icon

Pokladíky z novembra 2009

tilly
3. dec 2009

tak šup sem 😉

tatuska1
22. dec 2009

ahojte babule vidim ze nase novembrove babetka su maly zlobrici poniektory no co uz aj nasa vcera doobeda vystrajala a potom vecer mala repete pred spanim a potom po boji zalomila o pol deviatej a spala do jednej napapala sa a cuduj sa svete zaspala a potom o pol stvrtej a zaspala a vstala o siedmej no jasne ze uz potom spat nechcela len akoze spala a stale dudka pada uz ju vezmem a vyhodim 😠 😠 😠 no a teraz sa zase slecna najedla a kolisem ju som zvedava ci zaspi chcem zehlit .zajtra uz bude mm snad doma tak si chcem poupratovat dnes mame poradnu som chcela ist kocom no pojdeme autom snezi ale take cudo mokre 😠

didiana333
22. dec 2009

Ahojte maminy...aj my sme včera odsavali,ale v lekarni mali len obyč odsavačku,tu umelu hadičkovu,no hruuuza... 😠 ťahám jak drak ,ale aspon trochen to pomáha,Erik má len také obyčajne soplíky,zatial žiadna nádcha.Ja by som chcela nejaku elektricku odsavačku,ale to budem musiet ist zase do mesta,lebo naša lekáren na dedine nič take nemá...

deina
22. dec 2009

Nelley, to sa nemusis bat, vyzera to mozno drasticky, ale je to vpohode, setrne, skusala som aj na sebe. 😀 Neboli to, nic take, Misko sa uz uplne kludne necha odsat, dokonca si vypyta odsavanie a Matko ten je z toho zatial cely prekvapeny a vrti sa, krici, ale potom mu je dobre.

Dnes ma maly presne tri mesiace, tak som ho odvazila: 5290g. Maco. 😅

janka1874
22. dec 2009

naša Sendy si už sama odsáva lebo vie že jej to pomôže ono to len vyzerá tak blbo nebojte sa

tilly
autor
22. dec 2009

jej, deini, to je už veľký chlap 😉

ja inak neviem, toto decko... keď sme tu dole, tak je tichučko, spokojnučký, nechá sa aj uspať, ale akonáhle s ním prídem hore do spálne (večer) už so spiacim a položím ho do postele, začne koncert, nechce ani cecok ani nič... hodinu vreští a potom zaspí... nebolí ho bruško, soplíky tiež nemá, grgnúť si nepotrebuje, lebo keď reve, tak mu mením polohy, to by si už grgol... skrátka sa mu nechce spať a jeduje sa...

teraz zalomil a vôbec mu nevadí, že spí v koši (takom pre bábo samozrejme, nie smenom 😀 ), ale večer, keby som ho tam chcela dať, tak by bol cirkus...

tatuska1
22. dec 2009

tilly ja teraz jednou rukou hombem malu a druhou pisem reve jak pavian nevie sa ulozit teraz je ticho no ked jej vypadne dudlik no hotovo to je placu taky nervozny a premazany no hruza des dnes som dokopy h.......urobila uz som aj mop zlomila 😠 😠 😠 podlahy umyte ale trvalo to pol dna 😠 len kvoli dudke no neporazi vas!!!!!!!!!!!!!!!!!!ani ju brusko neboli kaka ako lion jest zje vsetko odgrgne sa paradne uz aj cajik jej je dobry co inak odmieta len to uspavanie achhhhhhhhhhhhh pomooc dycham zhlboka fu fu fu len nech uz drobatko z toho vyrastie.

tilly
autor
22. dec 2009

ja to tak tiež robievam, malého v jednej ruke a píšem druhou, potom to tak vyzerá 😀

aďko zas dudlík nechce, keby chcel, tak by sa možno aspoň tým dudlom upokojil..

juuuj, chce to pevné nervy 😉 drž sa 😉

tatuska1
22. dec 2009

snad zalomila idem rychlo zehlit dufam ze aspon pol hodku vydrziiiiiiiiiiiiiiiiii pleasssssssssssssssssssssss 😉

janka1874
22. dec 2009

tilly presne toto máme doma aj my včera spala tu na gauči a normálne sme sa báli je preniesť do postiešľky raz som to skúsila a okále otvorené v moment ako som sa jej dotkla tak som radšej išla rýchlo preč a potom sme kukali že čo teraz či ostáva spať sama na gauči alebo čo robíme 😀

zuzu1980
22. dec 2009

no my tiez vecer saskujeme pri zaspavani. Ale neviem co by pomohlo... On totiz okupany a napapany pekne zaspinka na mne, potom ho supnem do postielky uplne bez problemov, vydrzi spinkat 15 minut a zrazu zacne koncert. Tak zase na ruky, ked zaspi tak do postielky a o 10-15 minut je hore! No co mi na to poradite? Vsak toto ani nie je o zaspavani ale o tom ze sa budi. A to mu nevadi hluk, ani telka alebo hudba, ale skusali sme aj uplne ticho a nechat ho sameho v izbe... vzdy je to rovnake. Proste sa 5x zobudi kym konecne zaspi tak naozaj. Potom v noci uz nemam problem, spi jedna radost 🙂

zuzu1980
22. dec 2009

Janka, mne niekedy zaspi lepsie v cestovnej postielke v obyvacke, a my spime v spalni tak som ho nechala tam kde bol. (to uz bolo po niekolkohodinovom uspavani, tak som nechcela riskovat ze sa mi zobudi ked ho prenesiem do spalne)
Prvy krat som z toho mala veeelmi divny pocit, ze drobcek nespi pri mne, ale teraz uz mi to nevadi. Samozrejme dvere na spalni mam otvorene a zobudim sa na najmensie a mrncanie, ja mam slaby spanok.

pudo
22. dec 2009

ahojte...
tak vecerne yaspavanie = to je problem asi vsetkych deticiek...vraj su tak nejak nadstavene, ze vecer su nepokojne a dlhsie to trva, kym zaspia...
zuzu - my mame detto, ona akoze uz spi, ja si myslim, ze uz tvrdo a velku figu... akonahle ju dam do postielky spat, tak o par minut je hore..To je vraj stale ten lahky spanok a musi prejst do tvrdeho, aby sa uz nezobudila. My sa takto vecer otocime z postielky aj 3x ☹
nelly = urcite vysavacovu odsavacku. Babyvac ani nemusis dat na regulovatelny vysavac a stoji cca. 14 EUR
sisinka = kamoska to s klasickou odsavackou robila tak, ye jednu hadicku dala do vysavacovej rury poobkryvala, aby isiel vzduch len cez hadicku a druhu hadicku dala do nosteka... a fungovalo to, ja som to videla. Neviem ale ci je to dost bezpecne pre male bejby...ona to davala tak rocnemu chalosovi a jemu sa to pacilo, lebo sa mu super ulavilo.

pudo
22. dec 2009

inak dnes sme absolvovali 3hod jazdu autom a mini bejby spalo celu cestu a spi cele poobedie... je to mozne, ze ich to vie tak unavit??? Takisto kocik... asi budeme robit s nou okruzne jazdy, aby spinkala poriadne

strapco13
22. dec 2009

tak boli sme u koznej..mame ekzem..no musel nieco zdedit aj po mne 😠 😠 tak sme dostali hypermangan na umyvanie /snad nam maly neostane fialovy/, kortikoidovu mast..tu mame davat 3-4 dni a potom mame premastovat kozu nejakou zarabanou mastickou

vecer mi zalomil okolo 7, potom sa zobudil okolo pol 1O napapal sa, po pol hodke sme ho okupali, zalomil okolo pol11 do pol1 napapal sa a hned spinkal, to iste okolo 5 a potom sme definitivne vstali o 8..navstivili sme doktorku, trochu nakupili prisli domov..dali papat..pohrali sa a spime este teraz, ale uz cakam, ze sa zobudi...nase zlaticko 😵 😵 😵

dnes si postavime stromcek ak sa nam bude chciet

no uz je hore zlatko moje..a hladny jak vlk

pudo
22. dec 2009

a my mame dnes presne 6 tyzdnov--- strapco, aj ja tipujem, ze uz mame cez 5 kil... darmo - domaca strava 😀

pudo
22. dec 2009

myslela som didi, nie sisinku v predchadzajucom prispevku 😉

tatuska1
22. dec 2009

ahojte hlasim sa z poradne mame 4100g no pekne priberame bodaj by nie hladoska nasa 😀 😀 😀
od tretej sme boli na prechadzke potom bola na balkone u kmotrusky kym som vypila kaficko no a teraz este buva som zvedava s akou naladickou vstaneme 😕 😕
u lekarky sa jej velmi pacilo bola tichucko az na to obliekanie pozerala na pani doktorku velke oci vygulila asi ju tam necham pani doktorke 😅 😅 😅
vsetko mame ok 😉 😉
tilly LTT som stihla dozehlit uz bola hore a samoska rev 😒
vecerne uspavanie ani nespominajte 😝 😝 😝

slovakia13
22. dec 2009

ahoj
tak podobny problem zo zasoavanim .....4x som ju dnes uspala s tym ,ze naozaj spinka a po 10 min rev 😝 ,az teraz jem prve jedlo od rana
baby uz naozaj zacinam byt agresivna pomoooc,este ze si to uvedomujem a predychavam.iem ,ze drobec za to nemoze ....ale uz mam dost 😢

tatuska1
22. dec 2009

slovakia moja zlata ty si na vsetko sama ☹ vydrzkaj snad sa nase deturence umudria a bude vsetko ok 😉

slovakia13
22. dec 2009

tatuska dufam 😢

dnes som tak rozmyslala,ze uz naozaj chapem tie zeny co ublizia detom v afekte 😔 idem hodit sprchu pokial mala spi a skusim aj ja zalomit ,nech som Ok na nac

slovakia13
22. dec 2009

na noc,malo byt

sakura77
22. dec 2009

ahojte babule,no kectak citam tie nase babinka su vsetky jak cez kopirak 😀 kde su tie prve 2 tyzdne co spali cele dni a noci,co??? 😅
nas trapia vecerne koliky,keby nie to ,uz jej nstavujem rezim,ale takto sa to neda ze ano,ked neviem ci ju to chyti dnes alebo nie.... 😒 dneska je dama skoro stale hore,doobeda spala polhodku a teraz zaspava akoze poobedne spanie,inak nonstop hore 😠 tak snad noc bude ok tym padom,dufam...

ale nastastie aj ked je hore,je celkom dobra,nepyta sa stale na ruky,len ked uz je jej moc dlho...

sisinka,aj synovec mala nieco take ako samko,asi to iste,tiez ze vraj z parkov a volali im aj z hygieny potom,ze sa to eviduje atak...clovek si potom pripada jak keby mal lepru alebo co... 😒

no,darceky mam pobalene,akurat nemam napecene ani ň ato myslim vazne doslova a do pismena,chystam sa upiect akurat tak jeden zakusok a hotovo,aj tak sa len prezierame doma a to mame este take zasoby sladkosti doma ze do noveho roka to nepozereme veru-to som chcela zacat dietovat,ale kym je to doma,neda sa 😀

nelye aj my mame vysavacovu aj klasicku,ale ked to ma zasusene az niekde hore "medzi ocami" tak mi to neslo vybrat,tak som jej kvapla zo dve kvapky Libenar a krasne sa to spustilo...my mame soplik tiez ale staci mi to ozaj tak raz za den vytiahnut

slovakia,nic si z toho nerob,dychaj dychaj 😅 ale je to sila jak taky maly trojkilovy cloviecik dokaze vytocit co??? 😉

strapco13
22. dec 2009

Slovakia..nema Ti naozaj kto pomoct? ☹ ☹ nejaka kamoska? lebo aspon profesionalna opatrovatelka? alebo studentka? aspon na chvilu Ti postrazit malu, nech sa ides vyvetrat a vycistit si hlavu? Takto sa zblaznis
alebo skus nejaky babyvak, ci nosic..nech sa vies aspon najest...ak si ti nervozna, tak potom babo duplom..sa to prenasa..ja viem, mne sa to lahko hovori, ja mam dobre babo..zaspi aj sam, neplace, nema koliky, prdka si bez problemov...ja by som dopriala aj ostatnym
ja mam uzasnu podporu..mojho manzela a hava 😵 😵 tak so kludas a maly tym padom tiez

Slovakia..strasne Ti drzim palceky nech sa rezim malej znormalizuje..kludne sa nam tu vystazuj zo vsetkeho, nedus to v sebe...rada by som Ti pomohla aj inak..ale si daleko..

viem ta pochopit ...Ja som bola tyzden po porode tiez nervozna..sice z inych pricin...mne pomohlo to, ze som maleho nechala na 2 hodky so svokrou a sla si nechat vybrat stehy po siti po porode ku gynekologovi..som sa na to tesila jak blazon, ze vypadnem..som sa namalovala, pekne obliekla /nech nejdem medzi ludi v teplakoch a strapata/a sla..maly to prespal, ani nevedel, ze som bola prec..ked som ho zbadala, tak som bola stastna
to ze mame deti a milujeme ich neznamena, ze zabudneme zit..ja som bola uz na dvoch vianocnych posedeniac..aj s malym...teraz ho uz nemam kde nechat..a ani nechcem 😵

slovakia13
22. dec 2009

a baby dik,hodila som relax vanu a je mi lepsie a mala este spi 😀
najhorsie ,ze naozaj tu nikto nie je komu by som malu mohla nechat.boze aspon na pol hodinku 😵
problem je ,ze nechce cumel a potom chce byt iba na ciciku ,kocik tiez nehrozi-vzdy v nom strasne place a nemam to srdce nechat ju vyplakat....skusila som 2x po 5min som to vzdala a zobrala ju na ruky.
halth visitorka mi uz navrhla ,ze su tu nejaky dobrovolnici co pomahaju slobodnym mamickam,len si to neviem predstvit mat v dome niekoho cudzieho 😝

nellye
22. dec 2009

Krasny predvianocny vecer, kočenky...
Dakujem za rady ohladom odsavacky...dnes som mu vytiahla z nosteka vatovou tycinkou taaaaaaky eeeelky soplik tahavy 😀 😀 😀

slovakia...zvladnes to...uvidis, Mia si najde svoj rezim, a ty budes mat cas aj na seba aj na nu...uz to dlho nepotrva, nebojkaj, v lete uz bude vsetko ok...

strapco13
22. dec 2009

slovakia..mne maly tiez zo zaciatku odmietal dudlik /a to ich mam milion, lebo manzelova sestra robi vo vyrobni dudlikov..tak asi natruc/..mne nevisel na bradavke..by som umrela od bolesti..ale mne zas zuzlal moj ukazovak..tiez sa ale nedalo tak nic ine robit..tak som mu nakoniec dudlik doslova nanutila..cuclal mi ukazovak..rychlo som ho vytiahla..strcila mu dudlik a drzala mu ho v pusine..on vypluval a ja som mu ho strkala spat...nakoniec zvitazil jeho saci reflex a zistil, ze je rovnako dobry ako moj ukazovak...no a odmena..teraz som podavacka dudlika 😵 😵
skus tu visitorku..najprv sa s nou stretni mimo domu..zisti aka je, ci ti sedi ako sa ma k malej..ak ti sadne, tak si ju vyskusaj domov, bud s nimi, ale nezasahuj..rob si nieco ine..a len sleduj

nellye
22. dec 2009

slovakia...co sa tyka cumlika...ani Ivko spociatku ziadny nechcel...skusili sme rozne tvary a velkosti, ale teraz ma rad jeden jediny...Avent, silikonovy, ale nema vytvarovanu tu cast, co sa dava do pusinky, je taky sumerny...z ostatnych ho napinalo...tiez ich mame kopu doma...a nanic...ale co uz? On s nim zaspinka, a o chvilocku ho vypluje...skutocne ho to tak ukludni, priviera ocenka, tada dudušku a pomrnkava si...to milujem 🙂

tilly
autor
22. dec 2009

tak my teraz spíme v manduce 😀 tak mám aspoň voľné ruky a pekne sa vyhajal v kočíku, sme boli pre dominika v škôlke, na pošte a tak, doobeda sám zaspinkal v koši, dnes spinká pekne, dúfam, že aj v noci tak bude, chcem na neho skúsiť novú fintu, tak som zvedavá...

inak, strapco, pýtala si sa tu na tú lásku, tak ja som mala prvý vyvolávaný pôrod, skončil cisárskym, samozrejme, že som dominika milovala už v brušku, aj potom keď sa narodil, ale nebolo to ono, umrela by som pre neho, ale bola to taká "normálna" láska, ale potom raz, keď mal tuším tri mesiace, ráno som ho prebalovala, obliekala a pozrela som sa na neho a úplne som z neho išla umrieť od lásky, normálne som sa rozplakala, strašne veľa citu ma vtedy zaplavilo, vtedy som sa do neho zamilovala tak úplne... pritom domča mi hneď prikladali, hneď som ho mala pri sebe, takže som bola viac s ním, doma mi potom pomáhala mama, takže som nebola tak unavená, aj som sa v klídku najedla aj všetko... teraz som sa rozplakala hneď ako som aďka prvý krát videla, musela som za ním ísť na novorodenecké o jedno poschodie nižšie ako som bola na pooperačke ja (takto som tam lozila dva dni), no a tam som sa rozrevala ako malé deco hneď ako som ho zbadala a keď som si ho prvý krát priložila, to bol neskutočný pocit...

mayka
22. dec 2009

babulky ja nestiham vas ani citat nieto este pisat. Mlinka je v kresielku a veselo dudlikuje. Som zvedava dokedy ale tak o polhodku ideme kupat a potom sup do kolisky.

Baby ake menu budete mat na vianocnom stole? Ja neviem aku polievocku uvarit kedze sosovica nehorzi. Rozmyslala som o hubovej aelbo slepacej.

tilly aj ja mam niekedy chut plakaqt od lasky k malinkej ked na nu pozriem. Uplne osm do nej zamilovana. A tiez mi ju moc neprikladali po porode. lebo mi nesla odlucit placenta tak mi skakali este dobrych 20 minut po bruchu tak veru nebolo kedy si uzit to prisatie a malinku . To bolo horsie nez porod. 😠 no ale sak ej to za nami. Uz som pripravena rodit zasa. hehe 😀

zuzu1980
22. dec 2009

Aj Adamko spinka, tak som konecne stihla dlazku umyt a upratat aspon nieco.

Ja som sa rozhodla ze ho budem uspavat ako som to citala v jednom "mudrom" clanku kdesi na nete. Ze cez den vzdy ked bude hore uz hodinu a pol, tak sa ho budem snazit uspat. Samozrejme ze to bude trvat, ale nevadi, budem bojovat az kym sa nenauci. Lebo teraz spi tak narazovo, ze v noci dlho, 2-3x po sebe, potom je dlho hore, potom zase podvecer tak 2-3x po sebe a potom je zase dlho hore. A ked je dlho hore tak sa mi zda ze je nervozny a uz vobec nevie zaspat. Tak vyskusame. Ale dnes mi to ulahcil a zaspinkal aj sam 😀

Slovakia, velmi ta obdivujem. Byt na vsetko sama, to chce pevne nervy, co je pri takom babatku takmer nemozne... Ale neboj, kazdym dnom sa blizis k tomu vytuzenemu koncu ked bude malinka spinkat a posluchat a potom uvidis 😉

No, uz sa budi, chrustik. Tak padam...