icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

ladywitch26
13. jan 2013

@andy03 co tak sledujem, tak slovenska materska, resp. rodicovska dovolenka je extrem na svete. vsade inde je len par mesiacov. ale zasa mam tu moznost na skrateny uvazok, takze to nie je take hrozne. robim 21hodin do tyzdna, z toho tretinu hodin mi zaberie sobota, kedy je zasa doma muz, takze sa da. a vacsina mojich kolegyn, co maju deti, tiez robia tak. bud chodia len po veceroch, alebo len 3 dni do tyzdna. super system. aj cosi zarobis, aj si oddychnes od deti a zasa to neni tak vela, aby ti toho vela uslo pri detoch. napr. mne decka stale spavaju poobede, maly niekedy aj 3-4hodky potiahne, takze ked robim 6hodin poobede, chybam mu vlastne len 3 hodky za ten den 😉

ani473
13. jan 2013

ahojte babenky ja som tu nova 🙂 chcem sa poradit dneska mam 34 DC vcera som si robila testik cez den bol neagtivny :(
mesiaciky mi meskaju aj inokedy lekar mi dal duphaston ale posledni mesiac som vinechala 😖 takze teraz som zmetena lebo 10 .1 mi mali dojst nedosli ale stale mam take pociti vcera ma boleli prsia a hlavne okolo bradaviek spravili sa mi take virazne modre zilky celi tizden ma palila zaha a v podbrusku ma obcas zaboli take ine ako na mrchu take pichave obcas a dneska som si merala bazalku som mala 36.8 prvikrat som si to merala porate mi proosim uz som stooh nanervy 😢 o dalsie babetko sa snazim uz pol roka :(
lekar mi vravel ze som dost pribrala pri prvom tehu ze asi to neide kvoli tomu ale moja kasmoska je terza tehotna a ma minimlanw 115kg takez netusim co sa uz deje dakujem vam za pomoc 🙂

andy03
13. jan 2013

@ladywitch26 ked som robila au-pair v uk tak som si to tam vsimla..ze tam nemas problem zohnat robotu na polovicny prac. pomer a pritom sa v pohode postaras aj o deti aj o vsetko a manzel tolko zarabal ze dokazal utiahnut vsetky polozky v domacnosti..
ale na svk sama viem ze aj ked ku nam brali do roboty ludi tak mamicky su znevyhodnene o doooooooost..ked sa rohodovali tak mamicka mala vzdy minus..
tak to mas super robotku..aj dobre poriesene ze ti moc toho neujde 😀 😀 😀

renitri
13. jan 2013

@1katkas este som nerobila :( ale spravim si. No hej aj ja som so zaciatku mala problem s odberom krvi ale musela som si zvyknut kedze bez toho to neslo. Praveze teraz som este nekukala vybavicku ale predtym som zvykla. Kocik mam nejake tipy ale mozno budeme mat od rodiny pouzity. Uvidime. Budeme setrit kde sa da lebo tie ceny su neskutocne.

ladywitch26
13. jan 2013

@ani473 ak si si robila test cez den, nemuselo tam byt dost hcg hormonu, aby to test zaregistroval. skus z ranneho mocu. inak ja som si robila test cez den a bol negativny a o dva dni nato z ranneho mocu a uz tam bola riadna palicka, ziadny duch. 😉 btw, mam kamosku, ktorej az do 3.mesiaca vsetky testy vychadzali negativne a ma 3 rocneho syna teraz 😀

ani473
13. jan 2013

ladywitch26
no ved to ze cezden a este ktomu som si kupovala ten najlasnejsi test nakolko predchadzajuce mesiace som dost minula na testi takze negativne
dufam ze zajtra rano ked si spravim testik bude pozitivni aspon ked tam zbadam niaku druhu slabucku ciarku uz by som bola rada ako blcha 😀 tie prsia ma vcera boleli dost a dneska uz skoro vobec 😲 iba tie uzliky su take tvrdsie hlavne ked si ich postlacam a tie pociti v podbrusku take divnee celee obcas popicha obcas poboli na mrchu tak jemnucko inokedy nic :O asi my neostava ine len cakat vcera som mala taky naval teploty a halva ma stale boli 🤐 no som zvedava dakuje za odpoved 🙂

ladywitch26
13. jan 2013

@andy03 no ja som bola tiez kedysi v uk ako aupair, ale tam rodicia pracovali na full time od nevidim do nevidim. keby som bola nejaka ucitelka, alebo lekarka, tak by mi nikto nedal part time, ale robim v obchode, takze tam vacsina z nas je len na par hodin do tyzdna. a sefovi to tiez vyhovuje viac, a je uplne pohodak, sama som si urcila, kolko chcem robit a hodiny sme spravili kompromis, aby to aj jemu aj mne vyhovovalo.

@renitri to mas pravdu s tymi cenami, ja sa divim, ze pri tych platoch a cenach za detsku vybavu sa este stale tolko deti rodi na svk 😕

renitri
13. jan 2013

@ladywitch26 no veru. Je to smutne. Ale co uz. Nejak prezijeme ne ? ;)

ladywitch26
13. jan 2013

@ani473 mna nikdy ani prsia neboleli na zaciatku tehu, ani zle mi nebolo, teda az do 11tt, to si potom zaludok vynahradil. u mna jediny priznak zlepseny cuch. ale fakt si niekedy pripadam ako ten potkan z rozpravky rattatoulle. boli sme v kine minuly tyzden a pred nas si sadla jedna zenska, ja hned vravim muzovi, ze je strasne navonana, ze mi az smrdi a muz nechapavo pozeral na mna, ze on nic neciti. no a rano som prisla do prace a uz od dveri som citila, co piekli v peci na opacnom konci haly. tak si vravim,ze rano robim dalsi test, lebo ten pred kinom mi vysiel sice negativne, ale priznaky hovorili jasne 😀

lenusik123
13. jan 2013

@andy03 hej, beriem na to lieky, už doživotne budem a teraz počas tehu mi budú asi zvyšovať dávky, aby všetko bolo ok 🙂 no ja z našej rodiny idem mať prvá bábätko a to ani zďaleka nie som najstaršia 😀

lavyrle
13. jan 2013

dievcata, viem, ze som hrozne otravna, ale dost stresujem - tie co ste potratili - prosim vas - dal vam vsetkym lekar duphaston a hned? Alebo v kolkom tyzdni presne????

piacere
13. jan 2013

@lavyrle moje prvé tehotenstvo skončilo mikropotratom v 6tt, pri druhom mi lekárka nasadila duphaston a utrogestan od 4tt (áno, už v 4tt som bola na gynde 🙂 lebo som to mala nariadené, že ak otehotniem, mám prísť hneď, ako si nájdem dve čiarky na teste)... a brala som ich do 12tt. Teraz som dostala duphaston až keď som začala špiniť (zmenila som lekára), ale uvažujem o jeho vysadení a nechám si len ascorutin, pretože z duphastonu je mi na umretie. Nestresuj sa zbytočne 🙂 duphaston nie je zázrak 😉

ani473
13. jan 2013

noo dneska som si robila dalsi test ale negativne asi lebo ta druha ciarka je tam skoro ani neni vobec s volnim okom neni vidno ani manzel nevidel ale ekd dam pod svetlo a kukam naten test proste to tam robim a robila som ho teraz podvecer tak neviem ja uz len dufam 🙂 🙂 😀

lavyrle
13. jan 2013

@piacere ja viem, ze stresujem ako truba 😔 ale vsade citam, ze baby jedia duphaston pomaly uz pred otehotnenim...ale ak som to spravne pochopila tak duphasto nahradza chybajuci progesteron...avsak vzhladom k tomu, ze mam vzdy presny cyklus a 5x som otehotnela na prvykrat asi s tym nemam problem a mozno preto mi to lekar nechce dat. No problem je, ze on tu teraz nie je a nemam sa s kym poradit. Ale na poslednom vysetreni sme bavili co bude dalej a kazal mi prist az ked otehotniem, ale duphaston nespominal. No idem zajtra rano na krv a dam si vziat aj na vys.prosgesteronu - aspon budem vediet a vysledky rovno zanesiem na gyndu, ked tam pojdem 😕 diky za odpoved. Je to taky blby pocit, ze clovek ani nevie sa dnu deje

ladywitch26
13. jan 2013

@ani473 vsak ale si sprav rano, to ma byt prvy ranny moc, v nom je najviac koncentrovany hcg, pocas dna ti nemusi byt vidno vobec nic. zbytocne si minas peniaze na testy takto zavcasu 😉

ani473
13. jan 2013

no sak kupila somsi viacej tich testou som si kupila aj bebyplan tak dufam ze som tehotna ale tak keby nahodou nie ( co mam take tusaky ) :( tak ten babyplan mi hadam pomoze 😨 🙂

1katkas
13. jan 2013

@renitri to mas pravdu ceny kocikov su niekedy fakt prehnane.. co sa paci mne tak ten stoji 200eur bez autosedacky co je vynikajuca cena🙂 a detske oblecenie sa mi paci v tescu, este ked chytim zlavu tak som rada 😀

ladywitch26
13. jan 2013

@1katkas kamoska na svk je teraz tehu a pozerala minule kocik za 900e, ze sa jej paci...vsak za tu sumu by uz musel sam aj prebalovat a krmit to dieta 😀 ja som kupila v povianocnom vypredaji, mali za 250e aj s vajickom do auta a potom este predavacka prisla, ze uz nemaju k nemu krabicu, tak mi daju este 10% zlavu nan. no neber 😀 a taky paradny, nezmar kocik, teraz v nom nosim syna, ten ma 14kil a na zadnej tycke stava dcera, ked sa jej nechce slapat a ta ma uz dobre cez 20kil. vozia sa tak uz vyse roka a kolieska vobec nie su vykyvane. skoro ako novy je, akurat farba vybledla zo slnka. a ani nahodou nejdem novy kupovat, este aj tretie vynosi. ten za 900e by som mohla uz asi vyhodit

@ani473 co je to babyplan?

dzudzu1839
13. jan 2013

babule nazačiatku mi silneli testy, ale o 10-13 teda do dnes nie je na intenzite druhej čiarky nič vidieť...stále je rovnaká....myslíte že to je ok??????????????dnes som už 37 DC a stále nie je druhá čiarka silnejšia ako prvá kontrolná...hm???

mirrasek
13. jan 2013

@ladywitch26 akej znacky je ten tv
oj nesmrtelny kocik? 😉

ladywitch26
13. jan 2013

@mirrasek mothercare atlan. ale neviem,ci sa este vyraba, to bol rok 2008. a na svk vsetky mamicky chcu s vanickou, mne tu bola na dve veci, kedze tu taka velka zima nie je. je to skor ako sportiak ale plus vajicko k nemu.

ladywitch26
13. jan 2013

tu si ho niekto vydrazil komplet za 12 libier 😀
http://www.ebay.co.uk/itm/Mothercare-Atlan-Trav...

mijadave
13. jan 2013

@dzudzu1839 moja, ani ja ju nemam silnejsiu 😉 hlavne nestresuj a prestan testovat 😉 vsetko je ok, vytesuj sa a ked, tak zajdi k dr, nech Ti vezme krv a podla hodnoty Ti povie, ci je vsetko ok alebo Ti spravi usg a uvidis, ze je vsetko tak ako ma 😉 treba sa hlavne ukludnit a tesiiiiiiiit 😉

lenusik123
13. jan 2013

@1katkas mne sa hrozne páči inglesina vittoria nappa ešte z čias, keď som robila predavačku v detskom obchode... vtedy som si povedala, že ak raz budem tehotná, tak ten kočík budem mať 🙂 nemá chybu a keď som si ho na vlastnej koži vyskúšala, tak som si ho totálne zamilovala... to je jediná vec, ktorú si ozaj plánujem splniť i keď nový stojí cez 500 €... snáď ho do septembra bude niekto predávať cez bazár 😀 😀 😀

dzudzu1839
13. jan 2013

@mijadave dakujem ukludnila si ma. som sa fakt začala obávať, ked všade vidím ako majú tehulky druhú čiarku silnejšiu a ja furt nič...a ešte na nu musím aj čakať že sa nezobrazí po pár sekundách🙂)))a na sone v piatok nebolo ešte nič vidieť a to posledná MS bola 7 decembra...ach jaj on mi kázal prísť až o dva tt....ale asi to nezvládnem🙂🙂

lenusik123
13. jan 2013

@dzudzu1839 ani mne ešte nezosilnela na takú farbu ako kontrolná.. tiež som z toho nervózna, ale tak snáď je všetko v najlepšom poriadku 🙂

dzudzu1839
13. jan 2013

@lenusik123 verím aj ja že je všetko ok.....len ten blbý vnútorný pocit :( pri prvej mi bolo snád všetko ..všetko ma bolelo....vracala som ...všetko mi vadilo.....no skrátka mi bolo všetko čo sa dá....a teraz nič absolúbne nič nič nič...už ma aj podbruško prestalo bolieť. ty sa ako cítiš,??s akými testami testuješ???ja som začala s woman secret potom ten rapit...chcela som mamatest ale nedostala som ho v lekárni...nikde ho tuším nemajú porazí ma🙂

mijadave
13. jan 2013

@dzudzu1839
@lenusik123 dievcata, ono to mozno zalezi aj od testu... dolezite je, ze tam // su a ze Vam nezoslabli 😉 ja som ma poslednu ms 25.11.2012 a aha, tiez nemam rovnake ciarky na teste 😉 a na usg som bola pred vyse tyzdnom a b tam len gestacny vak, tiez mi povedal, prist o 2 tyzdne a zdalo sa mi to ako vecnost... idem teraz vo stvrtok, tak snad uz uvidime fazulku 😉 nebojte, netreba stresovat, to babu nerobi dobre... viem, ze sa to lahko povie... tiez mam trosku obavy, ved je to moje 6.tehu... ale vsetko bude ok a my v septembri budeme drzat v naruci nase vytuzene babatka 😉

mijadave
13. jan 2013

@dzudzu1839 inak ja som mala rapiclear a jeden clearblue.... tiez u nas mamatest nemaju.... ☹

lenusik123
13. jan 2013

@dzudzu1839 najprv som testovala mamatestami... mala som ešte zvyšné dva z predminulého roka... a minulý týždeň som si kúpila tiež ten rapiclear a zdalo sa mi, že trošku stmavla, ale stále nie je taká silná ako kontrolná... už to vidím, že tento týždeň zase nabehnem do lekárne a nejaký si kúpim 😀 je to hrozné, keď si človek nevidí do bruška, či je všetko v poriadku 🙂 mne tiež nič nie je, akurát občas ma zabolí v podbrušku, ale to je tiež tak raz za pár dní...