icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

maminab
20. nov 2013

@marseillka to vám gratulujem 🙂 O chvíľu budete papať len MM 🙂 Už máte 3 mesiace? my očkujeme len povinné 😉 Takže ste to zvládli aj bez horúčok? to je paráda 😉 🙂 😉

marseillka
21. nov 2013

@maminab dakujeme, no snad to tak raz bude 🙂 kazdym dnom je to lepsie, aj ked odstrekovanie mi uz lezie krkom 🙂 ale hlavne je, ze mala ma moje mliecko🙂 nie my mame teraz len 2 mesiace. 23ho. raz dame ten rotavir-to je na dva krat...a jedno to povinne v 3 mesiaci a finito. Sme sa rozhodli. Tak horucku sme zatial nemali, len to troska opuchlo, ale fakt len malinko, a uz je to lepsie, inac nam zatial nic neni. Lekar nam dal kvapky paracetamolove, keby boli horucky abo bolesti. Snad ich nebudeme musiet pouzit 🙂 Vy ste uz po?

kiki75
21. nov 2013

@maminab ja som pila tiez vineu, ale su tam bublinky, nevadi to malej?co este pomaha?mam pocit ze aj ja zacinam mat menej mlieka.... ☹

maminab
21. nov 2013

@marseillka my ideme na očkovanie až 17.12...... 🙂 Snád budeme tiež bez horúčky 🙂

marseillka
21. nov 2013

@maminab no my mame v ten den tiez ako aj vy 🙂

jenny316
21. nov 2013

baby ja idem na ockovanie az ked maly bude mat 17 tyzdnov,,,co tak citam tak sa chodi v 3-och mesiacoch,myslite ze je to ok??

marseillka
21. nov 2013

@jenny316 no podla toho co idete ockovat, myslim, ze to v troch mesiacoch je to povinne, co sa asi robi takmer vsade. resp. v knizke co nam dali v porodnici kde je kazdy zaznam o malinkej aj pediater tam pise atd su tam aj vypisane ockovania co sa kedy robi, je tam 3-4 mesiac na to povinne. Asi naj bude sa opytat svojho pediatra, urcite vysvetli.

nika1985
22. nov 2013

@kiki75 nebude to hnevanie aj tym ze sa jej mliecko vracia hore kedze ma reflux nasa starsia ho mala tiez strasne dlho dokonca ked pije tekutiny vlahu ma ho este aj teraz ale uz ho vieme ukorikovat. Ja na kojenie s nou spominam strasne zle stale sa vrtela,plakala ale pritom prso chcela casom som prisla nato ze je to tym ze sa jej vracia hore kojila som ju zo sikma aby mala hlavicku co najvyssie a potom to trosku preslo. Drzim palce

nika1985
22. nov 2013

@marseillka aj my ideme davat rotavirus ale inak nic navyse

kiki75
22. nov 2013

@nika1985 moze byt .... to iste robi aj moja ☹ a dnes rano navyse vracala prudom, prvy krat, doteraz len tak obcas vzvrackala mlieko, ale dnes prudom 3x za sebou, strasne som sa zlakla. ale treba dodat ze po kojeni som ju prebalobvala......cely den ju sledujem, ci nema aj nejake ine priznaky, ale nema ani teplotu ani nejaku inu stolicu, aj sa usmieva tak dufam,z e to bude len tym refluxom. len nechapem preco s tym zacala teraz ked uz ma 12 tyzdnov, uz by sa to postuopne malo zlepsovat, nie zhorsovat..... 😢

nika1985
22. nov 2013

@kiki75 tak ono aj zalezi aky silny ma ten reflux nasej sa to tiez zacalo prejavovat viac az potom ked sa napr. hrala v hrazdicke a tak vsade sme mali plienky lebo nasa dokyna nas poslala na gastro az na nase vyziadanie v pol roku ked uz deti nemaju mat ziaden resp. maju mat uz uzatvorenu tu klapku no nasej sa za 10min. vratilo mlieko 4x co je viac ako mierny reflux takze keby ideme asi skor tak by mala v papieroch silny a dostali by sme na to lieky. Ty nemas nic nato? mozno by jej bolo lepsie nasa bola preto aj dost placliva stale ked som sa nad nu nahla citila som kysele doktorka mi stale tvrdila ze je to preto ze ju prekrmujem a preto grcka teraz by som sa uz odbit nenechala mozno by sme dopadli zo vsetkym inak ale tak najhorsie uz mame hadam s tymto za sebou. A nikde nieje napisane ze v 3mesiacoch sa jej to ustali moj postrech je ze prave naopak cim viac pohybu tym viac grckania zlepsilo sa nam to az ked sme zacali prikrmovat aj to prve razy grcala aj mrkvu. ☹ nechcem ta strasit drzim palce aby sa vam to cim skor upravilo ale ak ti bude grckat viac alebo stale takto pytala by som si to zahustovadlo kedze kojis nemusis sa bat je to na to aby negrckala za vyskusanie nic nedas.

maminab
22. nov 2013

@kiki75 ja pijem vineu skoro denne... bublinky nám nevadia 🙂 pijem a jem skoro už všetko (káva 1x denne, kapusta, šošovica,karfiol, huby...........všetko s mierou!!) Malému zatiaľ nič nevadí........... 🙂 😉 Mlieka už máš dosť? držím palce 😉

saska.t
24. nov 2013

ahoj kocky,mam otazku,zacali si aj vasi prckovia vsetko cpat do pusy,mam pocit ze mala je akasi rychla,posledne 2 dni si cpe do pusy vsetko na co pride a to je cerstvo najedena,takze od hladu to nie je,alebo si len zle pamätam od cias mojej starsej? 😕

marseillka
24. nov 2013

@saska.t ahoj, moja mala vcera 2 mesiace, a uz taha moj prst do pusy alebo svoj, a uz sa aj hracku v ruke co mala par krat pokusala dat do pusy, ale nestrafila sa 😎 len tak smatrala, ale mala to ocividne v umysle.Takze asi je to normal 🙂

kiki75
26. nov 2013

@nika1985 nemame lieky, mame tiez iba mierny reflux..... 😒 ale teraz uz dni ma zelenu stolicu..... uz ma to ser..e s prepacenjim, ze kazdy druhy den sa stresujem kvoli niecomu.....

kiki75
26. nov 2013

@maminab mlieka uz mam zase dost..... 🙂 len mam pocit ze nema chut posledne dni....mame okolo 5300g

maminab
26. nov 2013

@kiki75 to je super, že máš mliečka dosť 🙂 aj nám sa stále striedajú lepšie a horšie dni ☹ niekedy papá 15min. inokedy aj 40min. Ked pije menej , tak sa na rad dostane odsávačka, aby sa mliečko stále tvorilo 😉 Kupila som do rezervy 20 pohárikov Avent do mrazničky na mliečko .. Celý deň sa točí okolo papania, odsávania.... ☹

maminab
26. nov 2013

@kiki75 zelenú stolicu sme mali tiež pred 3 týždňami, boli sme na výtere............ a bolo všetko OK... pri kojených deťoch, že je to normálne (povedala Dr.) 🙂

saska.t
26. nov 2013

@kiki75 jj @maminab ma pravdu,zelena stolica je u kojenych normalna tak nestresuj 😉 to hovori ta prava co,este stale stresujem,lebo sme vsetci chori,ale ja najviac 😠

nika1985
26. nov 2013

@kiki75 o tej zelenej stolici povedz doktorke podla stolice u babatiek sa da vela zistit

marseillka
26. nov 2013

holky, moja mala ma pupaciky na lickach, brade....ukazovali sme to lekarovi, vraj ma akne...a ze je to od mliecka, vraj ako prislo aj odide..nic nam na to nedal...vyzera chudiatko uz 2 tyzdne strasne s tym, fakt ako pubertacka 😒 mali ste to, ak ano, davali ste nieco na to? ja skusam krem na tvar co nam dali v porodnici este a aj indulonu modru som skusala co vraj je top krem na vsetko aj pre mimina.

saska.t
26. nov 2013

@marseillka mame to tiez,nic na to nedavam,zmizne to same casom 😉

kiki75
26. nov 2013

@saska.t a mlieka uz mas dost?

kiki75
26. nov 2013

@saska.t
@nika1985
@maminab mali sme krstiny a strasne vela sladkeho som zjedla. torty a zakusky. myslim ze ta zelena stolica s tym moze suvisiet,,,,,

kiki75
26. nov 2013

@maminab ja odsavam kazdu noc, cez den nemam cas. ale v noci je to stale horsie, niekedy vsatvaame aj 4X, je to o normalne, ze je to horsie? uz mame 12 tyzdnov.dufala som ze v tomto veku uz prespime celu noc....

saska.t
26. nov 2013

@kiki75 no s mliekom to ide ale ziadna Slava,my teda prespime celu noc od 23,00-do 6,00 ale tiez vstavam na odsatie,uz to ale nenavidim 😝 ale je to normalne ,ze tolko vstava,casom sa to ustali neboj ;)

kiki75
27. nov 2013

neviem co vsetko budemmusiet este pocas dojcenia riesit, ale teraz ma zacal zub, ale strasne..... ☹ neviete co si mozemdat? mate skusenost? ibuprofen vraj ano. neviem dokedy vydrzim

saska.t
27. nov 2013

@kiki75 mozes vsetky klasicke dostupne lieky z lekarne - valetol,ibuprofen,paralen atd. do MM prechadza tak zanedbatelne mnozstvo,ze to nestoji za rec 😉 a chod k zubarovi... ja mam zapal prinosovych dutin a tiez som si dala ibuprofen.. 😉

marseillka
27. nov 2013

@kiki75 ja som mala min. tyzden robene dve keramicke korunky, predtym mi cistila zuby a mala som zapal,brala som 2 antibiotika a mohla som kojit normal...len prve kvapky som mala odstriekat...a vsetko co obsahuje paracetamol a klasicke proti bolesti sa mozu. Lepsie si zuby spravit cim skor, zapaly sa lahko dostanu do babatiek, ked ich bozkavame atd...Tak mi vravela zubarka.

maminab
28. nov 2013

@kiki75 tie zuby su poriadna pliaga 😠 ja som objednaná na 4.12.... po pôrode sa mi objavili naraz 2 kazy ☹