icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
15. mar 2013

@mirkov ahoj, ked pribera ukazkovo, tak skus predlzit intervali papkania, mozno ze este nieje hladny, ked ho kojis 🙂

alyze
autor
15. mar 2013

@mirkov moja zacala tiez vymyslat pri kojeni, lebo zrazu ju vsetko zaujema, len nie to co ma 😀 teda hlavne telka, to ked kojim, tak ju musim vypnut 😝

alyze
autor
15. mar 2013

dnes mame, poradnu a preve ockovanie, tak drzte palce, nech to dobre dopadne a nech nas hlavne neodfukne, ale so mnou by mal vietor robotu ma odfuknut, tak sned nie 😀 😀 😀

mata884
15. mar 2013

@alyze drzime palceky pri ockovani a nech Vas neodfukne. 🙂

ivinka77
15. mar 2013

@alyze drzime palce a myslime na vas...my ideme v pondeloooooooook :(

ingeborgnicol
15. mar 2013

@mirkov no ja uz som na to prisla, ved vies ze mame rovnake problemy, poradila nieco aj laktacka. Fakt pockam troska dlhsie ako inokedy aby bola hladnejsia, ak sa samozrejme da vydrzat. a ked zacne na prsniku vystrajat prestriedam. a ked zacne aj na tom druhom, zvolim "futbalovu polohu" laktacka dokonca poradila ze ked reba aj na stol si ju vylozit a tak. ale stacilo mi dat nabok vankus. tam jej viem pridrzat hlavicku a moze mi pozerat do oci to ju upokojuje. ak sa samorejme nezacne rehotat lebo to ide porazit sice mna potom lebo sa obe rozrehotame a mame dokojene tak s asnazim na nu pozerat vazne aj ked nie vzdy to ide. Vidim ze ta moja dcerka bude trafo po mne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 skus to, malo by to zabrat a ked sa zacne aj tam metat, tak ju prehodim "futbalovo" pod druhu ruku na druhe prso a vzdy zatial zabralo. a takto sa vieme v pohode nakojit. A vies co? dohodneme sa ze vydrzie! sme nejake zenske, ty aspon nemusis brat lieky, tak budeme bojovat s nasimi babatinkami spolu. Nic v zivote im neda to co im da materinske mlieko a ja som leniva vstavat a robit UM. tak si povedze ze to ma tieto dve vyhody. okrem toho ked na mna tak cumakuje spoza prsnika neviem si predstavit ako by tak cumakovala spoza flasky asi nie, tak aj preto 😝

mirkov
15. mar 2013

@alyze uz teraz kojim po 3 hodinach, myslis, ze kazde 3,5 -4 nie je malo casto?
Drzim palce pri ockovani a hlavne nezmrznite! 😉

ingeborgnicol
15. mar 2013

@evamarcel
@mirkov a aj ostatne baby
neviem kto mal este takyto problem. aj mne ala od ockovania hodila este jeden spanok o 24.30 cca alebo okolo polnoci a potom dalsi okolo 2hej, uz sme vstavali skoro tri krat a raz ci dva krat dokonca 4x, co si ja neprosim.
Takze dnes zase vstala o 24.30 napapala sa a odpadla. a potom vstala o 2. a toto uz nie! tak som jej pocuvala ritku a pekne si prdkala cize ju muselo asi natahovat, tak som jej dala espulmisan a paplonik som vymenila za taku decku co mame zo zavinovacky, co je len polovica z paplonika. a vysledok? vstala az o 06.30 co je u nej uz bezne ranne vstavanie, pol hodku si na ciciku zdriemne a potom je uz hore. cize mozno by aj vam pomohol espulmisan, ze im to chodi po brusku a tensi paplonik, alebo decka. ja jej dam dnes pekne esplmisan pred spanim, aj pred tmy som davala a vstavala az o 4tej! a tenku decku.

a jo. dnes som ju ulozila spinkat skvor, o 8.00 lebo bola ako z divych vajec, cize bude mat dva dopoludnajsie spanoky zas, a plackala do 08.20. ale to nebolo zalostne plakanie, len take mrncanie, hnevanie sa. netreba sa toho bat. sladko po tom zaspinkala a spinka doteraz predpokladam ze minimalne hodku bude. co nam staci. vyskusat treba, lepsie ako nosit na ruach. vecsinou nam uz neplacka vobec, ani nepmrnci ani s anehneva. len sa pozlosti 2-3 minutky a je dobre.spinka potom.

ingeborgnicol
15. mar 2013

@mirkov no podla na je ltt 3 hodiny nekojila by som menej casto, moze ti zacat chudnut, alebo nedostane vsetky latky ktore potrebuje, ja by som uz neriskovala. a co si myslis kay mas tok ieka silny, alebo slaby? Lebo pri nadproduckii je taky stav, ze dietatko sa napije za 1-2 minutky a nechce viac, lebo je napapkane az az a mamicky ho nutia este jest a ono uz nemoze. toto nemoze byt tvoj pripad?nevazis ho nahodou?

sssiska
15. mar 2013

@ingeborgnicol tak to si urobila dobre

ingeborgnicol
15. mar 2013

@sssiska dakujem

ingeborgnicol
15. mar 2013

no a osvedcilo sa mi moja teoria, ze ak dieta zaspi prirodzene a nie upsavanim-drnganie, kociar, ruka, nosenie-tak spi najdlhsie a najkvalitnejsie-moja este stale spi. uspavanim zaspi maximalne na hodin. a teraz uz spi hodinu a pol. cize teoria sa osvedcila

ingeborgnicol
15. mar 2013

baby otazka: pouzivate na dojcenie vankus na kojenie? ja uvazujem ci si ho kupit a ci nie, zatial nebolo treba, lebo mam prsia dost velke a teda "zalahnu" a jej rovno do pusinky nemusim ju ani dvohat na ruky, iba ju mat na kolenach. ale nie je to pohodlne a na tu fotbalovu polohu by sa zisiel. nechcem vyhadzovat peniaze nadaromo

mata884
15. mar 2013

@ingeborgnicol ja pouzivam iba klasicky vankus, aby maleho netlacili moje kosti 🙂 .

ingeborgnicol
15. mar 2013

@mata884 to sa mne nemoze stat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mirkov
15. mar 2013

@ingeborgnicol tak dnes po boji som skusila dat flasku a kraaasne sa napil, bez nervov, len kukal co mu to pcham. Vyzera to, zebudem odsavat moje akombinovat na striedacku s umelym. Mam z toho fakt depku. A spokojna mama= spokojne dieta. Skusat prikladat budem, a ked sa bude zlostit tak dam flasu. Aj tak mame cumlik...

Vankus na kojenie mam a je podla mna super. Ja mam bright starts mombo a som spokojna. Z jednej strany na kojenie a z druhej na lezkanie pre maleho.. Vybracnu zlozku sme pouzivali pri kolikach na upokojenie

slady
15. mar 2013

@ingeborgnicol aj ja pouzivam klasiku, mam taky jeden pevnejsi "tucny" z kika, ten mam najrDSEJ 🙂

slady
15. mar 2013

inak, co to som vyzmychala ale sotva deci, dufam ze este daco odstavim do tretej a ze jej to bude stacit ak by nieco... drzte mi palce zeny 😕

mata884
15. mar 2013

@slady drzime palce a nech sa dari pri tlmoceni 🙂

ingeborgnicol
15. mar 2013

@mirkov juj mojaaaaaaaaaaaaaa, ja ti nechcem robit mentatora a ani ta nijak poucovat. ale neposkusala by si este nieco ine, alebo nechces ciselko na nasu laktacku? ved co baba to ina rada. lebo toto je prva cesta k tomu aby si prestala kojit. ja viem ze ked budes nesvoja z toho kojenia tak to tiez nie je dobre, ale podla mna je to len nejaka kriza aj ked sa dlho trapis uz, nechces sa s nou alebo s niekym este poradit? lebo odsavanie a flaska je vlastne prechod na UM. ja viem je to lahucke a pre babatinko prijemne, ale neskusila by si nieco? napriklad tu fotbalovu polohu, alebo sa pozhovarat s nou ci ti nieco ine neporadi? nam to naozaj pomaha. ale chapem, aj ak sa rozhodnes to takto ukoncit, lebo 4 mesiace trapenia je vela.

Slady vyskusala si ich viacej? ja obzeram na nete kadejake uz ma boli krk aj chrbat z kojenia.

ingeborgnicol
15. mar 2013

@slady pocuj oja, ak budes iba 2 hodky prec, staci ti mat 60 l, to je bezna davka krmenia pre deto kojene. ak vypiju viacej ok len dobre, ale toto v piremere utisi ten najvecsi hlad, cize vsetko co je nad tuto hladinu je len ok. pozri moja je troska tucnejsia ako tvoja a malokedy dam viac ako 60ml...na jedno kojenie, aj ked kojim kazde dve hodky takze klidek jo? 🙂))

Moja pipinka este drichme o 5 minut ju idem budit

mirkov
15. mar 2013

@ingeborgnicol vies, jamam cukrovku, picham si teraz inzulin, takze to mam koly stresu teraz rozhadzane...
Fakt by som rada kojila ale ked ma maly odmieta robi mi to zle.
Akurat som odsavala a spolu z oboch som odsala130 ml za polhodku. To je dost nie? Neviem co malemu vadi, no kazdopadne je cez den spokojny a usmievavy...

mata884
15. mar 2013

@mirkov ved to pekne si odsala.... mozno sa fakt maly zlosti len preto, ze mu mliecko ide rychlo

ingeborgnicol
15. mar 2013

@mirkov jasne ze je to dost. no ak si chora to je celkom ina vec, naozaj pri tejto chorobe je potrebny klud pre maminku. rozhodni sa ako uznas za vhodne, skus si to este jeden den nechat prejst hlavou a ked budes zajtra pevne rozhodnuta tak prejdite na flasku podla mna, ale to je len moj naor musis uroit ako ty uznas za vhodne. potom si pozri ten domepridon, popripade cely ten liek, vola sa COSTI a ten si podavaju maminky, ktore len odsavaju a nie koja a zacinaju stracat mliecko po dlhsom case odsavania, ak by nahodou, ale dufam, ze to ta vobec neúpstretne 🙂 napriek tomu ti elam co najmenej stresu a nizky cukrik 🙂

mirkov
15. mar 2013

@ingeborgnicol dakujem za podporu 🙂. Robim v lekarni costi poznam, ale neviem davkovanie.. A to sa moze jedovat, ze ide rychlo po 30 sekundach po tom co sa prisaje? Co mam potom robit?

ivinka77
15. mar 2013

@ingeborgnicol vidis...ja potvrdzujem asi tvoju teoriu...my sme nasu este ani raz neuspavali... asi preto tak drichme jak zarezana.... 😀

slady
15. mar 2013

@ingeborgnicol no to si ma ukludnila bo je tam ledva 70 to som po takych 10ml sprtoch odstrekovala... bez odsavacky to tak neodstriekam, dokonca rano som mala prs este z jednej strany tvrdy no uz som nevedela vyzmolit ani kvapku 😀

mirkov
15. mar 2013

@ivinka77 a vy aj dnes v tomto pocasi budete na balkone? 😉

ingeborgnicol
15. mar 2013

@slady tepla sprcha dievca a masaz a az potom odsavaj, hlavne teply obklad, daj si plienku do mikrovlnky, to ja roim, ked mam zapal, ale jednu som aj upikla, obhorela mi po okrajch tak bacha 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a az tak odstriekavaj

ingeborgnicol
15. mar 2013

@ivinka77 mne tnto tu oj chlap nedovoli dat malu pred dom ani pred dvere tak ju idem dat do kupelne asi ku oknu pocas obednajsieho spanku, alebo do postele este sa rozhodujem.