Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
bamb lenok sa tu na hodine rehocem decká kukajú, no predstavy ako delo 😀 ešteže tu Juka máme
ja pre mm mám taký pánsky krásny tanga model v zlatej farbe občas využívame 😉
ten mi tiež pri pokladni v NY kúpil teraz tangy mali že za euro, že vezmi tie ružové, predavačka sa tak milo bavila na tom, ale trafil len z pohľadu očkom dokonca aj veľkosť, no čo má to v oku 😉
baby čo máte babuliatka, ako ste umývali ritky? my sme väčšinou vlhčené obrúsky a nebol nejaký problém, len viem že v pôrodnici sme ich museli mať schované, oni to neradi videli, podľa nich sa má umyť vždy pokakaná ritka nad umývadlom, čo som si zas nevedela predstaviť ja.
baby, bezim na obed... vsetkym dobru chut 😉
noo u nas teda nam aj pisali do zoznamu co so sebou do porodnice, ze vlhcene utierky babatku na ritku, ale kakanu ritku som nosila pekne do umyvadla, nech je ako treba a uymvalo sa mi dobre, sice prve pokusy este v porodnici som musela nosenie babatka na jednej ruke cvicit, potom to bolo uzh sup sup, dokial som ho udrzala a nevisel mi z kazdej strany az do uymvadla umyvala som ho
ja podobne ako silvika, aj nám dali zoznam a boli tam i obrúsky, no ja som umývala v umývadle...trošku cviku a pôjde to, žiaden strach 🙂
ahojte 🙂
tak my sme boli v lidli v prsiplastoch, uz sme aj naspat
aj v ruzinove boli vlhcene utierky na zozname a normalne s nimi vsetci umyvali, akurat doma som sa vacsinou snazila pod umyvadlom, kedze je to urcite zdravsie ako ta chemia v tych vlhcenych 😉
kocky tie testy na kociky su sice fajn, ale kamoska ma quinny speedy a je s nim prestrasne spokojna, uz mala niekolko kocikov a ze tie testy co robili, tak quinny je preto na poslednom mieste ze na nejakom modeli v nejakom roku pouzili cast latky ktora obsahuje nejake latky ktore nie su uplne ok, a tiez vravela nieco ze je mozne ze si dane testy zaplatila konkurencia 🙂 takze ja by som tak uplne neverila tomu vsetkemu, keby boli naozaj take nebezpecne tak ich podla mojho nazoru okamzite stiahnu z obehu 😉
utekame obedovat, dobru chut vsetkym
Pusi my stále používame vlhčené, iba keď mal hnačku že by som minula pol balíka na utretie tak sme šli pod vodovod ale inak aj v pôrodnici vlhčené a nebol problém 😕
Žienky a mužík, študujete občas aj Mama a ja? 🙂 Mne akurát prišiel mail od nich lebo som im minule písala že by mohli pripraviť nejaký článok o laktačných poradkyniach a ich zoznam a mi písali že dobrý nápad, že v niektorom z budúcich čísel to tam dajú, tak sa teším 🙂 Lebo ja po skúsenostiach s minulým tehu, respektíve pôrodom a problémami s kojením by som sa rada s niekým poradiť, lebo som zistila že sestričky v pôrodniciach žiaľ o kojení veľa nevedia 😒
cafte kocky a kockos,
alenka ja som si muconasal dala par krat, ked uz som fakt nemohla dychat... zase az taku sarapatu to narobit predsa nemoze
ten pinosol som si kupila, ale okrem toho, ze som pachla mentolom a eukaliptom som ziadne zlepsienie nezaznamenala
baby my sme to kupacie vedierko mali a teda nam sa vobec neosvedcilo pri tom nasom pidinervakovi... jedoval sa tam, staval sa na zadne, vystieral sa cely ako v krci a to klzke telicko sa strasne blbo drzi v tom vedierku, takze ja som to velmi rychlo poslala kade lahsie
vo vanicke sa samozrejme jedoval tiez, ale tam som ho pekne lahla a drzala telicko pod hlavickou a nebala som sa, ze si ublizi alebo ze ho tam pritopim
baby tolko som oddalovala volat k dokyne, ze ako dopadli testy na vrodene vady a tot mi volala sestricka, ze je vsetucko ako ma byt 😀 jupiiii sa tesakujem
a prave som dovarila morcaci vyvar a halusky s kyslou kapustou, takze sa idem poriadne napchat 🙂 (samoska, ze mi troska prihorela kapusta kym som vas docitala 😀)
pus my sme tiez umyvali ritku vlhcenymi, su super a nikdy som nemala ziaden problem.. keby som mala babu, tak asi umyvam viac... predsa len tam je ta hygiena dolezita. umyvala by som mozno aj tumcurovi, ale ten expert sa vzdy hrozne hemzil a minimalne mi strcil do umyvadla aj ruku a nohu, takze som ho rovno celeho prezliekala do cisteho 😀
Uz ste napapane? Tak sup sem! Nech dáme tu dvestovku este dnes 🙂
bambulky a bambuliak.... všímaš juko? už som sa nepomýlila 😝
vy ste toho zas popísali. nestíham vás čítať. teraz obedíkujem, tak pomaly to dávam dokopy 🙂
vy už aj kočíky vyberáte?
ja idem zajtra na poradničku, tak sa teším... dúfam, že sa ráno nezabudnem vycikať do skúmavky 😀
Andrea, ze vahas, za hodku je 200 tu, ako nist 😉
Renatka, tak sa tesiiiis? Ja som si u sestricky aj sama moc vysetrovala 😀 uz ti robil meranie NT? AJ krvicku na Downa ti bral?
leni tie su dokonaleeeeee 😵 😵
ja tak strasne dufam, ze sa bobek ukaze next vik na sone! strasne chcem dievcatko a nakupovat taketo chutnucke vecicky!
renatka9: aha no fajnovo!! 😀 😀
ja som ze taky hladny po tej modnej prehliadke!!
asi uz pojdem, nie ze sa prepracujem este viac!!
zatial prijemny dnik neskorsie est kuknem !!!!! 😀 😀 😀
tak my sme po obediku, moc nezabral..ale polievocka padla na uzitok.. len ma akurat zacina boliet hlava, tak sa rozveselujem takymi tymi krasnymi mini vecickami 😉
Jaaaj... pomoooc... drzte maaa.. a totoooo???
😉 😉 😉
Renatka, aj ja idem zajtra na poradnu! Dnes nespime doma, ale na byte a skoro som si skumavku zabudla vziat 😖 Len neviem, do coho by som sa potom vycikala, keby som na to prisla az rano.... Byt je este take polostavenisko... 😀
Svet, tak by si cikla cerstvy u dokiho do vazicky 😉
lenok a uz aj nakupujes tie krasne vecicky alebo len sondujes?
askork a kam do USA presne mate ist? JA som v amerike bola 3 mesiace a bolot o super, ale to nebol skutocny zivot skor take uzivanie, neviem si predstavit tam naozaj zit a hlavne vsetko tu opustit a este aj s tromi detmi...to chce odvahu...ja osobne by som radsej zvolila londyn, predsa len je to europa a dve hodiny letu na SVK
cryo, amadora super že dobré výsledky
cryo dobre že si napísala aj skúsenosť s tým kýblikom a si mi narobila chute na tie halušky to sa robí ? my sme mali na obed aspoň šalátik z kyslej kapusty, mňam
a s tým prebaľovaním presne naša ešte aj keď ležala kmitala rukami nohami furt naši že ešte také decko nevideli a asi 2 mesiace sme ju museli prebaľovať a obliekať 2 čo sa tak hemžila a jedovala na to 😉
amadora keď to tam bude daj vedieť, ja sa toho tiež bojím. nám to s tým v pôrodnici tiež dobre dokopali, a potom kým sme prešupli cez 3 kg a spavosť zo žltačky, 20 min. som kojila, 20 min. bola malá hore, 20 min. spala a takto celé dni dookola, kým zmocnela trošku, ale mm ma vtedy fest podržal hlavne večer keď už nemala malá čo papkať ju uspával, bavil a o 2-3 hod. už zas bolo ok, bez neho vy som vtedy začala večer prikrmovať. ja onedlho budem musieť kuknúť aj nejaké formovače na bradavky nech nemáme až taký problém ako pri malej. a už sa "teším" zas na tie zápaly na ktoré som náchylná a žiadne babské recepty u mňa nezaberajú len antibiotiká 😒
Magdi.. nekupujem nic, ja len smirujem 😉
Zda sa mi to velmi skoro... a z minulosti som poucena... 😒
lenok, teším sa ako malá 😀 ja idem ešte len teraz na to meranie. krv mi minule brala cilka a teraz budú výsledky. no a moč som si tiež sama skoro vyšetrila. som jej ho tam musela prelievať do jej nádobiek a ešte mi s ním aj poliala celé ruky, lebo do mňa drgla krasomila naša 😅
aj ja by som veru asi viacej chcela dievčatko, ale ja mám od začiatku pocit, že to bude chlapec...
Reni, aj my chceme devenku.. teda.. skor potrebujeme vykryt tych sarvancov v rodine 😉
A ja neviem, aky mam pocit, ale hovorim ako o NEJ... tak snad nebude chlapec teplous 😀 😀 😀
Mna uz dnes tak bolia, svrbia cici, ze by som si ich najradsej odmontovala... V robote open space cez cele poschodie, tak kazdu chvilu sa tu len krcim za kompom, nech ma nevidi kazdy, ako s nimi nacvicujem 😀 😀 😀
my hovorím stále TEN drobec, ale už som sa zopár krát tak podvedome pomýlila a povedala som, že "ja keď budem malú prebalovať"... 😀
ale mangelík tvrdí, že zamiesil na dievčatko, tak uvidíme 🙂
svet... mala si ich nechať doma... na čo si si ich brala do práce? zbytočne len otravujú 😀
keby sa tak dalo vybrat pohlavie tak tiez si vyberam to neznejsie.. teda hlavne muz tuzi mat dceru.. raz, no ale inak mi to bude jedno.. tiez mam citak na babu, ale nemooozem na hlas, co ked je tam chlapcek a bude urazeny... myslite, ze to take mimi vnutri moze vnimat, ze rodicia uprednostnuju jedno pohlavie? 😕
svet, ved sa kludne poskriabkaj 😉
Svet... 😝 fuj, to poznam.. ale este ze som doma...
mastim sa ako kacica na pekac niekedy aj 3x denne.... 😀
skus si hadam kupit volaco mastnejsie.. 😉

caute, caute, vidim, ze sa tu baviiite 😀 ja som po dvoch hodinach docitala vas vikend a aj hlady na mna dosli. Dala by som si JOJO Likerky, tie pelendrekove cukriky... ale mam tu jogurt, tak si budem musiet vystacit 🙂
My sme celu sobotu upratovali, manzel vyumyval aj okna, no cely dom sme dali do glancu, lebo ani na Velku noc nebolo kedy, ale uz zijeme ako ludia 🙂 A vcera vecer som dve hodiny zehlila, stale si slubujem, ze si toho tolko nenecham a vzdy to dopadne rovnako. Ale musela som vcera, lebo som si hovorila, ze cely tyzden do roboty a po robote sa mi bude chciet este menej.
A v sobotu som si kupila prve tehuoblecko - rifle. Povodne som sla do toho obchodu s tym, ze tam kamoska kupila gate, ktore boli na nete, ale to viac ako pred rokom, no a cez net stoja polovicu. Nakoniec tam nic take nemali, ale tak som si skusila, co tam mali... a hned prve uplne ze tutove... 50 eur, ale su fakt super, super. Nieco taketo http://www.mama-licious.com/#/jeans-guide/
A k vasim nakupom... si myslim, ze Zilina je celkom velke mesto, ale nemame tu kopec obchodov, ktore by sa tu hodili.... i ked, obchodov je tu az az. HaM nehrozi, sice... chysta sa otvorenie Auparku, tak tam asi bude. A ja by som privitala Ikeu.
A mne to brusko tiez uz vykuka, nastastie na fotkach mate podobne, lebo uz by som si myslela, ze som jedina s takym smiesnym 🙂