icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

milagrosss20
15. jan 2013

@andy03 ja som na rizikovom...ja uz som dlho pn koli tomu ze sme chcely dieta...najprv som zacala s chrbticou marodovat lebo uz som nevladala robit a ta som sla na laparku tak od vtedy som na gyne...a ty?a nic neboj vsetko bude dobre,,,ja som vzdy myslela ze a zacala som krvacat a teraz uz vidim ze bubu rastie tak vsetko je v poriadku...

piacere
15. jan 2013

ďakujem dievčatá, zatiaľ som skončila na č. 3 😔 😖

milagrosss20
15. jan 2013

@lavyrle ja som prve hcg mala 372 a teraz 8300 a nieco....a uz bolo vidiet bubu..

lavyrle
15. jan 2013

@milagrosss20 ked je hcg nad 1000 tak uz vidiet nieco na sone 🙂 auz som zistila aj ten progesteron. Pri zdravom tehu by mal byt nad 63nmol/ml 🙂 ja mam 80 aj nieco. To znamena, ze ja ozaj nemusim duphaston - to je vlastne nahrada chybajuceho progesteronu

milagrosss20
15. jan 2013

@lavyrle no ja dupaston beriem tak ci tak...je to na udrzanie plodu..cize to ti neublizi vobec...

piacere
15. jan 2013

baby, duphaston neublíži, samozrejme, ale nie je to ani zázrak.... Mne predpísali na pohotovosti duphaston, kvôli tomu špineniu, ale neberiem ho, lebo s ním by som už načisto umrela.... Akurát som si zvýšila dávku ascorutinu z 1-1-1 na 2-1-2 a nešpiním 😉

lavyrle
15. jan 2013

@milagrosss20 su to umele hormony, takze ak ich netreba brat je to zbytocne

milagrosss20
15. jan 2013

@lavyrle tak ja ich mam este zvysene aby sa plod donosil pekne ako ma ale ak nepotrebujes tak neber...

lavyrle
15. jan 2013

@piacere ja som dokonca citala ohladne duphastonu aj ine veci, ale tak nebudeme to tu riesit - nie sme lekarky 🙂 lekari urcite vedia co robia. Dava sa vtedy, ked zena spini alebo krvaca a ked ma nizsiu hladinu progesteronu, lebo vtedy sa vlastne nevytvaraju optimalne podmienky pre uhniezdenie a vyvoj plodu a tak sa ten progesteron dodava umelo duphastonom. Avsak aj privela hormonu moze skodit, ale to uz koriguje lekar podla hodnot z krvi

ani473
15. jan 2013

@marse dakujem ti . som stoho smutna :( lebo uz polroka sa snazime :( a teraz mi mesakali 4 dni tak neviem ako bude mat plodne dni :(
dufam ten CALIBRUM BABYPLAN mi pomoze a konecne sa nam pdoari ten nas druhi uzlicek stastia

ani473
15. jan 2013

@milagrosss20 je to urcene pred planovannim tehotenstvom su to vitamini ktore by mali pomoct otehotniet ale mozu to brat zeny aj v prvom trimiestry

piacere
15. jan 2013

@lavyrle no a hlavne je dobrý vtedy, ak je krvácanie/špinenie skutočne z nedostatku progesteronu... ale ako napr. ja mám ranku na krčku maternice, ktorá môže krvácať, tak načo mi ho? Je mi z neho šialene zle....

milagrosss20
15. jan 2013

@ani473 drzim palce aby si mala // ciarocky co najskor 🙂

lavyrle
15. jan 2013

@piacere no presne, tebe je zbytocny, ale ten kto krvaca - ten potrebuje zvysit sliznicu maternice, aby si tam babatko dobre buvinkalo a rastlo a tomu velmi pomoze ten duphaston 🙂 tak snad vsetky nase babatka maju co potrebuju

ladywitch26
15. jan 2013

@piacere sucitim s tebou...mna toto caka tak o mesiac a pol, no si to teda uzijem s dvoma dalsimi deckami 😝

ladywitch26
15. jan 2013

inak ked si dam do vyhladavaca ten ascorutin, co tu niektore beriete, tak je tam napisane, ze jeho podavanie pre tehotne a dojciace je vyslovene zakazane. duphaston sa tiez napr. v uk uz par rokov predpisuje len veeelmi zriedka..tak potom clovek uz fakt nevie, co tym doktorom ma verit. 😠

piacere
15. jan 2013

@ladywitch26 ascorutin je vitamín C 🙂

Takmer na všetkých liekoch máš napísané, že sa v tehu nesmú.... farmaceutické firmy si takto kryjú zadky... resp. neplatia za povolenia napísať to do letáku, že sa v tehu smú.... to isté máš s liekmi, probiotikami, vitamínmi pre deti... mnohé môžu brať už aj 1,5 ročné deti, pritom na letáku je stále "od 3 rokov"... 😉

ladywitch26
15. jan 2013

@piacere ano, vitamin C plus rutin. vacsina liekov ma formulu neodporuca sa alebo nevhodne pre tehotne, prip. ak ste tehotna, poradte sa s lekarom. tu je vyslovene napisane "zakazane"

galaxy
15. jan 2013

BAby tie čo ste špinili a máte duphaston -máte PN?

lavyrle
15. jan 2013

@ladywitch26 no vsak aj ja som kadeco precitala, ale radsej o tom ani nepisme, nech niekoho nevystrasime. Hadam vedia co robia ti lekari 😒 ono pri kazdom lieku lekar zvazi vedlajsie ucinky (ktore kazdy liek ma) verzus pozitivne ucinky. A podla toho sa rozhodne. No ja mam dojem, ze niektore lieky davaju akoby preventivne co je vlastne blbost

piacere
15. jan 2013

@ladywitch26 ak žena špiní a pošlú ju do nemocnica na hospitalizáciu, tak ju dopujú magnéziom, duphastonom a ascorutinom 🙂 Detto pri nevoľnostiach pichajú priamo do žili torecan, pritom má v letáku niečo podobné 🙂

renitri
15. jan 2013

@ladywitch26 aha.. no tak aj ja som mavala pekny hlien, ale nie vzdy pocas ovu..a aj bolesti..no niekedy sa stalo, ze som to nejak nezaregistrovala... Ja radsej cakat nebudem, kedze som mala nejake zdravotne problemy v minulosti...radsej pojdem skor ako neskoro... hehe, no hej, septembrove deti su deti pocate v obdobi mikulasa, vianoc a noveho roka... 🙂
@lavyrle ahoj..mate aj nejaku sukromnu temicku? mozem sa pridat ?

lavyrle
15. jan 2013

@renitri ahoj moja, no mame, ale nie sme tam tehulky. Teda sme tam aj tehulky, aj snazilky, debatujeme uz velmi dlho a na zaciatku sme sa dohodli, ze nikoho noveho nebudeme prijimat, pretoze sme si tam dali foto a rozne velmi sukromne veci. Ale snad sa aj septembrovky casom zmenia na sukromku, lebo ono je to fakt ine pisat takto a pisat sukromne

ladywitch26
15. jan 2013

@piacere mozno sa to neodporuca kvoli tomu, ze rutin riedi krv. co v pripade ak praskne cieva, nemusi byt zrovna moc dobre pre tehulu. neviem, ja uz doktorom neverim nic. malemu stale davali inhalator, ze ma astmu. sla som k inej odbornicke, ktora sice nema mudr. titul, "len" rndr. ale presne mi povedala, co ma syn za problem. odkedy sa riadim jej radami, zredukovali sme pocet davok antibiotik za pol roka zo 7 na 1. teraz sa doktorka so mnou pomaly ani nebavi, lebo som maleho odmietla dat zaockovat na MMR. a to este len bude skakat, ked toto tretie odmietnem dat zaockovat uplne 😀

lavyrle
15. jan 2013

@ladywitch26 absolutny suhlas 😉 inak to ockovanie aj u nas bude obrovska dilema 😕

renitri
15. jan 2013

@1katkas no veru, dala som fotku 🙂 inak odkial si? ja som priamo z NZ.. a ku komu chodis teraz a ku komu chces prejst ?
@annalyse ahoj.. aj ja cakam prve, ku gyn idem zajtra prvykrat 🙂

ladywitch26
15. jan 2013

@renitri tu beru tehu doktori tak "prirodne", ze do 12tt vobec nerobia usg. ani ziadne duphastony nedavaju, proste to beru tak, ze ak je to zdravy plod, tak prezije, ak nie, tak je aj ten duphaston zbytocny. je ine, ak napr. zena uz 3x potrati, vtedy uz vedia, ze tam bude nejaky problem a uz to riesia. ale aby prvorodicke, ktora trosku pospini, a predtym nemala MA dali hned duphaston, tak to uz je podla mna len cisty farmabiznis. 😠 dokonca sa mi paci, ze som pocas tehu mala tusim len 1x prehliadku zospodu. to mi vtedy v 34tt kontrolovala, ci sa mi nahodou uz nepovoluje krcok.

piacere
15. jan 2013

@ladywitch26 😉 už sa "teším", ako budem odmietať očkovanie tohto druhého bobášika 🙂

ladywitch26
15. jan 2013

@lavyrle tu je nastastie ockovanie dobrovolne, ale ludia su tak zmagoreni, ze ked zacala pred par rokmi panika okolo prasacej chripky a v skolach ockovali deti a ja som pred kolegynami povedala,ze v zivote by som to svinstvo nedala svojmu dietatu pichnut, tak na mna kukali, ako keby som nebola normalna. aj teraz v skole ma presviedcali, ze nutit ma sice nemozu, ale mam ho dat radsej zaockovat, lebo bude hrozbou pre ostatne deti... 😕 chyba mi v tom logika, kedze bude jediny nezaockovany v celej skole. a do skolky u nas mi ho ani nezoberu. proste nezaockovany, tak ho nechcu.

renitri
15. jan 2013

@lavyrle aha.. oki.. tak spravme sukromku s temou septembrovky 2013...co vy na to baby?
@ladywitch26 aha..hej, je to dobre, ze to beru nie ako chorobu ale takto fajne...ja som onko pacient, tak zato radsej skor...