icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

silvialilien
3. apr 2014

Dobre...kupim take teda a este na ryžu sa chcem opytat tiez davate tu klasicku co aj my jeme??

nika1985
3. apr 2014

@silvialilien ved ona uz pomalicky prejde na nasu stravu nemusis jej delit nase vase aby si potom nemala problem z tym ze bude vyberat. Normalne vsetko ako papate vy aj cestoviny klasika ja teda som nerobila ani pri starsej extra rozdiely jedine co mala zvlast boli cajiky a tie prve piskoty potom uz vsekto s nami najviac aj tak lubi az to teraz marina keks aj anetke to naviac chuti.

silvialilien
3. apr 2014

Dobreee ;))

nika1985
5. apr 2014

@silvialilien co mate noveho? zuby?sedite? co vsetko papate? Zacala si uz aj lepok davat?

kiki75
7. apr 2014

ahojte. uz som tu davno nebola. hladam informacie o bezpecnych choditkach, atd. pouzivali ste niekedy pri starsich detoch alebo aky mate nazor na to? neviem uz co mam vymysliet, pretoze som sama s malou cely den a uz mam pocit ze velmi rychlo sa rozbehne a zo dna na den bude chceiet chodit. neviem ako to potom vyriesim s nou aby som mohla aspon na wc odbehnut🙂 opdoriucali by ste choditko? takehot typu napr.:
https://www.modrykonik.sk/market/detske-choditk...

marseillka
7. apr 2014

@kiki75 ahoj, ja mam prve dieta...a co sa tyka choditka...niektori su za, ini proti...ja som proti...neviem, mne osobne to pride take, ze tam dieta dam a ono v tom akoze chodi...nebudem urcite kupovat..chodit sa nauci aj same...aj ked asi to bude tazsie v tom, ako pises, ze nonestop pri nich, a aj na vecko bude problem ist 🙂 tot moj nazor.

nika1985
7. apr 2014

@kiki75 ja choditko mam aj pri prvej sme mali niesom za aby tam dieta bolo hodiny ze dam a mam pokoj ale take ze dat tam a ist na wc alebo dat tam a rychlo obliect starsiu to ano take na 10-15min ja som uz zacala davat cez vikend uz v tom krasne ide starsia ta nechcela revala v tom ci z choditkom alebo bez mala 9a pol mesiace ked uz chodila sama takze je to o tom ci mas cas byt s nou stale zas to neni uplne nezdrave teda moj nazor dlhe roky sa to vyuzivalo a vsetci sme tu. Pre mna je to pomocka ako ju udrzat aspon 10min ticho ide jje 6zubov naraz mam co robit aby som ju nenechala v izbe revat co som uz na prasky. Reve mi uz dokonca aj v aute az tak ze je modra. 😢 takze tolko moj nazor ked som sa pytala doktorky povedala ze tak na chvilku neni zas nic strasneho a hlavne nasa zazracne v tom nespickuje ale krasne chodi ako ked za ruky ide kamoskin maly spickuje vtedy by som urcite nedavala.

kiki75
7. apr 2014

@nika1985 ani ja som to nemyslela tak, ze hodiny by v tom stravila. 10-15 minut kym nieco spravim....

saska.t
7. apr 2014

@kiki75 som tiez proti,v choditku ma ine tazisko ako ked chodi sama a to ju moze zastavit v samostatnom chodeni a bude jej to dlhsie trvat-zacne neskor chodit,takze ja tiez nie 😉 a my zu mame 1 zubok 😀

marseillka
7. apr 2014

@saska.t gratulujem k zubku, som asi jedina bezzuba 🙂 chcem sa spytat
aj ostatnych bab...co sa tyka ryb...nam pediater povedal, ze 1x tyzdenne zltok-suhlasim, 3x tyzdenne maso..suhlasim...a 3x ryba...co sa mi zda dost...staci myslim 1-2x...ale...bojim sa dat rybu, skor neviem aku-bez kosti...a ze ako ju robite vy? hej so zemiakom a zeleninou...ale ale samotnu rybu...lebo sa troska toho obavam. dnes sma mali prvy krat zltok 🙂

saska.t
7. apr 2014

@marseillka toto su bohuzial stare postupy,mäsko nemusi byt zu tak casto a ani zltok nemusi byt 1x v tyzdni,ryba je do 1 r.uplne nevhodna a po roku len sladkovodne,morske az po 2-3 r.kedze su plne kovov,uplne staci mäsko biele alebo telacie 3-4 x tyzdenne,zltok staci 1-2x v mesiaci,rybu nemas dat aku kedze bez kosti je len pagasius a to je skoro ziadna vyyzivova hodnota,vzhlaom na chov v kadiach.. Ak chces silou mocou var vo vode so zeleninkou (pangas),alebo zvlast a vykosti,ale najednoduchsie je to dat v kupenej sklenicke overenej znacky 😉

marseillka
7. apr 2014

@saska.t dakujem za rady, mne bolo hned divne ta ryba..ze ved kosti...atd..tak si ma v tom utvrdila, ze netreba, az po roku. Takze tu vylucim zatial uplne. 😎 Ono zijeme teraz pri mori, mozno preto su zvyknuti na ryby viac ako my....ale aj tak.

saska.t
7. apr 2014

@marseillka no treba sa riadit tym,kde rodicia vyrastaliv akych klimatickych podmienkach,na SK more nie je ,deticky rodicov ktori su z primorskych oblasti lepsie travia ryby a tym padom ich mozu konzumovat skor maju to geneticky zakodovane co my nemame 😉

nika1985
8. apr 2014

@marseillka ja budem davat rybu ale az neskor a asi ako pri starsej radsej kupovane prikrmy kde mam istotu ze je to ako ma byt potom uz ked bude papat viac dostane aj lososa ale to je este strasne daleko starsia tusim dostala takeho normalneho az po vyse roku az roku a pol ja uz ani neviem 😉

silvialilien
8. apr 2014

@nika1985 ahoj.zuby nemame ani nejdu ziadne..sedime ze ked ju posadim alebo jej dam opierku wyzsie tak si sadne ma sa od coho posunut ale z lahu si nesadne sama..a ked ju dam sadbut tak niekedy bacne do boku alebo moc dopredu.a tak..papame maso-kuracie,morcacie,kraličie..,zemiaky,zeleninu cukinu,karfiol,kalerab,mrkvu,brokolicu,spenat..slize,zltok,aj ryzu uz jedla raz...a na desiatu,banan,jablko wlocky..a chcela by som jej aj ine ovicie ale sak wsetko dowazaju az z trantarie malo toho pestovaneho v SR.a marhule a broskyne jej dam asi co mame doma zavarane..sak ake ine su lepsie asi ziadne.a lepok sak w cestovinach neni? Ak hej tak jedla uz..ale ked chces wyskusat lepok daj jej do poliewky trosku krupice..a wy?

nika1985
8. apr 2014

@silvialilien nasa asi tak nejako ak Vasa z papanim len my mame navyse uz aj rohlik a piskotky. A masko zatial iba zajacie lebo to zhaname domace. Ovocie asi tak nejako ako vy zacinam jej vytahovat domace vyzivky uz si na ne celkom zvykla takze tam ma vsetko hrusky,slivky, jablcka,broskyne,marhule. 15stehoj ideme na poradnu som zvedava kolko vazi je uz dost tazka uz ju nic nebavi akurat som jej bola dat viburcol je strasne zla ani spat ani sediet nic plazit este ako tak ale iba ked je starsia doma tak po nej ide 🙂 stale place rucky ma az v krku nech uz su tie zuby vonku lebo som uz sediva a ruky mam az po zem.

silvialilien
9. apr 2014

A kuracie a morcacie maso nedawas? No rozok minule zozuwala polovicu..a piskoty ake dawas marinu ci nejake pre take male deti?noo nasa wazi okolo 10 kg...a meria cca 73 cm ...boze sak som zwedawa aka bude mala ked pojdu zuby..

silvialilien
9. apr 2014

A kuracie a morcacie maso nedawas? No rozok minule zozuwala polovicu..a piskoty ake dawas marinu ci nejake pre take male deti?noo nasa wazi okolo 10 kg...a meria cca 73 cm ...boze sak som zwedawa aka bude mala ked pojdu zuby..

nika1985
9. apr 2014

@silvialilien vies co nedavam nejako pokial mam moznost zhanat domace davam domace a do biofarmy pre masko mame dalej a mm je do 20.00 kazdy den aj soboty v praci a sama s nou nepojdeme preto lebo je strasne zla v aute mam dost ked mam ist PN a spat. piskoty klasika v lidly som kupila tie dlhe mam kupene aj tie sunarky jeden balicek to sem tam do vyzivy ked sa mi minie marina alebo ked mi ju tatino a starsia pojedia 🙂 akoze mavam zasoby ale aj tak to neustriehnem.No a zuby mozno ani nebudes vediet kedy jej pojdu kazde dieta je individualne co pozorujem cim neskor zuby idu tym je to menej problemove.

silvialilien
9. apr 2014

Boze a to robi od rana do 20 ci az poobede ide? To si ozaj sama stale? A dkial zhanas kralicie domace od rodiny?noo bodaj by si mala prawdu stymi zubkami...

silvialilien
9. apr 2014

Boze a to robi od rana do 20 ci az poobede ide? To si ozaj sama stale? A dkial zhanas kralicie domace od rodiny?noo bodaj by si mala prawdu stymi zubkami...

nika1985
9. apr 2014

@silvialilien ano od rana ma dve prace. Dneska bude napr doma lebo ideme zubarovi ale to ma nahlasene uz mesiac inak je doma iba vynimocne ked nieco treba vacsinou vsekto vybavujem sama ked chcem aby ho baby videli ideme za nim ak sa da 😒 nie manzelov kolega chova a mamin frajer tam u nich v rodine niekto. A niesom sama s obomava naraz cele dni Saska je v skolke tu iba zaveziem a idem si potom pre nu a uz poobedia ich tu mam obe tusim viac spravim ked su tu obe ako ked mam iba jednu

silvialilien
9. apr 2014

Tak aj moj muz je od rana do vecera w robote ale niekedy skonci aj skor..alebo je doma cely den

nika1985
10. apr 2014

@silvialilien jej tak to by som brala moj bol doma iba ked som bola v porodnici on robi aj cez celozavodnu dovolenku sem tam aj nedele ide ked ma telefonat vzdy sa tesim ked prsi ze bude doma robit totiz poobedia zahradnika plus stara sa o jeden dom takze vsetko co treba aj dnes volal ze pride a pojde pre starsiu lebo prsi. Nic z toho zas nebude odvolali ho do Nitry 😒 vacsinou byva tak ze piatky pride o cca 17stej aby som si mohla porobit na torty co mi treba ale inak skoro vobec. 😒 a v nedelu sa snazim zas ked je doma rychlo dobehnut co sa mi neda z babami tak tu lietam ako spinave pradlo ale to asi vacsina maminiek tak ma.

nika1985
10. apr 2014

@saska.t ahoj ty sa tusim venujes stravovaniu malych deti ak si spravne pamatam. Prosim Ta kedy sa moze jogurt a mliecne vyrobky? mala je na UM? lebo mam dost problem dostat do nej mlieko ked to zratam co do nej dostaneme je do cca 500ml za 24hodin. Uz neviem co jej mam obmienat preto rozmyslam ci uz moze napr. smotanove jogurty asi este nie ci? Neni som zastanca tych jogurtov co su na pultoch z detskou stravovo z dobou zaruky 2mesiace a nemusia byt v chladnicke to asi moc vyzivne neni. Dakujem za rady.

saska.t
10. apr 2014

@nika1985 od zac.8 mes. sa mozu biele jogurty (takze uz mozes),plnotucne smotanove nie activia, napr. zvolensky,holandia...ostatne mliecne produkty- Cottage,lucina,tvrdy syr od 10 mes. 😉 inak do 500 ml je v pohode,takze ziadny stres,tiez mala viac nevypije a s tymi detskymi vecami mas 100% pravdu...

nika1985
10. apr 2014

@saska.t dakujem pekne za rychlu odpoved. Jasne ziadna activia ale poriadny smotanovy jogurt🙂 aj starsej som davala a do dnes davam iba zvolensky a banovecky. Len problem je ze ona mi pije iba v noci a ked ju ideme dat vecer spat cim dalej je viac a viac hore cucne si 60 ml a zaspi takto aj 4x za noc predtym vypila aspon flasku a spala to sme mali tak 2 a bol pokoj preto rozmyslam cim jej to nahradit a nejako ju v noci presvedcit ze bud cele alebo nic 😒

saska.t
11. apr 2014

@nika1985 no tvojmu trapeniu s mliekom,velmi dobre rozumiem,som na Tom rovnako az na to ze my pijeme MM ale viem,ze je to odusu, stalo ma to nervov 😀 no za chvilu uz budu jest len tuhu stravu a my sa zbavime mlieka 😉

silvialilien
11. apr 2014

@nika1985 no to som aj ja rada ked prsi a maju robotu wonku lebo moj je stawbar..tak napr.aj wcera boli doma lebo furt boli unas prehanky.ale tiez niekedy chodia aj soboty..a ty co pecies este aj torty? Aj naramky robis?

nika1985
11. apr 2014

@silvialilien hej peciem torty,naramky plus capice ale mam toho vyse hlavy cez leto som si slubila prazdniny predsa aj starsia bude doma.