icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

seki11
6. sep 2016

@vik_i Tak to ideš cca po 3 týždňoch, ze?

seki11
6. sep 2016

@zuzka71291 Ja tiez, len keď to tu čítam ako niektoré baby chodia, príde mi to, že chodím neskoro. Ale myslím, že keď cítime pohyby je všetko ok 😉

zuzka71291
6. sep 2016

@seki11 mna toto kus hneva teraz, kedze budem uz 36+3, ked pojdem najblizsie, ale tak nejako to zvladnem dovtedy dufam :D

seki11
6. sep 2016

@zuzka71291 Ja podobne, budem 37+0,a to je stale malý priečne, takže budem rýchlo robiť predoperacne vyšetrenia pred SC ak sa neotoci ☹

vik_i
6. sep 2016

@seki11 dneska som bola po troch týždňoch a idem najbližšie po dvoch😊

janka_mu
6. sep 2016

@seki11 aj ja mam podla poslednej ms 13.10. 🙂 ale sono povedalo na 10.10. a 7.10.

jana137
6. sep 2016

@janka_mu ja to mám presne opačne.. podľa MS a10.10. podľa sona 13.10.

seki11
6. sep 2016

@janka_mu Ja mam podľa sona 13.10:-) joj tak sa teším keď už budeme mať všetky svojich drobcov doma 🙂 Píšeme už z porodnice dúfam 😉

tanikbb
6. sep 2016

ja mam sice podla PM 2.11 ale podla sona 25.10. ale teda dufam/verim, ze to bude skor ako neskor. ja idem 12.9 na poradnu. so synom som uz 36+4 rodila takze ja som stihla tak akurat prvu v nemocke a ptoom ma objednali na 11.3 na prietoky a to uz bol misko den na svete. takze ja vobec netusim ako to v nemocke chodi hihih. zajtra mam volat mojmu porodnikovi a da mi cislo nech sa objednam k nemu uz a na sono este pred tym.

lovely_choice
6. sep 2016

dnes som bola po vysledky z opakovaneho vyteru. Znova mi vysiel streptokok a znova mam brat Macmiror, a vraj mi este v nemocke predpisu aj antibiotika (a mozno aj infuzku pri porode), ide ma z toho porazit. A to som uz chcela cvicit s epinom.

janifer
6. sep 2016

@lovely_choice davas si aj nejake probiotika do posvy? Ja som znova mala nabeh na vytoky, dala som si po 2 vecery Maldion a nechapacka uplne mi to preslo, teda aspon vizualne. Aj ma uz vyse brucho bolelo a teraz v poho. Uz som myslela ze pobezim zas po 2 tyzdnoch na poradnu, ale uz pockam na tie 4 tyzdne.

janifer
6. sep 2016

@lovely_choice este ma napadlo: urcite si daj ten liek od doktora, aj mne tak kazal vybrat liek. A vtedy ze nemam nic dalsie dnu pchat.

susaanka
6. sep 2016

@lovely_choice ja mam tiez streptokoka, beriem tiez macmiror a zacala som normalne cvicit s aniball.

lovely_choice
6. sep 2016

@janifer probiotika len oralne. Mozno aj pomahaju, lebo mykozy, ani ziadne svrbenie nemam. Ten macmiror vyberiem (nech sa nezacnem kvoli strepkoku otvarat), hoci sa mi hnusi. No vraj ho maju aj netehulky a nevedia sa ho zbavit cely zivot (im aspon neohrozuje dieta). Som zvedava na dalsi vyter.

lovely_choice
6. sep 2016

@susaanka tiez ho mas zisteny po opakovanom vytere?
Aj ja som myslela, ze budem cvicit aj napriek tomu, no teraz sa bojim, ze si sposobim zdravotne problemy.

susaanka
6. sep 2016

@lovely_choice mne opakovany vyter nerobili, vraj tak ci tak sa to vrati a automaticky mi daju pri porode infuziou antibiotika. Hm, ake zdravotne problemy myslis?

lovely_choice
6. sep 2016

@susaanka ved prave, preto som sa pytala sestriciek, aj dr., ci to skutocne je potrebne vybrat.
Problemy pri natrhnuti alebo pootvoreni krcka kvoli streptokoku, ze sa dostane dalej do tela...

lukamka
6. sep 2016

@lovely_choice
@susaanka baby ten streptokok v suviuslosti s cvicenim s balonikom. Mne bolo povedane, ze si ho tym cvicenim zavlecies este hlbsie a ked napadne krcok, tak moze predcasne odtiect voda a vyvolat porod. Tiez som zvedava na vysledky sterov auvidim, ci kupim balonik, alebo budem len masirovat hradzu

alicazazrakova
7. sep 2016

Zienky, moje telo si robi co chce... Najprv zacalo chudnut - kilo za posledny tyzden... Bez zmeny stravovania... A dnes ranne nevolnosti? To uz co je?

njanan
7. sep 2016

Ahojte. V ktorom týždni vám robili ten výter na streptook? Mne to ešte nerobili a to už 15.10 mám termín.

janka_mu
7. sep 2016

No k tomu streptokoku, nie som odbornik, ale ak ho clovek prirodzene ma a nevie o tom, az kym neurobia vyter v 35 tt... a dovtedy ked spavame so svojimi muzmi? Ved to potom aj sexom sa mohol preniest na krcok...a sme tu...A predcasny porod sme si nesposobili...ci zle uvazujem? Ja urcite cvicit chcem s aniballom...

lukamka
7. sep 2016

@janka_mu asi mas pravdu, ved davnejsie sa to ani nezistovalo a kopec zien rodilo normalne bez ATB infuzie a neviem coho...

pehavcek
7. sep 2016

@alicazazrakova nevolnosti alebo hnacky mozu znamenat biziaci sa porod (je to dost caste). Ak ti budu pretrvavat kontaktuj gynekologa, nech ta usmerni

luciferkax
7. sep 2016

@janka_mu áno streptokoka má veeeeeeeeelka časť ludí a pre dospelého je úplne neškodný... aj ked si ho podávate s manželom, nevadí.. ale práve počas pôrodu vadí, kedže bábatko nemá imunitu, jemu ten streptokok prekáža... a pri narodení môže mať napr. iba zápal očí, čo sa dá v phode vyliečiť, ale môže prejsť do organizmu, napadnúť obličky... dieťatko môže dokonca dostať sepsu.... a aáno, niekedy sa to nezisťovalo... lens a pozri, kolko novorodendcov a detičiek do roka umrelo...

luciferkax
7. sep 2016

@njanan mne robila teraz v pondelok a termín mám tzýžden skôr ako ty....

zuzka71291
7. sep 2016

@njanan Ahoj opat ;) ani mne este nerobili a tiez mam termin podla sona na 15.10., myslim, ze ho bude robit az na najblizsej poradni, tu mam 23.9... Zda sa mi, ze sa robi az okolo toho 37tt... tak tym sa este nestresujem...a ides teda do RS? 🙂 ci ostavas v RA?

stevvvka
7. sep 2016

@pehavcek to vazne?? ja hnackujem uz 5 dni...

tanikbb
7. sep 2016

@stevvvka ja som hnackovala iba den pred porodom. prehnalo ma poriadne parkrat. 5 dni to je dost, vela pit treba aby si sa nedehydrovala....

jersey87
7. sep 2016

@alicazazrakova napriklad ja som za posledne tri tyzdne pribrala len nieco cez pol kila, ale davky jedla su vyssie. A rano mi je tiez po ranajkach zle. Asi tak ako ked som bola vo 4. Mesiaci. Chvilu to trva kym stravim prve jedlo a potom uz v pohode. Ja tie nevolnosti spajam s tym, ze babo viac tlaci na zaludok.
A este nezacala si mat menej pohybu? Lebo ja to mensie priberanie vahy beriem ako stratu svalov. Po tehu ostane namne iba tuuuuk. 🙂

pehavcek
7. sep 2016

@stevvvka ano vazne, skus pogooglit, vraveli nam to aj na kurze a moja mamina s tym ma osobnu skusenost