berú tak, že keď máš zmluvu s iným tak sa nestarajú že nech si robí svoju robotu on ale čo keď oni niektorí prídu až na samotný pôrod nie vždy skôr, a sa stalo pár krát že takto mamičku zanedbali ..jedna gynda ktorá zasptupovala tú moju, spomínala že jednej mamičke tak prišiel dr až na pôrod a zistil že dieťa skoro pridusené že ju poctivo nesledovali ..a tak ako tu už aj jedna mamička písala, že keď nemáš zmluvu s nijakým tak sa musia postarať poriadne všetci lebo keby sa ti dačo stalo moli by mať problém aj ked ani vtedy človek nikdy nemá istotu keďže všetci sa kryjú viem o tom svoje ..sesternica si to zažila na vlastnej koži :( Bohužiaľ aj na koži bábätka..takže nevyberieš si ..ja vôbec neviem či áno či nie neviem sa rozhodnúť zle alebo dobre môže byť tak aj onak..človek sa na nič nemôže spoľahnúť už..a už vôbec nie v medicíne a politike :D
@lenicka2609 ja som chcela ale uz nechcem lebo aj tak ma odrodi ten co bude mat sluzbu..nahodou padne sluzba na neho a zbytocne peniaze.. a ked sluzba na neho nepadne tak je mala pravdepodobnost ze pride.. svagrina si zaplatila 350 tusim,volali mu a neprisiel..
@leenkaa2708 ano aj o takych pripadoch som pocula, no pri prvej som si ani ja nezazmluvnila ale teraz chcem hlavne kvoli tomu co som pisala.. a aby mi vyvolal porod to nedovolim, ked to pride vtedy ho zavolam..
No a prve to bola katastrofa, nechceli mi verit ze uz mam kontrakcie a potom 3 lekari sa vo mne hrabali, lebo nevedeli ako je mala otocena 😮 .. vobec sa nezaujmali kym som sa neozvala.. a uz som bola otvorena na 6cm! Takze teraz si radaej zaplatim a budem mat aku-taku istotu.. mozno som len mala smolu na sluzbukonajucich..

@lenicka2609 ja uz tiez lepsie, len ten strasny hlad co na mna vzdy pride je hrozny, aj rano sa budim na to ze som strasne hladna 😀