icon

Októbrovky 2016

divozienka26
3. feb 2016

Tak baby pridajte sa 🙂

pehavcek
9. sep 2016

@eva2809 ano, chvilku podrzim vo vnutri a vytlacam ho.nic nerobim na silu.snazim sa byt maximalne uvolnena.a predtym mi manzel asi tyzden masiroval hradzu.to bolo v pohode.ja si myslim ze nic netreba robit nasilu.ak si proti tak to nerob.ja som si povedala ze skusim a uvidim 😉

dany1dany
9. sep 2016

Ahojte. Ja som pri prvom tehotenstve pila aj ostruzinu aj kedla vela lanovych semienok. Cvicila som aj s anibalom a urcite mi lazde jedno pomohlo. Rodila som 40 hod po.odteceni plodovej vody a hovorili ze to bude "suchy bolestivy" porod. Maly sa vysmykol na jedno vytlacenie (bez nastrihu) takze urcite sa oplati pripravit sa na porod. Po hodine som nevedela ze som rodila. Drzim vam palce. Koncom oktobra ma to caka opat 🙂

emy222
9. sep 2016

Ahojte babule 🙂 ja tie bolesti mam uz skoro mesiac uz ani domesta neprejdem strasne ma mala tlaci na krcok a to ma bili vnovi zas pri pretacani a nelezani na vsnkusoch ma bolia panvove kosti no hroza a este ktomu ked dostanem krc do brucha tak to je hrozne :( ja by som tiez chcela zacat cvicit s anibalom ale bojim sa kedze som po dvoch potratoch a cisteniach pretoze to bolo MA a jeden krat to odislo same takze sa bojim ci by som vlastne mohla s tym anibalom cvicit nieje tu taka baba co je natom podobne a poradila by ? 🙂 ale ten caj by som hadam mohla ci radsej neriskovat ?inak som v 34tt ten caj by som od toho 36tt,chcela pit ale neviem ci je to vhodne 🙂

babucika
9. sep 2016

@vik_i mam to aj pri chodzi najhorsie pre mna je ked musim v noci vstavat, na wc alebo k dcere. Cele telo ma boli, ledva sa zdvihnem z postele. Nic som necitala, ale podla mna je to normalne, takze vobec nestresujem 😉.

eva2809
10. sep 2016

@zuzka71291 no ja ju ešte nemám ani kúpenú...u mna by bol už najvyšší čas.cize snad v pondelok ju kúpim.asi od 36tt je ideal

eva2809
10. sep 2016

@pehavcek ja viem,len keď všade citam..ako sa všetky pripravujete,nejako ma chytá panika..no a keď som si čítala postup pri tej masáži,uff tak neviem,ci by som to zvládla....

eva2809
10. sep 2016

@jersey87 a čo s tými ľanovými semiačkami??nejaky odvar??

pehavcek
10. sep 2016

@eva2809 tu masaz by som sama nezvladla.ale moj manzel sa do toho velmi ochotne pustil 😉

tanikbb
10. sep 2016

k tomu chodeniu a bolesti zo spodu. pri miskovi ma bolelo vsade, teraz ma boli prava strana lebo mi uz pri porode povedal porodnik, ze tam mam krcovu zilu, s ktorou budem mat problemy v buducnosti. no tak uz ich mam. presne pri chodeni, dlhom stati alebo aj sedeni ma to potom boli. dali mi aj lieky na lepsie prekrvenie a krem na natieranie ale teda ziadna pomoc. juuuuj. no ale vydrzime, zosiju ma ked bude treba hihihi, ved budem v nemocnici hihihih. ja tu masaz hradze nerobim ale ten caj si asi kupim. ak to ma pomoct zajst branku rychlejsie a uvolnit to tam cele tak do toho pojdem.
@eva2809 tie lanove semiacka ja jem uz dlho a kupujem si ich pomlete a davam do jogurtu. je to aj na stolicu velmi dobre, velmi to pomaha. ale tak na stolicu aj susene slivky ci ovsene vlocky pomahaju.

jersey87
10. sep 2016

@dany1dany ten tvoj pribeh sa mivelmi paci, az na tych 40 hodin. Myslim ze by stacili i 4 hodiny. 🙂

jersey87
10. sep 2016

@eva2809 najlepsie su vraj drvene, ale je jedno ako ich jes. Ja si ich pridavam ku ovsenym vlockam, davam i goji, slnecnicu, tekvicove semiacka, hocico co je po ruke. A ze je fajn dat ich aj do polievky na poslednych 5 minut a pekne ti zahustia polievku.. ale len trochu, lebo potom ten lan pusta taky sliz. Aby to nebolo take mazlave.

janka_mu
10. sep 2016

Dievcata, ppsledne dni ma zacali bolietbklby v prstoch na rukach, mam strach ci to neni daka reuma. Je to dost zvlastne. Nie su cervene ani opuchnute ani stuhnute..len citim v nich tlak, trochu bolest..nemate niekto nieco podobne?

obituary712
10. sep 2016

@janka_mu Uz tri sme sa zhodli, ze je to normálne. Aj v zápästí aj v klbikoch prstov. Bolesť ako pri dekompresnej chorobe.

gublerka
10. sep 2016

@eva2809 tu je celkom dobre video, zrozumitelne pre laika

https://www.youtube.com/watch?v=0pRCnA2XlZA
janka_mu
10. sep 2016

@obituary712 ahoj, dakujem za odpoved, aj ty to mas? A zhorsuje sa to alebo po tehu to preslo? Pohyb prstov mi to vobec neobmedzuje, len to boli.

obituary712
10. sep 2016

@janka_mu neviem, či to po tehotenstve prejde, lebo som stale tehotná 😀 ale určite ako všetky tehotenske neduhy

seki11
10. sep 2016

Tieto večerné a nočné kŕče v nohách budú nezabudnuteľné... Dúfam, že po pôrode sa vyspím viac 😀

eva2809
11. sep 2016

@gublerka ďakujem🙂

erickatt
11. sep 2016

@seki11 po pôrode viac? Xi xi 😁😁😁😁😁

iviciatko
11. sep 2016

Aj mna bolia prsty na rukach,hlavne v noci a co som este spozorovala-ked dlhsie stojim ,tak mam trochu fialove nohy s bielymi skvrnami.ale neobavam sa tychto prejavov,beriem to tak,ze to je normalne a ze po porode to zmizne.

seki11
11. sep 2016

@erickatt Tak keď nakojim hádam bude spať :-P Viem, asi si to len nahovaram 🙂

seki11
11. sep 2016

@iviciatko To mam aj ja občas, už babo všade tlačí a ešte k tomu isto aj opuch nôh, to prejde.

janifer
11. sep 2016

@obituary712 @janka_mu @iviciatko, tak mne pukaju prsty na nohach ked chodim! Pri prvom to bolo hrozne aj v porodnici ked som sla po izbe, tak samy pukot, neviem ci to uz je odvapnenie alebo co, lebo nejak specialne sa nepcham vapnikom, hovori sa, ze ked sa berie magnezium, nemal by sa kombinovat vapnik, resp. s nejakym casovym odstupom tie tabletky jest.

erickatt
11. sep 2016

@seki11 isto bude...

janka_mu
11. sep 2016

@obituary712 jasne, ja som len videla, ze jedno dietatko uz mas, tak som nevedela, ci mas s tym skusenost uz z predchadzajuceho tehu..preto ta otazka 🙂

janka_mu
11. sep 2016

@iviciatko
@janifer no je to fakt obdobie, kedy sa telo sprava cudne...uz len cakat. Inak niekto planujete porod ..? Mam lekara, ktoremu doverujem a ak chcem rodit u neho..musel by sa porod naplanovat..lebo neni iste, ze by vzdy mohol prist...ale trochu mam obavu z vyvolavania..

sivamyska1
11. sep 2016

@janka_mu ja zrejme ... Budem mat porod planovany ak sa sam nerozbehne skor :-/

obituary712
11. sep 2016

@janka_mu tehotná som bola naposledy sedem rokov dozadu a nepamätám sa,že by som mala problémy
Teraz mám všetky- je to vekom

lienka182
11. sep 2016

@obituary712 ja mam 27 cakam prve babatko 😊 a povedala by som ze az na obcasne pichanie tam dolu alebo krce ako pri ms som na tom super 😊 nemusi to byt vekom...

obituary712
11. sep 2016

@lienka182 Ja som tiež prvé mala v 27 a určite je to vekom. Čím je žena staršia,tym to horšie znáša