icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
15. mar 2014

@saska.t ale zeby z nicoho nic, ked 3 mesiace sme takto krasne fungovali? no este budem skusat tuto noc ak sa zobudi. A to sa dokazala krasne v noci napapat ☹

saska.t
15. mar 2014

@marseillka ano mne sa to stalo s prvou po 5 mes.z nicoho nic sa nikdy prsa nechytila..len sa jedovala ani som nestihla podprsenku odopnut a uz jacala,pokusala som sa este 10 dni,nakoniec som to vzdala a odsavala do nemlatom 😠

marseillka
15. mar 2014

@saska.t to fakt? jezis maria no to takto vyzeralo aj u nas...no som zvedava co bude dnes..a to som uz bola happy, ze mame krasne noci bez odsavania 😒

silvialilien
17. mar 2014

@saska.t a ako dlho ho waris ten mrazeny spenat? A aj robis kombinaciu ze spenat-cukina?

saska.t
17. mar 2014

@silvialilien ano kobinujem aj cukinu so spenatom a zemiak,spenat varim cca 15 min. a mixnem 😉

silvialilien
18. mar 2014

dobre.dikes..ja nemixuujem :D

saska.t
18. mar 2014

@silvialilien no listovy spenat budes musiet mixnut,neda sa len rozmackat,lebo tam ostanu take vlasy zo spenatu a tie neprehltne 😉

silvialilien
18. mar 2014

Sak praweze..som sa diwila jedla ho 3x a nemala problem...

silvialilien
21. mar 2014

A ovocne kase ste im ake robiewali??

saska.t
21. mar 2014

@silvialilien este robime,ovsene,pohankove kukuricne,psenove,z pohanky,ovsenych kupis vlocky zalejes vriacou vodou nechas nabobtnat a primiesas ovocie popr. vyzivku... pseno musis varit v troske vody rozpadne sa na male vlocky... kukuricnu krupicu varis vo vode ako krupicnu kasu-vyborna s bananom.. 😉 yborny zdroj zeleza vitaminov a mineralov...

silvialilien
21. mar 2014

Wdaka.ale konkretne z ovocia? Struhane jablko..baban..broskyne..marhule...a co este??a tie ste ake dawali kupovane alebo doma zawarane? Lebo sak aj w domacych je nalev...ake moze?

silvialilien
26. mar 2014

Baby banany ste detom polrocnym ako casto davali? Nezapekali ich?

doduska77
26. mar 2014

@daniaz ja som si robila a tiež bol prvý negatívny a druhy už pozitívny no a teraz som pomaly už v 4-tom mesiaci 🙂))

nika1985
26. mar 2014

@silvialilien ja som zatial skusila iba raz polku a zapieklo ju poriadne takze sme supli slivkvu vyzivku a je dobre 😉

marseillka
28. mar 2014

Baby, nedavno sme mali 6mesiacov a odvtedy sme sa zmenili o 200 stupnov. Odkedy sa rano zobudime az kym nejdeme spat len mrncime a mrncime a nic sa nepaci ani hracky, ani nosit, ani spievat...nic. 😠 Jedine vonku v kociku spime alebo tisko pozerame. Stale si trie ocka aj ked pochybujem ze je tak unavena...a pri flasi ani nehovorim, to su take cirkusy...treme oci, vymyslame....otras. Zuby nikde. Uz sme na nervy. Co to ma daky zlom? 😒

saska.t
28. mar 2014

@marseillka vitaj v klube,klasicky vyvojovy milnik,od 6 mes. sa to vzdy vsetko zlomi,nervozita,plactivost,skore vstavanie atd. je to predzvest zubkov a toho,zeby zu aj lozila -pohybovala sa,ale fyziologicky to este nejde 😉 pevne nervy prajem 😀

marseillka
28. mar 2014

@saska.t jeeeemine 🙄 no aspon ze pekne zaspava vecer , asi musim hladat pozitiva 😀

nika1985
28. mar 2014

@marseillka drzim palce u nas je to podobne vstava najneskor o 6 v noci reve flasu do nej dostat je zazrak cez den som to uz vzdala dostava len rano ked vstane a v poslednej dobe si naberie plne usta a vypluje to na mna tym koncim a uz viac neskusam a potom az vecer aj to jej musim spievat a fit lopta a tak a uz som uplne v koncoch jedna mi tu beha druha reve lebo chce spat a je hladna a ani za svet to do nej dostat. Nastastie mi uz lozime aj sedime tak ostala trosku kludnejsia posadim ju do stanu co ma starsia a chvilku sa tam prehra co stihnem na wc alebo tak aj to ked zbada ze som neni v miestnosti rev. Zacala som pouzivat nosic castejsie a je pokoj lebo aj ked ideme na preliezky tak v kociku nechce a ruky teda mam uz az po zem. Neboj ono sa to zmeni ja uz len cakam keby bude mat rok a bude trosku klud. Hadam aj zuby budeme mat prevazne vsetko uz mame 4 ale tak blbo dolne krasika a horne tie bocne nie predne ale idu jej dalsie☹skus pustit rozpravku mne pri starsej zabralo spievankovo tato to bojkotuje

saska.t
28. mar 2014

@nika1985 wau vy zu sedite a lozite? tak to je rychla,hlavne tym sedenim,moja prva sa ssama posadila az v 10 mes. a lozila (stvornzky)v 8 mes. dovtedy sa len plazila...

nika1985
28. mar 2014

@saska.t prepac myslela som plazila u nas je to to iste ako lozila🙂 tak rychla neviem ked to beriem podla prvej je pomala ta uz lozila a sedela skor. a neposadi sa sama jasne zlahu vtedy sa tusim rada ze sa sama posadila ale ked je v lehatku tak sa posadi a udrzi sa a na podlozke na zemi ju davam sadnut ja ale za prsty nie tak ze posad sa tortusa a sed ale uz ked sedi vydrzi dlho drzi krasne rovnovahu dneska som dokonca odisla lebo niekto zvonil pridem a este sedela. Ved vies ako to myslim Starsia mi nestrokovala a vyzera ze ani toto druhe nebude neviem co to mam za deti ta mi v 10 uz sama chodila.Nato sa asi najviac tesim mozn tu ostane chvilku ticho🙂

marseillka
28. mar 2014

@nika1985 fu no vy ste stiihacky, lozite, sedite, zubky....no mi nic, len sa obcas prevalujeme aj to uz pomenej lebo sa nam asi nechce...a toci sa okolo svojej osi 🙂 tiez si myslim, ze to prejde az po zuboch alebo ked sa postavime. tak snad dovtedy uplne nezosedivieme 😀 Nastastie my krasne papame zeleninku, uz aj maso papame 2 dni a chuti jej, 160g zbastime len taky fukot.

nika1985
28. mar 2014

@marseillka jej tak to super nasa papa sice lepsie ako prva ale pluje nervaci spievam hracky mame vsade je spinava vzdy az za usami ani jej to nevazim davam jej to do takej misky z ikei a je nieco ako poharik vyzivky a tak do 3/4 spapa vcera supla vsetko lebo malo papala na desiatu ale som spotena az za usami, My tym ze nechce mlieko cez den sme zrychlili tempo vcera som skusila uz aj trosku marina keksu do vyzivky. Masko uz mame dlho teraz som aj zltko skusala ale vyplula vsetko 😒 bud. tyzden skusim este spenat z kalerabu sa mi uz 2x vyhadzala tak ho zas posunieme na dlho prec asi az kym nebudeme mat domaci.tak stihacky neviem ale musi stihat ked sa chce hrat musi si ist zobrat lebo starsia je nekompromisna je to moje a basta ale su zlate Anetka miluje snurky a Saska neznasa ked jej ich rozvezuje lebo kym sa ona hra Anetka za nou doplazi a uz to je🙂

saska.t
28. mar 2014

@nika1985
@marseillka tak my papame tiez ukazkovo a dokonca zelenina s mäskom nam ide lepsie ako ovocie,viac jej chutia nevyrazne chute.... s mliekom to je trosku horsie,uz som sa vykaslala na kojenie a odsavam a pijeme z flase,rano a desiatu vypije cca110-120 ml,obed zje celu misku,po obede cca 2 hodiny jej dam len cucnut,to vypije velmi malo predppokladam cca 50 ml viac nie,potom olovrant domaca kasa s ovocim najviac ovsena a pohankova a vecer vypije zase 110ml mlieka,okolo 20,00 ide spat a ked ideme my spat vypije tiez 110 ml,takze v postate toho ma dost a uz to neriesim viac uz spravit nedokazem,je to proste nemliecny typ 🙄

marseillka
28. mar 2014

@nika1985 no ja som chcela po prechadzke napisat, ze krasne papame....no a dnes olovrant ani kvapku mlieka, vobec nechcela, bud cumel na flasi vytlacala jazykom alebo do neho kusala. No a v kociku dnes prvy krat revala polku cesty, co predtym nikdy v kociku neplakala....no asi som to zariekla, az sa desim noci, co bude, ked nechceme jest. 😕

nika1985
28. mar 2014

@marseillka skus ju uspat a potom ked sa ti preberie a bude taka otapena supnut to do nej. Asi vam idu zubky nema naliate dasienka ked jej skusis natriet neutisi sa

marseillka
28. mar 2014

@nika1985 ja si tiez myslim, ze to uz budu tie zuby, slinta strasne, jej to nestihame utierat. Tak v noci sa spolieham na to, ze hned po prebrati jej ohrejem flasu a co najviac do nej nasukat. Dasienka zatial tak ako vzdy, necitim nic, kazdy den ich pozeram. Mam taky gel zo svk dentinox, niekto mi to dal, ze ked pojdu zuby natret tym. No neviem ci jej to mam dat len skusit, ked este naisto neviem ci su to zuby a nelezu.

nika1985
28. mar 2014

@marseillka aj my mame ten nam najlepsie zabera ja by som skusila jeden krat sa jej nic nestane a uvidis. Ja mam aj viburcol to su homeo cipky priamo pri prerezavani zubkov ked viem ze sa jej reze alebo tak ze 3noci placka tak jej dam nech sa chudiatko vyspinka ale to uz vidim zubky pod kozou.

silvialilien
1. apr 2014

Baby ovsene vlocky ste jake kupovali obycajne alebo su nejake konkretne pre dojcata? A mate aj nejake recepty z vlociek?

nika1985
2. apr 2014

@silvialilien klasika normalne co papame aj my ja napr. pouzivam tie z lidla v papierovom sacku su trosku mlete. Klasika namocim do vody horucej a pridam k tomu bud jablcka alebo banan alebo ked nestiham tak iba vyzivku a papa. Alebo jej to pridam do obedovej papanice.

silvialilien
3. apr 2014

Dobre...kupim take teda a este na ryžu sa chcem opytat tiez davate tu klasicku co aj my jeme??