icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

bamb27
8. apr 2010

lenok, BS sla fakt dole vodou to po prve a po druhe, si na rizikovom tak by ta tam aj tak nevzali, tam len take bezproblemove, lebo nemaju potrebne lekarske vybavenie keby daco... a ja asi chcem v prvom rade poriadneho lekara ako pekne vymalovanu izbu 😉 ...a inak, na kazdu nemocnicu su aj chvaly aj ponosy takze ide o to kto ake bude mat stastie aj trosku 😉

stojdulka
8. apr 2010

no baby, myslím že kým budeme riešiť pôrodnice ešte je času dosť...ale ako to u vás vyzerá s výbavou pre bábetko...ja eešte oblečenie neriešim, ale pomaly sa začínam zamýšľať nad izbičkou...už začínam riešiť farbu stien a okukujem záclonky...vy nie? 😉

manee
8. apr 2010

amadora, ja mam tiez calibrum mami, ale berie len 1 tabletku rano a dost...

bamb27
8. apr 2010

stojdulka, ja zatial nejak neriesim nic.. akurat to ze postielka sa nam do spalne nezmesti, tak rozmyslam ci kupit kolisku a po pol roku postielku a prestahovat male do izbicky, alebo ho tam rovno navyknut a prikupit radsej monitor dychu a tie malinke vysielacky.. len to si asi nohy dolamem kym tam dobehnem ked zacujem nejaky zvuk.. ale moznost b sa mi zda lepsia, tak neviem.. co by ste mi poradili?

amadora
8. apr 2010

manee aj ja premýšľam či nie je 2 veľa 😅

petra269
8. apr 2010

bamb presne aj ja si to myslím že tam je aj šťastie potreba.

amadora to nemyslíš vážne že ti zapchala nos aby si si trošku nemohla pohmkať? no mne to pripadá strašné...

tiež sa pôrodu nejako extra nebojím, ani na to ešte nemyslím, ale keby som mala fakt bolesti a potrebujem si hlasnejšie vzdychnúť, aby ma tam niekto zahriakaval, zapchaval a neviem ešte čo... no toto nee

amadora
8. apr 2010

bamb ja riešim podobný problém, keď dáme malému válendu teraz tak pre bábo už nezmestím postieľku. tak premýšľam ako to ideme riešiť, či nechám malého spávať samého v izbe a my s bábom v obývačke a keď bude bábo lepšie spávať v noci tak tam budú v izbe spolu alebo čo spravíme 😒

petra269
8. apr 2010

bamb nám sa tiež nezmestí do spálne postielka, tiež asi iba nejaká kolíska, ale aj ked nemám ešte deti asi by som odporúčala mať malé deco pri posteli. ked sa ti to bude každé 3 hodiny v noci budiť že chce jesť, tak sa len v polospánku natiahneš, dáš si ho do postele, nakrmíš a dáš naspät, ale vstávať 3-4 krát za noc a presnúvať sa do inej izby...

amadora
8. apr 2010

Peti no to trošku naštvalo aj mňa, lebo fakt to nebolo hlučné, ani krik, nič, len sa mi tak proste lepšie tlačilo a išlo to zo mňa samo... ale ona že si takto vydýcham veľa vzduchu či čo a keď som si nedala povedať tak mi zapchala nos 🙄 no ale to bola našťastie posledná kontrakcia kým bol malý von 😅

tinkarisko
8. apr 2010

Ahoj juko ako ti je takto medzi babami? Pozdravujem Juka 😀

silvika
8. apr 2010

peta to asi za to, jej urobila, ze tam treba inac tlacit ako je clovek zvyknuty pri trebars cviceni tak sa to vytlaca inac ako svalmi aj mne radili a ked tlacis, vtedy dychat nemas 😉
a mna hresili na gynekologickom oddeleni kde som lezala ako prenasacka a to konrketne neviem aka doktorka zabudla sa mi predstavit aby som sa jej v buducnosti vyhla oblukom 😉

silvika
8. apr 2010

peta este 3-4 a nakrmit je fajn, oni mavaju niekedy len take vymyslenosti nocne, ze sa pozeraju a nespia, alebo placuuuu.

manee
8. apr 2010

amadora: ja beriem len jednu, lebo nechcem velmi velke babo....

stojdulka
8. apr 2010

ono všetko má svoje pre a proti...u nás je to poriešené, pretože ked sme stavali dom tak som počítala s tým že bude ešte jedno bábo, preto sme si dali urobiť medzi spálňou a detskou izbou priechod, ktorý potom ked malé podrasie sa uzavrie...inak dievčatá som si tak naučila spať s nami a potom ked boli väčšie tak sa s plačom išlo spať do svojej izby 😉

silvika
8. apr 2010

no nas zaspava s nami pri telke, potom v postielke ale je v spalni nove babo uvidim ci s nim budem ja vedla v detskej alebo tam zvykneme starsieho spavat bo take babo velmi tata nepotrebuje hlavne pri jedeni 😉

bamb27
8. apr 2010

Peti... poslem muza nech mi male donesie 😀 😀 ..ale nie..to by som mu nespravila, viem to este treba riadne premysliet, takze uvidim... urcite sa nejake riesenie najde, len nam sa aj koliska zmesti len tak tak..
ama.. ty to mas este komplikovanejsie.. skombinovat to tak aby sa ti hlavne aj druhe dieta vyspalo

manee
8. apr 2010

my uz mame doma kolisku, ta je po mne. A isto si ju dam, co najblizsie k posteli, nech mam zlaticko pod dozorom....

petra269
8. apr 2010

silvi a čo si tam vyrevovala na celú Trnavu či moc si dychčala, keď ťa doktorka takto ošacovala 😀

tinkarisko
8. apr 2010

Ahoj petra269 Ako sa mas a odkial si ak sa mozem opytat? 🙂

petra269
8. apr 2010

Tinkarisko my bývame v Petržalke. Ty si tiež BA ako pozeram 🙂

silvika
8. apr 2010

ale de, tam kde bola ta "mila"doktorka tam som este nerodila, tam do mna len vkladali pirule aby som akoze zacala rodit, ja so bola ticho ale sa nevedela do mna dostat. ja som tichucka neboj nist keby nevideli tak ani nevedia ze som rodila 😉 na poodnici boli vsetci fajn, ale ja som tam mala vrchnu a ta bola najsamlepsia aj doktorka co ma rodila bola dobra len to ine oddelenie mi ubralo na chuti mat druhe dieta 😝 ale tak co uz narobim

tinkarisko
8. apr 2010

Ano aj ja som s BA a s petrzalky. 🙂 A kde v petrzalke ak sa mozem opytat?

tinkarisko
8. apr 2010

Petra269 napisala som ti 🙂

juko25
8. apr 2010

No krasny den dievcata! Vidim ze vy uz o porode tu!!
rano sme boli este len pri svrbeni a podobne...

tinkarisko: dakujem za privitanie!

andys11
8. apr 2010

mne sa postielka ledva naprace do spalne, ale hadam by to natesno mohlo vyjst. 🙂

Manee, ja beriem Calibrum mami 2 tbl denne, povedala som si, ze teraz kym sa este vyvijaju nejaku organy, resp. zreju, tak babu dodam aj takuto vyzivu a treti trimester uz nebudem jest ziadne doplnky, lebo to sa uz babanko obaluje tukom a zvacsuje, ale vsetko je uz hotove. Tot moj plan 😉

silvika
8. apr 2010

ja som pripravky nejedla zaidne, brusko som mala udajne male a maly bol vyse troch kg. baculaty nebol ale v prvych dnoch babo tuk potrebuje sak prvy mesiac vacsinou babetka aj schudnu

bamb27
8. apr 2010

juuj, zienky ...a muz 😉
cez sviatky som si myslela, ze unava a nevolnuostky uz odchadzaju, ale nastupom do prace sa vratili... tak teraz neviem ci to mam z tehotenstva ci z prace 😀 😀 ...este dve hodiny tu musim trcat

askorka23
8. apr 2010

bamb neboj vydrzis to tam 😉

alenkam.
8. apr 2010

baby, vy tu o izbach a my este ani byt nemame... ☹ teda mam ja pri Za, ale ten sa snazim predat, aby sme nieco kupili v BA, kedze padlo rozhodnutie, ze sa stahujem za polovickou...
ja papam pregnium 2x denne... dufam, ze z neho nebude obor... 🙂

bamb27
8. apr 2010

jeee, askorka dakujem.. budem musiet 😉 ..drzim

alenkam. ale budes mat nejake izby, no nie? 😉 😉 ..tak aj teba sa to tyka