Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@kikaneu aha tak potom ja mam nieco ine potom..
to bude v septembri deti....aj ja sa zatial opatrne pridavam, zrejme sme den po planovanom konci sveta neplanovane pocali, lekarom to potvrdene nemam chcem ist az neskor, najskor som sa dost cudovala, lebo mi normalne zacal menzes, teda ja mavam pred menzesom nejake to spinenie a nijako som to neriesila az na to ze to po 4 dnoch preslo a ja som bola zmatena, chcela som ist lekarovi, no pre istotu som si spravila test s tym ze bol negativny, vyhodila som ho do kosa, az popoludni sa mi to akosi neznalo a test som z toho kosa vyhrabala, no pekne, cosi tam bolo, test som zopakovala a je tam duch, ale je tam.Takze ak vsetko dobre pojde 19.9.2013 planujem rodit.
@1katkas gratulujem 🙂 aj mne podľa poslednej ms vychádza termín 17.9. 🙂
caute....tak mam to potvrdene od lekara...bolo vidno sice len gestacny vak, ale s tym som ratala....5tt+2....o dva tyzdne si pojdem popocuvat srdiecko
@milagrosss20 no mam taky hnedasty vytok. ale u mna nic nezvycajne, mam problemy s tym krckom dlhodobo. pri dcere som spinila v 5tt par dni, robili mi sono, ale bolo vsetko ok. vobec to neriesim.
baby aj ja sa pridavam..vcera som bola uz u dokiho lebo namiesto mm mi prisliel hnedy vytok , dal mi dufaston a poctivo ho berem-som z toho nevoooooooooooooooozna ale co by som uz nespravila pre mimim 🙂 🙂 🙂 .termin 16,9 pravdepodobne..drzim vsetkym palceky nech sem v sepembry piseme len dojmy z porodu a nasich zdravych deticiek 😅 😅 😅
ja som pred chvilou dosla z roboty a som dobre rozbita. a to najhorsi den ma caka zajtra. musim vylozit dodavku. 😝 tusim sa potom aspon na hodku zavriem do kupelne a hodim si vanu.
inak ma tak napadlo, ze som si to tusim ani lepsie nemohla naplanovat, dcera mi pojde posledny augustovy tyzden uz do skoly, tak to si akurat zacnem cerpat matersku, nemusim si brat kvoli tomu dovolenku 🙂
jeeej, ahojte... len tak pozeram forum a vidim temu septembrovky 2013 a vravim si - to uz??? taka nostalgia na mna prisla, takto pred rokom som mala podobne "problemy" ako vy, som totiz septembrovka 2012 😉 vsetkym vam drzim palce, uzivajte si tehotenstvo aj so vsetkymi radostami a starostami, stoji to za to... a uvidite, ze ani sa nenazdate a budete sa tesit z vasich drobcekov 🙂 mne to vsetko strasne ryyychlo zletelo, zda sa mi to len nedavno, co som si nasla na teste // a pritom vcera bol tomu uz rok a moje "dve ciarky" uz spia v postielke 😀
inak teraz ma napadlo, ze ja som vlastne bola uz septembrovka 😀 2010, mala som termin na 7.9. ale maly sa narodil este v auguste. 😀
Asi zacali chute... Obrovsky puding so slahackou... Odolavala som uz dva dni... Ale to sa neda🙂 mozno to sice nieje fazulkou malou, ale aspon sa mozem vyhovorit🙂 no a??? 😀
@mijadave ahoj🙂 dakujem pozeram, ze budes mat pomocnikov, tesia sa tvoje deticky na surodenca?
@lenusik123 mozno budeme mat naraz🙂 prvy syn sa mi narodil tri dni pred terminom s nim som mala krasny termin 8.8. 2011
@1katkas ano, budem a velmi sa tesia, stale sa ma kazdy den vypytuju, ake je uz asi velke, kedy budu vediet, ci je to dievcatko alebo chlapcek, ci uz mam meno, kedy idem k doktorovi, ze mi uz narastli prsia a aj brusko mam vraj vacsie... 😀 😀 😀 no a nasa slecna sa uz nevie dockat, kedy bude kocikovat 😀
@mijadave a netipuju pohlavie? ci budu mat braceka alebo sestricku? ja som este u doktora nebola, pockam si az ked bude vidiet srdiecko..mojmu 17mesacnemu som povedala tu spinka babo a ukazala na brusko a on cely stastny, ze babo babo 🙂 a ukazal tiez na brusko..teraz ma caka odnaucit ho od kojenia mam z toho trosku strach
@1katkas no netipuju, ale zvlastne je, ze obaja chcu braceka 😉 no uvidime... ja som bola u dr, lebo som potrebovala predpisat duphaston, tak mi spravil aj usg a vzal krv... bol dost milo prekvapeny, lebo sa nam nedarilo uz vyse 3,5 roka... ale dolezite je, ze to teraz vyslo, uz len to dobojovat do konca 😉 to musi byt mile, ked sa tesi take malinke babo 😉 no s kojenim, ja neviem, ci to bude lahke... syna som kojila do 9mesiacov, lebo ma uz mal viacmenej len ako cumel a odstavil sa v pohode, v priebehu 2 dni uz pil z flase... a dcera, tu som kojila 11 miesiacov, odstavila som ju, lebo som isla dokoncit VS... a vyzeralo to, ze tam budem chodit na vikendy prec, no nakoniec som studovala z domu dialkovo, ale uz sa odstavila, u nej to trvalo asi mesiac 😉 tak nech Ti to ide bez problemov... inak moja suseda dojcila dceru skoro az do 7 mesiaca tehotenstva 😉
mne dcera od noveho roka opakuje, ze chce sestricku. a to som este nevedela,ze som tehu. no asi ma to dieta 6ty zmysel 😀 horsie bude, ked jej donesiem z porodnice dalsieho braceka, to uz neviem, ako jej vysvetlim
@ladywitch26 no deti asi maju ten 6. zmysel, lebo mna sa dcera pytala, ci cakame babo, a to som este sama nevedela, a od silvestra kladla tuto otazku aj 5x denne, uz som nevedela ako sa jej vyhovorit... nakoniec sme im to pred 3 dnami povedali... to bolo radosti... 😉
@lienka19881 ,@ivanaliana je fatk, že jsem vstávala v 6 a vypila jsem jen malý čaj, ale nikdy s tím problém nebyl, že by bylo strašně špatně vidět. Dozvím se to až ten př. pátek, porovnají ty testy a Uz . Hrozná doba 😒
@mijadave
@ladywitch26 ja zatial pred detmi tajim. Mam synov, oni asi nie su az tak vsimavi 😀 starsi ma 10 a mladsi 5, bojim sa im to povedat, lebo naposledy sa velmi tesili a potom sme o babo prisli a bolo to tazke im to vysvetlit 😖 ale velmi chcela surodenca - oni by najradsej aj dvojicky 😝
inak baby nikdy predtym som to v tehu nemavala, ale v noci sa zakazdym zobudim a neviem spat, prevalujem sa a prevalujem uz asi tyzden 😒
Zienky, akurat som si precitala zaujimavu studiu, kde sa pise, ze Svetova zdravotnicka organizacia odporuca max.4ultrazvuky za tehotenstvo a neodporuca ultrazvuk do 10tt 😕 ja som sla naposledy k dokymu v 8tt - vsetko bolo ako z knizky, miery, srdiecko a tyzden potom babatko odislo 😒 samozrejme robil aj ultrazvuk.
Kazdej z vas robia pri prvom vysetreni ultrazvuk? Uvazujem, ze ho odmietnem 😔 chytam sa aj slamky, viem 😕
@lavyrle pred mojimi to uz neslo utajit, stale sa vypytovai, akoby to vedeli... a potrat, no svagrina potratila pred vianocami, sme im to vtedy vysvetlovali a teraz na take ani nemyslime, vsetko jednoducho musi byt fajn... a k tomu usg... pozri studie su rozne, vo vsetkom, raz je to ok, potom napisu, ze to skodi, potom ze sa mylili... nemyslim si, ze usg moze sposobit potrat... ja som potratila aj bez usg a s usg som aj donosila... 😉 takze tazko povedat, ale chapem, ze topiaci sa slamky chyta... ale neboj, ja som bola v 4+5tt na usg a buduci stvrtok idem zas... 😉 a ja zas som rada, ked mi ho spravi a vidim, ze babo je ok, som potom kludnejsia... nestresujem 😉
@lavyrle ved decka tiez este nevedia, teda nevravela som im to vobec, len dcera mi stale chodi po dome od tej noci, co sa nam zadarilo, ze je smutnucka, lebo nema sestricku 😀
inak k tomu ultrazvuku, ja budem mat prvy az po 12tt a druhy ako viacrodicka ani nemusim mat. iba ak sa im cosi nebude zdat alebo ak nebudu vediet presne urcit polohu placenty, tak okolo 30tt mi spravia dalsi. pri prvom som mala 3 a pri druhom tiez, ale to som sla extra na 3D, lebo sme chceli vediet,co to je. tu vlastne ani nevysetruju zospodu vobec. ze naco pokusat, zbytocne sa riskuje zavedenie infekcie. ak je vsetko v poriadku, tak nic nerobia. a mne to maximalne vyhovuje 😀 oni su tie porodne asistentky dost sikovne a vedia aj prehmatom cez brucho urcit, ako velke je babo, ci uz je otocene, atd.

ahojte baby🙂 tak pridavam sa k vam.. dnes som si nasla dve II termin by mal byt 17.9. ..dufam, ze sem zapadnem 🙂 toto uz bude moje druhe tehotenstvo mam uz 17mesacneho synceka