icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

mata884
26. mar 2013

@ivkasendy zlata... hned pochopila co je babka zac 😀 . Mozno jej nieco urobila, napr. silno chytila, nieco stlacila a tak podobne, a mala si to zapamatala.

ivinka77
26. mar 2013

@ivkasendy nasa reaguje absolutne na vsetkych...nastastie totalnym usmevom... mam pocit, ze by som to decko mohla odlozit ku hocikomu... jej to vobec nevadi 🙂

ozaaaaaaaaaaj baby, tie co davate UM , chcem sa spytat kolko ml vase deticky asi spapaju na jeden sup ? chcem ist na jeden zur o 2 tyzdne a rada by som dovtedy nazbierala materskeho , aby som po 4 hodinach nemusela letiet domov kojit, ale nemam absolutne sajn, kolko mi treba...aspon cca... dik

ivkasendy
26. mar 2013

@mata884 mozno... ona je totiz taka dost energicka, vsetko jak z rychlika... raz, Mimi mala asi 2 mesiace, som na nu az vyletela, lebo dvihala malu zabalenu v deke, no na moj vkus prilis prudko a hlavicka jej akoby lietala... mozno som bola jak cerstva mamicka bars precitlivela (nemyslim si), skrikla som: "Sak jemnejsie! Sak mi az srdce zamrelo" 😠 svagrina s manzelom len na mna kukli ze co sa deje, odvtedy sa snazila si davat sakra pozor... ok, viem ze vychovala 4 deti, ale to bolo pred 30 rokmi, pre mna je podstatna len moja jedina... 😎

tinuska1112
26. mar 2013

@ivinka77 mne malá spapá väčšinou 120 ml mliečka, akurát dve várky pred večerným spaním dá 150 ml. V noci 120, ráno len 60.. záleží aj na veľkosti bábätky, my máme okolo 6200 g.

ivinka77
26. mar 2013

@tinuska1112 dik...cize asi tak tie 2 deci by som mala mat az az...snad... supis...lebo nemala som vobec odhad, ze kolko asi..a zas navyse toho mlieka az tolko nemam, tak to budem musiet zbierat postupne po kvapkach asi 🙂

slady
26. mar 2013

@ivinka77 ja sice nedavam um ale tipla by som ze tych 150 by jej mohlo stacit, ci? si tak dako spominam dozadu na mojho hladosa a tusim viac ako 180 som mu ani nedavala na jeden sup nikdy...

evamarcel
26. mar 2013

@ingeborgnicol aj ja by som brala vsetkymi desiatimi jasle so zumbou, ja som precvicovala len tak pre zname a kamosky a sestra si uz robi certifikat

alyze
autor
26. mar 2013

@ivkasendy nemusi jej byt kazdy sympaticky 😀 😀 😀

slady
26. mar 2013

doneste babence sem a kludne sa chodte vypotit na zumbu 🙂 my si tu zatial spravime mlieko-party 🙂

slady
26. mar 2013

@alyze jojoj to by som nedala mat tu svokru kazdy den, co si! ona by sa tu scvokla od nudy a ja by som sa scvokla z nej. ona sa mi strasne snazi do nicoho nekecat ale ja som hrozna, ja mam trosku problem vydrzat s ludmi ked su vela so mnou, potrebujem byt kazdy den aspon tri hodiny sama, inak som zla. na deti to neplati, tie mi nevadia. teda tie moje. 😀

slady
26. mar 2013

a v rozumnej miere ani cudzie vlastne.

ivinka77
26. mar 2013

tak 7 lyziciek mrkvy za nami....huraaaaaa 🙂

ivinka77
26. mar 2013

@slady dik, snad sa mi tie 2 decka nejako podari odlozit... to by malo bohate stacit si myslim, mozno aj na 2 "kojenia"

mata884
26. mar 2013

@ivinka77 no vidis...zmiesana s mlieckom jej chutila 🙂

ivinka77
26. mar 2013

@mata884 hej hej,...sak to bolo sladke jak fras ! 🙂 ale aj vcera som jej zemiak davala s mieckom a ee, moc jej to neslo...

alyze
autor
26. mar 2013

ozaj baby my sme uz kupili ohradku 😉

slady
26. mar 2013

@ivinka77 moj doteraz nelubi krumple 🙂 ja asi zacnem experimentovat u svokry, nech sa ma cim nadchynat...

ivinka77
26. mar 2013

@alyze aku ste kupili ???

petuska55
26. mar 2013

ahojte babule, tak ja som dnes KO, dostala som menzes, kurna mohlo to este chvílku vydržať a to som sama s deturencami, nastastie migrena nedošla (pred tým som vždy na začiatku mala). Malý sa hrajká ale už pojde čochvíla na balkon.

petuska55
26. mar 2013

Vidím, že s príkrmami ste začal, no my budeme asi poslední 😅 Ja začnem tak v 5 mesiacoch, este sa mi vážne nechce.

petuska55
26. mar 2013

Myslím ukončenom 5mesiaci 😉

mata884
26. mar 2013

@petuska55 ja uz v piatok :( ... a dva tyzdne predtym bolesti maternice ako keby som bola tehotna...no hnusne to bolo...a riadne silny mam...snad uz prestane.

katkaela
26. mar 2013

ahoj baby, my sme dnes boli na prepláchnutí slzného kanálku...jaaaj to bolo plaču, tak mi jej bolo ľúto :((((
Staršiu som musela nechať v mini školke, na dopoludnie, tak sa jej páčilo, že ani domov nechcela, to bola prvýkrat 😀

petuska55
26. mar 2013

K padajúcim vlasom, u nás rovnako, mám pocit že všade sú tie moje vlasy, ale tiež sa mi moc nechce dať ostrihať, ale na leto to skrátim určite.
mata884 - veru, tiež to vyzerá na silne, som myslela že bude dlhšie kým prídu prvé, ale tuším aj pri prvej som takto v 4,5 mesiaci dostla.

katkaela
26. mar 2013

@petuska55 my ešte neprikrmujeme a ani sa zatial nechystáme, nechávam to na malú, kedy sa prejavý 🙂

petuska55
26. mar 2013

Joj tak som rada, že nebudeme posledný, malý zatial nemá záujem, chutí mu mliečko tak to nejdem silit.

mata884
26. mar 2013

@petuska55 my budeme mat 2.4. 4 mesiace, tak mi este pockame s prikrmom

ivinka77
26. mar 2013

@katkaela preco vam to preplachovali ? myslis, ze je to take bolestive ? :( chudatenko

katkaela
26. mar 2013

@ivinka77 Mala stále uslzené pravé očko, a teraz navyše aj infikované, tak sme dostali atb kvapky ale po vysadení sa infekcia zase vrátila. Myslím že to nebolí, skor tá fixácia ako sme ju držali, sa jej to nepáčilo. A to ešte ideme budúci týždeň zase na pojazykovú a maxilárnu uzdičku na prestrihnutie, to už bude bolieť :(

salome123
26. mar 2013

@alyze daj link
@ivkasendy ani nasa nemusi moju svokru... co uz 😵
@slady a aj moja svokra sa stale pyta na koho sa podoba a caka odpoved, ze na nu 😖 ista podoba tam je, svokra je tiez skoroplesata, ma faldy a ziadne zuby 😀