Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@saska.t no nam sa to tiez asi 2 tyzdne teraz ustalilo nejak. Castejsie spinka cez den..take 20 minutovky cca v rovnakom case..poobedna prechadzka v kociku a spi potom aj doma este aj 1-2 hodiny..vecery su ako kedy..a v noci sa 2x budime len cucnut a dalej spime. Ja som zistila, ze jej nerobi dobre moja strava-po vyluceni vsetkeho mliecneho, minimum sladkeho a slaneho a cerstveho peciva takmer ziadne place, a kaka uz sama do plienky asi tyzden, co inak bol problem raz za 3 dni teraz takmer kazdy den. Zuby nam nejdu 😎
@saska.t myslis ze takto budeme spat aj niekolko rokov?? 🙂 to bude potom parada....len neviem ako prezijem----
@marseillka
nas denny rezim: vstavame okolo 6,00, kedy kakame, tlacime, placeme atd potom o 7,00 zaspime na 30minut.
dalsi spanok okolo 10,00-10,30, ktrory trva tak 30-40 minut a potom taktro to poklracuje cely den, ze 2 hodiny sme hore a potom spime 30-40 minut. som rada, ked sa to podari 4x za den. vecer zaspavame okolo 21,00 a potom sa budime uz po polhodinke alebo hodinke, ale iba 2x cucat, inak hned zaspi ked ju zdvihnem. mame to vesele..... 😒
baby ako riesite oblekanie? lebo moja malicka urobi zakazdym taky cirkus ked ju zacnem obliekat do kocika, ze sa stava , ze ju musim aj vybrat lebo zacina od place uz obcas aj modriet..... bud jej musim dat dudku hned na zaciatku a spievat, alebo nieci vymysliet, aby sa nesustredovala na to..... hruza
@kiki75 no to teda mate riadne vesele noci 😖 my sme takto: ranajky o cca 6-7 plus minus, prebalime a spime este do cca 8-10tej ako kedy. potom papat, chvilu sme hore a na cca 20 minut spat..okolo 12-14hod. obed a prechadzka hodku-hodku a pol podla pocasia..prideme dom a este v kociku spi aj do 16-17tej obcas aj viac. papat, hrame sa aj dve hodky, chvilku 20min spime a cca 19 hod kupanie kazdy druhy den. hrame sa chvilu, okolo 8-9 zaspi na chvilu, a pride posledne papanie najneskor o 22hod a spi tak 3-4 hodky..2x za noc cucne-ani neprebalim a do 5 minut spi..a tak kazdy den priblizne rovnako. 😀
@kiki75 obliekanie je v poho dokial ju nervem do bundy a ciapky 🙂 asi takmer vsetky babatka nemaju rady obliekanie 🙂 a hlavne teda v zime. tiez dame cumel na chvilu, kocikom kym prejdem od bytu k vytahu je uz ticho 😀 takze akykolvek pohyb zabera.
@kiki75 tiez sme robili cirkus pri obliekani,ale uz asi 1,5 mes. nejaci... ja spievam pri jedeni aby som ju zabavila a ona pila,inak ani houby 😀
@marseillka tiez neprebalujem,vzdy sa zobudila aja som 2 hod.hopsala na fitlopte ako idiot 😅 takto si cucne a spi dalej bez prebudenia
@saska.t ved to ze to poznam u starsej skusala som jej kasu asi 3x a bolo to este horsie ale uvidime dneska som skusila mrkvicku a celkom jej chutila ale iba par lyziciek no ona pytala viac 😉 dostane zajtra dufam,ze bude lepsi papkac ako starsia. Ja som vdacna aj za taketo noci pri starsej pokial sme ju nedali samu do izby som nespala aj 15x som bola hore ale tak mohla by uz prespat.
ahojte mi uz sme zacali skusat prikrmy celkom jej to smakuje skusame na veceru aj kasicku do rana sme sa moc nevyspali ale mame druhy zubok. 😉 V utorok alebo v stredu nas caka poradna som zvedava kolko vazi lebo mam ruky az po zem.
@nika1985 ahoj, tak vy uz mate par zubkov 🙂 my nic zatial. tiez ideme tak ako vy na kontrolu, a aj nam pediater povie ci uz mozme zacat prikrmy, aj ked sa do toho este nehrniem, a cas nas nesuri-mame 4 a pol mesiaca neceleho.
@marseillka ani ja by som nesla este prikrmovat aj ked je na umelom a to sa moze skor ale ked mi pijeme mlieko za pochodu aj to ho do nej doslova tlacim tak som sa radila s doktorkou ze mame skusit nech papa a ide jej to aj starsia bola taka ako zistila co je lyzicka cicik nechcela a tato nechce flasku. Starsia lubi mliecne vyrobky strasne ale mlieko do nej dostat je problem asi Anetka bude ten isty pripad. Ale snazim sa dostava iba obedny prikrm aj iba tento tyzden a za kazdym jej dam este mliecko aj ked ma opluje budem skusat este tyzden a ak nie skusim ju ulozit hned po prikrme mozno jej to staci uvidime cakam na tu poradnu chcem sa s dokynou porozpravat nebola som tam od decembra dost dlho sa mi zda.A zo zubkami mate cas ja neviem kam sa tie moje baby ponahlaju skoro budu strbave. 😉
@nika1985 ja sa tiez neponahlam s prikrmom, pediater nam len minulej poradni povedal, ze najblizsie sa o tom porozpravame, pokuka ju, a ak vsetko pojde ako doposial, pomalicky mozme skusit mrkvu a zemiak. Takze uvidime co povie. Umeleho mlieka som sa furt nezbavila 😠 davam kazdy druhy den vecer. Ale aspon ju kojim od noci az do obeda a potom jej moje odstriekane davam 3x, a ak nevyjde 2x a UM. tak sme sa polepsili aspon takto, ze sa pekne naje aj cez den z prsa dokym je 🙂 Buduci tyzden ideme na mesiac na Slovensko, snad sa zuby nezacnu tam 😀 Tak vraj deti mlieko od roka ako take pit az tak nemusia, pokial papaju mliecne vyrobky.
@marseillka tak ano s tym ma doktorka stale ubezpecuje ze ked papa jogurty a vsetko mliecne tak mliecko ju nemusime nutit tak ale aspon vecer pred spanim pol salky kakaa vypije v skolke si vybavila sama herecka ze nemusi aby jej dali cajik a tato druha bosorka bude asi taka ista len aby sme aspon do roka do nej tu flasku dostali. Ked som kojila prvu povedala som ze druhe nebudem potom som aj ze budem a nakoniec to takto dopadlo konecne som sa dopatrala k tomu ze preco asi doteraz som mala od porodu zapal maternice akurat som dobrala asi 5antibiotika a mala to asi v mliecku citila a preto to vsetko bolo 😒 a flaska jej teda moc nevonia ked som videla ine deti ak piju alebo co robia ked zbadaju flasku ze su ako besne no nasa aj keby asi cely den nepila ju to netankuje. Akoze je jej dost ale papat musi potom si to vynahradzuje v noci pijavala nad ranom a teraz 2x 😢 neboj mozno o zuboch ani nebudete vediet kamoska ani nevie kedy malej vysiel prvy mala iba trosku sopliky. drzim palce a keby aj nieco kup si viburcol/ove cipky su priamo na prerezavanie ked ma zvysenu teplotu alebo tak ja som minulu noc dala lebo mala zvysenu zub naliaty krvov aj tak sme sa moc nevyspali ale tak lepsie ako bez.
@nika1985 tak to bolo u teba asi tymi tabletkami, ze jej nechutilo mliecko, resp. jej nebolo po nom dobre. U nas je to vseliak tiez, niekedy ani po 5 hodinach keby som ju neprilozila abo nedala odsate tak sa netrha...a niekedy uz po necelych 3 hodkach ked si ju polozim ako na papanie tak sa trasie od radosti a hovori hej hej 😀 ako ze davaj mamina mi to tak pride 🙂 a div ze uz si flasu nedrzi sama mi ju rve z ruk ze ona sama. a potom vypije 90ml a konec...a to uz pila aj 140ml. Som sa stresovala ze papacka strasna, ale som si povedala, ze pokial pribera aj ked nie extra vela, vobec nebudem riesit denne kolko zje. Lebo co- ja nervy ze neje, ona place a mrzuta je ked jej furt ponukam a ona ee. Tak som sa na to s prepacenim vyprdla. Asi vedia kedy maju dost.
Caute kocky,my uz tiez prikrmujeme zeleninkou,ale my uz mame davno cez 5 mes. a kedze mala tiez nie je mliecny typ uz sme zacali a ide nam to celkom fajn..
@nika1985 tvoja mala (starsia) aj keby uz vobec nemala mlieko alebo mliecne vyrobky nic sa nedeje,uz ich nepotrebuje,staci do 1 roku 😉 inak to bojovanie o kazdu kvapku poznam,nebyt fitlopty,spievania,prechazania atd. nevypije ani kvapku 😝 uz mala celkom dobry tyzden fajn pila a od vcera uz zasa len bojujeme 😠
inak ovcie kiahne sme prekonali uzasne rychlo a bez problemov,takze so Rada ze to mame za sebou,teraz zasa bojujeme s nadchou, starsia dovliekla z MS,takze som nadsena a uz 3 noci sme poriadne nespali...
Ahojte tak mi sme dneska po poradni a ockovani dufam,ze bude kludna noc som seknuta ani vstavat nemozem ledva som bola dneska s nou mam 8kg presne a 69cm. Dalsia kontrola az o 2mesiace
ahojte, my sme mali poradnu nedavno,ockovanie zatial bez problemove, pribrali sme 4oog, mame 5650g a 60cm, po dovrseni 5 mesiaca zacneme prikrmy.
baby, pouzivate uz sportovy kocik ci este stale vanicku? moja uz nechce lezat vo vanicke, robi cikrus, asi dneska uz vyskusame sportovu cast len neviem, ci nemam este pockat, kym bude sediet. sice je to v 120 stupnovom tvare ale aj tak... co si o tom myslitE? a co uz papate? ja som este nezacala prikrmovat ale mame uz 5,5 mes. asi uz tento tyzden zacneme aj s mrkvickou....
@kiki75 ahojky,no my sme vanicku nikdy nepouzili,kedze mala tam je hystericka od zaciatku,ale nase vajicko mozes nastoknut na stojan,takze v nom chodi,normalne sa sportova cast pouziva od 6 mes. takze by nemal byt problem,ak sa da polohovat 😉
My sme zacali prikrmovat po 5 mes. kedze mala nie je mliekovy typ a bojujeme s kazdou kvapkou sa cudujem,ze sa mi este mlieko nestratilo 😎 ,takze uz mame za sebou vsetku dostupnu zeleninku a dnes mala 1x mäsko kralicie a musim povedat,ze je po tatovi 1x zjedla celu davku co som nachystala,takze bude mäsova 😀
@kiki75 co je u nas bio kupujem bio,co nie tak nie,ved predsa nebude jest cely zivot bio,takze z toho ziadnu tragediu netreba robit,uprimne viac momentalne kupujem mrazenu zeleninu,je dopestovana v sezone a hlboko zamrazena,kdezto ta na regaloch je umelo pestovana,alebo dovazana a striekana sajrajtami,aby prezila cestu...
neboj chce to trpezlivost a urcite vam to pojde,netreba nutit,ve cely zivot nebude pit mliecko 😀
Vyzivky nedavam,ale pri prvej som davala len vtedy ked nebol cas varit,alebo sme niekam cestovali a budem tak aj pri tejto robit 😉
@kiki75 ja davam vacsinou vsetko dostupne domace co sme dopestovali masko budem davat zo zaciatku domace zajacie mam kupene aj hotove prikrmy nar. cuketove co teraz nieje moznost kupit surove a hlavne chcem aby som tam mala kupovane lebo starsia mala cisto domace a ked sme iekam isli bol problem a ovocie mam porobene domace vyzivky.
@nika1985
@saska.t
no prvu mrkvicku mi vyvratila, ale druhy den uz spapala 1 lyzicku. 3. den uz sa mi zdalo ze uz aj chutilo , dneska skusim 2-3 lyzikcy🙂 neviem cim pokracovat, lebo este stale ma bolesti bruska, tak neviem, aku zeleninu davat. brokolicu , karfiol, hrasok a take nechcem. aj zemiakov sa obavam.... asi dam jablko....
@kiki75 brokolica a karfiol dost nafukuju to mas asi cas ked ju boli brusko ale zemiak by som dala mrkva dost zapena nasa zacala zas horsie kakat ale my uz spapame celkom pekne sice mam hracky dookola ale pusu otvara statne este tak cca tyzden dva a skusim jej aj doobeda dat ovocie lebo uz mame dost zeleniny,mrkva,petrzlen,zemiak,karfiol,brokolica teraz dam asi cuketu a potom skusim uparit uz aj masko trosku
@kiki75 ahoj my pouzivame vanicku aj vajicko, v oboch je do par minut kludna a spinka, a myslim, ze take dva tri mesiace este pouzivat budeme, aj ked tiez mame sportovu cast polohovatelnu ze v tom moze lezkat. myslim, ze ma na nu este cas.
Ahojte....chcem sa spytat kolko wazia a meraju wase deticky w 5 tom mesiaci..malá mala wcera 5 mes.
Zabudla som dopisat nasa Lili mala wahu pred mesiacom 7800g a teraz predwcerom sme ju merali a mala 69 cm...
@silvialilien neviem ci mas pocit ze je velka ci mala? 😀 moja mala ma v piatok 6 mes. 6,5 kg a cca 64-65 cm,takze oproti tvojej uplny drobcek,netreba sa pozerat na tabulky,kazde dieta ma svoje tempo a predispozicie od rodicov,podstatne je aby boli spokojne a prospievali,to je udavatel,ci je babo ok 😉
Nie nie pytal sa len zo zvedawosti ake wase babatka meraku a wazia.;)
@saska.t

@nika1985 noci si zavidim aj sama,to pri starsej nepoznam.... inak tiez som zacala prikrmovt zeleninkou,kedze sa mi zda,ze mala slabo pribera a celkom nam to ide,tak uvidime ako dalej... kasa ti nemusi pomoct na vecer,moze to byt este horsie,je tazka a moze sa budit este castejsie 😅 skusenst z praxe ;)